User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 4

Ayam Golek Mesra - Ayam golek paling popular di Selayang

Assalamualaikum.Ayam Golek MesraHari ni sis nak share satu makanan yang sangat popular di area Selayang Baru dan Batu Caves. Mana taknya, waktu bulan puasa hampir setiap hari orang beratur bukan main panjang nak beli Ayam Golek Mesra ni.Ayam golek ni dah hampir lebih 10 tahun beroperasi di Jalan Besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

EzBuy - Pusat Beli-belah Atas Talian Yang Wajib Anda Terjah

Assalamualaikum.Welcome to EzBuyDengan kecanggihan teknologi pada hari ini, semua urusan seharian menjadi semakin mudah. Hanya dengan satu klik banyak perkara boleh di selesaikan. Kalau dulu nak bayar satu bil kita kena keluar rumah, tempuh kesesakan lalu lintas, menunggu nombor giliran dan sebagainya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Wordless #10 - Happy Birthday Nenek Ecah

Assalamualaikum.Semalam merupakan ulang tahun kelahiran mak tercinta Aishah Bt Rahmat aka Nenek Ecah. Order Mango Cheese Cake dari Gerobokkek Pejal untuk celebrate dengan adik beradik malam tadi. Tengahari sebelum tu bawa mak makan di Shahrin Low sebab dia suka buncis goreng telur masin di sana.Makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Penat berusaha tapi rezeki tetap sempit. Salah siapa??

Assalamualaikum.Karya : Dr. Huda Bt Dato' Haron๐Ÿ“Œ Bukan rezeki yang sempit, mungkin sedekah kita yang masih semput.๐Ÿ“Œ Bukan rezeki yang sedikit, mungkin kita yang kuat mengungkit.๐Ÿ“Œ Bukan rezeki yang kelat, mungkin maksiat kita makin melarat.๐Ÿ“Œ Bukan rezeki terputus-putus, mungkin kita gemar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Tempat Menarik Di Pahang : Pantai Teluk Cempedak dan Pantai Sepat

Assalamualaikum.Bila berkunjung di Kuantan tak sah kalau tak singgah di Pantai Teluk Cempedak. Hanya 5km saje dari Bandar Kuantan. Consider dekat sangat lah tu kan. Pantai Teluk Cempedak ni memang sangat terkenal di kalangan penduduk tempatan dan juga orang luar dan menjadi tempat perkelahan pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Pesanan Imam Al-Ghazali

Assalamualaikum.Yang singkat itu - WAKTUYang menipu itu - DUNIAYang dekat itu - KEMATIANYang besar itu - HAWA NAFSUYang berat itu - AMANAHYang sulit itu - IKHLASYang mudah itu - BERBUAT DOSAYang susah itu - SABARYang lupa itu - BERSYUKURYang membakar amal itu - MENGUMPATYang ke neraka itu - LIDAHYang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

I Love Blogging With Sis Hawa Her Sponsors

Assalamualaikum.Klik banner untuk joinSoalan wajib jawab :Tulis secara ringkas apa yang menyebabkan anda berasa seronok untuk terus menulis blog.Perkara yang paling sis suka dalam menulis blog ialah apabila pengalaman dan informasi yang sis kongsi sedikit sebanyak dapat memberi manfaat pada semua.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Tempat Menarik di Pahang : Hotel Review - Sentral Kuantan

Assalamualaikum.Lepas dari makan cendol di Mustafa Cendol sis terus ke hotel untuk check in dan berehat. Di Kuantan sis stay di Hotel Sentral Kuantan yang terletak di tengah-tengah bandar Kuantan. Boleh jalan kaki kalau nak ke Masjid Negeri dan juga Kulacakes.Sis sampai dalam pukul 2 macam tu dan dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Kompilasi Hadiah-hadiah GA dan Top COmmentor

Assalamualaikum.Tajuk dah macam tajuk album lagu pula rasanya. Siap ada kompilasi bagai. Hehe. Actually baru berkesempatan amik gambar semua hadiah dari segmen rakan-rakan blogger. Memandangakan semua hadiah tu sampai pada minggu yang sama iaitu minggu lepas so sis compile masuk dalam satu entri terus.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Wordless #09

