User Profile: mahamahu

Show pings in: English | Malay | All

 

mahamahu

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 53

Lumut Eco Run Bakal Membawa Kelainan Dalam Dunia Sukan Larian Di Malaysia

Para pecinta alam, atlet, dan pecinta kecergasan dari seluruh pelosok negara dan juga dari negara luar akan beramai-ramai berkunjung ke Lumut dalam negeri Perak Darul Ridzuan yang indah untuk menyertai Lumut Eco Run 2019 pada 2 Mac 2019 (Sabtu).Acara ini yang terbuka kepada semua rakyat Malaysia atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
4 weeks ago.

 

Pecinta Buah-buahan Masa Untuk Nikmati Premium Australian SUMMERFRUITS

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Sapa sini suka makan buah-buahan tak kisah lah buah tempatan atau buah import. Maha memang sangat suka makan buah kalau kasi satu bakul pun boleh habis makan seorang. Tambahan pula buah dari luar negara yang susah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
4 weeks and a day ago.

 

CHROMEO Live Di Kuala Lumpur Januari Ini

Hampir mustahil untuk Chromeo mengecewakan peminat muzik rock tempatan. Duo Canandian ini membawa bunyi segar dari rembesan yang penuh bunga dari era fesyen 80an. Menggegarkan Kuala Lumpur pada Januari ini, peminat atau pecinta muzik secara umum akan dapat merasai lagu-lagu aura mereka yang unik mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
4 weeks and 2 days ago.

 

Makanan Jim Jum Muslim-Friendly Pertama Di Malaysia Kalau Korang Nak Cuba Di Baan 109

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Korang mesti tahu Jim Jum iaitu makanan Tradisional Thailand siapa yang selalu ke sana mesti nampak makanan popular ini. Tapi sekarang ni susah nak cari makanan ini yang boleh dinikmati oleh semua orang terutama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month ago.

 

Akhirnya Shiro Berjaya Menjuarai Maharaja Lawak Mega 2018 Semalam

Setalah bertahun menyertai program realiti ini akhirnya kumpulan Shiro semalam berjaya menjadi juara Maharaja Lawak Mega (MLM 2018) dengan membawa pulang hadiah wang tunai RM500,000 beserta trofi. Ini kali pertama kumpulan ini melakar kemenangan dalam program terbitan Astro ini.Duo gandingan Ajak dan Sharol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 month ago.

 

Beauty of Togetherness Di Dolly Dim Sum Sempena Tahun Baru Cina

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekaian. Tahun Baru Cina yang akan tiba tak lama lagi sama-sama kita meraikan "Beauty of Togetherness". Dalam kehidupan moden dengan jadual yang sibuk, tiada apa yang membawa kita lebih banyak kegembiraan daripada masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month ago.

 

Tidak Sampai Seminggu Meraikan Gelaran Juara Dewi Remaja 2018/2019 Ditarik

BUAT pertama kali dalam sejarah penganjurannya, gelaran Dewi Remaja 2018/2019 yang dimahkotakan kepada Haneesya Hanee, ditarik balik.Ia adalah susulan tersebarnya sebuah video yang memaparkan beberapa peserta di sebuah kelab malam dan memegang gelas minuman keras.Penarikan balik gelaran itu dibuat dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 month ago.

 

Tahun Baru Cina Yang Penuh Berlimpah Mekar Di Hilton Petaling Jaya

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Tak lama dah kita nak sambut Tahun Baru Cina sangat cepat masa berlalu. Kali ni kita makan hidangan tahun baru ni di Hilton Petaling Jaya dengan bertemakan 'Year of Blooming Abundance'. Maha hari tu sempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month ago.

 

Nostalgia Makan Dalam Rumah Kampung Di Restoran Kantin Asam Pedas

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Jangan kata kat Kuala Lumpur ni korang tak boleh nak makan dalam suasana rumah kampung lama sebab memang ada tempat tu. Kali ni Maha nak bawa korang ke sebuah restoran yang di design seperti dalam sebuah rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month and a week ago.

 

Haneesya Juara Dewi Remaja 2018/2019

Tahniah kepada juara Dewi Remaja 2018/2019 yang telah dinobatkan malam tadi dalam acara secara langsung di Astro Ria yang diacarakan oleh Scha AlYahya. Program ini telah berlangsung selama 8 minggu dan menilai daripada 12 orang peserta dan hanya lima sahaja yang layak ke peringkat akhir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 month and a week ago.

