User Profile: segalabenda

Show pings in: English | Malay | All

 

segalabenda

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 4

Makan Harta Anak Yatim

Makan Harta Anak Yatim Baru-baru ni kita dikejutkan dengan berita tuduhan terhadap adik kepada mangsa Lebuhraya Duke yang menggunakan duit sumbangan orang ramai kepada anak-anak arwah untuk keperluan diri sendiri. Dikatakan kesemua sumbangan dari public berjumlah lingkungan RM300k tetapi hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
11 months ago.

 

Risiko pelaburan emas

Risiko Pelaburan Emas Sebelum ni hamba ada publish satu post berkaitan dengan strategi dan teknik mengumpul emas, tapi kali ni hamba nak sentuh pula berkaitan dengan risiko pelaburan emas. Semua pelaburan di dunia ini pasti ada risiko untuk mengalami kerugian. Namun risiko kerugian itu boleh diminimakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month ago.

 

Safety Harness untuk keselamatan anak

Safety Harness untuk keselamatan anak Semenjak dua menjak ni, banyak sungguh kes kehilangan anak terutama bawah umur 10 tahun. Di facebook, di dada akhbar dan banyak jugak yang keluar di berita televisyen. Kebanyakannya hilang sebab keluar rumah sorang diri, pergi ke kedai, balik sekolah dan yang lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month ago.

 

Cakap Tak Serupa Bikin

Cakap tak serupa bikin Kali ni hamba nak kongsikan satu cerita yang boleh bikin panas. Melibatkan diri sendiri dan berkaitan pulak dengan Internet Marketer yang menjualkan produk di luar sana. Sebenarnya hamba ni taklah beza dengan orang lain iaitu membeli sesuatu produk mengikut keperluan semasa. Hamba ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month and a week ago.

 

Pokemon Go difatwakan haram oleh mufti

Pokemon Go Di Fatwakan Haram Dah lama hamba tak mengupdate blog suci murni ni sehinggalah penuh dengan sawang (comment spam) yang jumlah nya cecah angka seribu. letih la jugak menekan butang spam untuk delete komen-komen tu semua. Dekat 2 bulan tak update sampailah lupa password nak login, nasiblah ada save...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Smartphone satu keperluan

Sebelum Smartphone satu keperluan Zaman hamba mula-mula belajar kat UiTM dulu lebih  kurang tahun 2000-2003 mula panas dengan telefon bimbit 3210 nokia. Banyak lagi pengeluar-pengeluar brand telefon bimbit masa tu seperti sagem, vodafone,  alcatel, motorola dan beberapa yang lain. Zaman tu iphone tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months ago.

 

Umur blog Olaoli semakin meningkat

Umur blog olaoli.com Dah dekat 2 minggu tanpa sebarang posting. Sedar tak sedar dah 3 bulan dah umur blog hamba ini. Terpaksa meninggalkan kawasan ke kawasan lain atas urusan kerja. Akhirnya barulah hari ni boleh lepak kat rumah dan time ni lah baru dapat memosting kembali blog yang masih mentah dan muda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
5 months and a week ago.

 

Teknik Promosi Offline

Teknik Promosi Offline Jika anda mempunyai satu perniagaan, mungkin anda langsung tidak menggunakan kaedah online untuk mempromosikan bisnes tersebut, namun anda pastikan akan melakukan teknik promosi offline secara anda tidak sedar. Kebanyakan kita lebih mengetahui strategi online marketing berbanding...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Tips Berjimat Yang Berguna

Tips Berjimat Kali ini secara ringkasnya saya nak berkongsi beberapa kaedah atau tips berjimat. Mungkin ianya dapat membantu anda bagaimana untuk mengurangkan perbelanjaan dan meningkatkan simpanan atau tabungan. Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu, mahu atau tidak kita mesti menguruskan perbelanjaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
5 months and 4 weeks ago.

 

15 Idea Perniagaan Internet

Idea Perniagaan Internet Kali ini saya nak berkongsi 15 idea perniagaan internet yang boleh diceburi untuk menambah income anda. Sebahagianya saya sendiri mengaktifkan diri dan sebahgiannya hasil dari kajian dan pemerhatian terhadap perkembangan dunia internet marketer. Pernigaan internet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and a week ago.

