User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 29

Contoh Soalan Seksyen A PTD M41

Seksyen Pengetahuan Am adalah salah satu seksyen utama dalam peperiksaan online dikendalikan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia. Setiap jawatan yang memerlukan calon untuk lulus peperiksaan SPA ini, perlu menjawab lebih kurang 40 soalan pengetahuan am.Seksyen Pengetahuan Am juga terdapat di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Sumber Rujukan Ujian Psikometrik 2019

Mahu lulus ujian Psikometrik untuk kemasukan kerjaya dalam sektor Perkhidmatan Awam tahun ini? Jika anda dipanggil, anda bertuah kerana kami ada sumber rujukan untuk anda lakukan persediaan sebelum peperiksaan atau ujian Psikometrik sebenar.Anda perlukan rujukan, kerana Ujian Psikometrik bukan ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Set 40 Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) M41

Set soalan peperiksaan online jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41 tahun 2017. Ada yang nak tahu? In Sha Allah, dalam post kali ini, anda boleh melihat set soalan peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) M41 bagi seksyen B - Daya Menyelesaikan Masalah yang telah dikeluarkan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Info Kerjaya Pegawai Tadbir Diplomatik M41 - Peranan Sejarah PTD

Salah satu kerjaya dalam Perkhidmatan Awam yang popular dan menjadi dambaan ramai graduan dan lepasan IPT adalah kerjaya sebagai seorang Pegawai Tadbir Diplomatik. Ia merupakan perjawatan di bawah gred M41. Ini bermakna, mereka yang mahu menjawat jawatan ini mestilah mempunyai kelulusan akademik minima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Perangkap Soalan Ujian Psikometrik - Gunakan Rujukan Ini Untuk Sesi Mei 2019

Ramai calon kemasukan kerja kerajaan dipanggil untuk hadapi peperiksaan khas Ujian Psikometrik.Ujian ini telah menjadi ujian wajib untuk ke peringkat seterusnya dalam permohonan kerja dalam sektor perkhidmatan awam.Jika sebelum ini, Ujian Psikometrik menjadi sebahagian daripada seksyen peperiksaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

5 Idea Simple Cara Dapatkan Duit Poket Untuk Lepasan IPT

Saya fikir masih ramai lagi graduan dan lepasan IPT yang belum dapat kerja. Ramai yang dok termenung di rumah menunggu tawaran kerja dan panggilan temuduga. Hmm dari termenung tak buat apa-apa, apakata ikuti 3 idea simple ni untuk jana pendapatan sendiri. Paling tidak, adalah duit poket untuk berbelanja dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Info Jawatan Latihan Separa Perubatan Taraf Diploma

Pengumuman rasmi dan panggilan ke peperiksaan serta temuduga Latihan Separa Perubatan akan dibuat dari semasa ke semasa menerusi laman web SPA dan juga FB Rasmi SPA. Bagi calon yang layak, surat panggilan temu duga dan ujian akan diberi.Biasanya pengumuman dan info perjawatan ke Latihan Separa Perubatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Denda Jika Guna Handphone, Jam Tangan dan Barang Kemas Berniaga di Bazar Ramadan

Woho ... tak pernah pula saya tahu, rupa-rupanya ada peraturan khas yang melarang peniaga di Bazar Ramadan untuk menggunakan telefon bimbit, memakai jam tangan dan barang kemas ketika berniaga. Kalau didapati melakukannya, boleh dikenakan denda di bawah Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Sedapnya Ayam Teriyaki - Juadah Berbuka Menyelerakan dari MamaPipie

Perghh.. sedapnya Ayam Teriyaki. Anda pernah makan tak? Ada rakan blogger kongsi resepi Ayam Teriyaki ni menerusi Segmen 'Blog Pilihan Menu Ramadan' .... Uhh ... nampak dan saya rasa sangat mudah nak dibuat. In Sha Allah, boleh jadi hidangan sedap di bulan Ramadan ketika berbuka puasa. Saya belum pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Buat Duit Dengan Bisnes Coklat Homemade

Salah satu bisnes best yang boleh dibuat di rumah ialah dengan membuat dan menjual coklat homemade. Ia satu bisnes yang cukup menguntungkan dengan modal yang rendah. Asalkan anda rajin dan komited melakukannya, bisnes menjual coklat homemade boleh jadi sumber income sampingan yang lumayan. Ramai surirumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Resepi Coklat Homemade

