User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 14

Ubat Kumur..Perlu Ke??

perlukah mengambil ubat kumur??sekarang nie kan banyak kat pasaran yang jual ubat kumur..iklan dalam tv pun banyak tentang ubat kumur nie..tapi sejauh manakah kita perlu mengambil ubat kumur nie..??atau hanya sekadar cukup dengan memberus gig??ada gak yuk dengar orang bgtau kena ambik gak ubat kumur untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months ago.

 

resepi bangkit susu

resepi kuih bangkit@ cheeseok hari nie kita belajar buat kuih bangkit plak ye..yuk bukan nak ajar kuih bangkit santan,,tapi kuih bangkit susu,,klau kuih bangkit santan x sesuait untuk buat kuih raya,,sbb takut kalau simpan lamm dia berbau tengik..so x sedap lar kan,,[wajib cuba: resepi semperit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months ago.

 

Resepi Cili Jeruk Mudah

resepi cili jeruk@ cili potong ranggup dan mudahok hari nie kita belajar buat cili jeruk plak ye..mudah je nak buat cili nie sbnarya..bukan ssah pun..hihi..klau dekat kelantan cili jeruk nie orang panggil cili potong..cili jeruk nie klau makan degan mee sup atau char kueh tiaw mmang sedap..rasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and a week ago.

 

11 Kaum Yang Dibinasakan Oleh Allah

kaum yang dibinasakan dan dihapuskan oleh allahok hari nie..yuk nak share ckit ttang kaum yang allah hapuskan dari muka bumi nie..yuk juga baru tahu...banyak jugak kaum yang allah binasakan..yang biasa kita dengar..kaum nabi luth..kaum nabi salleh..tapi..hakikatnya banyak lagi yang telah allah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and a week ago.

 

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan

cara menghias rumah ketika hari rayapic kredit to google imageamboi yuk...puasa baru je cukup seminggu dah prepare untuk raya ke..hihi..biasalar..klau bab2 raya nie mmang semangat ckit..klau nak menghias rumah untuk hari raya kena lar awal2..bukan ape..bulan puasa nie.memang letih ckit kan..so kita kemas2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 2 weeks ago.

 

resepi semperit gebu

resepi semperit klasik yang gebuok..sbb dah nak masuk bulan puasa..so..untuk bulan ramadhan nie..yuk akan share resepi biskut yer..yelar..yuk tahu mesti uols tengah cari resepi biskut yang senang dan sedap kan..xpe..yuk faham..hihi..ok..hari nie yuk nak share resepi semperit gebu..semperit nie..yuk panggil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 2 weeks ago.

 

Movie Review: confessions(kokuhaku)

review disturbing filem jepun,confessions(kokuhaku)hello semua..sihat ke...jumpa kita lagi dalam rancangan review movie..ceh..dah macam pengacara rancangan plak..hahaha..wow..review movie lagi...urm..kenapa yuk semangat review movie sekarang??yuk pun x tau..kadang2 ..bila mood nak review movie tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Tart Nenas Gebu

resepi tart nenas sedap dan mudahbulan puasa dah nak dekat kan...so..musim untuk membuat biskut pun datang lar...hahah..time nie...kedai bakery memang meriah...ramai je orang datang membeli..ok..hari nie yuk nak share resepi tart nenas..resepi tart nenas nie..memang sedap lar..gebu dan ringan je..klau makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 3 weeks ago.

 

Perniagaan House of Cat Disihir

kisah sedih perniagaan House of cat disihirsape yang x kenal dengan house of cat kan..dulu house of cat nie viral n famous jgak lar,,klau uols x kenal..mmang sah ko bukan dduk di malaysia..hahaha..jgn marah,,gurau je,,,tapi..lepas viral arie tu,,house of cats nie tiba2 senyap..yuk pun pelik gak..kenapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Biskut Jem Strawberry

biskut strawberry jamwah..puasa dah nak dekat..n x lama lagi dah nak raya..huhu..kejap je masa berlalu..pejam celik...pejam celik dah dekat setahun...bila sebut raya,,yuk mesti terigat kat biskut jem strawberry..biskut biskut jem strawberry nie mmang lagend dan oldschool lar..klau dulu,,time raya biskut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Sicilian Orange Cake

resepi kek orange gebu dan moistwow...ramadhan or puasa just around the corner..kejap je masa berlalu.dah nak masuk bulan puasa kan..klau bulan puasa mesti yuk teringat kuih muih or dessert..huhu..biasa lar...klau bulan buasa mesti nak makan benda manis2 time berbuka puasa kan..lagipun sunnah kan klau kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 4 weeks ago.