Assalamualaikum.๐Ÿ“Œ Trip ke Vietnam pada bulan November 2013. Masa ni tengah mengandungkan Syafi 6 bulan. Selebet je masa tu sebab alah pada wangi-wangian dan alat kosmetik.๐Ÿ“Œ Baru perasan entri ke Vietnam takde lagi. InsyaAllah nanti sis share tempat-tempat yang sis lawat masa di sana nanti.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Wordless #08

Assalamualaikum.๐Ÿ“Œ Jika suatu hari kau pernah merasa rugi sesuatu yang tidak pernah kau sangka,maka sesungguhnya suatu hari Allah akan memberimu rezeki yang tidak pernah kau kira akan memilikinya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya

Assalamualaikum. Bagi warga kota KL dan Selangor yang tak tahu nak bawa keluarga ke mana untuk aktiviti hujung minggu, sis suggest korang ke Putrajaya. Banyak tempat-tempat dan aktiviti menarik yang boleh di lakukan di sana dan salah satunya ialah menaiki cruise di sepanjang Tasik Putrajaya.Sumber :...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Wajib baca : Siapa kah orang-orang yang rugi??

Assalamualaikum.โœ…Kita mengetahui solat berjemaah itu adalah sunnah, mendapat pahala 27 kali gandadari solat bersendirian. Tetapi ruginya kita masih tidak mampu untuk berjemaah di Masjid atau Surau.โœ…Kita mengetahui bahawa membaca "Subhaanallaahi wa bihamdihi" sebanyak 100 kali dalam sehari akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Tempat Makan Popular di Kuantan : Mustafa Cendol

Assalamualaikum.Seperti yang korang tahu, Kuantan kini merupakan bandar yang semakin membangun dan semakin di kenali sebagai destinasi wajib singgah jika berada di pantai timur. Terdapat pelbagai tempat yang menarik untuk di kunjungi dan tidak ketinggalan juga terdapat banyak kedai-kedai makan atau restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Thank You For Making My Blog AMERZING!!

Assalamualaikum.Sis baca entri di bawah ni masa dalam perjalanan ke Terengganu yang lepas. 2-3 kali kot sis baca. Macam tak percaya bila someona called me as his second Tripadvisor!! Seriously he made my day. I feel appreciated.Semoga apa yang di kongsi di sini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Taman Tamadun Islam

Assalamualaikum.Kalau korang ke Terengganu terdapat banyak tempat -tempat menarik untuk di lawati. Dan salah satu tarikan utama di Terengganu sudah semestinya ialah Taman Tamadun Islam yang terletak di Pulau Wan Man. Di Taman Tamadun Islam ni terdapat lebih kurang 22 replika masjid terkenal di dunia di bina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Siapa Nama Baby Hasrul Hassan

Assalamualaikum Klik banner untuk joinPertama kalinya saya ingin mengucapkan tahniah kepada Tuan HH atas kelahiran si Hasif 'baru'. Semoga dengan kehadiran si Hasif 'baru' menambahkan lagi kebahagiaan buat tuan sekeluarga dan semoga di murahkan dengan rezeki yang melimpah ruah. InsyaAllah.Di doakan semoga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Tempat Makan Popular di Cherating : Warung Awang Ikan Bakar (WAID)

Assalamualaikum.Kalau bercuti di Cherating dan tercari-cari tempat makan yang popluar dan sedap apa kata korang try di Warung Awang Ikan Bakar. Warung Awang Ikan Bakar ni sangatsenang nak jumpa sebab lokasinya terletak betul-betul di tepi jalan utama Cherating-Kemaman. Dari jauh dah boleh nampak dah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Wajib Baca : Siapa Lelaki Yang Dapat Bawa Wanita-wanitanya ke Syurga??

Assalamualaikum.Terharu dan menangis saya bila seorang ketua keluarga tanya soalan. Soalan yang patut ditanya dan ditangisi oleh seorang ketua keluarga. Seorang khalifah Allah. Seorang pemimpin keluarga yang amanah. Ya Allah berilah kekuatan pada diri saya dan semua ketua keluarga di luar sana."Ustaz,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

CELAKA SEORANG ANAK!!

Assalamualaikum."Celakalah! Celakalah! Dan Celakalah! Iaitu orang yang mendapati kedua orang tuanya atau salah satunya sehingga sampai usia mereka lanjut,namun dia tidak boleh untuk masuk ke dalam syurga (lantaran tidak berbakti kepada mereka)"(Hadis Riwayat Muslim no 2551)ูˆูŽู‚ูŽุถูŽู‰ูฐ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.