User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 23

Teringinnnnn nak pergi Jepun

Teringinnnnn nak pergi Jepun | Sewaktu menunggu keputusan Sijil Pelajaran Malaysia dulu aku sempat bekerja di kilang Jepun. Saja je mengisi lapang sambil menghindar leteran hahaha.... Sejak itu keinginan ke Jepun sentiasa di hati sehingga pernah belajar Bahasa Jepun di secara part time di ITM Shah Alam.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Saya Nak Ke Surabaya-Bromo-Malang. Gegurl Nak Ikut?

Saya Nak Ke Surabaya-Bromo-Malang. Gegurl Nak Ikut? Surabaya satu lokasi pelancongan yang menarik di Indonesia. Ye lah, Indonesia yang terdiri daripada banyak pulau tu sangat luas jadi satu satu negeri tu sudah tentu ada tarikan tersendiri baik makanan, budaya atau alamnya.Tahun 2012 lalu aku sudah ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Hartanah | PENTINGNYA untuk membuat lawatan tapak (site visit) !

h1Tips Hartanah | PENTINGNYA untuk membuat lawatan tapak (site visit) ! Dua tahun lepas semasa aku menjadi "makcik kayo sekejap" aku rajin kembali melihat-lihat hartanah di sekitar Seremban. Dulu aku tak berminat lansung nak invest di Seremban because of low rental rate, camner nak cover loan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 3 weeks ago.

 

Motivasi | Jauhi Orang Yang Berfikiran Negatif

Motivasi | Jauhi Orang Yang Berfikiran Negatif | Pernah jumpa orang yang sentiasa mencari kesilapan orang lain? Ada saja yang tak kena di mata dia. Mulut orang begini menyakitkan hati dan boleh membawa musibah seperti putusnya silaturrahim.Contohnya begini.Bila orang tak tunjukkan kain yang dibeli dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Cukai Pelancongan (Tourism Tax)) Dikuatkuasakan Kepada Pelancong Asing Bermula 1 Ogos 2017

Cukai Pelancongan (Tourism Tax)) Dikuatkuasakan Kepada Pelancong Asing Bermula 1 Ogos 2017 | Walaupun berita tentang Cukai Pelancongan ini telah heboh sejak 12 Jun lalu tapi aku rasa ini satu isu penting yang patut diulang dan diberi pemahaman kepada rakyat terbanyak,.Gemparlah sekejap siap menteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Kad SIM Yang Boleh Digunakan Di Thailand

Kad SIM Yang Boleh Digunakan Di Thailand | Keluar dari Malaysia takkan larat nak roaming kan? Matilanakkk bila bil sampai ke rumah. Melainkan kalau kita ada bisnes dan perlu sentiasa berhubung dengan staf.Bila tiba di Bangkok's airport tak kiralah Suvarnabumi ke Don Mueng ke.. atau di negeri lain, jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

MRT Sungai Buloh - Kajang | Kekerapan Perjalanan, Kadar Tambang Laluan Feeder Bus

MRT Sungai Buloh - Kajang | Kekerapan Perjalanan, Kadar Tambang Laluan Feeder Bus | Laluan MRT SBK telah siap sepenuhnya dan dilancarkan oleh Perdana Menteri pada hari Isnin lalu. Ramai yang tertunggu-tunggu sistem pengangkutan awam yang satu ini yang pastinya mempercepatkan perjalanan dan memberi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

MRT Sungai Buloh-Kajang sudah beroperasi! Tambang diskaun 50% !

MRT Sungai Buloh-Kajang sudah beroperasi! Tambang diskaun 50% ! Semalam Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah melancarkan fasa kedua Mass Rapid Transit (MRT) Sungai Buloh-Kajang sejauh 30km di Stesen MRT TRX.Sumber di sini.Laluan dari Semantan hingga ke Kajang ini akan berhenti di 19 stesen,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Ramadhan Syawal Kami Yang Sederhana

Ramadhan Syawal Kami Yang Sederhana | Ya Allah lamanyalah tak update blog. Terakhir 23 Jun, dua hari sebelum raya. Sebenarnya dalam dilema nak menaip ke... nak baking? Dua dua akan consume time. Kalau dah duduk depan laptop ni memang akan berejam punya. Kalau buat biskut pun lama gak sebab alang alang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Salam Eidul Fitri 1438H | Beraya di mana tu?

