User Profile: syedhussein

Show pings in: English | Malay | All

 

syedhussein

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 4

Tips Simpan Emas : Pilih Goldbar 999 Atau Barang Kemas 916

Tips Simpan Emas ini saya kongsikan supaya anda dapat sama-sama membuat pilihan berdasarkan keperluan menyimpan.Apa yang perlu anda pilih dan tetapkan? apa yang anda mahukan bila menyimpan goldbar emas 999 dengan barangan kemas 916? Nak pilih yang mana? goldbar 999 atau barangan kemas 916?Tetapkan Matlamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months ago.

 

Cincin Emas 916 Bawah 1gram Baru

Petang ni saya bawa masuk 1 lagi cincin emas mampu milik murah.Saya hanya bawa masuk cincin yang berketulenan antara 916 hingga 999.Bawah dari grad tu saya tak jual.Sebab saya nak fokus grad tu saja dulu.Baik.Hari ni saya dah bawa masuk cincin yang bawah dari berat 1gram.Dengan berketulenan 916 dan berat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months ago.

 

Tak Boleh Install Itunes Untuk Windows 7 8 Dan 10?

Tak Boleh Install Itunes Untuk Windows 7 8 Dan 10?Cuba Guna Cara Ni.Kalau Anda nak install itunes untuk windows tapi tersangkut sebab-sebab yang boleh buatkan anda garu kepala,boleh cuba cara ni.Mudah ringkas dan senang.Proses Install iTunes Run as AdministratorCuma jalankan saja RUN AS ADMINISTRATOR semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and a week ago.

 

Ar Rahnu Express Pajak Emas Tanpa Riba

Ar Rahnu Express Pajak Emas Tanpa Riba.Islam membenarkan dalam urus trasaksi seperti pajakan untuk mendapatkan tunai.Contoh sistem yang dibenarkan islam adalah kaedah Ar Rahnu.Sistem ini dibolehkan walaubagaimanapun ia hendaklah bebas daripada sebarang unsur riba yang haram.Bagi mereka yang ingin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and a week ago.

 

Laporan Harga Emas 7 Hingga 12 Ogos 2017

Laporan harga emas untuk mingguan bulan ogos ni jom tengok graf harga dibawah.Okey,untuk minggu ni,harga emas ditutup dengan penuh aksi bergaya,apabila mencatat peningkatan harga.Bagi saya yang tinggi sejak beberapa minggu kebelakangan ini.Laporan Harga Emas 7 Hingga 12 Ogos 2017Harga emas ditutup tinggi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and a week ago.

 

Iphone 5 Support 4G LTE 5Band Webe Mobile?

Untuk melanggan perkhidmatan Webe Mobile intenet yang pakej rm79 tu kenalah ada handphone yang support 4g LTE 5 Band.Entah apakah bendanya lagi ni nak kena support bagai..haha.Memang macam tu lah teknologi berkembang.Dari 2g sampai kepada 4G LTE 5 Band,akan datang tak tahulah macam mana.Okey.Bagi pengguna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and a week ago.

 

Macam Mana Nak Jimatkan Guna Bateri Iphone?

Macam mana nak jimatkan penggunaan bateri iphone?.Cara nak jimatkan penggunaan bateri iphone adalah dengan mematikan beberapa fungsi yang tak diperlukan.Contoh mematikan bluetooth ketika tak diperlukan,dan lain-lain lagi applikasi yang tak diperlukan atau perlu dikurangkan.Ada beberapa perkara yang perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and a week ago.

 

Pengalaman Naik UberX Malaysia

Naik uber ni senang rupanya.Tak susah yang dijangka.Maklumlah kali pertama naik.Memanglah sikit risau kalau salah plan.Okey.Oleh kerana dah ada pengalaman naik ni,saya tuliskan coret-coret pengalaman naik uber dua kali.Pengalaman naik uber dari ktm shah alam ke bukit bandaraya shah alam seksyen u11.Dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and a week ago.

 

Gambar Amatur Gerhana Bulan Semalam

Gambar-gambar gerhana bulan yang di ambil mengunakan kamera handphone je.Kalau nak yang gambar yang super clear kenalah guna kamera berkualiti super high macam teleskop,tapi harga teleskop boleh dikatakan tinggi dan mahal sesuai kualiti.Jom tengok gambar amatur diambil dari kamera-kamera handphone sekitar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and a week ago.

 

Tips Membuat Simpanan Peribadi

Perbagai kaedah dan cara dapat digunakan sebagai galakan peribadi untuk mula membuat simpanan peribadi.Matlamat MenyimpanPerlu diberikan perhatian adalah objektif atau matlamat sebenar kepada simpanan.Ada beberapa matlamat utama SIMPANAN PERIBADI.Pertama-Simpanan Jangka PendekKedua-Simpanan Jangka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and 2 weeks ago.

