User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 29

Satu benda dua nama

Teringat cerita seorang kawan.Dia pergi restoran Italy di KL. Nama makanan pelik pelik dalam menu jadi dia pilih salah satu mengikut saiz poketnya.Bila makanan sampai....... nak tahu apa?Karipap saiz besar! hahahha....Lebih baik kau beli kak kedai Makcik Gayah jer takdelah mahal cenggitu 😃 © copyright...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Chaba Cabana Beach Resort, Koh Samui

Hotel Review | Chaba Cabana Beach Resort, Koh Samui | Koh Samui ialah pulau yag ketiga besar di Thailand. Tidaklah besar sangat sebenarnya, kita boleh mengelilinginya dalam masa dua setengah jam sahaja. Berbeza dengan Phuket, Koh Samui lebih tenang dan sesuai untuk berehat. Turun dari kapal terbang saja pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Jadual pasar malam di Koh Samui

Jadual pasar malam di Koh Samui | I always interested in visiting night market or flea market. Barangan yang dijual di pasar malam kebiasaannya sama je seperti t-shirt tiruan, dvd pirate, pakaian/kasut terpakai, local souvenirs dan makanan tetapi dalam banyak banyak tu mesti ada satu dua gerai yang menjual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 4 weeks ago.

 

Koh Samui Revisited | Another day another ride... syoknya bercuti di pulau!

Koh Samui Revisited | Another day another ride... syoknya bercuti di pulau! | Selepas bersantai di hotel, pulangkan motor aku checked-out dan berpindah ke Green Guesthouse di tengah bandar Chaweng. Tujuannya, dah malam terakhir ni nak lepak di pantai yang lebih happening and enjoy the night.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Koh Samui Revisited | 6 jam 'disalai' atas motorsikal

Koh Samui Revisited | 6 jam 'disalai' atas motorsikal | Aktiviti hari kedua bermula lewat. Selain terlewat bangun di pulau begini tiada apa yang best pepagi selain berendam dalam laut dan kolam renang tapi pepagi ni air jauh ke tengah.Aku set alarm pukul 5 pagi tapi tak sedar (mujur bilik sound proof). Aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Koh Samui Revisited | Enjoying Day 1

Koh Samui Revisited | Enjoying Day 1 | Pergi sana lagi? Best sangat ke? Someone asked. Iye wak... nak pergi berehat je. Double "me time" kononnya sebab bulan lepas tak ambil me time pun. Maid pun boleh dapat cuti seminggu sekali inikan pula aku, supermak.Seperti biasa malam sebelumnya tidur lambat lagi, dua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Booking hotel dan dapatkan diskaun 10%

Askm uolsss...Kalau nak book hotel time cuti cuti ni boleh gunakan link di bawah untuk mendapatkan diskaun 10%Belum pernah bermasalah lagi tempah bilik dengan Booking dot com ni. Sila sila...https://www.booking.com/s/27_8/c5c5ce87

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

2 hari 1 malam di Melaka | Bandar bersejarah UNESCO yang tidak menjemukan

2 hari 1 malam di Melaka | Bandar bersejarah UNESCO yang tidak menjemukan | Pada 1867 Melaka yang dibentuk sebagai Negeri-negeri Selat bersama Pulau Pinang dan Singapura telah dijadikan Koloni Mahkota British dengan London menjadi pusat pentadbirannya.Pernah masyhur sebagai antara kota perdagangan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Jadual cuti panjang hujung minggu 2019

Jadual cuti panjang hujung minggu 2019 | Bermula 12.01 tengah malam tadi jualan tiket Air Asia FREE SEATS untuk non-members dimulakan. Members Air Asia BIG dah tapau tiket sehari awal.Walaupun harga tiket semakin naik tetapi masih ada lagi yang murah contohnya Bangkok RM79 sahaja sehala. Oleh kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Motivasi | Terbang tinggi tapi ingatlah rumput di bumi

Selamat pagi semua...Jadi kuat tetapi bukan biadap.Jadi baik tetapi bukan lemah.Bertegas tetapi jangan membuli.Merendah diri tetapi bukan malu.Berbanggalah tetapi bukan sombong.- Jim RohnSalam Kemerdekaan yang ke-61, Malaysia!!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | Ibis Melaka Hotel - Economy hotel for business and leisure

Hotel Review | Ibis Melaka Hotel | Alhamdulillah since May this year ai rasa sangat bertuah kerana banyak kali nama naik dalam lucky draw. One of it dapat voucher to stay at Ibis. Kat Melaka Bandaraya Bersejarah tu...LokasiIbis Melaka Hotel di India Street, sepelaungan je dari Treasures Hotel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Masih menarikkah Zoo Melaka and Night Safari?