 

Review:Nescafe Dolce Gusto Piccolo Coffee Machine

mesin kopi dolce gusto picallohai semua...berjumpa lagi kita hahaha...hari nie yuk nak review pasal coffee machine plak.sape kat cni coffee lover atau peminat kopi..angkat tangan ckit..hihi..ok..nie yuk ada berita gembira kepada peminat kopi..sbb lepas nie uols boleh lar buat kopi sendiri kat umah..senang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months ago.

 

Drama Review: 13 Reason Why

review disturbing drama 13 reason whyok hari nie yuk nak review drama 13 reason whyeh,,knapa plak yuk review drama plak hari nie,,urm...mestilah drama nie best..yuk nak share ngan uols..hihiok malas nak cter panjag..meh yuk bg summary pasal drama 13 reason why nie..drama nie pasal ape sebenarnya...b4 thah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months ago.

 

Resepi Bawal Emas Stim Kicap

resepi bawal emas kukus kicaphai sume...hari nie kita belajar resepi ikan bawal emas kukus ye..urm..x kisah lar...kukus ke....stim ke...sama je lar..hihi.biasa kita ikan siakap masak stim kan..but hari nie lain ckit..kita stim ikan bawal emas plak..hihi..urm..sedap ke??klau nak tahu sedap ke x...kena lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months ago.

 

Resepi Maruku sedap senang

resepi maruku sedap dan senangsape kat cni peminat maruku..angkat tangan..oh..rmai gak peminat maruku..sbb tu yuk nak share..resepi maruku yang sangat senang dan sedap..lepas nie uols boleh lar buat sendiri kat umah..resepi maruku nie..xde perasa atau pewarna ok..nie perisa original..so selamat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and a week ago.

 

Bisnes Aiskrim 50 sen

jual aiskrim 50 sen pun dah boleh kaya wei..sekarang nie aiskrim malaysia sudah menjadi trend atau viral..baru-baru nie aiskrim sumi menjadai viral..sampai habis sumi kat supermarket...haha..bahaya sungguh penangan viral nie..uols dah cuba ke asikrim sumi??sedap wei...rugi klau x cuba,,yuk dah cuba..so...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and a week ago.

 

Resepi Kari Telur Ayam

resepi gulai telur ayamklau setiap hari asyik dok makan telur rebus..telur goreng..bosan jgak kan..so arie nie yuk nak ajar masak kari telur ayam..nie merupakan masakan india..sblum tu,,uols dah cuba ke masakan india yang yuk ajar:resepi vadey sedapresepi kari ayam tanpa santan(indian style)klau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and a week ago.

 

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

join segmen souvenirs by nafas baruyuk join segmen lagi....jom lar join segmen nie..kenapa kena join segmen nie??of course lar sebab hadiah yang sangat menarik...banyak tau hadiah yang ditawarkan..so mman rugi lar klau uols x join,,syarat2 dia pun simple..uols kan tahu...yuk nie x kan join klau syarat2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and a week ago.

 

Resepi Kek Tiramisu senang dan sedap

Resepi Kek Tiramisu senang dan sedapok hari nie kita belajar cara-cara untuk buat kek tiramisu..yuk rasa mesti dah ramai yang dah kenal kek nie kan..bagi yang xde oven..boleh cuba respi kek tiramisu simple@ unbake tiramisukali nie yuk nak share resepi kek tiramisu yang advanced ckit,,kena bakar ye..n...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 2 weeks ago.

 

movie review: about elly

review filem about ellyok mood untuk review movie datang balik..hihi...so hari nie kita review movie dari iran lagi ye..kenapa iran..entah lar..yuk dah start jatuh cinta dengan karya asghar farhardi..and..yup asghar farhardi nie pengarah untuk movie a seperation dan untuk movie about elly nie..before...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 2 weeks ago.