User Profile: azam97rm

Show pings in: English | Malay | All

 

azam97rm

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 10

How to get my child to read?

In a world that is slowly but surely turning away from books and getting glued to monitors or television screens, the importance of developing a passion for reading cannot be overlooked. Reading is a habit and should be established when the child is relatively young. What can you do to foster this habit?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
1 month and 4 weeks ago.

 

Cara jaga enjin Myvi

Tips mudah jaga enjin ialah pastikan cukup mileage tukar minyak hitam tukar oil filter. Ini tips paling basic semua orang kena tau. Kalau tak nak tukar benda ni memang confirm tak pakai lama la enjin korang. Minyak hitam bukan sebarang minyak ya. Paling cikai kena la pakai minyak semi sintetik. Boleh je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
2 months and a week ago.

 

Cara kumpul duit beli phone

Ada satu cara jimat duit gaji yang paling mudah. Ini basic tapi takde yang sanggup buat. Caranya ialah dengan rekod belanja bulanan. Ambil satu kertas. Tulis satu tajuk besar atas GAJI SAYA = RMXXXX.XX Kemudian dibawahnya tulis senarai duit keluar beli apa. Contoh: Makan = RMXXX.XX Bil api =...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
2 months and a week ago.

 

Bagaimana nak buat promosi yang targeted terus pada pembeli

Banyak cara promosi orang buat. Duduk kedai tunggu pelanggan datang lebih sesuai bagi pelanggan yang berulang. Pelanggan baru mungkin tak tahu melainkan terserempak atau ada tersebar berita mulut ke mulut atau ada buat iklen flyers bagai Buka booth di tapak ekspo pesta, maksudnya keluar dari kedai dan pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
2 months and a week ago.

 

Kitaran haid tak teratur?

Kitaran haid teratur adalah disebakan oleh keseimbangan hormon yang terganggu. Secara normal haid datang dan mengeluarkan darah kotor yang ada dalam badan. Oleh yang demikian adalah sangat penting untuk memastikan kitaran hormon dalam badan sentiasa berada dalam keadaan yang normal bagi menjamin kesihatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
2 months and a week ago.

 

Kebaikan ESP Shaklee

Dalam memilih sesuatu produk untuk diamalkan, kandungan produk perlu dititikberatkan. Kenapa ESP diminat ramai? Semuanya kerana 9 asid amino perlu yang ada dalam ESP. Tahu tak, dalam otot, sel dan tisu manusia iaitu kita terdiri daripada asid amino sebagai komponen kedua terbesar. Saya ulang KEDUA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
2 months and 2 weeks ago.

 

Anda ada masalah bagaimana nak jual Shaklee di Instagram?

Anda pakai smartphone? Hanya pandai posting gambar? Lidah kelu nak berkata-kata? Tangan pula gigil nak menaip perkataan? Sememangnya susah betul nak buat marketing kan. Sekarang ni persaingan makin sengit. Media sosial pulak makin sesak. Semua orang nak menjual. Huhuboleh stress dibuatnya. So .. nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
2 months and 2 weeks ago.

 

Bayi kembung?

Ada satu petua ni. Petua orang tua-tua. Selalunya dulu-dulu macam-macam cara nak bagi baby tak kembung. Lepas mandi tu ada yang sapu minyak yuyi. Bila baby kembung setengah orang beri minum air grapes. Sebenarnya apa cara pun tak kisah. Yang penting bayi tak kembung. Sebabnya bila kembung ni bayi akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
2 months and 2 weeks ago.

 

Makanan bayi 0-6 bulan

Panduan bagi mak-mak baru dan bakal-bakal mak yang belum buat research. Sibuk sangat. Tak sempat agaknya. Nasib baik sempat Google kan. Jangan risau, panduan ini adalah berdasarkan cadangan Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia. Jika tak percaya boleh semak kat http://nutrition.moh.gov.my So,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
2 months and 3 weeks ago.

