User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 10

Review Movie : Life (2017)

SPOILER TULISAN PINKSalam.Haritu (sebelom tengok Power Rangers) nak tengok wayang.Tapi takde movie best.Ternampak poster Life.Assume yang citer ni ala-ala Gravity.. Buat kerja kat space kemudian ada malfunction pastu berusaha menyelamatkan diri kemudian berjaya..Takde rasa nak tengok citer gini..poster...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
9 months and 3 weeks ago.

 

Kursus Syarikat

Salam..Sabtu lepas Kaklong pergi ke kursus berkaitan dengan membina syarikat.Rasa macam perlu buat review sikit..Kaklong suka baca buku..Sejak masuk usia 20-an, buku pilihan Kaklong ialah berkonsep motivasi..Masuk 25 tahun ke atas, baru start buku perniagaan..Banyak buku yang Kaklong beli, namun ilmu yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
9 months and 3 weeks ago.

 

Review : Power Rangers 2017

SPOILER TULISAN PINK.Jangan baca tulisan pink kalo taknak tau spoiler k..Salam...Kaklong bukan peminat Power Rangers..Kaklong cuma pernah tengok first badge je masa dorang mula-mula keluar zaman Kaklong sekolah dulu..Bila reboot balik ni, takde rasa pun nak tengok..Review pun dorang kata agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
9 months and 3 weeks ago.

 

Sinopsis : Metropolis (1927)

Salam.Kaklong baru je lepas tengok filem lama bertajuk Metropolis yang diarahkan oleh Fritz Lang.(spoiler tulisan pink)Inilah cerita ituFilem ni ditayangkan pada tahun 1927 tau..Lama tuuuu.. Dalam 90 tahun lepas..Tapi prediction dia hampir dan sangat menepati apa yang berlaku pada hari ini..Ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
9 months and 4 weeks ago.

 

2 Cara Update Blog Melalui Smartphone (melalui app)

Salam..Seperti yang dijanjikan, meh kita try satu lagi cara update blog melalui smartphone.Cara 2 : Tulis Blog Melalui AppApp ni ada banyak juga dan Kaklong dah cuba banyak jenis..Ada yang menyakitkan hati..Ada yang annoy..Ada yang free..Ada yang kene bayar..Dalam banyak-banyak kali percubaan tu, ada satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10 months and 2 weeks ago.

 

2 Cara Update Blog Melalui Smartphone (melalui email)

Salam...Pernah tak korang tengah tunggu giliran kat hospital.Atau dalam bas.Atau tengah tunggu member kat kopitiamTetibe ada idea pulak nak tulis blog.Laptop tak bawak, idea mencurah-curah pulak tu..Tulis dalam note kat smartphone dulu la, nanti salin kat lappy..Jangan bimbang, melalui smatphone pun bole...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10 months and 2 weeks ago.

 

Cara Jadualkan Post di Social Media supaya Update Secara Automatik

Salam...Sebagai peniaga online, salah satu benda yang perlu dibuat secara konsisten ialah update media sosial for the rest of your business life...Meng-update social media ni memang membuang banyak masa tau..Kita perlu rancang masa untuk publish, amik gambar yang cantik dan edit jadi lebih cantik, fikirkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10 months and 2 weeks ago.

 

Cara Mudah Menguruskan Order Online

Salam.Haritu ada kawan bebel2 kat Facebook.Dia terlepas pandang satu order dan tak pos pun order tu.Abes kene marah ngn customer.Dia tanya camana nak buat supaya order tu organized dengan elok.Ramai orang komen dan bagi pendapat, termasuk la Kaklong (haha.. sebok je nak juga)PAstu dia up satu lagi status,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10 months and 3 weeks ago.

 

Wrapping Online Seller yang Kur Semangat!

Salam..Haritu Kaklong beli online kat Shopee..Tengok apa Kaklong dapat..Ngaaaaaaaaaaaaa....Terkejut saya..Dengan plastik sampah pun bole ek..Kuang...kuang...kuang...Sekali tengok macam mayat je..Erm... seram...Bila Kaklong tunjuk kat FB rata-rata semua macam okay je dengan packaging macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10 months and 3 weeks ago.

 

Bahasa Melayu

Salam..Kaklong share satu status yang menarik oleh anak Sabah kat facebookLalu ternampak SisAyuni Rafilah share satu video yang menarik kat FBKaklong pun tekan je la nak tengok dan dengan gigihnya tengok macam abes..Macam tak percaya betapa menariknya cara mat saleh ni beri penerangan tentang Bahasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
10 months and 4 weeks ago.