Masih menarikkah Zoo Melaka? | Tahun ini perayaan Eidul Adha kami sekeluarga sungguh berlainan. Ada yang terpaksa bekerja (intern terpaksa mengganti pekerja senior) dan ada pula yang balik ke kampung sendiri. Agak ralat jugalah tetapi kena rasional, kalau semua nak balik ke utara dua tayar kereta perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

10th Anniversary of Royal Floria Putrajaya. Jom! Jom!

10th Anniversary of Royal Floria Putrajaya. Jom! Jom!Jangan lupa untuk ke Floria Putrajaya, dah kali ke-10 dah ni.Tempat :Anjung Floria Event Centre,Precint 4, Putrajaya, MalaysiaTarikh : 25 Ogos - 2 September 2018.Masa : 9 pagi - 10.30 malam (Isnin-Khamis) 9...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Treasures Hotel Suites, Melaka

Hotel Review | Treasures Hotel Suites, Melaka | Sebagai sebuah negeri yang popular di kalangan pelancong dalam dan luar negara, Melaka sudah pastinya sangat bersedia dalam menyediakan pelbagai kemudahan untuk memenuhi kehendak pelanggannya.Biarpun kecil namun negeri Melaka Bandaraya Bersejarah ini ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Encore Melaka Impression Series | Teater bertaraf dunia di UNESCO World Heritage City

Encore Melaka Impression Series | Teater bertaraf dunia di UNESCO World Heritage City | Melaka negeri yang sering terkehadapan dalam industri pelancongan. Pihak berkuasa negeri ini boleh dikatakan cekap menghidu peluang yang terhidang di depan mata dan terus berusaha menghidangkan produk baru yang unik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Hotel Review | Pullman Putrajaya Lakeside

Hotel Review | Pullman Putrajaya Lakeside | Hotel ini ialah sebuah penginapan lima bintang di tepian Tasik Putrajaya yang diuruskan oleh Accor Hotels.Dengan rekabentuk unik, stail lama dengan fasiliti terkini, Pullman Putrajaya Lakeside menawarkan 281 bilik, suite dan apartment. Biliknya nampak elegan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Amaran angin kuat di utara semenanjung Malaysia

Amaran angin kuat dan laut bergelora (kategori pertama) dijangkakan berlaku di perairan timur dan barat Perlis, Kedah dan Sabah dengan kekuatan 40-50kmph sehingga 11 Ogos 2018.Keadaan ini berbahaya kepada bot kecil, aktiviti laut dan sukan air.Berhati-hatilah ya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

5 sebab mengapa kita harus melawat muzium di Malaysia

5 sebab mengapa kita harus melawat muzium di Malaysia | Muzium merupakan sebuah institusi pendidikan umum yang menyebarkan maklumat mengenai sejarah, kebudayaan dan alam semulajadi. Kini dengan banyaknya tarikan pelancongan terbaru dan interaktif termasuk pusat membeli-belah muzium seolah-olah diketepikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Malaysian passport is TOP 6 in the world

Malaysian passport is TOP 6 in the world | Berita ini keluar pada 24 Februari 2018, tak pasti dah pernah pos di memana socmed ke tidak. Apa pun, passport Malaysia yang dinobatkan ke-6 'terkuat' di dunia menandakan kita perlu menjaganya bagaikan menjaga nyawa sendiri. Nilainya di pasaran gelap sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Please, jangan skip Taman Wetland Putrajaya

Please, jangan skip Taman Wetland Putrajaya | Sebagai pusat pentadbiran, ramai warga tempatan ke Putrajaya urusan rasmi di agensi kerajaan seperti memperbaharui permit pekerja asing dan menghadiri seminar serta pameran di Putrajaya International Convention Centre (PICC). Sebenarnya Putrajaya lebih daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.