Assalamualaikum.Hari raya hari bermaaf-maafan dan berziarah. Pergi je lah ke rumah saudara-mara dan rakan taulan untuk mengeratkan ukhwah. Tak perlu dijemput, hari raya bukan kenduri yang perlukan jemputan.Betulkan niat.Sama seperti memenuhi jemputan kenduri, jangan harapkan hidangan lazat, redha sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Hotel Review | Al's Resort, Koh Samui

Hotel Review | Al's Resort, Koh Samui | Semasa di Koh Samui hari tu kami stay di resort tepi pantai tetapi di lokasi yang berbeza-beza. Ada tempat yang ekslusif dan sunyi, ada juga resort yang tenteram tetapi di tengah bandar. Kesemuanya best sebab ada pantai. Private.Malam kedua kami menginap di Al's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Makanan eksotik di Cambodia

Makanan eksotik di Cambodia | Berada di Asia Tenggara, Cambodia turut menjadikan nasi sebagai makanan asasi. Nasi biasanya dimakan bersama ikan, sup dan sayur. Bahan-bahan bagi penyediaan lauk dan juadah lain juga tidak banyak berbeza daripada negara-negara di sekitarnya seperti sos ikan, gula kabung, cili,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Thailand | Chasing Sunset On Kia Ora Catamaran

Thailand | Chasing Sunset On Kia Ora Catamaran | Menaiki bot adalah satu aktiviti yang aku sukai dan belayar di lautan di atas bot mewah mengejar matahari terbenam sudah pastilah satu pengalaman yang takkan dilupakan. Sesekali beb!Salah satu aturcara yang highly recommended dilakukan di Koh Samui, belayar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Thailand | Bersantai Bersama Keluarga Di Namuang Safari Park

Thailand | Bersantai Bersama Keluarga Di Namuang Safari Park | Lokasi pertama lawatan kami di Koh Samui ialah Namuang Safari Park. Safari ini tidaklah terlalu besar tetapi ia tetap menarik untuk kita menghabiskan sekurang-kurangnya dua tiga jam di sini.Jika kita mengambil pakej sehari, kita akan dibawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Rumah Api Altingsburg | The Straits Settlement Lighthouses

Rumah Api Altingsburg | The Straits Settlement Lighthouses | Rumah api berperanan besar membantu pelayaran kapal di laut suatu ketika dahulu, sebelum wujudnya sistem GPS. Rumah api ialah bangunan tinggi yang dibina di lokasi strategik dilengkapi lampu yang membantu ahli pelayaran untuk mengemudi dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Thailand | Hin Ta Hin Yai Rocks - 'alat sulit' di pesisir pantai

Thailand | Hin Ta Hin Yai Rocks - 'alat sulit' di pesisir pantai | Teringat dulu sekitar 1998 dimana selain our key personnel hanya aku seorang saja yang ada emel. Jadi kengkawan atau pasangan staf lain akan forward emel kepada aku utuk dikongsi. Kira jadi posmenlah. Pernah sekali salah seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Motivasi | Nikmati hidup

Kalau kita tak cuba sesuatu mana nak tahu hasilnya buruk, baik atau cemerlang.Dah biasa kan kita dengar orang berkata ..."Buat apa lah dia pergi juga ke tempat tu, orang dah kata tak best!"Apa yang kau cari dalam perjalanan tu tak sama dengan apa yang orang lain cari. Ada orang 'mencari' dirinya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | Mewah Dan Nyaman Di Pavilion Samui Villas Resort, Koh Samui

Hotel Review | Mewah Dan Nyaman Di Pavilion Samui Villas Resort, Koh Samui | Terdapat banyak resort mewah tepi pantai di sepanjang perjalanan dari Samui International Airport ke pantai-pantai peranginan di utara dan timur Koh Samui. Menaiki van melalui kawasan ini seolah-olah melalui jalan tepi pantai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Tazkirah Ramadhan | Kita Kaya Bila Mampu Berkongsi Yang Sedikit

Tazkirah Ramadhan | Kita Kaya Bila Mampu Berkongsi Yang Sedikit | Assalamualaikum.Selalu kita merasakan kita tak ada apa apa yang berharga atau sedap atau mahal untuk diberikan kepada orang lain. Kita lupa yang ramai menghargai apa sahaja yang kita hulurkan dengan ikhlas.Pernah sekali aku memberikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Menu Berbuka Puasa | Resipi Nasi Arab Mudah

h1Empat hari berpuasa ni aku lemau je. Bukannya lapar sampai melepek seperti waktu 'mabuk' dulu tapi takde mood nak buat apa-apa. Nak duduk lelama depan laptop pun takde idea. Tambahan pula semua bebudak ni pakat tidur belaka selepas Subuh. Dah dipasak kat telinga suruh buat latihan buku kerja pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
3 months and 3 weeks ago.