 

Harga Emas Dipasaran Dunia Dijangka Rendah Minggu Depan

Untuk minggu depan,harga emas dijangka rendah bermula minggu kedua pada bulan ogos 2017 berikutan dollar amerika yang akan mengukuh pada minggu yang sama.Pertembungan dua item pasaran dunia ini memberikan peluang kepada peminat emas untuk mendapatkan emas dengan harga lebih rendah minggu kedua bulan ogos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and 2 weeks ago.

 

Perkara Yang Mengagalkan Anda Simpan Duit

Pantang dah gaji,mulalah nak shoping sakan.Sukar nak berdisplin bila pegang duit tunai?Tips Mendisiplinkan Diri Dalam MenyimpanSaya akan huraikan beberapa situasi yang dialami kenapa seseorang itu gagal membuat simpanan.Banyak Perkara yang membuat anda berasa sentiasa nak kelurkan duit,walaupun anda bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 months and 2 weeks ago.

 

Set Barangan Emas Sesuai Untuk Hantaran Perkahwinan

Ini dia set yang ideal untuk pengantin lelaki menjadikan barangan emas sebagai hantaran buat pasanganya yang dicintai.Dihari bahagia itu,dengan hantaran yang membuatkan pengantin wanita berasa teruja dan begitu mengkagumkan.Set-set ini sebenarnya bukan ditetapkan.Tapi dipilih-pilih mengikut kadar hantaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
3 months and 2 weeks ago.

 

Miliki Emas Mampu Miliki

Emas Fizikal Mampu Dimiliki oleh semua orang.Bukan lagi golongan tertentu,tapi semua lapisan masyarakat.Emas FizikalPerbagai Variasi Emas Fizikal Mampu MilikEmas Fizikal? apa maksud emas fizikal?.Secara kasarnya emas fizikal tu emas yang boleh dipegang dengan tangan anda sendiri.Emas fizikal adalah emas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
3 months and 2 weeks ago.

 

Membeli Sijil Simpanan Premium BSN

Baru-baru ini untuk pertama kali saya telah membeli SIJIL SIMPANAN PREMIUM atau SSP.Pada mulanya,memang tak tahu apa fungsi sijil ni.Setakat yang saya tahu,simpan duit ada buku akaun.Tapi untuk sijil simpanan premium ini,diberikan nombor sijil.Pertama kali beli di cawangan bsn menerusi mesin atm.Saya pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
3 months and 2 weeks ago.

 

Software Perakaun Sage Ubs

Software PerakaunSiapa yang biasa dengan sistem perakaun ubs?berpuas hati dengan sistem ubs sekarang? setakat ini bagi saya yang baru ditugaskan dalam perakaunan mula-mula memang serabut sikit nak fahamkan fungsi dengan sistem perakaunan ni.Mana tidaknya,bos (pengurus) tempat saya kerja tu punyalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
3 months and 3 weeks ago.

 

Update Terkini Harga Emas Mingguan Bulan Mei 2017

Harga emas terus mencatatkan penurunan dipasaran global pada minggu pertama mei 2017.Harga emas berpotensi untuk terus turun sehingga $1200.00 dan bolehlah memberikan peluang kepada peminat emas untuk memperolehi stok emas dengan harga yang lebih rendah berbanding sebelum ini.Ini adalah satu peluang,kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
5 months and 2 weeks ago.

 

Adakah Harga Emas Akan Terus Turun Melepasi $1250.00 Seaun?

Adakah Harga Emas Akan Terus Turun Melepasi $1250.00 Seaun?Kemaskini harga emas dunia terkini menunjukan harga emas dipasaran dunia untuk seaun sudah pun jatuh ke paras $1251.80 setakat ini dan berlegar-legar sekitar $1251.80 - $1260.00.Graf Harga Emas Bulan Mei 20173 Minggu Berturut RendahHarga emas di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
5 months and 2 weeks ago.

 

Analisis Harga Emas Minggu Bulan Mei 2017

Harga Emas mingguan bulan mei kita mulakan dengan harga emas berada pada paras $1262.51.Selepas hampir-hampir untuk cuba melepasi paras $1300.00 bulan lalu,iaitu bila harga emas pada bulan april 2017 mencatatkan potensi untuk naik bila berada pada paras $1289.00 seaun emas di pasaran dagangan dunia.Graf...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
5 months and 2 weeks ago.

 

Harga Emas Cecah Paras $1296.50 Seaun

Harga emas mengalami penguatan di sesi Asia pada hari isnin ditengah ketegangan di semenanjung Korea yang terus mendukung permintaan logam emas dan pelabur yang mengambil langkah berhati-hati data GDP China untuk quartal pertama.Emas di divisi Comex New York Mercantile Exchange terakhir dikutip naik 0.58%...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
6 months ago.