User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 17

Cara padam mesej yang tersalah hantar di Whatsapp

Cara padam mesej yang tersalah hantar di WhatsApp | Assalamualaikum salam sejahtera. Ok, ini pastinya 1 perkhabaran gembira buat mereka yang kerap sangat tersalah hantar mesej dalam whatsapp atau dalam group yang mereka join. Kadang tu, bukan sebab kita sendiri yang tersalah hantar. Tapi mungkin juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and 3 weeks ago.

 

Ibu Jual 2 orang anak pada warga Bangladesh hanya kerana mahukan wang!

Ibu Jual 2 orang anak pada warga Bangladesh hanya kerana mahukan wang! | Assalamualaikum salam sejahtera. Rasa marah membuak-buak dalam hati ketika ini bilamana baca berita seorang ibu yang melacurkan 2 orang anaknya kepada 3 orang Bangladesh hanya kerana mahukan wang! Ibu ini selayaknya tidak boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and 3 weeks ago.

 

Apa perlu buat bila blogspot kena deceptive site ahead?

Apa perlu buat bila blogspot kena deceptive site ahead? | Assalamualaikum salam sejahtera. Alhamdulilah, hari ini ada kelapangan masa sedikit untuk menulis. Yang sebenarnya semalam Mrejoy nak menulis dekat sini, tapi bila buka blog je, terus dapat warning blog deceptive site ahead! Warhhh! Apa tu?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and 3 weeks ago.

 

Punca cuaca panas melampau yang kini melanda malaysia

Punca cuaca panas melampau yang kini melanda malaysia | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dalam beberapa hari ini, pasti ramai yang boleh rasa cuaca panas yang lain daripada yang lain bahangnya. Kata orang, kalau sidai baju, dah boleh kering beberapa trip dah. Fenomena cuaca panas melampau ni pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months ago.

 

TAC Cimb click bermasalah?

TAC Cimb click bermasalah? | Assalamulaikum salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis lagi hari ini. Ok, Ada sesiapa tak hari ini yang menggunakan sistem perbankan online? Rasanya ramai juga yang gunakan termasuklah Mrejoy. Pagi tadi Mrejoy ada kerja sikit. Nak transfer...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months ago.

 

Kisah seram yang berlaku di Hotel Amber Court Genting Highland.

Kisah seram yang berlaku di Hotel Amber Court Genting Highland | Assalamualaikum salam sejahtera. Hari ini Mrejoy nak cerita pasal kisah seram pulak. Bukan apa, 2-3 menjak ni, cerita pasal cerita seram di Amber court, genting highland, bermain di wall facebook Mrejoy. Ini mungkin berkaitan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months ago.

 

Sinopsis filem tombiruo 2017

Sinopsis filem tombiruo 2017 | Assalamualaikum salam sejahtera. Nampaknya ramai penonton yang memberikan 5 bintang kepada file mini. Mungkin kerana hero filem ini sedang meletop dengan tayangan drama Titian cinta agaknya? Atau mungkin benar, filem ini merupakan salah satu filem yang terbaik 2017? Buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months ago.

 

Flakka : Dadah yang menukarkan manusia menjadi Zombie!

Flakka : Dadah yang menukarkan manusia menjadi Zombie! | Assalamualaikum salam sejahtera. Baru-baru ni Mrejoy ada tengok 1 video dekat laman sosial facebook. Tajuk memang seram! Manusia bertukar menjadi zombie dekat luar negara! Bila tengok video tu, mrejoy terus jadi takut! Dah kenapa sampai jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and a week ago.

 

Harga rasmi iphone X Malaysia.

Harga rasmi iphone X Malaysia | Pastinya peminat-peminat iPhone di malaysia menantikan harga iPhone X Malaysia selepas pengumuman harga iPhone 8 dan 8 Plus bermula RM3649 hingga RM4899. Harga yang diumumkan ini juga sebenarnya menimbulkan pelbagai reaksi pengguna kerana dikatakan terlalu mahal. Dan seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and a week ago.

 

Kelebihan mereka yang berdarah O

Kelebihan mereka yang berdarah O | Assalamualaikum salam sejahtera. Alhamdulilah, kembali menulis setelah bercuti 3 hari. Apa khabar rakan-rakan semua. Semoga dengan cuti sekolah ini dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan sesama kita ya, insyaAllah. baik! Siapa yang berdarah O? Jika korang berdarah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and a week ago.

