User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 27

8D 7N in Marvelous Myanmar | Bagan - Kalaw - Inle Lake

8D 7N in Marvelous Myanmar | Bagan - Kalaw - Inle Lake | Selesai di Bagan, kami menuju ke Inle Lake tetapi berhenti untuk makan tengahari di Kalaw.Dalam perjalanan panjang ini kami berhenti sekali lagi di sebuah stesen minyak besar di Hein. Alaa... yang ada tandas terbuka di belakang tu heheheh.... Kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

Why our Airport Coach is like this aa..?

Why our Airport Coach is like this aa..? | Hari ni ai nak membebel. Dah lama pendam ni.Sebagai pengguna regular bas ke/dari KLIA/KLIA2 aku nak tahu mengapa bas dengan interior seperti di bawah digunakan? Nampak tak kekurangannya? Ada beberapa soalan nak ditanya:1) Mengapa bas sekarang (bukan yang ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Menjelajah kota purba Bagan

8D 7N in Marvelous Myanmar | Exploring Bagan | Nak tahu mengapa aku pernah berimpian ke Myanmar? Salah satu sebabnya ialah mahu melihat ribuan kuil di bandar purba Bagan yang dibina sejak ribuan tahun dulu yang sebahagiannya masih utuh sehinggalah berlakunya gempa bumi 6.8 skala Richter pada 24 Ogos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Sunrise in Bagan is so A-M-A-Z-I-N-G !

8D 7N in Marvelous Myanmar | Sunrise in Bagan is so A-M-A-Z-I-N-G ! Kami bertolak seawal 5.15 pagi untuk di bawa ke lokasi melihat matahari terbit. Sejuk pepagi di Bagan ni.Kami dibahagikan kepada dua kumpulan- satu kumpulan menunggang kuda, satu kumpulan lagi dibawa ke satu platform di Nyaung Leped Kan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Yangon - Mount Popa - Bagan

8D 7N in Marvelous Myanmar | Yangon - Mount Popa - Bagan | Mingalabar! Hello! Assalamualaikum. Harapnya semua dah baca coretan sebelum ini supaya mendapat serba sedikit pengetahuan mengenai Myanmar.Sebelum menulis mengenai lawatan di sana secara individu, as usual iols nak bagi tau dulu keseluruhan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

The Underrated Myanmar | Kenapa ia patut masuk dalam travel bucketlist?

For those who can't understand Malay languange feel free to use the translator on your right hand side. Thank you.The Underrated Myanmar |Kenapa ia patut masuk dalam travel bucketlist? | Mingalabar...!!! Alhamdulillah... sampai juga ke Myanmar untuk program Marvelous Myanmar yang dianjurkan oleh kelab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Thailand | Maetaeng Elephant Park - tunggang gajah lagi !

Thailand | Maetaeng Elephant Park - tunggang gajah lagi ! | Selepas menunggang gajah di Namuang Safari Park, Koh Samui tahun lepas hati aku berkata cukuplah, biarlah itu yang pertama dan terakhir, cukuplah sekali merasa terhuyung-hayang di tempat tinggi hingga nak keluarkan handphone pun takut. Taubat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Thailand | Trip sehari suntuk ke Chiang Rai Golden Triangle

Thailand | Trip sehari suntuk ke Chiang Rai Golden Triangle | Selepas empat hari melawat tempat-tempat menarik di Chiang Mai aku meneruskan program ke Chiang Rai. Alang alang menyeluk pekasam biarlah sampai ke pangkal lengan, alang alang dah dekat kita lawatlah semua sekali supaya tiada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Thailand | An afternoon at Queen Sirikit Botanical Garden

Suka melihat pokok dan bunga? Check this out!Queen Sirikit Botanical GardenMae Raem, Amphoe Mae RimChang Wat Chiang Mai 50180ThailandTutup:4:30 petangTiket dewasa: THB100Tiket kanak-kanak: THB50Bersama rakan sebaya 😁😁 Ingatkan dari tribe manalah gegadis ni...ruapa rupanya dari Bangkok.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Thailand | Panduan memilih zipline @ flying fox operator di Phuket

Thailand | Panduan memilih zipline @ flying fox operator di Phuket | Phuket yang berada di selatan Thailand merupakan pulau yang terbesar di negara itu. Dihubungkan dengan Phang-Nga oleh Sarasin bridge, ia juga berdekatan Krabi yang sering sesak dengan kunjungan pelancong dari serata dunia.Seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Thailand | Mabuk orkid di Royal Park Rajapruek

Thailand | Mabuk orkid di Royal Park Rajapruek | Sesampainya di Chiang Mai aku terus ke Royal Park Rajapruek yang letaknya lebih kurang 15km dari pusat bandar. Untuk pengetahuan dari airport ke pusat bandar 7km je.Taman botani ini dibina sempena memperingati pemerintahan King Bhumibol yang ke-60 tahun pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Mudahnya mendapatkan makanan halal di Chiang Mai. 12 Lokasi restoran untuk anda cuba masakan utara...

