User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 21

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017 kini dibuka!

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017 kini dibuka! | Berita baik untuk orang yang suka berlari dan bersukan termasuk beberapa orang kenalan yang sangat aktif menyihatkan badan.IJM not just build house, they build home. Jadi bila dikatakan membina kediaman mestilah ada aktiviti sihat di situ untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Rentak Selangor | Pengaruh Muzik dan Budaya Jawa Di Kuala Selangor

Rentak Selangor | Pengaruh Muzik dan Budaya Jawa Di Kuala Selangor | Selangor bukanlah negeri yang terbesar di Malaysia tetapi menjadi negeri termaju di negara ini. Berkepadatan tinggi, penduduknya mempunyai taraf hidup yang lebih baik berbanding negeri lain malah direkodkan mempunyai kadar kemiskinan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Hartanah 10 | Jangan Jatuh Cinta Dengan Rumah Pelaburan

Tips Hartanah 9 - Jangan Jatuh Cinta Dengan Rumah Pelaburan | If u buy property(s) for investment jaaaaangannnn la jatuh cinta sampai sayang nak jual. Jangan jadi macam aku.Ada sekali tu aku rasa terbeban nak membayar bank loan. Ye la, sewakan rumah tapi tak untung-defisit. Kawasan tu lambat sangat meletup.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 4 weeks ago.

 

Master Siow | Master of the Lion Dance Bertaraf Dunia

Master Siow | Master of the Lion Dance Bertaraf Dunia | Tahukah Anda Bahawa Malaysia Mempunyai Pasukan "Lion Dance" Terhebat Di Dunia? Pasti ramai yang tak tahu kan?Tarian singa di Malaysia berasal dari selatan China. Gerakan tarian ini berasal dari aksi kungfu yang meniru pergerakan haiwan dan ditarikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Movie Review | J Revolusi

h1Filem aksi yang bagus terbitan syarikat Malaysia tak banyak. Sebagai peminat filem bergenre begini aku memang teruja mahu menonton tetapi aku mahukan review yang bagus, yang balance, supaya setiap ringgit yang dikeluarkan berbaloi. Zaman GST ni oih.Bila ramai yang kata filem ni bagus siap bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months ago.

 

International Street Photography Exhibition @ MATIC

International Street Photography Exhibition @ MATIC | Matic di Jalan Ampang sedang mengadakan pameran Fotografi jalanan antarabangsa yang akan berakhir 30 Mac ini. Pameran ini merupakan satu usaha yang baik supaya Matic sentiasa aktif dan menjadi tempat rujukan serta pertanyaan tentang pelancongan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Tiket dengan harga diskaun untuk Borneo Jazz Rainforest World Music Festival 2017

Tiket dengan harga diskaun untuk Borneo Jazz Rainforest World Music Festival 2017 | Setiap Sarawak Tourism Boardmengaturkan beberapa festival menarik untuk menarik pelancong ke Bumi Kenyalang. STB juga tanpa gagal mengadakan dua festival muzik hebat setiap tahun.Kenapa dikatakan festival muzik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

MATTA Fair 2017 kehilangan sesuatu?

MATTA Fair 2017 kehilangan sesuatu? Rasanya sudah dua tahun juga tak ke MATTA Fair, tempat jualan pakej pelancongan dan tiket penerbangan berskala besar yang secara tradisinya diadakan di Putra World Trade Centre (PWTC).Aku ingatkan masuk free heheh... kena bayar RM4 seorang dewasa dan kita akan diberikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Kedah | Alor Setar Bagaikan Taman Bunga !

Kedah | Alor Setar Bagaikan Taman Bunga ! Wow wow wowwww.. cantiknya! Subhanallah !Sehari dua ni kengkawan facebook upload gambar pokok Tecoma("sakura Malaysia") yang sedang kembang mekar di Alor Setar. Cantiknya lahaiii... Bagusnya tindakan Alor Setar City Council ni dalam mencantikkan bandar.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Kita hidup di zaman tak tahu priority

Kita hidup di zaman tak tahu priority | Betul??Kita risau jerawat muncul di muka walhal ada saudara kita dok fikir macam mana nak beli beras untuk santapan keluarga.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Rentak Selangor 2.0 | Kuala Selangor Yang Merangkum Rasa dan Budaya

