User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 16

Resepi Biskut Red Velvet @ Red Velvet Cookies Recipe

Resepi biskut red velvet senang dan sedapbahan-bahan untuk membuat biskut red velvet1/2 cawan butter1 sudu besar minyak sapi1 cawan gula perang1 biji kuning telur2 sudu besar serbuk koko1 sudu teh cuka1 sudu teh baking powder1/2 sudu teh soda bikarbonate2 sudu teh pewarna merah1 sudu teh pewarna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months ago.

 

Black Forest Cake Recipe

Resepi kek black forestbahan-bahan kek black forestsebiji kek coklat (resepi kek coklat klick sini)125g creame cheese4 sudu besar gula aising1 1/2 cawan whipping cream sejukblueberry fillingcara-cara untuk membuat kek black forest buat 1 kek coklat (untuk resepi kek coklat klick sini)pukul cream...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and a week ago.

 

Petua Hilangkan Kulit Muka Berminyak

tips merawat kulit muka berminyakok hari nie yuk nak share petua untuk hilangkan kulit berminyak...sape ada kulit berminyak??angkat tangan...x best kan..klau ada kulit muka berninyak nie kan..bila minyak banyak sangat kat muka...kulit muka pun nampak x lawa..bersinar semacam je...minyak tu plak dah boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and a week ago.

 

Resepi Agar-Agar Santan Pandan

resepi agar-agar santan pandan sedapagar-agar merupakan manisan atau dessert melayu yang paling popular..agar-agar nie dah wujud dari zaman tok nenek kita lagi kan..smpai sekarang agar-agar masih menjadi pilihan.yelar..sbb agar2 kan senang untuk dibuat...semua orang boleh buat agar2 nie..klau dulu ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and a week ago.

 

Tips Berhenti Merokok

cara-cara untuk berhenti merokokSememangnya suatu kesukaran untuk seseorang perokok untuk berhenti merokok. Dalam rokok terkandung bahan utama yang dinamakan nikotin. Bahan inilah yang menyebabkan perokok ketagih untuk terus merokok, berasa tidak selesa serta sukar menjalani hidup secara normal sekiranya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and a week ago.

 

Resepi Kek Carrot Almond @ Carrot Almond Recipe

resepi kek carrot ala-ala secrete recipejom kita tengok resepi carrot cake ala-ala secrete recepi nie...sedap tau..rugi lar klau uols x cuba..huhu..nak buat dia senang je...nak beli mhal..so baik buat sendiri..jimat duit..bahan-bahan kek carrot almond2 cawan carrot parut5 sudu besar serbuk badam5 biji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 2 weeks ago.

 

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

selamat menyambut hari kemerdekaan @ kebangsaan 2017wow...x sangka dah nak sambut hari merdeka..baru je rasa tahun lepas sambut..sekarang dah nak sambut plak...huhu..kejap je masa berlalu kan..sebut pasal merdeka...uols tahu ke tema hari kemerdekaan 2017 nie??klau tahu cer try jawab...hihi..ish...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 2 weeks ago.

 

Medical Health Insurance(Insurans Perubatan Kesihatan)

Medical Health Insurance what is medical health insurance?Medical and Health Insurance (MHI), is an insurance policy which is designed to cover the cost of private medical treatment, which can be very expensive, especially with hospitalisation and surgery. MHI also ensures that you won't have to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
3 months and 2 weeks ago.

 

Petua @ Tips Sayur Kekal Segar

petua sayur kekal segar walaupun berminggu-minggu dalam peti sejukok..hari nie kita belajar petua lar plak..asyik belajar buar kek n masakan je kan..petua hari nie kita belajar camne nak bagi sayur segar kekal segar dan masih hijau..walaupun anda dah simpan ia dalam peti sejuk berminggu-minggu..petua nie...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 2 weeks ago.