Mudahnya mendapatkan makanan halal di Chiang Mai. 12 Lokasi restoran untuk anda cuba masakan utara Thailand | Masyarakat Islam di Thailand berjumlah empat peratus daripada keseluruhan penduduk dan berstatus minoriti. Kebanyakannya bertumpu di Bangkok dan selatan Thai. Penduduk di Sungai Golok,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Food Review | KoffeeKabin

Food Review | Koffee Kabin | Helloooo..!Hah, tetiba ada food review pula kat sini. Sesekali ai pun makan di luar juga macam orang lain. Tukang masak pun nak merasa juga air tangan orang lain sambil mencari idea memasak untuk Geng Bas Sekolah.Lately ni, selepas menghantar bos dan si bongsu aku agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 4 weeks ago.

 

Thailand | Santai di homestay Mae Kampong Village The Giant Coffee

Thailand | Santai di homestay Mae Kampong Village The Giant Coffee | Lain negara lain tarikannya. Sekalipun produk yang sama ada di negara sendiri melihat produk tersebut di tempat lain memberikan kita pengalaman baru.Homestay Baan Mae Kampong yang berletak di Mae On district berdekatan San Kampaeng...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 4 weeks ago.

 

Thailand | Ada yang pernah ke San Kampaeng Hot Springs, Chiang Mai?

Thailand | Ada yang pernah ke San Kampaeng Hot Springs, Chiang Mai? Sebenarnya pada hari ketiga aku sepatutnya ke Mai Lam Museum selepas lawatan ke Mae Khampong Village dan Giant Coffee, tetapi dalam perjalanan tu ada nampak papan tanda ke kolam air panas. Hari sebelumnya pun my tour guide ada bertanya, nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 4 weeks ago.

 

Pilihanraya ke-14 dah dekat

Pilihanraya ke-14 dah dekat | Mungkin semua rakyat Malaysia yang dewasa tahu bahawa tidak lama lagi pilihanraya ke-14 bakal berlansung. Mengikut pengalaman lalu Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak akan melengkapkan penggal pemerintahannya sebelum pemilihan baru.Bagaimana kita boleh perasan kempen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
6 months ago.

 

Thailand | 5 Tempat menarik di Doi Inthanon National Park yang harus anda kunjungi

Thailand | 5 Tempat menarik di Doi Inthanon National Park yang harus anda kunjungi | Hari kedua di Chiang Mai aku ke puncak tertinggi di Thailand. Cerita hari pertama ke Royal Park Rajapruek belum ditulis lagi tapi gambar dan video boleh tengok di instragram Ruggedmom. Jika merancang ke Chiang Mai sila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months ago.

 

Kemasukan ke Thailand | Cukupkah wang anda?

Kemasukan ke Thailand | Cukupkah wang anda? | Akhbar The Sun hari ini menyiarkan tentang pihak berkuasa Thai sedang menguatkuasakan peraturan dimana warga Malaysia yang ingin memasuki negara itu perlu membawa sekurang-kurangnya THB10,000 (RM1,240).Undang-undang tersebut telah dibuat berdekad lalu tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months ago.

 

Thai Cooking Made Easy | 4 Resipi Makanan Popular Dan Sedap di Thailand

Thai Cooking Made Easy | 4 Resipi Makanan Popular di Thailand | "Amazing Thailand" ialah slogan menyeluruh untuk promosi pelancongan negara utara semenanjung Malaysia. Kempen tersebut bukan sahaja mengenai tempat malahan budaya, hospitaliti dan makanan. Kagum, terpegun, teruja, seronok... itulah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months ago.

 

Thailand | 6D 5N Winter Trip In Chiang Mai. Sejukkk...

Thailand | 6D 5N Winter Trip In Chiang Mai. Sejukkk... | Disember 2017 seperti juga tahun sebelumnya dipenuhi dengan undangan perkahwinan setiap minggu. Tidak dapat mengelak lansung kerana yang diraikan ahli keluarga terdekat. Kata seorang saudara, orang Melayu ni asal cuti je buat kenduri hehehe....

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and a week ago.