User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 20

4 Budget Airlines That Are Actually Worth It for Travel

Private jets and luxury airliner suites may be the norms for the rich and famous, but if you’re just a regular Joe you’re probably traveling on some kind of a budget. Vacations aren’t cheap and flights have the potential to be the most expensive aspect of a trip.There are many budget airlines out...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
1 month and 3 weeks ago.

 

Malaysians - Know These 6 Things When Applying for a Travel Visa

Do you need a visa to travel to your holiday destination but feel confused about how to apply? Look no further - Traveloka has provided a pretty good article as a comprehensive Travel Visa Guide for Malaysians!This guide has all the information you need so you know what to expect, from the type of visa you...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
1 month and 3 weeks ago.

 

How to Avoid Becoming a Victim of Cyber Crime When Travelling

From research and booking, through sharing our experience on social media, the internet really is the best friend of the traveler. Unfortunately, tourists are not the only ones using the internet to make life easier and recent years have seen increased cyber criminals targeting travelers with credit card...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
1 month and 3 weeks ago.

 

7 Featured Destinations to Photograph Wildlife Around the World

Featured Destinations to Photograph Wildlife Around the World. When you travel to interesting places around the world, you will definitely not miss out to take a photo of mementos. For those who love nature or animal in their natural environment, they certainly want to know where is the best places to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
1 month and 3 weeks ago.

 

Best Beach Resorts in Malaysia, The Luxury Budget

Malaysia is well-known for its beautiful and impressive collection of beaches. The beauty of its coast from Borneo to Peninsular Malaysia is often spoken by local and foreign tourists. At each of these beaches there are astonishing beach resort or hotel, that will surely provide a memorable holiday...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
1 month and 4 weeks ago.

 

Trip to Japan - 6 Things to Do During a Sightseeing

Trip to Japan. Japan has many interesting attractions. Almost anywhere in Japan there is an attraction location for sightseeing. It's a loss if you're vacationing in Japan but missed out on sightseeing in these interesting and popular locations.Whether you're on vacation with your family, or as a couple;...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
1 month and 4 weeks ago.

 

7 Best Family Winter Vacations in United States

Trying to find the best family vacation spots for this December retreats? Anywhere in United States?Let's find the best spots for your family winter's holiday this year. We have put some mom blogger's review for each spot to help you decide. Care to read more and put into your list for the best family...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO Travel Guide Blog
1 month and 4 weeks ago.

 

Turunkan Kadar Kolesterol Dengan Susu Kacang Soya Vitas Organic

Turunkan kadar kolesterol dalam darah dengan susu kacang soya!! Ok. Saya ada masalah kolesterol. Macam-macam petua turunkan kolesterol telah saya buat, ada yang memberikan kesan positif, dan ada pula yang tidak menampakkan kesan yang ketara. Biasanya, kolesterol tinggi ini ada kaitan dengan dua penyakit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Apa Formula Selesaikan Magic Cube Wooden Puzzle Ni?

Anak saya dapat satu permainan uji minda yang baharu .. sebuah Magic Cube Wooden Puzzle. Ia diberikan sebagai hadiah oleh adik ipar saya kepada anak-anak saya, Amri dan Zikri yang telah berjaya selesaikan Rubik Cube di bawah masa dua minit. Magic Cube Wooden Puzzle pemberian sebagai hadiah memang unik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cara Dapatkan Roadtax Baharu Jika Hilang

Apa nak buat jika roadtax atau lesen kenderaan motor (LKM) hilang? Tak kisahlah apa sebabnya samada keciciran, dah rosak, hilang dicuri bersama dompet dan sebagainya, memang ada cara nak dapatkan kembali roadtax atau LKM yang baharu. Cara Dapatkan Roadtax Baharu Jika Hilang Tak susah pun sebenarnya. Apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

13 Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan

Nampaknya ada temuduga untuk kemasukan ke Latihan Separa Perubatan Oktober 2018. Pastinya mereka yang dipanggil untuk temuduga ini adalah calon-calon yang telah lulus dalam ujian dan peperiksaan online Separa Perubatan sebelum ini.Jika anda salah seorang yang dipanggil untuk temuduga ke Latihan Separa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Cari Homestay Menerusi Agoda Homes