 

:(

Harini rasa sedih sikit..Abang balik kampung. Kaklong tak ikot sebab nak siapkan urgent order.Pagi tadi ibu call tanya balik pukul berapa. Kaklong cakap abang je balik. Pastu ibu macam terkejut sikit.Pastu ibu tanya lembut je, "kenapa, kaklong saja2 ke tak nak balik.."Aduh..Pilunya bila ibu cakap macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months ago.

 

Review Secret Skin White Kawaii Collagen

Salam..Korang tau tak Kaklong pernah consume Secret Skin White Kawaii Collagen..Yang Jihan Muse jadi duta tu..Tapi dah lama dah.. November 2015 dulu..Ni baru terpikir nak tulis review.Kaklong amik sebotol KAWAII COLLAGEN WHITE MAXX EXTRA (putih) dan sebotolSecret Skin White Kawaii Collagen SSWKC...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months ago.

 

Copy Paste : Mengapa Saya Pilih yang Semulajadi?

Salam..Kaklong ada terbaca kat FB Hafiz Sulaiman(rasanya dia ni doktor kot); yang berbicara tentang makanan atau lebih tepat lagi buah2 dan sayuran GMO (genetic Modified Organism).Kalo diikutkan hampir semua makanan yang kita makan ni adalah GMO.Nak cari yang semulajadi dan organik tu cam susah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months and a week ago.

 

Tutorial Blog : Cara nak Disable Select Text dan Copy Paste

Salam..Kaklong selalu baca blogger mengeluh pasal ada blog lain tulis entry yang sebiji sama ngn blog dorang..Pendek kat blog A tu, copy paste entry kita yang best2 masuk dalam blog dorang..Hasilnya blog A akan dapat up 2 ke 10 entry setiap hari (nampak macam aktif giler) dengan setiap entry yang penuh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months and a week ago.

 

Nak jadi Youtuber Terkenal?

Salam..TAdi Kaklong terbaca satu komik indie kat facebook.Kaklong taknak tunjukkan kat sini atau kreditkan kepada pelukis tu sebab kebanyakan komik dia tu menyentuh (melawakkan) isu agama, jantina, perkauman, dan seksual. Ada juga yang double meaning sampai kita rasa malu membacanya..Kaklong tak nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months and 2 weeks ago.

 

Cara Menjimatkan Kos Poslaju untuk Peniaga Online

Salam...Siapa sini berniaga online angkat tangan...?Bagus... Sama la kita...Korang pos barang guna kurier mana ya..?Poslaju.... Yay, sama lagi... ^_^Kebanyakan peniaga online guna Poslaju sebagai kurier tetap..Sebabnya banyak cawangan jadi in case korang berpindah atau on the road pun bole cari cawangannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months and 2 weeks ago.

 

Mencari Skincare

Salam..Kaklong dah tukar ke 3 jenis produk skincare tapi takde satu pun okay... T__TKisahnya Kaklong ni jenis tak pakai apa2 produk kecantikan, cuma cuci muka dengan Syahirah dan setakat ni ok je.. Bole baca review kaklong kat SINICuma disebabkan resdung, kulit Kaklong tak pernah la flawless..Pada suatu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months and 2 weeks ago.

 

Tutorial Blog : Cara Letak Sitemap kat Sidebar Blog

Salam..Haaaaaaa...?Tak abes-abes lagi dengan sitemap?Okay2, janji.. Ni last dah..Alang-alang share sikit; nak share je la semua yang ada..Baik kan Tok Guru ni...?MUahahahhaaaa..Okay..Sitemap dah submit haritu dan dah letakkan kat page semalam kan...Untuk yang takmo letak kat page, korang juga bole pilih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months and 2 weeks ago.

 

Jom shopping!

Salam..Kaklong jumpa beberapa offer kat kedai online..Valentine Day Sale tu macam sangat mengiurkan la... XD

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months and 3 weeks ago.

 

Tutorial Blog : Cara Buat Sitemap kat Blog

Salam...Semalam dah submit sitemap kat Google kan...Harini kita buat sitemap kat kat blog pula nak tak?Ada orang cakap ia bagus untuk naikkan rank.. Ada yang cakap tak mempengaruhi pun..Jadi terpulang la nak buat ke tak..Apapun Kaklong nak letak supaya mudah cari artikel kelak.. (dalam 50 tahun akan datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
11 months and 3 weeks ago.