User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 17

Tempah Online Tiket KLIA Ekspress / ERL Guna BOT

Anda biasa dengan laman web BusOnlineTicket tak? Aha ... ia lebih dikenali sebagai BOT. Dan sekarang, menerusi BOT anda boleh buat tempahan untuk tiketExpress Rail Link Sdn Bhd atau ERL. Ini akan memudahkan anda, dan menjimatkan masa. Kalau ada yang masih belum tahu, BOT merupakan laman web tempahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara Dapatkan Rujukan Ujian Psikometrik Terkini 2018

Ujian Psikometrik adalah salah satu ujian penting dalam peperiksaan online kemasukan ke jawatan kerja kerajaan. Kebanyakan jawatan dalam kerajaan memerlukan calon yang memohon untuk lulus di dalam ujian ini.Ujian ini samada dijalankan secara berasingan atau disekalikan dalam ujian atau peperiksaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 5 days ago.

 

Melihat Sendiri Proses Cetak Quran Mushaf Malaysia di Nasyrul Quran

Anda pernah lihat dari dekat bagaimana kitab suci umat Islam, iaitu Al-Quran dicetak tak? Aha, kalau belum pernah, dan teringin mahu melihat sendiri proses percetakan Al-Quran itu dilakukan, bolehlah berkunjung ke Nasyrul Quran yang terletak di Putrajaya. Nasyrul Quran adalah merupakan sebuah kompleks yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Kontest Home Tuition Tawar Hadiah iPhone

Anda nak menang sebuah telefon baharu iPhone tak? Aha, jika anda dah lama mengidam untuk pakai smartphone Apple iPhone, bolehlah join satu kontest ni, yang menawarkan hadiah utama sebuah iPhone. Ia merupakan satu kontest untuk mereka yang mempunyai blog sahaja. Dengan kata lain, siapa sahaja ada blog,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Magic World Penang Tarikan Best di Pulau Pinang

Saya dan keluarga bukanlah kaki jalan sangat. Ada duit, in Sha Allah .. kami akan bawa anak-anak berjalan di tempat-tempat dan destinasi menarik yang ada di Malaysia. Nak bawa jenjalan ke luar negara, memang di luar kemampuan. Pernah melancong ke Bandung, itupun 'tumpang' dengan rombongan orang lain. Apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Restoran Nasi Kandar Ali Popular di Parit Buntar

Setiap tempat mesti ada senarai kedai atau restoran yang best untuk makan-makan. Kalau sebelah utara ni, ramai akan cari restoran nasi kandar yang best dan sedap. Di tempat saya, iaitu Parit Buntar .. restoran nasi kandar yang paling popular dan best ialah Restoran Nasi Kandar Ali. Restoran Nasi Kandar Ali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Guide to Boost Your House Rental Value

Do you have empty property and thinking of renting your house out to earn some extra monies? There are many properties in Singapore for rent, such as properties located near UE Square Shopping Mall. This article will guide you some inexpensive and useful tips to boost your house rental value and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Ketagihan Teh Ais Pyorr, Versi Teh Ais Viral Confirm Sedap!

Ada yang mengenalinya sebagai Teh Ais Bangla, ada yang memanggilnya Teh Ais Kaw, tetapi bagi saya sekeluarga, kami mengenali Teh Ais yang menjadi viral ini sebagai Teh Ais Pyorr. Alhamdulillah, teh ais yang sedap ini mudah didapati di tempat saya, iaitu Parit Buntar. Teh Ais Pyorr ni memang mendapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Panduan Part Time Shopee Laris

Sejak panduan Part-Time Shopee diterbitkan awal September 2018, ia laris bagai pisang goreng panas. Malah, walaupun harga panduan ini semakin naik, ia tetap mendapat sambutan hangat oleh mereka yang mahu tahu cara jana income part-time dengan Shopee. Panduan Part-Time Shopee yang dijual secara terhad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

6 Gambar Fiera Fendi - Gadis 'Amalina' Dalam Video Muzik Santesh

Video muzik lagu Amalina oleh Santesh menjadi viral dan trending di YouTube. Setakat post ini ditulis, ianya sudah hampir mencecah 5 juta tontonan. Lagu Amalina adalah lagu hasil ilham Harry Khalifah dan liriknya oleh Room None. Gambar Fiera Fendi - Inilah Gadis 'Amalina' Dalam Video Muzik SanteshLagu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Seronok Bila Berkumpul Ramai Waktu Kenduri

