User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 29

Medical tourism | Bila 'boobs' made in Thailand lebih mengancam

Medical tourism | Bila 'boobs' made in Thailand lebih mengancam | Tetibe tajuk macam harem hahahha...Tiga negara di rantau ini iaitu Thailand, Malaysia dan Singapura bersaing hebat dalam mempromosikan medical tourism atau pelancongan perubatan. Semuanya adalah disebabkan kepakaran dan peralatan moden yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Sarawak | Teraba-raba di Wind Cave Nature Reserve @ Gua Angin

Sarawak | Teraba-raba di Wind Cave @ Gua Angin | Sebelum ke Fairy Cave kami ke Wind Cave dahulu. Tak jauh, 10 minit sahaja jaraknya.Kenapa ke gua?1. Melawat shopping mall is too mainstream.2. Untuk memperkenalkan anak-anak apa yang mereka pelajari secara teori di sekolah.3. Untuk menerapkan rasa sayang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Sarawak | Tiada kata-kata untuk menggambarkan keindahan Fairy Cave @ Gua Pari-Pari

Sarawak | Tiada kata-kata untuk menggambarkan keindahan Fairy Cave @ Gua Pari-Pari | Pasar Sarikin sangat sinonim dengan Kuching (nanti baca tempat-tempat menarik di Kuching di sini). Sebab itulah ramai yang merancang percutian di bandaraya ini melibatkan hari Sabtu dan Ahad kerana Pasar Sarikin ditutup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Rendang Ayam Cili Padi Negeri Sembilan + Daun Puding

Resepi Rendang Ayam Cili Padi Negeri Sembilan + Daun Puding | Tak berapa lama lagi kita semua akan menyambut hari raya Eidul Fitri. Bila hari raya makanan semua menjadi istimewa. Maklumlah ada yang jarang jarang sekali kita buat contohnya lemang, ketupat, ketupat palas dan sebagainya.Bila kita makan lemang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Lempeng Ikan

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Lempeng Ikan | Hello.... hari ni marathon bagi resepi. Ai bagi resepi masakan orang Negri Sembilan lah ya.. mana tahu nak cuba kan? Resepi ai ni memang guna cili api/padi sesajo...Kali ini kita buat lempeng ikan menggunakan ikan sungai. Aku tak tahulah di tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Masak Lemak Cili Api Ikan Sembilang Salai

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Hari cuti ini marilah kita mak mak merajinkan diri memasak lebih sikit untuk keluarga tercinta. Cuba masak yang berlainan daripada biasa. Kita pelbagaikan, manalah tahu anak-anak suka. Ai pun tak sangka anak bongsu yang berumur lima tahun suka gulai ayam campur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

6 Masjid di Shanghai untuk bersolat hari raya Eidul Fitri

6 Masjid di Shanghai untuk bersolat hari raya Eidul Fitri | Assalamualaikum. 17 Jun 2018 dijangka jatuhnya 1 Syawal 1439H, hari kemenangan melawan nafsu bagi umat Islam di seluruh dunia. Hari yang membahagiakan bagi kebanyakan orang.Hari raya ialah hari untuk berkumpul dan bermaaf-maafan diatas silap dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Senarai Lengkap Pemain 2018 FIFA World Cup Russia (List of Players)

Senarai Lengkap Pemain 2018 FIFA World Cup Russia (List of Players) | 2018 FIFA World Cup Russia akan bermula TUJUH hari lagi !!Bermula 14 Jun hingga 15 Julai nanti peminat bolasepak akan memberikan segala tumpuan kepada Rusia. Perlawanan yang melibatkan 32 pasukan ini memperlihatkan 20 pasukan yang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Vietnam | 4 Hari 3 Malam Jalan Jalan di Hoi An Ancient Town Da Nang

Vietnam | 4 Hari 3 Malam Jalan Jalan di Hoi An Ancient Town Da Nang | Assalamualaikum and hi.... Okay, this time i just want to simplify my four days trip to Vietnam a few months back. Untuk bacaan lanjut sila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Vietnam | Hiking di Marble Mountain

Hiking di Marble Mountain | Memanjat gunung ini bukanlah niat sebenar hahahah.... makcik terkena, nak.Sebenarnya aku tak berapa pasti nak ke mana pada hari ketiga tu. Ada tiga tempat menjadi pilihan iaitu Son Tra Peninsula, Ba Na Hill dan Marble Mountain. Ba Na Hill was my top choice tapi ada seorang guest...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