Rentak Selangor 2.0 | Kuala Selangor Yang Merangkum Rasa dan Budaya | Kata orang, jauh berjalan luas pengalaman. Bagaimanakah caranya kita mengenal dan mengingati sesuatu kaum di sesuatu tempat? Budaya.Budaya terbentuk dari satu sistem yang kompleks yang dimiliki oleh satu kelompok manusia dan diwarisi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Sambutan Hari Wanita Sedunia yang meriah di Stellavingze International

Sambutan "Hari Wanita Sedunia" yang meriah di Stellavingze International | Pepatah ada mengatakan "tangan yang menghayun buaian mampu menggoncang dunia". Siapa lagi yang berani menyanggah kenyataan ini di zaman serba moden ini? Bahkan di zaman dahulu yang serba kekurangan pun wanita mampu 'melahirkan'...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Coway Run 2017 | Jom berlari untuk sihat!

Coway Run 2017 | Jom berlari untuk sihat! Coway Run 2017 yang dianjurkan buat julung kalinya oleh Coway (M) Sdn Bhd akan berlansung pada 7 Mei 2017 di Starling Mall, Damansara Uptown. Hmm... aktiviti yang bagus untuk membakar lemak. Menurut Pengarah Urusan Coway, Mr Kyle Choi Ki Ryong, larian yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Trip to Jannah | Belajar Al Quran Secara Mudah Dengan Tajwid Ar-Rumi

Trip to Jannah | Belajar Al Quran Secara Mudah Dengan Tajwid Ar-Rumi | Tahun 2017 ni jadual travel iols agak lemau sikit. Minggu baru ni baru nak bergerak. Memang lemau!Rupa-rupanya Allah nak suruh ai belajar lagi, jangan ingat baca quran tu sejak belum bersekolah cukup pandai dah. Oh tidak. Disebabkan daya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Visit Malaysia | 1Malaysia Super Sale is back!!

Visit Malaysia | 1Malaysia Super Sale is back !! Wohoooo....berita gembira ni uols! Marilah kita bersama-sama memeriahkan shopping malls 😆😆😆Karnival membeli-belah tiga kali setahun yang dianjurkan olehTourism Malaysiaadalah usaha untuk menjadikan Malaysia destinasi shopping berkelas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Cerita rumah sewa | Muka cantik tapi pengotor!

Cerita rumah sewa | Muka cantik tapi pengotor! | Cerita ini aku copy dari facebook. Rasanya baru dua bulan lepas pernah baca similar stories tapi subjeknya ialah seorang editor majalah yang bergaya. Dia je bergaya tapi biliknya macam tong sampah terbuka 😷😷Aku sendiri pernah bertanya kepada tenant yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months and 3 weeks ago.

 

Tips Hartanah 13 | Perkara PENTING Yang Perlu Dititik Beratkan Semasa Mencari Pangsapuri

Tips Hartanah 13 | Perkara PENTING Yang Perlu Dititik Beratkan Semasa Mencari Pangsapuri| Dah masuk tahun ke-17 jadi landlord from heaven (er.. sometimes hell 😠) rasanya layaklah untuk berkongsi pandangan bagaimana untuk memilih apartment. Window shopping hartanah untuk diri sendiri ni kekadang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Tips Hartanah 9 - Apa itu Time Sharing

Tips Hartanah 9 - Time sharing | Pernah dapat call tak yang dia suruh kita dengar ceramah 90 minit? Tengok….dia psycho kita dengan minit walhalnya 1 jam 30 minit. Takdanya lama tu, mesti 3 jam punya. Depa janji bagi voucher percutian percuma 2 hari 1malam.1st- time dulu kena jumpa kat Port Dickson tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months and 4 weeks ago.

 

Seni Kaligrafi | Perbezaan yang menghubungkan

Hal begini yang patut kita kembangkan, hebohkan dan bukannya sindiran tentang kepercayaan penganut agama lain. Komen tanpa ilmu dan provokasi kita jauhkan.Maintain status quo, hiduplah secara harmoni.Selalu INGAT rukunegara:Kepercayaan kepada tuhan.Kesetiaan kepada raja dan negara.Keluhuran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Tips Hartanah 7 - Bangaimana dengan lot banglo?

Tips Hartanah 7 - Bangaimana dengan lot banglo? | Aku belum mampu lagi nak beli tanah kosong. Kalau ada pun yang 6 kaki tu jelah, kariah taman aku ni akan dihantar ke Jalan Seremban-Kuala Pilah tu. Tanah perkuburan dekat Stadium Paroi dah penuh sesak.Pendapat aku, kalau kita tiada modal untuk membina rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
3 months ago.