User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 6

Pelan Internet Prepaid Bawah RM40 Sebulan untuk Peniaga Kecil-kecilan

Walaupun ada pilihan untuk langgan internet broadband tapi penggunaan data internet prepaid masih diperlukan. Mana tahu kat tepi jalan berniaga tapi nak guna internet sementara customer belum ada? Kalau tempat ada wifi tapi tak tahu password tapi nak guna internet pun masih terpaksa langgan pelan internet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and a week ago.

 

Harga anak kucing RM500 ke bawah.

Anda penggemar kucing? Orang biasa nak beli kucing, cari anaknya. Umur kucing ni singkat so kalau beli yang memang dah besar terasa rugi lak. Kalau beli anak kucing, boleh bersama lebih lama berbanding beli kucing dah besar.Gambar hiasan dari wikipediaJom tengok sikit senarai harga anak kucing RM500 ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and a week ago.

 

Harga Durian Musang King Jatuh

Alhamdulillah harga durian jatuh berdebuk-debuk. Kat tepi jalan pun saya perhatikan orang jual durian ikut biji. Contohnya sebiji RM5. Ada jugak yang sebijik RM10. Tengok jenis durianlah.Durian King masih tergantung.Harga durian Musang King pun jatuh jugak.Apa kata tengok video ni..Video youtube dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and 3 weeks ago.

 

Bekas tahanan penculik berniaga

Macam-macam sebab orang berhenti kerja sebelum nak berniaga. Ada yang tak tahan jarak perjalanan jauh dari rumah, tak tahan waktu bekerja lama sangat, tak tahan dengan perangai bos dan macam-macam lagi. Dalam topik kali ni, saya nak share pasal bekas mangsa penculik yang berniaga.Tayudin berniaga di Taman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months ago.

 

Tresgo

Apa itu Tresgo? Tresgo ialah syarikat yang menyediakan perkhidmatan simpan, bungkus dan pos. Perkhidmatan Tresgo sesuai untuk sesiapa yang berniaga tapi tak cukup tempat nak letak barang, tak cukup tangan nak bungkus barang dan bimbang tak sempat hantar barang untuk customer yang semakin bertambah.Tresgo -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months and a week ago.

 

Taktik Along Private and Confidential

Pagi-pagi hari Sabtu saya check kotak peti pos. Satu kali dapat surat "Private Confidential". Belek-belek surat tu takde lak nama pengirim atau penerima.Surat " Private Confidential".Dalam hati saya, "surat along?"Tunggu apa lagi. Saya bukaklah surat tu nak tengok isi dalam dia apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months and a week ago.

 

Kaji sebelum borong dari China

Kalau tak buat research macam mana nak tahu barang yang diborong dari China tu berbaloi atau tak. Sebaik-baiknya elak dari jual barang-barang elektronik atau barang yang orang nak mintak warranty. Dalam topik kali saya amik contoh cincin titanium.Titanium ring AliexpressHarga black titanium ring kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months and 2 weeks ago.

 

Kedai Makan Kotor Diarah Tutup

25 kedai makan kotor di Negeri Sembilan diarah tutup. Kedai makan kotor mana boleh biarkan je. Tak kiralah kedai makan kotor di negeri mana sekali pun.Gambar hiasan dari Astroawani.Jom baca petikan berita ni dulu.SEREMBAN: Sejak Januari sehingga 17 Jun tahun ini, Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months and 3 weeks ago.

 

Senarai Kilang OEM Kosmetik dan Skincare

Anda nak buat produk kosmetik atau penjagaan kulit atau kedua-duanya sekali? Dalam artikel kali ini saya kongsikan senarai kilang-kilang OEM (Original Equipment Manufacturer) yang terlibat dalam pembikinan produk-produk tersebut. Semoga bermanfaat untuk anda yang nak jadi usahawan kosmetik/skincare.Senarai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months and 3 weeks ago.

 

Senaman yang mudah

Sebagai peniaga, kita jangan asyik fikir nak tambah hasil untung jualan je. Bersenam pun penting jugak demi kesihatan. Jangan tunggu kolesterol dah tersumbat dalam saluran darah baru terfikir nak bersenam.Jagalah kesihatanSenaman apa yang saya nak kongsikan?Standing abs workout atau senaman perut berdiri.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months and 3 weeks ago.

