User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 12

Diskaun Saman JPJ Bermula 2 April - 2 Mei 2018

Siapa sini ada saman tertunggak dengan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ)? Jika ada, terdapat peluang untuk anda menjelaskan saman JPJ yang ada dengan tawaran diskaun 70% bermula dari 2 April hingga 2 Mei 2018. Diskaun Saman dan Kompaun JPJ Sebanyak 70% Bermula 2 April - 2 Mei 2018Pengumuman pengurangan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 2 days ago.

 

Durian Kampung RM5 Sekilo Dari Batu Kurau

Musim durian kembali di negeri Perak! Ok ... tak sangka pula musim durian sudah kembali di awal tahun 2018 ni. Alhamdulillah, rasa kepingin nak makan durian dipermudahkan Allah S.W.T apabila saya dapat beli buah durian kampung dari Batu Kurau dengan harga murah, RM5 sekilogram. Durian Kampung RM5 Sekilo...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 2 days ago.

 

Ninja Spy Profit Bantu Cari Produk Hot Untuk Dijual

Ninja Spy Profit. Khas untuk usahawan Malaysia yang menjual produk fizikal, saya ada satu pakej ilmu yang mahu diperkenalkan. Ianya satu strategi yang dapat bantu anda cari produk hot untuk dijual, tak kira samada dijual secara online atau offline. Ninja Spy Profit Bantu Cari Produk Hot Untuk DijualNinja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 3 days ago.

 

10 Nasihat Mufti Wilayah Persekutuan Untuk Pemimpin Politik Sempena PRU 14

Bahang Piliharanraya Umum ke 14 (PRU 14) semakin dirasai. Bukan sahaja media sosial rancak berbicara mengenainya, tetapi juga media arus perdana termasuklah media elektronik. Walaupun masih belum jelas tarikh PRU 14, namun sudah nampak kempen-kempen secara tidak langsung dibuat oleh pihak-pihak parti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 4 days ago.

 

Panduan Bisnes Bakeri Untuk Surirumah Jana Income Sampingan 3-4 Angka

Ramai surirumah yang telah berjaya jana income sampingan dengan pelbagai cabang bisnes yang dilakukan di rumah, antaranya menjahit baju kurung, menjual kuih dan juga menjual kek. Semuanya kerana minat dan usaha yang bersungguh-sungguh. Tujuan mereka satu, untuk bantu tampung perbelanjaan keluarga yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 5 days ago.

 

Pengalaman Menyeronokkan Dekati Haiwan di Langkawi Wildlife Park

Tahukah anda bahawa Langkawi Wildlife Park sebelum ini dikenali sebagai Langkawi Bird Paradise. Ianya telah dibuka pada 30 November 2002 yang kemudiannya dirasmikan pada 24 Disember 2002 oleh Menteri Besar Kedah. Namanya ditukar menjadi Langkawi Wildlife Park pada 1 Januari 2006 setelah kawasan tarikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 5 days ago.

 

Anak-Anak Berseronok di Bird's Paradise Pulau Langkawi

Bird's Paradise adalah salah satu tempat menarik yang wajar anda kunjungi di Pulau Langkawi. Terutama sekali apabila bercuti membawa bersama anak-anak. Bird's Paradise adalah merupakan sebahagian daripada Wildlife Park Pulau Langkawi yang terletak di Kampung Belanga Pecah, Jalan Ayer Hangat, Pulau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 weeks ago.

 

Diskaun 80% Dalam Big Baby Fair 2018 Untuk Anak Kesayangan Anda

Wah wah wah .. Big Baby Fair kembali lagi. Kali ini ia membawakan 19 jenama antarabangsa untuk pilihan beli-belah terbaik bagi keperluan si kesayangan anda. Jualan besar-besaran Big Baby Fair 2018 bermula dari 28 Mac hingga 1 April 2018. Banyak diskaun menanti. Selain diskaun menarik sehingga 80%, Big Baby...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 weeks ago.

 

6 Amalan Baik Didik Anak Untuk Kesejahteraan Keluarga

Setiap hari akan datang banyak cabaran. Untuk yang berkeluarga, cabarannya memang cukup hebat. Sebagai menghadapi cabaran-cabaran ini, ibu bapa perlu mendidik anak-anak dengan disiplin-disiplin tertentu supaya mereka akan terbiasa dan menjadikannya satu amalan baik untuk hidup sejahtera. 6 Amalan atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 weeks ago.

 

Apa Ada di Pulau Orang Utan Tasik Bukit Merah?

Anda pernah pergi ke Taman Tema Bukit Merah yang terletak di Semanggol, Perak? Jika ya, tentu perasan ada satu tarikan yang berbeza dengan segala apa yang ada di taman tema ini, iaitu Pulau Orang Utan. Untuk pengetahuan anda, Pulau Orang Utan di Tasik Bukit Merah kini di bawah pengurusan dan seliaan Bukit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 weeks and a day ago.