 

7 lokasi glamping paling mewah di dunia

7 lokasi glamping paling mewah di dunia | Assalamualaikum salam sejahtera. Pernah dengar mengenai glamping? Di malaysia juga punya lokasi glamping. Glamping itu apa? Glamping adalah 1 cara percutian dalam khemah versi mewah! Tidak seperti kebiasaan dalam konsep berkhemah, percutian versi glamping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and a week ago.

 

Lelaki ini Jadi viral selepas menukar suasana bosan “flight delay” kepada sesi karaoke!

Lelaki ini Jadi viral selepas menukar suasana bosan “flight delay” kepada sesi karaoke! | Selain daripada keseronokan melancong mengembara, ada 1 perkara yang tidak disukai hampir kesemua penumpang pesawat terbang iaitu “flight delay” ataupun kelewatan penerbangan atas beberapa faktor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and a week ago.

 

Impian Mrejoy dalam dunia blog.

Impian Mrejoy dalam dunia blog | Assalamualaikum salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis hari ini. syukur. Baiklah, hari ini, terasa macam nak berkongsikan apakah impian Mrejoy dalam dunia blog. Ada banyak sebenarnya. Ada yang dah berjaya capai, dan ada yang masih dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and a week ago.

 

Apa yang menarik di Jeju island? 9 perkara ini pasti buat anda tak sabar nak ke sana!

Apa yang menarik di Jeju island? 9 lokasi ini pasti buat anda tak sabar nak ke sana! | Assalamualaikum salam sejahtera. Baru-baru ini, Airasia X telah melancarkan penerbangan terus ke Jeju island yang terletak di Korea selatan. Namun ada beberapa persoalan dalam minda Mrejoy, antaranya adalah, Apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 2 weeks ago.

 

5 kelebihan makan coklat yang ramai orang tidak tahu.

5 kelebihan makan coklat yang ramai orang tidak tahu | Assalamualaikum salam sejahtera. Ramai tak peminat coklat di sini? Mrejoy mungkin salah seorang pengemar coklat dalam dunia ni. Dan kebiasaannya, Mrejoy akan ambil ketika tension. Tak pasti kenapa, tapi selepas sahaja makan coklat, rasa tenang je.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 2 weeks ago.

 

World for All : Luahan kasih untuk haiwan terbiar.

World for All : Luahan kasih untuk haiwan terbiar | Assalamualaikum salam sejahtera. Kreatif genius! Itu yang boleh Mrejoy katakan buat jurugambar ini yang berjaya menghasilkan gambar seindah ini! Gambar yang dihasilkan daripada manusia yang berkasihan menjadi gambar kucing, arnab dan musang!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Inilah pokok hiasan paling sedap di dunia!

Inilah pokok hiasan paling sedap di dunia! | Pertama kali Mrejoy tengok gambar-gambar ni, Mrejoy yang mula hairan. Betul ke boleh makan ni? Pokok cactus pun ada tu. Namun sebaliknya, bila mendapat tahu yang ianya adalah pencuci mulut, terus macam wow! Kek-kek sedap dan kreatif ini dihasilkan oleh ivenoven,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 2 weeks ago.

 

5 Cara nak elak mulut daripada berbau

5 Cara nak elak mulut daripada berbau | Assalamualaikum selamat pagi semua. Mulut berbau. Semua orang tak suka termasuklah Mrejoy. Kadang kita jadi tak selesa kalau nak bercakap perkara-perkara penting dengan mereka yang mulutnya berbau. Mrejoy tidak merokok. Dan secara terus terangnya, aku tak suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Rantai anak pada tong gas hanya kerana tak mahu ke sekolah.

Rantai anak pada tong gas hanya kerana tak mahu ke sekolah | Marah! Geram! Semua ada! Tak sanggup Mrejoy tengok gambar-gambar seorang ayah yang rantai anak dia dekat tong gas hanya kerana keengganan si anak untuk ke sekolah. Mrejoy juga punya anak lelaki tetapi belum sampai nak merantai anak sendiri. Kata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 2 weeks ago.

 

7 lokasi hiking dengan pemandangan indah di Indonesia

7 lokasi hiking dengan pemandangan indah di Indonesia | Assalamualaikum salam sejahtera. Hari ini Mrejoy nak kongsikan beberapa lokasi menarik untuk hiking dengan pemandangan yang indah di Indonesia. Bukanlah Mrejoy menidakkan lokasi-lokasi sedia ada yang berada di Negara kita ini, malaysia. Cuma buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 2 weeks ago.