 

Grab di Hari Raya

Hari Ahad sama dengan 3 Syawal 1439 Hijrah. Sebelum ni saya pernah cerita Uber kat sini.Uber dah takde di Malaysia so dalam topik kali ni saya nak cerita sikit pasal naik Grab.Grab screenshotJom ikuti pengalaman saya naik Grab.Pukul 2 lebih tadi sebelum saya update blog, saya dan orang rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months ago.

 

Berniaga di Hari Raya Aidilfitri 1439

Hari kedua baru nak update post baru. Ada tak orang berniaga di Hari Raya Aidilfitri?Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439Ada je orang berniaga di Aidilfitri 1439H.Kalau Hypermarket macam Econsave kan beroperasi macam biasa walaupun Hari Raya. 7 eleven pun beroperasi macam biasa juga kan? Kedai runcit pun ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months ago.

 

Jual epok-epok di baazar

Assalamualaikumwarahmatullah. Pejam celik pejam celik dah lebih seminggu umat Islam berpuasa. Tahu-tahu je nak habis bulan Ramadhan. Cepatnya masa berlalu time nak dekat kiamat. Oklah sekarang saya nak cerita pasal jual epok-epok di baazar.Epok-epokTahun ni masuk tahun ketiga saya jual epok-epok di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months and 3 weeks ago.

 

Awal Ramarhan 1439

Assalamualaikumwarahmatullah.Mudah-mudahan orang-orang beriman yang baca blog saya dapat melaksanakan ibadah puasa dengan sempurna. Mudah-mudahan orang yang tak beriman pula diberikan hidayah.Selamat menyambut bulan Ramadhan.Kita beruntung sebab dapat bertemu lagi dengan bulan Ramadhan.Gunakanlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
8 months ago.

 

Idea bisnes puasa dan raya

Assalamualaikum. Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan. Walaupun anda sibuk ambil peluang berniaga sebelum, semasa dan selepas ramadhan tapi jangan lupa utamakan ganjaran di akhirat.Ramadhan semakin dekat.Dalam topik kali ini saya kongsikan idea-idea perniagaan khas untuk bulan puasa dan raya.Idea-idea...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
8 months and a week ago.

 

Zul Yahya berniaga

Alhamdulillah seronok saya dapat tahu Zul Yahya sibuk berniaga. Tak berlakon tak bermakna rezeki ditutup. Apa yang dijualnya?Screenshot kat youtubeNampak tak Zul Yahya jual nasi bajet RM6.Lokasi perniagaan Zul Yahya?Jalan Elektron U16/N,Denai Alam,40160 Shah Alam,Selangor Darul Ehsan.Waktu berniaga?11 pagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
8 months and 2 weeks ago.

 

Prebet sapu tahun 2018

Pada 22 haribulan 3 saya pergi Kampung Melayu nak gunting rambut. Sementara nak tunggu giliran tu, saya ditegur oleh seorang pakcik. Pakcik tu suruh saya duduk sebelah dia ada satu kerusi kosong.Prebet sapu masih adaJom teruskan baca.Saya pun duduklah sebelah pakcik ni. Saya kongsikan butir-butir perbualan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
9 months and a week ago.

 

Persaingan Dahsyat Jual Smartphone

Siapa guna handphone touchscreen tahun 2007 kat Malaysia ni dah kira hebatlah. Sebenarnya masa hujung tahun 90-an dah ada orang Malaysia guna telefon touchscreen tapi guna stylus. Apa namanya? PDA.Taip "pda meaning" kat Google.Masa tu takde lagi istilah "smartphone" macam sekarang.Saya nak ceritakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
9 months and a week ago.

 

Wow Shop makin popular

Baru dua tahun CJ Wow Shop buat kerja promote produk di Malaysia tapi popularitinya dah jadi wow gitu. Tengok TV3 pukul 6.30 pagi atau NTV7 pukul 10.30 pagi. Wow Shop kat TV9 pukul 8.30 pagi. Kalau nak tahu lebih lanjut pasal waktu CJ Wow Shop ke udara boleh tengok kat website rasmi CJ Wow Shop. Website dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
9 months and 2 weeks ago.

 

Tiada Uber lagi di Malaysia?

Masa saya baca berita pasal Uber dan Grab ingatkan bergabung je. Pastu bahagikan profit sesama company.Mana Uber di Malaysia sekarang?Rupa-rupanya Grab ambil alih Uber di Asia Tenggara.Cuba baca dulu petikan berita ni.--petikan berita--PUTRAJAYA: Penyedia perkhidmatan e-hailing, Grab memberi jaminan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
9 months and 3 weeks ago.