User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 17

Khat Cantik dari Kitar Semula Lembaran Quran Lama

Al Quran adalah kitab suci umat Islam. Kesuciannya dipelihara bermula dari ianya dicetak sehinggalah ke proses melupuskannya. Sebelum ini, saya pernah ceritakan bagaimana Al-Quran itu dibakar sebagai salah satu cara untuk melupuskannya. Tetapi sekarang, sudah ada kaedah lain untuk pergunakan kembali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Rujukan Ujian Psikometrik Untuk Gred 11 dan Gred 19

Terkejut bila dapat tahu kena hadapi ujian Psikometrik? Tahun 2018, nampaknya pihak SPA ambil keputusan untuk asingkan ujian Psikometrik dari peperiksaan utama kemasukan kerja kerajaan. Untuk bulan Oktober 2018 ini, terdapat banyak ujian Psikometrik yang akan dijalankan bermula dari 5 Oktober 2018 bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 4 days ago.

 

Rujukan Untuk Ujian Psikometrik Pembantu Tadbir gred W19

Nampaknya ramai yang telah dipanggil untuk hadapi peperiksaan atau ujian Psikometrik. Antara jawatan yang dipanggil untuk ambil ujian ini adalah Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19. Ramai calon dari Semenanjung, Sabah dan Sarawak mencari-cari contoh soalan Psikometrik untuk latihan latih-tubi.Difahamkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 4 days ago.

 

Akses Kepada 25 Video Tutorial Live Trade Forex Sebenar

Siapa sini yang teringin nak jana income menerusi forex trading? Aha, ini bukan scam nak minta anda melabur dalam skim-skim berkaitan pelaburan forex ye. Bukan tu, bukan cara mudah sebegitu yang nyata akan merugikan anda. Nak buat duit dengan Forex, anda kena belajar ilmu betul cara nak trade. Saya nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Resepi Rendang Ayam Versi House Husband

Hari ini saya nak kongsi satu resepi best, menu masakan tradisional iaitu Resepi Rendang Ayam. In Sha Allah, kalau anda mencuba resepi ini, rendang ayam anda pasti sedap menyelerakan .. hehe. Kalau saya, seorang lelaki yang tak ada kelulusan chef pun boleh masak resepi ni dengan selamba, anda pun boleh! ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 6 days ago.

 

Ebook Bisnes Shopee - 100,000 Produk Dropship Tersedia Untuk Dijual di Shopee

Ada panduan untuk Bisnes Shopee terbaru lah! Dah tahu ke? Ia merupakan panduan yang diterbitkan oleh pihak Klikjer.com. Menariknya ialah panduan ini antara yang terlaris di internet, dan telah menarik ramai orang untuk ketahui selok-belok berbisnes online menerusi platform Shopee. Panduan tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Yeay, Berjaya Masak Rendang Ayam Sendiri .. Sedap Lak Tu ..

Dengan berpandukan resepi asas untuk membuat Rendang Ayam, serta sedikit tips dari isteri saya untuk masak rendang yang sedap, alhamdulillah, baru-baru ini saya dah berjaya masak Rendang Ayam sendiri. Dan tak sangka pulak, ia sangat sedap .. sehingga saya jadi gian nak memasak rendang ayam banyak kali ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Saya Anak Malaysia

Saya anak Malaysia. Bangga jadi anak Malaysia. Anak Malaysia hebat. Macam-macam dah kejayaan anak-anak Malaysia buat, samada di dalam negara mahupun di peringkat antarabangsa. Nama anak Malaysia disebut-sebut merata-rata. Namun, tak disangkal .. ada juga anak Malaysia yang memberikan nama buruk kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Ramai Calon Gagal Exam SPA Sebab Tak Ambil Kisah

Tahukah anda bahawa pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ada keluarkan satu tips untuk mereka yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online SPA? Jika anda terlibat atau dipanggil oleh SPA untuk jalani peperiksaan online untuk perjawatan dalam kerajaan, maka kena ambil kisah mengenai tips yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Contoh Soalan Psikometrik Format 2018

Ramai yang mencari contoh-contoh soalan untuk ujian Psikometrik, khususnya yang menepati format terkini tahun 2018. Malah, ada calon yang dipanggil untuk ujian ini tidak tahu pun bagaimana format soalan, dan bentuk soalan yang akan ditanya dalam ujian Psikometrik.Kami nak bantu. Ada rujukan khas untuk ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and a day ago.

