User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 18

Rahsia disebalik setiap kejayaan.

Rahsia disebalik setiap kejayaan | Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Semoga semuanya berada di dalam keadaan sihat walafiat. Hari ini nak kongsi sedikit cerita aku dengan seorang rakan. Mungkin aku boleh katakan, dia juga dalam kelompok manusia yang berjaya. Kalau tengok daripada luaran, dia ni memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

RESEPI MASAK ASAM ORANG MELAKA Selatan

Makan untuk 5 orangBahan-Bahan :1 Genggam Lada Kering *5 biji Bawang merah *6 Ulas bawang Putih *1 inchi Halia *1 Inchi kunyit hidup *1 Genggam asam jawa biji ( diramaskan dalam air untuk dijadikan kuah kedalam hasil bahan yang ditumiskan )sedikit Garam@ Gula@ perasa, mengikut Deria rasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Maria Yusoff
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara nak buat daging bakar cicah air asam

sumber : resepimalayaCara nak buat daging bakar cicah air asam | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ahah! Banyak dapat daging korban ke? Alhamdulilah, tahun ini ada rezeki kami sekeluarga nak dapat daging korban. Biasalah, bila masuk musim korban ni, benda paling banyak dikongsikan dalam laman sosial...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

Gigi Geraham Atas ku Berlubang Sakit Le...

Gigi Geraham Atas ku Berlubang Sakit Le...Hai Assalammualaikum salam sejahtera kepada Pembaca...Malam ini tidak lalu dan lena untuk tidur,Dah tiga hari menahan yang teramat sakitnya.Gigi geraham atas ini dan dah memang berlubang, tapi tak menunjukkan tanda-tanda bakal sakit yang teruk.Aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Maria Yusoff
1 month and 3 weeks ago.

 

5 cara mudah hilangkan mata panda!

5 cara mudah hilangkan mata panda! | Biasa kan tengok mereka yang mempunyai lingkaran hitam pada bawah mata? Ramai sebenarnya yang mengalami masalah ini dan tahukah anda ada 7 cara mudah untuk hilangkan mata panda ini? Jom kita tengok satu persatu. J#1. Guna timun.Ahha! Cara pertama yang boleh anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Rahasia Anggun
1 month and 3 weeks ago.

 

#5 Rahsia keanggunan wanita Thailand.

#5 Rahsia keanggunan wanita Thailand | Bila bercerita mengenai kecantikan wanita Thailand, pasti ramai yang bersetuju dengannya. Tanpa makeup yang tebal, wanita thai mampu kelihatan sangat cantic. Apakah rahsia mereka? Kali ini, R|A ingin bongkarkan rahsia cantik wanita Thailand yang menjadi amalan turun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Rahasia Anggun
1 month and 3 weeks ago.

 

Bercuti di tune hotel danga bay johor bahru.

sumber google.Bercuti di tune hotel danga bay johor bahru | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ok lah, ini adalah sambungan cerita Percutian mengejut ke Johor Bahru (Part 1). Aku pilih Tune Hotel, Danga Bay johor bahru ni sebabnya aku banyak baca pasal review pengunjung pasal hotel ini selain lokasinya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 3 weeks ago.

 

7 Petua mudah kuruskan badan tanpa makan ubat!

7 Petua mudah kuruskan badan tanpa makan ubat! | Pasti anda tertanya-tanya, ada tak cara untuk kuruskan badan tanpa makan ubat?. Mungkin anda masih rasa “trauma” bila mengenangkan wang yang telah anda laburkan mencecah puluhan malahan ratusan ringgit! Namun hasilnya masih belum nampak? Ramai sebenarnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Rahasia Anggun
1 month and 3 weeks ago.

 

Selamat datang ke blog Rahasia Anggun (R|A)

Selamat datang ke blog Rahasia Anggun (R|A) | Hi semua. Selamat datang ke blog Rahasia Anggun. Sebuah blog yang akan berkongsikan rahsia-rahsia gadis dan wanita anggun. Ada juga cerita mengenai tips dan petua-petua lama yang boleh kita amalkan untuk kesihatan tubuh badan kita. Akan disertakan juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Rahasia Anggun
1 month and 3 weeks ago.

 

Siapa sebenarnya N. Thanabalan?