 

Aplikasi Ini Sangat Memudahkan Untuk membeli Tiket Bas Dan Juga Makanan

CatchThatBusPerjalanan dengan pengangkutan awam di Malaysia boleh mencabar pada masa-masa tertentu. Tidak hanya masalah ketiadaan tiket tetapi juga kesulitan bagaimana tiket dibeli. Di sinilah CatchThatBus bertujuan untuk membangunkan perubahan positif dalam industri pengangkutan awam melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 month and a week ago.

 

Resepi Bujang Dari Dapur Mahamahu Nasi Goreng Jagung Manis

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Tiba tahun ni nak update banyak sikit resipi kat blog ni sebab dah macam slow pula kita nak masak-masak sejak dua menjak ni. Tak apa kita mula sikit-sikit dulu ok. Kali ni kita nak share menu orang bujang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month and a week ago.

 

The Pearl Kuala Lumpur Menerima Anugerah Best Muslim-Friendly Hotel

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Masih belum terlambat kot Maha nak ucapkan selamat tahun baru 2019 pada semua pembaca dan rakan-rakan sekalian. Masih dalam mood nak bercuti lagi sebenarnya nak berehat almaklumlah awal tahun masih tak banyak kerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month and a week ago.

 

Jom Makan Street Food Di SkyAvenue Genting Highland

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Jika korang berada di Genting Highland dimana lokasi yang dibanjiri dengan banyak pilihan makanan yang enak-enak pasti korang tidak pasti mana yang nak pilih bukan. Ada sesuatu yang luar biasa dan selesa di Jom...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Masak Nasi Guna Dapur Gas Tapi Tidak Berkerak Dan Sangat Cepat

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Maha tahu sekarang ni ramai korang ni masak nasi menggunakan rice cooker jer senang dan sangat mudah. Tapi bagi orang bujang yang duduk sorang-sorang macam Maha ni kalau nak masak dalam periuk nasi tu macam banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month and 2 weeks ago.

 

Dato' Sri Siti Nurhaliza On Tour 2019 Di Axiata Arena Kuala Lumpur

Dah lama kita tidak menyaksikan konsert besar-besara Queen of Pop Malaysia, Dato' Sri Siti Nurhaliza setelah kejayaan konsert tour beliau pada tahun 2001. Kini beliau kembali lagi dalam perjalanan muzik yang meraikan lebih daripada dua puluh tahun penuh gemilang. Masa untuk pengalaman suara, muzik, dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 month and 2 weeks ago.

 

Kalau Dengan Sufian Mungkin Elfira Tidak Merasa Perkahwinan Mewah Begini

Tahniah buat pelakon dan pengacara yang banyak kontroversi tahun 2018, Elfira Loy dan pasangannya, Khairol Faris Anuar selamat diijabkabulkan di pagi hari pertama tahun baharu 2019. Pasangan merpati dua sejoli itu bergelar suami isteri selepas mengikat tali pertunangan selama empat bulan sahaja.Tiada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 month and 2 weeks ago.

 

Cabaran Cover Lagu '1000 Tahun' Daripada Demeises Band

Kepada anda yang memang suka menyanyi dan juga suka cover lagu artis baru ini apa kata cuba untuk mencabar diri menyanyikan lagu terbaru daripada kumpulan Demeises Band yang bertajuk '1000 Tahun' ini. Lagu baru ini telah ada video muzik rasmi di laman Youtube boleh tonton terus di sana. Lagu ini ciptaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 month and 2 weeks ago.

 

'1000 Tahun' Taruhan Baru Dari Kumpulan Demeises

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan seklian. Siapa tak kenal kumpulan dari negara seberang Demeises yang dulu popular dengan lagu 'Dengarlah Bintang Hatiku' kini kembali semula dengan single terbaru mereka. Mempertaruhkan konsep sama lagu terbaru mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 month and 2 weeks ago.

 

Zaaim Dan Siti Nordiana Juara Mentor Tujuh

Akhirnya Team Siti Nordiana dan Zaaim dinobatkan sebagai juara program realiti Mentor 7 yang berlangsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, malam ini. Kemenangan itu melayakkan Zaaim atau nama sebenar Zaaim Abduah membawa pulang sebuah kereta tajaan Aerocar dan hadiah wang tunai RM80,000 serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 month and 3 weeks ago.