 

11 Tips Menjadi Guru Home Tuition Untuk Dapat Income Sampingan

Tahukah anda kerja sambilan atau sampingan sebagai guru tuition menjanjikan pendapatan yang lumayan? Apatah lagi jika anda menjadi guru home tuition tanpa perlu anda menyewa bangunan atau mewujudkan pusat tuisyen. Tambahan lagi permintaan untuk home tuition terutama di Lembah Klang, Putrajaya, Johor Bharu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

13 Foto Hannah Hashim, Dikenali Sebagai Gadis Shopee Malaysia

Jualan besar Shopping Day 9.9 Shopee dah berakhir. Sakan betul Shopee Malaysia buat iklan tv komersil. Siap viral lagi lagu Shopee yang diadun dan diolah daripada lagu Baby Shark, yang dipopularkan semula Pinkfong, sebuah syarikat berkaitan pendidikan kanak-kanak dari Korea. Daripada iklan Shopee Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Bahaya Cas Telefon Tanpa Pengawasan

Bahaya kalau mengecas telefon dan dibiarkan tanpa pengawasan. Lagi bahaya jika meletakkan telefon yang dicas itu berdekatan atau di atas tempat/benda yang mudah terbakar. Bukan apa, kadang kita tak sedar telefon kita dicas secara berlebihan sehingga menghasilkan haba yang boleh mencetuskan kebakaran. Kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Singgah Makan Nasi Ayam Mafia di Sepang

Merasa Nasi Ayam Mafia by Chef Joe at The Dangau. Semasa on the way ke Port Dickson untuk bercuti baru-baru ini, saya sekeluarga telah singgah makan tengahari di sebuah kedai di tepi jalan area Sepang. Waktu itu, saya tak sedar pun kedai makan yang disinggahi itu pernah viral dengan menu nasi ayam yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Seronok Betul Najmi Main Belon Buih di Waterfront Port Dickson

Yeay... akhirnya kami sampai juga ke Port Dickson. Lama betul kami tak bercuti ke Port Dickson ni. Kami sedar bila belek gambar-gambar lama yang ada dalam Photobook yang dah isteri saya buat. Akhirnya, kami ambil keputusan untuk pergi ke Port Dickson bersama dengan keluarga ipar yang ada rumah percutian di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Dipanggil Temuduga SPA? Ini Rujukan Untuk Bantu Jawab Soalan Temuduga

Hadapi masalah untuk mendapatkan rujukan persediaan bagi menghadapi temuduga kerja dipanggil oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)? Nak tahu format dan bentuk soalan yang biasa ditanya dalam temuduga kerja jawatan perkhidmatan awam? Nak tips untuk lulus dalam temuduga sektor awam? SPA Panggil Temuduga?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Rahsia Lulus ke Latihan Separa Perubatan

Anda ada memohon untuk mengikuti Latihan Separa Perubatan menerusi SPA atau Kementerian Kesihatan tak? Jika ya, anda tentu nak tahu bagaimana calon-calon terdahulu berjaya lulus dalam pengambilan ke Latihan Separa Perubatan ini.Apa rahsia calon sebelum ini berjaya melepasi peperiksaan online Separa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 4 days ago.

 

20 Gambar Semasa Lawatan ke Kompleks Nasyrul Quran Putrajaya

Kompleks Nasyrul Quran. Kompleks ini terletak di Presint 14 Putrajaya. Baru-baru ini, saya sekeluarga telah pergi ke kompleks ini semasa singgah di Putrajaya sebelum bercuti ke Port Dickson. Kompleks ini yang menghimpun pelbagai nashkah mushaf Al Quran seluruh dunia turut merupakan tempat kajian, pameran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.

 

Penangan 9.9 Shopee, Wife Borong PetPet Murah

Pantang ada sale, lepas tu memang ada bajet... aha, apalagi ... nah kau .. penangan 9.9 Shopee Sale hari tu. Saya tak jangka pun akan terima barang dari Shopee sebesar anak saya Najmi .. haha. Kotak besar sampai rumah. Isteri Saya Borong, Penangan 9.9 Shopping Day ShopeeBagus ada banyak sale online ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Contoh Soalan Peperiksaan Separa Perubatan 2018 Terkini

Ramai juga dipanggil untuk peperiksaan online Separa Perubatan edisi 2018. Sesi peperiksaan online pastinya menjadi penentu awal kejayaan untuk diserap ke Latihan Separa Perubatan di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).Jika tidak lulus dalam peperiksaan ini, calon peperiksaan Separa Perubatan 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 weeks ago.