Siapa sini penggemar coklat? Anak-anak saya penggemar coklat. Biasanya kalau mereka minta nak makan coklat, isteri saya akan sediakan dan buatkan coklat sendiri di rumah. Kiranya, anak-anak bila nak makan coklat, akan makan coklat homemade, hasil air tangan isteri sayalah. Buat coklat sendiri atau homemade...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Acco Eureka - Penyedia Maintenance Service Seluruh Lembah Klang

Adakah anda mencari syarikat berwibawa dan berpengalaman untuk kendalikan maintenance service untuk bangunan komersil dan kediaman sekitar Kuala Lumpur atau Lembah Klang? Tak perlu cari jauh-jauh, kerana Syarikat Acco Eureka boleh menggalas tanggungjawab tersebut. Acco Eureka berpengalaman memberikan servis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Peperiksaan Online PTD

Rasanya ramai yang sudah sedia maklum bahawa akan ada satu peperiksaan online yang akan dijalankan untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 pada 16 Mei 2019. Seperti tahun-tahun terdahulu, memang ramai calon yang akan terlibat di dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41 ini. Ia merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Cara Nak Dapat Refund Touch n Go / Plusmiles

Siapa sini pernah gunakan banyak atau beberapa kad Touch n Go dan juga Plusmiles? Pernah tak anda tukar kad pengenalan anda sebelum ini yang mana dalam tu ada Touch n Go (TnG)? Pernah kad TnG anda hilang atau rosak? Ada tak baki dalam kad tersebut yang tidak anda gunakan? Dah buat semakan secara online? ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Salam Ramadan 1440H - Selamat Berpuasa

Salam Ramadan. Salam dan selamat datang bulan penuh barakah ini. Alhamdulillah, kita semua masih ada nyawa untuk menikmati kelebihan yang ada dalam bulan mulia umat Islam sekalian alam ini. Syukur, kita dipilih untuk diberikan nyawa dan kekuatan oleh Allah S.W.T agar boleh memperbaiki diri sebaiknya. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Rujukan Exam Online Separa Perubatan Terkini 2019

Nampaknya ramai juga calon-calon yang mencari rujukan untuk peperiksaan online Separa Perubatan ini. Mungkin ada yang telah dipanggil untuk hadiri peperiksaan ini memandangkan demand untuk pelbagai jawatan dalam Separa Perubatan dalam sektor awam masih banyak yang perlu diisi. Apa yang saya tahu, cuma ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

10 Jenis Bisnes Masyuk Semasa Ramadhan

10 Jenis bisnes atau perniagaan yang untung besar semasa Ramadhan. Setiap tahun, bulan puasa iaitu bulan Ramadhan sering dianggap sebagai bulan terbuka luas pintu rezeki. Ketika ini, ramai yang mengambil peluang untuk berniaga secara sambilan. Manakala yang telah pun berniaga, mula merangka strategi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Henti Jaja Master dan PHD Palsu Untuk Menipu Orang Berniaga

Berhentilah menipu orang dengan menjaja sijil akademik palsu. Saya hairanlah, di sebalik isu sijil akademik palsu yang dibongkarkan banyak kali, masih ramai lagi di luar sana yang mudah tertipu dan diperdaya. Tak serik? Atau memang suka kena tipu berulang-kali? Sudah-sudahlah kena tipu, dan sudah-sudahlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Borong Kurma Bertangkai Tunisia dari Yusuf Taiyoob

Dah buat persediaan hadapi bulan Ramadan? Antara menu wajib masa bulan puasa pastilah buah Kurma. Ada banyak jenis buah kurma di pasaran dari pelbagai jenama. Antara dua syarikat terkenal di Malaysia yang menjadi pemborong pelbagai jenis buah Kurma ialah Syarikat Yusuf Taiyoob dan juga Syarikat Saudagar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

IPRO Ampang - Kedai Repair iPhone Pantas Murah di Ampang KL

Hari ini saya nak war-warkan satu lagi kedai repair iPhone yang bagus untuk rakan-rakan pengguna iPhone sekalian. Ada sebuah kedai repair iPhone di Ampang, KL yang menawarkan servis terbaik, dengan harga pembaikan yang lebih murah selain pantas dan cepat. Kedai yang menawarkan servis repair iPhone dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.