Laman web tempahan penginapan percutian secara online iaitu Agoda kini memperkenalkan cirian terbaru iaitu Agoda Homes. Agoda Homes adalah merupakan cirian bagi mereka yang mencari penginapan berbentuk homestay dan apartment merata dunia. Agoda Homes menawarkan harga penginapan untuk homestay dan apartment...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Pusat Ikan Hiasan Port Dickson - Tempat Menarik Untuk Percutian Bajet

Saya dan keluarga memang amalkan percutian berbajet. Jika boleh, kalau pergi bercuti atau melancong ke destinasi menarik, kami pasti akan cari lokasi atau tempat yang tidak mengenakan sebarang bayaran masuk .. hehe .. contohnya macam pantai dan taman. Di Port Dickson, ada satu tempat menarik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Rumah Antik di Windmill PD Farm Port Dickson

Kalau anda ke Port Dickson, jangan lupa untuk singgah di Windmill PD Farm. Bagi saya, ia satu lokasi atau tempat menarik terbaru yang best untuk membawa anak-anak ketika bercuti ke destinasi pelancongan terkenal di Negeri Sembilan ini. Dalam Windmill PD Farm, ada sebuah rumah yang saya gelarkan sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Kasut Hitam Sekolah - Tahun 2021 Baru Wajib

Lega? Ramai ibubapa yang merasa lega apabila Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah mengeluarkan kenyataan rasmi memperjelaskan mengenai peraturan pemakaian kasut sekolah berwarna hitam ini. Menerusi satu kenyataan rasmi dikeluarkan oleh KPM, pematuhan pemakaian kasut sekolah warna hitam di semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Rujukan Temuduga Separa Perubatan

Anda dipanggil untuk temuduga bagi Latihan Separa Perubatan? Dah bersedia dengan temuduga tersebut? Anda mungkin dipanggil untuk Latihan Separa Perubatan untuk Jururawat, Pembantu Kesihatan Awam, Jurupulih Perubatan Fisioterapi, Juruteknologi Makmal Perubatan, Juru X-Ray, Penolong Pegawai Farmasi, Penolong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Panduan Bisnes Shopee Untuk Graduan Mula Berniaga

Ramai yang mahukan kerja dalam kerajaan, namun akibat persaingan tinggi, kekecewaan sering sahaja berlaku. Pemohonan tinggi, kekosongan pula sedikit. Jadi, mesti cari alternatif lain untuk bekerja, atau setidak-tidaknya memperoleh wang sendiri untuk berbelanja.Tahukah anda, bahawa sekarang dah ramai graduan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Soalan Popular Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29

Ramai yang nampaknya lulus dalam peperiksaan online atau ujian Psikometrik untuk Penolong Pegawai Tadbir dan juga untuk jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi). Tahniah diucapkan. Semakan keputusan ujian Psikometrik boleh dibuat di laman web SPA. Buat semakan untuk lihat samada anda akan ke peringkat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Gunakan Kad Ketibaan Elektronik Singapura - No More Borang!

Ada sesiapa yang bercadang nak ke Singapura tak? Aha, saya ada berita best nak dikongsi ni. Nak masuk Singapura dah tak perlu isi borang dan beratur panjang. Sekarang anda perlu gunakan Kad Ketibaan Elektronik yang baru sahaja diperkenalkan kerajaan Singapura. Jika anda ada perancangan untuk melawat negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Harga Baharu Pakej Jalur Lebar TM, Maxis, TIME dan Celcom

Berita sangat baik untuk semua pengguna internet di Malaysia. Menerusi satu kenyataan akhbar dikeluarkan oleh pihak Suruhanjaya Telekomunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), rakyat Malaysia kini boleh menikmati pakej harga internet atau jalur lebar dengan harga lebih murah, malah sehingga 50% lebih murah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.