 

Pelaburan pasti untung yang tidak akan rugi

Anda yang baca artikel pasti akan tertanya-tanya. Nampak macam scam je. Tapi dalam hati nak tau jugak kan. Hati tak tenteram. Dah tau scam tapi teringin juga nak baca. Nak baca jugak hehe. Bila klik dan baca baru tau apa yang cuba nak disampaikan. Maksud yang yang disebutkan disini ialah sedekah. Nasihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
2 months and 3 weeks ago.

 

Syarat berjaya

Tips simple je ni. Ada dua amalan yang selalu di beritahu dalam Al Quran dan dinyatakan bersama. Nak tahu apa dia amalan tu? Semua orang pun tau. Solat dan zakat. Nampak mudah je tak ada surprise langsung! Nanti dulu Ini orang kata batu asas nak berjaya. Kalau ini pun tak boleh buat memang sukar nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
3 months ago.

 

Kebaikan Shaklee Vivix bagi ibu berpantang

Kenapa Vivix bestttt diambil sewaktu berpantang besalin? . Vivix Terbaik Dalam Menyembuhkan Luka Dari Dalam Di sinilah Vivix memain peranan dalam meyembuhkan luka ibu bersalin czer. 1. Vivix adalah sumber anti-oksidan dan mempunyai kandungan resveratrol yang tinggimembantu dalam penyembuhan luka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
3 months and a week ago.

 

Kebaikan Shaklee Lecithin

APA KELEBIHAN LECITHIN? Ia boleh melindungi hati kita. Bagaimana Lecithin boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati. Memecahkan lemak dan kolestrol Caranya? Lecithin bertindak sebagai pembersih salur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
3 months and a week ago.

 

3 tips bisnes berjaya

3 tips ni dikongsikan oleh CEO Al-Ikhsan. Solat sempurna Berbakti pada ibubapa Sedekah Solat terbaik adalah berjemaah. Awal waktu. Lebih baik tepat waktu sebaik azan terus solat. Berjemaah di masjid lebih afdal. Berjemaah dirumah pun ok. Solat ni tiang kehidupan. Buat solat dulu utamakan solat lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

Petua ubati keracunan makanan

Rasanya ini kali kedua saya menulis untuk topik ini sebabnya baru-baru ni hampir-hampir keracunan nak jadi semakin teruk tapi teringat tips lama. Asalnya kerana ada beli kentang goreng cheezy wedges yang sedap tu. Makan tak habis simpan dalam peti sejuk. Esoknya teringin pula bukan sebab mengidam ke apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

Contoh ayat review instagram

Pemasaran Instagram merupakan antara pilihan terbaru bagi yang meniaga online. Mungkin dah selalu sangat orang guna Facebook jadi baik juga bagi yang baru nak mula bisnes dengan mencuba dengan instagram. Asalnya instagram adalah sosial media untuk kita share gambar. Oleh itu kita kena bijak untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

Tips simpanan duit berniaga

Ramai orang ingat bila banyak buat sale maksudnya berjaya lah bisnes tu. Tapi ramai yang hairan apabila cek balik cash money di hujung bulan duitya tidak nampak. Duitya hilang entah ke mana. Kejayaan bisnes itu bukan diukur dari banyaknya jualan tapi berapa banyak duit bersih yang ada dalam akaun. Masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

2 rakaat selepas solat fardhu

Ini adalah kisah untuk ambil iktibar untuk melihat betapa tinggi harga solat kita berbanding harta dunia. Selalunya sukar untuk kita solat sunat kerana tak nampak harganya oleh itu berat nak buat hanya tumpu buat fardhu sahaja. Yang sunat tu nampak tak penting. Sebenarnya sunat pun penting sebab belum tentu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
3 months and 3 weeks ago.

 

Babies

Petang2 gini lahtak kat bilik tido..kat ruang tamu pun jalanjanji lena kan.. Syok kan mak korang tengah cuti pantang nipulun tido Berjemaah tido Time ni kdg mak tido sekali..kdg layan kerja rumah.. hp ke..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
3 months and 3 weeks ago.

 

Intan Payung Semata

Saje tengok old piccas no 1 n 2. Then banding dgn no 3 n 4. Nyawa Lebih kurang je kan.. except si no 2 ada lari2 sikitla acuannye hihi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
3 months and 3 weeks ago.