Siapa sebenarnya N. Thanabalan? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Petang ni terasa nak menulis mengenai bolasepak pula. Walaupun hakikatnya aku tak minat bolasepak! Hahaha. Nama N. Thanabalan tiba-tiba melonjak naik dek kerana kehebatannya di dalam padang bola. Sebelum tu nak juga ucapkan tahniah pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 3 weeks ago.

 

Percutian mengejut ke Johor Bahru (Part 1)

Percutian mengejut ke Johor Bahru (Part 1) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis hari ini, di blog ini, Mrejoy.com. Hari ini aku nak kongsikan sikit aktiviti keluarga aku hujung minggu lepas. Sebenarnya ini adalah percutian mengejut memandangkan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 3 weeks ago.

 

Sedapnya Tapai pulut daun getah.

Sedapnya Tapai pulut daun getah | Assalamulaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis di sini. Ahha! Nak bercerita pasal tapai. Siapa suka makan tapai? Aku dan keluarga aku memang suka makan tapai. Lagi-lagi anak sulung aku. Kalau aku beli dan simpan dalam peti ais,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 3 weeks ago.

 

Apa yang ada dekat atas Bukit St Paul Melaka?

Apa yang ada dekat atas bukit st paul Melaka? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ini adalah kesinambungan cerita Jalan Jalan Melaka (Istana Kesultanan Melaka Bukit St. Paul) aku. Lepas je abis pusing-pusing dekat istana kesultanan Melaka, aku terus ajak wife panjat bukit St Paul. Yang sebenarnya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 4 weeks ago.

 

Kali kedua Kena prank dengan Google adsense!

Kali kedua Kena prank dengan Google adsense! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah. Masih diberikan kesempatan untuk menulis. Aku ada tulis cerita mengenai benda ni sebelum ni, dan hari ini waktu bukak email, hati sekali lagi riang kerana aku dapat email kedua yang mengatakan Goggle adsense...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 4 weeks ago.

 

NASI LEMAK ISTIMEWA

Nasi lemak kegemaran semua jenis bangsa dimalaysiaAssalammualaikum Salam sejahtera kepada pembaca entry ini....Nasi Lemak? memang sinonem dengan masyarakat melayu dan juga berbilang bangsa di malaysia ini.Menu nasi lemak ini, mudah di dapati dimana-mana, bezanya sekarang, menu nasi lemak ini sudah di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Maria Yusoff
1 month and 4 weeks ago.

 

HEBAT MINYAK HERBA ASMA HOMEMADE

Minyak Herba Asma HomemadeAssalammualaikum Salam sejahtera kepada pembaca entry ini.Saya adalah seorang isteri kepada seorang suami juga seorang ibu kepada Tiga orang cahaya mata, atas hadiah dari yang esa.Aku seorang penggemar Ubatan tradisional. Ubatan moden jatuh tangga terakhir dalam prinsip...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Maria Yusoff
1 month and 4 weeks ago.

 

Jalan Jalan Melaka (Istana Kesultanan Melaka Bukit St. Paul)

Jalan Jalan Melaka (Istana Kesultanan Melaka Bukit St. Paul) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Rasanya semua sekarang ni dalam mood Sukan Sea 2017 ni. Apa pun, aku nak kongsikan aktiviti keluarga aku pada hujung minggu lepas. Sebenarnya dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 4 weeks ago.

 

Tubuh badan dah menunjukkan tanda-tanda..

Tubuh badan dah menunjukkan tanda-tanda.. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diizinkan untuk menulis di sini, di blog mrejoy.com. Dah baca cerita mengenai Burger Pedas Mcd? Hari ini aku nak kongsikan cerita mengenai tubuh badan aku yang mula menunjukkan beberapa symptom tidak baik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months ago.

 

Pedas sangat ke Spicy Korean Burger Mcdonald's tu?

Pedas sangat ke Spicy Korean Burger Mcdonald's tu? | Ceritanya, wife aku dah terpikat dengan iklan Mcdonald’s ni. Biasalah, iklan yang terbaik adalah iklan yang mampu mengiurkan sesiapa sahaja yang melihatnya. Kalau sebelum ni, iklan ayam goreng mcd menjadi viral dek kerana terlalu ramai pelakon yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months ago.

 

Hati penuh riang, tapi..

Hati penuh riang, tapi.. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih lagi diberikan kesempatan untuk menulis di blog ini. Nampaknya, perkongsian mengenai Resepi Teh Tarik Dhaka mendapat perkongsian yang memberansangkan daripada pembaca blog mrejoy.com. InsyaAllah, aku akan cuba kongsikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months ago.