 

Tips Temuduga

Tips Temuduga Untuk mendapatkan satu pekerjaan pasti kita akan menghadiri sesi temuduga yang dijalankan oleh syarikat, agensi atau pihak kerajaan sekalipun. Agak susah untuk mendapatkan pekerjaan tanpa sesi temuduga. Saya yakin sebahagian abang-abang dan kakak-kakak yang sudah masuk ke alam pekerjaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and a week ago.

 

Pelaburan Terbaik terkini

Pelaburan Terbaik untuk kita Andai anda seorang yang baru mula bekerja dan stabil dari segi kewangan, ada beberapa jenis pelaburan terbaik yang boleh anda fikirkan. Dalam dunia  yang semakin moden seseorang sepatutnya memiliki sekurang-kurangnya 4 jenis pelaburan. Pemilihan pelaburan mestilah pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and a week ago.

 

Fanatik politik di FB

Fanatik politik di FB Aku sejak 2-3 minggu ni bila bukak FB takda benda lain lagi yang aku terbaca. Asyik-asyik cerita politik. Kebanyakan rerakan aku ni macam dah nak gila dengan parti politik depa. Kutuk sana kutuk sini, maki sana maki sini, hina sana hina sini dan macam-macam lagi sana sini. Asal aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and a week ago.

 

Ibu bapa dahulu dengan ibu bapa sekarang

Ibu bapa dahulu ibu bapa sekarang Dah lebih seminggu aku tak posting apa-apa, sehingga la hari, apabila bila berlaku sesuatu siang tadi depan mata aku. Sesuatu tu bukanlah benda yang berat cuma mengingatkan aku yang zaman dah berubah dan semakin menghampiri kiamat. Manusia semakin lama sudah semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Teknik Mengumpul Emas

Teknik Mengumpul Emas Sejak penubuhan Public Gold, semakin ramai orang mula sedar akan satu lagi medium pelaburan yang menguntungkan iaitu pelaburan emas. Aku pun mula kenal tentang pelaburan emas sejak tertubuhnya public gold. Sebelum tu hanya beli emas bagi isteri pakai. Kalau ada terfikir pun hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Bersalaman dengan bukan muhrim?

Bersalaman dengan bukan muhrim Dua tiga hari yang lepas telah terviral pulak kes seorang berkedudukan tinggi yang bersalaman dengan bukan muhrim atau isteri orang atau anak dara orang atau sesape lagilah yang bukan muhrimnya. Banyak sungguh komen yang diterima di facebook, di blog dan mana-mana laman sosial...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
7 months ago.

 

Kamera DSLR

Kamera DSLR Sejak 3-4 tahun ni kamera dslr dah semakin mendapat sambutan terutama dikalangan muda mudi. Kalau 10 tahun yang lepas, agak asing nak melihat individu memiliki dslr sendiri. Kalau ada pun dikalangan fotografer je atau budak-budak universiti yang ambil kos berkaitan. Itupun kengkadang ada yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
7 months ago.

 

Pendapatan Sampingan Aku

Pendapatan Sampingan Dengan dunia yang segalanya dah mahal ni, maka semakin gilalah manusia bekerja mencari rezeki. Siang kerja, malam kerja kadang-kadang tidur pun termimipikan kerja. Semua kerja tujuannya adalah untuk mencari rezeki. Nak tambah pendapatan untuk menangung kehidupan harian keluarga. Bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
7 months ago.

 

Sakit Gastrik Pengalaman Yang Menyeksakan

Sakit Gastrik Satu ketika dulu, aku menghidap sakit gastrik yang sangat teruk. Ketika tu aku berbadan besar (obesiti) seperti yang aku pernah post sebelum ini iaitu diet nak kuruskan badan. Sakit gastrik ni kebiasaanya berpunca dari mengambil pemakanan yang tidak seimbang, kurang makan, melambat-lambatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
7 months and a week ago.

 

Zaman kanak-kanak dulu

Zaman kanak-kanak dulu Zaman kanak-kanak adalah zaman yang paling best. Zaman di mana keinginan hanya nak main. Jarang-jarang susah hati. Jarang-jarang bermasam muka. Jarang-jarang bersedih hati. Jarang-jarang boleh duduk diam. Hati sentiasa ceria. Inilah zaman badan paling best condition. Paling teruk pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
7 months and a week ago.