UNESCO World Heritage Site | My Son Sanctuary

UNESCO World Heritage Site | My Son Sanctuary | Hari kedua di Hoi An aku ikut half day trip ke satu tempat bersejarah di Vietnam. Bila book tour package tu sila pastikan adakah ia termasuk tiket masuk dan lunch ya. Karang rasa murah tapi sebenarnya ada hidden cost.Perjalanan ke My Son Sanctuary lebih kurang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

UNESCO World Heritage Site | Berbasikal di Hoi An Ancient Town

UNESCO World Heritage Site | Berbasikal di Hoi An Ancient Town | Januari lepas ai ke Da Nang. Seperti yang pernah ku beritahu sebelum ini sebenarnya nak beli tiket ke Chiang Mai tapi musim sejuk tu peak season tiket jadi mahal, di luar bajet. China pun mahal juga di poket ku... disebabkan tak research...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Indonesia | Wisata hits baru, Batu Flower Garden di Bukit Bulu

Wisata hits baru, Batu Flower Garden di Bukit Bulu | Sewaktu kami ke Surabaya September lalu, Wisata Coban Rais yang menempatkan Batu Flower Garden baru lapan bulan dibuka. Kawasan ini masih belum 100 peratus siap tetapi sudah menerima ribuan pengunjung.Apa yang ada di sini? Tempat berfoto yang unik sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Motivasi | Kepercayaan itu mahal harganya

Kemaafan diberi jika berlaku kesilapan tetapi bukan jika kepercayaan/amanah dimusnahkan. Jadi dalam hidup buatlah kesilapan tetapi bukan pecah amanah.Kerana... memaafkan mudah tetapi melupakan dan memberi kepercayaan kembali adakalanya mustahil.Jadi bila orang dah percaya kat kita, kita prove lah kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Gunung Banyak, Indonesia | Merangkak di Omah Kayu hahahha.... dan selfie di Taman Langit

Gunung Banyak, Indonesia | Merangkak di Omah Kayu hahahha.... dan selfie di Taman Langit | Tanpa ke Gunung Bromo lawatan ke Surabaya dianggap tidak lengkap. Bila dah sampai Gunung Bromo sebaiknya sambunglah pula ke Batu kerana lokasi tarikan pelancongan lebih banyak di sana. Suhu sejuk pula tu.Kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Peminat barangan preloved (bundle), Jalan Jalan Japan akan dibuka di Seremban!

Peminat barangan preloved (bundle), Jalan Jalan Japan akan dibuka di Seremban! One man trash, other men treasure. Unwanted things seseorang mungkin menjadi barangan berharga orang lain. Biasa terjadi begini kan? Ada je orang berminat dengan barang yang kita nak buang.Berdasarkan pemerhatianramainya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Kadar bayaran zakat fitrah 2018 mengikut negeri

Kadar bayaran zakat fitrah 2018 mengikut negeri. | Assalamualaikum. Hari ini hari kelima umat Islam berpuasa. Seperti biasa di bulan Ramadhan bukan sahaja wajib berpuasa bila cukup syaratnya malah wajib mengeluarkan zakat fitrah bagi setiap umat Islam yang memenuhi syarat yang ditetapkan Allah.Dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Perkhidmatan Keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara

Perkhidmatan keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara untuk penyelenggaraan dari 25 Jun hingga 2 Julai 2018. Sila cari port lain untuk lawatan cuti sekolah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 4 weeks ago.

 

Perangai pengikut taksub

Perangai pengikut taksub | Pilihanraya Umum Malaysia ke-14 (PRU14) baru seminggu berlalu. Disebabkan ia telah menempa sejarah kerana berjaya menumbangkan pemerintahan Barisan Nasional selama 60 tahun sudah pastinya ia masih hangat diperkatakan.Ramai yang puas hati kerana dapat menurunkan Dato Seri Najib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
6 months ago.

 

Senarai Menteri Baru Malaysia Pasca PRU 14 2018

Senarai Menteri Baru Malaysia Pasca PRU 14 2018 | Still in PRU mood, yang mencipta sejarah Barisan Nasional bertukar menjadi pembangkang selepas mengetuai politik Malaysia selama 60 tahun.Pakatan Harapan yang sepakat melantik Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri kali kedua di usia 92 tahun, telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months ago.