 

4 Tempat Terbaik Untuk Cium Gosok Anak Anda

Tempat paling bagus untuk cium dan gosok anak anda??ibubapa tahu tak tempat terbaik untuk cium anak??klau ya..bagus-bagus..klau x tahu wajib baca..ilmu nie penting tau..yuk tengok zaman sekarang nie..ramai anak2 yang kurang kasih sayang ibu bapa tau..sedih yuk tengok..yelar parents asyik ngan gadjet je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 2 weeks ago.

 

Family Takaful (Takaful Keluarga)

Family takafulWhat is family takaful?Family takaful provides you with both a protection policy and long-term savings for your peace of mind. You or your beneficiary will be provided with financial benefits if you suffer a tragedy. At the same time, you will enjoy an investment return because part of your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
3 months and 3 weeks ago.

 

Vitamin C Memutihkan Kulit...Betul Ke??

vitamin C memutihkan kulit...fakta@ mitos??Kami melihat kebelakangan ini rata-rata kaum wanita cuba menggunakan pelbagai cara untuk membuatkan kulit kelihatan lebih putih. Fenomena ini menjadi semakin membimbangkan apabila menjelang musim perayaan.Disebabkan keinginan yang tinggi untuk berhias...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Nasi Dagang Kelantan

resepi nasi dagang kelantan senang dan sedapurm..sedap nyer nasi dagang..rasa lemak2..nasi dagang kelantan sedap..lagi pun nasi dagang kelantan unik sikit..sbb beras dia warna coklat2 ckit..so mmang lain dari yang lain lar..ramai orang ingat ssah nak buat nasi dagang..tapi senang je sbnarnya...klau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Biskut Kacang Hijau @ Green Peas Cookies Recipe

Resepi biskut kacang hijau yang sedap dan senangbahan-bahan untuk biskut kacang hijau 2 cawan tepung gandum1 cawan gula perang2 cawan tepung green peasminyak masak secukupnya1 sudu kecil baking powder1 sudu besar minyak sapi1 kuning telur1 sudu besar buttersedikit esen vanillacara-cara untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 3 weeks ago.

 

Child Education Policy (Pelan Pendidikan Anak)

child education policyWhat is child education policy?The child education policy is alife insuranceproduct specially designed as a savings tool to provide an amount of money when your child reaches the age for entry into college (18 years and above). The funds can be used to pay for your child's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
3 months and 3 weeks ago.

 

Suntikan Dexamethasone Bagi Ibu Hamil

info tentang suntikan Dexamethasone bagi ibu mengandungKenapa Ibu Hamil Perlu Mengambil Suntikan Dexamethasone?Tiga kali mengandung,kandungan twin dan triplet dua kali terpaksa mengambil suntikan kortikosteroid (I/M dexamethasone) atau nama ringkasnya dexa untuk mematangkan paru-paru bayi di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 3 weeks ago.

 

Life Insurance (Insurans Hayat)

Life insuranceWhat is life insurane?Buying life insurance for you and your loved ones helps provide some financial security in times of hardship. The money from your policy will be paid to your loved ones when you pass away or to you should you suffer a total and permanent disability or loss.Can I get...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
3 months and 4 weeks ago.

 

Petua Merawat Ulser Secara Semulajadi

cara-cara merawat ulser mengunakkan bahan semulajadiULSER di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.Walaupun ulser boleh diubati dan tidak berlarutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 4 weeks ago.

 

Petua Merebus Telur

tips@ cara merebus telur supaya senang dikupas dan tidak melekatsape cakap merebus telur senang..hihi....susah tau..tambah-tambah yang baru menjejakkan kaki kat dapur..kenapa susah merebus telur??rebus telur je pun..susah..sebab kadang-kadang..telur x masak..terus jadi telur masak separuh..pastu bila rebus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 4 weeks ago.

 

Sultan Muhammad Al-Fateh

sultan muhammad al-fateh dan kisah penaklukan kota Constantinoplesape kat cni knal dengan sultan al-fateh??angkat tangan..hihi..klau yang x kenal xpe..nnti boleh baca article yang yuk share nie..al-fateh nie hebat orangnya,,one of my idol..al-fateh merupakan icon belia yang hebat,,dia berjaya menakluk kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
4 months ago.