 

Meleleh Rasa Burger Banjir Parit Buntar

Pergh. Pernah makan burger sampai meleleh sos dan mayonis ke lengan? Aha .. inilah istimewanya Burger Banjir di Parit Buntar. Saya dah dua kali merasa kesedapan dan kelazatan burger ni yang dijual menerusi food truck. Kreatif betul mereka yang berniaga burger ni kan? Yelah, sekarang ni ada macam-macam nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
4 weeks and a day ago.

 

Bisnes Laku Keras Bazar Ramadan - Jual Air Balang

Bisnes menjual air adalah bisnes laku keras dan paling mudah nak dijual di Bazar atau Pasar Ramadan. Jika anda mahu jana pendapatan tambahan di bulan Ramadan tahun ini, maka saya syorkan anda untuk berniaga air, paling senang .. buat bisnes jual air balang. Walaupun saya kata ia satu bisnes yang laku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
4 weeks and a day ago.

 

Najmi Layan Aiskrim Gulung Milo

Pernah rasa Aiskrim Gulung tak? Aiskrim ni dah lama viral, malah terlebih dahulu popular di negara jiran iaitu Thailand. Thailand memang banyak makanan dan minuman yang pelik-pelik ni. Inovasi mereka cukup hebat, ada tu tak terfikir pun. Samalah dengan Aiskrim Gulung ni. Cukup menarik bagi sayalah. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
4 weeks and a day ago.

 

Vidsy - Cara Mudah Buat Video Iklan

Ramai usahawan yang sedar akan kekuatan video iklan untuk membuat promosi dan pengiklanan. Namun begitu, rata-rata punyai masalah untuk hasilkan video iklan yang power dan berkualiti. Jika mahu buat video iklan, kena pastikan ia video yang cun. Semestinya, video tersebut paling penting ia mampu untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Bercuti ke Pulau Langkawi - 'Beras Terbakar' Tempat Shopping Harga Murah

Saya sambung kembali kisah percutian di Pulau Langkawi. Selepas berhabis beberapa jam di Oriental Village, kami sekeluarga kemudiannya singgah di salah satu tempat menarik di Langkawi iaitu Beras Terbakar, di Padang Matsirat. Kalau nak cari cenderahati, kain pelekat, kain batik, kain sarung, minyak Gamat ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Kini Lebih Mudah Untuk Menjadi Pengusaha Makanan Yang Berjaya

Mee Goreng, Nasi Goreng Kampung dan rojak buah sebagainya memang sinonim dengan industri makanan di Malaysia dan perniagaan makanan, sekiranya ditadbir dengan betul dapat mendatangkan pulangan yang lumayan. Shinsegae Mamee Lancar Produk FoodserviceIa juga merupakan salah satu industri mampu membantu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Oriental Village Langkawi - Seronoknya Aktiviti Beri Makan Arnab

Destinasi menarik di Pulau Langkawi, salah satunya adalah Oriental Village, yang terletak di Gunung Machincang. Di sinilah tempat anda boleh naik kereta kabel, antara terpanjang di Asia Tenggara. Anak-anak memang boleh lakukan banyak aktiviti di Oriental Village ni. Baru-baru ni, saya dan keluarga telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Bercuti ke Pulau Langkawi - Oriental Village, Tempat Menarik Pertama Dilawati

Pulau Langkawi adalah antara destinasi percutian popular di Malaysia. Itu sebab apabila isteri saya dapat peluang untuk pergi ke Pulau Langkawi, kami sekeluarga akan ikut sama. Alhamdulillah, rezeki dari Allah S.W.T, baru-baru ini saya dan keluarga dapat pergi bercuti ke Pulau Langkawi selama 3 hari 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Panduan Cara Memohon Biasiswa Petronas 2018

Adakah anak anda merupakan calon lepasan SPM 2017? Atau adakah anda mencari penajaan dan biasiswa untuk sambung belajar di IPT pilihan selepas menerima keputusan SPM terkini? Aha, ok ..sukacita nak maklumkan bahawa Program Penajaan Pendidikan Petronas (PETRONAS Education Sponsorship Programme) telah dibuka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Resepi Mudah Asam Pedas Ikan Kerisi

Resepi Masak Asam Pedas Ikan Kerisi. Saya sebenarnya memang tak reti nak masak Asam Pedas ni. Malah, tak pernah pun memasak resepi ni sebelum sebelum ni. Alhamdulillah, saya dah tahu cara mudah nak masak resepi Asam Pedas ni. Resepi Mudah Masak Asam Pedas Ikan KerisiBaru-baru ni, saya dah cuba masak sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.