Bila ada cuti panjang, mesti akan ada yang buat kenduri-kendara. Waktu inilah sanak-saudara dari jauh dan dekat akan datang berkumpul. Ini juga peluang untuk yang dah lama tak berjumpa, bertemu dan bersua-muka. Seronok kan bila dapat berkumpul ramai-ramai time kenduri ni? Inilah hikmah yang ada dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Terengganu N41

Pakej rujukan untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir Terengganu gred N41 boleh didapati secara online mulai 16 September sehingga 11:59 malam 19 September 2018. Jika anda adalah calon yang akan menghadapi peperiksaan online ini, maka bolehlah buat tempahan dan muat-turun pakej rujukan ini.Pakej Rujukan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Pakej Rujukan Exam Separa Perubatan 2018

Separa Perubatan merupakan laluan kerjaya dalam perkhidmatan awam melibatkan sektor kesihatan. Ia ditawarkan oleh pihak Kementerian Kesihatan (KKM) di bawah pengambilan menerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia dan melibatkan latihan khusus yang akan diberikan.Kerjaya Separa Perubatan menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Rahsia Lulus Peperiksaan Pegawai Tadbir Gred N41

Susah ke nak lulus peperiksaan online jawatan Pegawai Tadbir? Sebenarnya rahsia lulus peperiksaan gred N41 ini adalah terletak kepada kesanggupan calon itu sendiri. Siapa yang nak lulus dengan baik dalam peperiksaan online Pegawai Tadbir kena pastikan mereka bersedia dengan rapi sebelum peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Cara Semak Jadual Temuduga SPA Secara Online

Anda merupakan graduan yang baru habis pengajian di IPT? Dah mohon kerja menerusi laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) tak? Jika belum, baik anda isi borang permohonan di sana secepat mungkin. Isi segala maklumat berkaitan dengan lengkap dan pastikan anda telah memilih jawatan yang sesuai.Manual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Galeri Wonderfood Museum Penang, Tempat Menarik Tentang Makanan

Anda nak pergi bercuti ke Penang? Pastikan anda menyusuri jalan-jalan di bandaraya Georgetown ini, ada banyak tempat menarik yang terselindung untuk dilawati. Ada mural, ada grafiti dan ada juga muzium-muzium kecil yang menarik untuk anda masuk. Salah satu tempat menarik yang disyorkan adalah galeri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Rujukan Khas Peperiksaan Jawatan Pegawai Tadbir N41 Terengganu

Rujukan khas untuk calon peperiksaan online Pegawai Tadbir N41 Terengganu. Adakah anda dipanggil untuk mengambil peperiksaan atas talian untuk jawatan Pegawai Tadbir gred N41 Terengganu? Jika ya, pastikan anda mendapatkan rujukan terbaik sebagai persediaan peperiksaan.Jadilah antara calon-calon yang ingin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Harga iPhone 7 iPhone 8 di Malaysia Turun Mendadak

Wow .. harga iPhone 7 dan harga iPhone 8 turun mendadak setelah pihak Apple umumkan edisi baru Apple iPhone iaitu iPhone XS, iPhone XS Max dan iPhone XR. Ia merupakan iPhone terkini dari Apple berdasarkan ciri iPhone X sebelum ini yang telah dipertingkatkan dalam beberapa segi. Dengan pelancaran iPhone X...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Statistik Blog Ogos 2018

Blog post kali ini adalah untuk memaklumkan mengenai prestasi blog ini sepanjang bulan Ogos 2018. Seperti biasa, setiap bulan saya akan terbitkan satu post khas untuk memaparkan statistik blog ini secara am. Ia bukan tujuan nak menunjuk-nunjuk tetapi lebih kepada sebagai rujukan dan tanda aras untuk diri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Borong Jambu Batu Lohan Segar dari Ladang di Trong, Taiping

Satu waktu dulu pernah viral dan popular jeruk Jambu Batu Lohan yang dijual dengan pelbagai warna. Sekilas pandang jeruk jambu batu yang dijual macam buah epal bersaiz besar, tetapi sebenarnya ia adalah buah jambu yang telah dijerukkan dan diberikan pewarna. Ketika jeruk jambu tu menjadi viral, ia sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.