User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 8

Kadar Dividen ASBSN, BSN Dana Al-Jadid dan BSN Dana Al-Ifrah

Kadar Dividen ASBSN, BSN Dana Al-Jadid dan BSN Dana Al-Ifrah. Berita baik untuk mereka yang melabur dalam dana pelaburan PBSNB. Permodalan BSN Bhd. (PBSNB) hari ini ini (9 Januari) mengumumkan agihan pendapatan tiga dananya bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2017. Uh hu, ramai kot yang tidak tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 3 days ago.

 

10 Fakta Sedih Mengenai PIBG - Ikuti Luahan Guru Ini

Jika anda ada anak yang bersekolah, dan sekolah itu ada Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), maka elok baca luahan ini. Apa yang akan saya kongsikan ini datangnya dari sumber WhatsApp. Ia sebenarnya ditulis oleh seorang guru bernama Mohd Fadli Salleh. Perkongsian guru ini menerusi laman sosial Facebook telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 4 days ago.

 

Webemobile Masih Cari Pelanggan?

Saya ingatkan promosi terhad Webemobile dah habis, tetapi rupanya tawaran Webemobile masih lagi berterusan. Difahamkan, peluang akhir untuk tukar ke Webemobile daripada Telco sedia ada atau dapatkan simkad baharu Webemobile dilanjutkan sehingga 12 Januari 2018. Ia satu perlanjutan strategi Webemobile yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 4 days ago.

 

6 Rutin Life Style Seorang Jutawan

Semua orang berimpikan untuk menjadi seorang jutawan. Saya pun tak terkecuali, dan cita-cita untuk menjadi jutawan tidak pernah padam, walaupun nyawa boleh padam bila-bila masa. Pun begitu, waktu hidup dan waktu sihat perlu dimanfaatkan sepenuhnya, termasuklah berusaha untuk mencapai sesuatu yang kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 4 days ago.

 

Buat Dropship Je, Tapi Sale Jutaan Ringgit

Mereka buat dropship je, tapi jualan atau sales berjaya cecah jutaan ringgit. Nampak macam cerita mengarut dan nak umpan anda untuk membaca. Tetapi sebenarnya memang dah banyak bukti pun yang mengatakan boleh buat duit dan capai jualan juta-juta ringgit sebulan dengan dropship ni. Tentu ramai nak tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 4 days ago.

 

Cara Tukar Password Wifi di Rumah

Cara tukar password Wifi di rumah. Anda nak tukar password wifi di rumah atau mungkin wifi di pejabat atau kedai makan anda? Jika anda menggunakan servis perkhidmatan internet daripada TM Streamyx, dan dibekalkan modem atau router jenis TP-Link, boleh ikuti panduan cara tukar password atau kata laluan Wifi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 4 days ago.

 

20 Contoh Soalan Temuduga Kerja Jawatan Kerajaan

Ramai calon yang dipanggil temuduga kerja kerajaan gagal kerana mereka kurang bersedia dengan soalan-soalan yang diberikan oleh penemuduga. Sepatutnya, calon-calon yang mahu lulus dalam temuduga kerja kerajaan, mesti mencari contoh-contoh soalan temuduga sebagai persediaan untuk berhadapan dengan penemuduga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 5 days ago.

 

6 Tips Bela Haiwan Peliharaan Jika Ada Anak Kecil Dalam Rumah

Tips memelihara haiwan peliharaan jika ada anak di dalam rumah. Hari ini, saya nak kongsikan sedikit tips dalam memelihara haiwan peliharaan seperti kucing di dalam rumah. Tak ada masalah sebenarnya membiarkan haiwan peliharaan berkeliaran bebas di dalam rumah. Tetapi, jika keluarga anda mempunyai anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 5 days ago.

 

Senarai Syarikat Terkenal Pasaran Saham di Bursa Malaysia

Senarai Syarikat Terkenal Pasaran Saham Bursa Malaysia. Jika anda punyai ilmu, pasti Bursa Malaysia akan menjadi lubuk anda jana pendapatan tambahan setiap hari. Anda boleh buat duit menerusi pelaburan saham di Bursa Malaysia. Malah, ramai surirumah dan mereka yang bekerja sendiri di rumah menggunakan cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
1 week and 6 days ago.

 

5 Points Industri Hartanah Bakal Merudum Pada Tahun 2018

Industri Hartanah di Malaysia Dikatakan Bakal Merudum di Tahun 2018? Setelah kerajaan menyatakan beberapa polisi baru berkaitan hartanah terutama selepas Bajet 2018 dibentangkan di Parlimen Malaysia, ramai pakar samada bertauliah atau tidak, berkata bahawa pasaran hartanah di Malaysia bakal menguncup, dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
1 week and 6 days ago.

 

4 Trend Hartanah di Malaysia

Empat (4) Trend Hartanah di Malaysia. Jika anda seorang pelabur hartanah yang baru, tentu mahu lihat dan ketahui trend-trend hartanah terkini di Malaysia. Disebabkan beberapa faktor terutama dari segi perlaksanaan cukai GST, kedudukan nilai ringgit, permohonan pinjaman berkaitan hartanah yang semakin ketat,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
1 week and 6 days ago.

 

5 Perkara Graduan Perlu Buat Masa Lapang Untuk Dapat Kerja

Akhir tahun, awal tahun .. bakal menampakkan lambakan lepasan universiti dan graduan. Ramai mereka tak ada sebarang pekerjaan tetap. Masa lapang sangat banyak. Jika anda seorang graduan yang mencari pekerjaan, dan ada masa lapang yang banyak, fikirkan tips yang akan saya kongsikan dalam blog post ini untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks ago.

 

Ebook Rahsia Sedekah - Download Percuma

Muat turun sekarang Ebook Rahsia Sedekah. Ia merupakan ebook yang akan membuka minda anda tentang kehebatan bersedekah, dan paling penting anda akan sedar bagaimana dengan cara bersedekah yang betul boleh menjadi jalan untuk menjadi seorang yang berjaya dan melimpah-ruah rezekinya. Saya sendiri dah membaca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and a day ago.

 

Cara Memohon Rumah Mampu Milik Johor dan Perumahan Rakyat Negeri Johor

Peluang untuk memiliki rumah sendiri menerusi projek Rumah Mampu Milik Johor (RMMJ) dan juga projek Perumahan Rakyat Negeri Johor. Jika anda masih lagi belum mempunyai rumah sendiri, maka rebutlah peluang yang diberikan oleh Kerajaan Negeri Johor untuk memenuhi impian anda tersebut. Gunakan panduan cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and a day ago.

 

Jadual KTM ETS Intercity Terkini Mulai 18 Disember 2017

Jadual KTM ETS dan Intercity berubah lagi. Atas beberapa sebab, pihak KTM telah mengubah jadual perjalanan bagi perkhidmatan KTM ETS dan juga KTM Intercity bertujuan untuk menambah-baik perkhidmatan selain memastikan perjalanan para penumpang lebih selesa dan selamat. Jadual terkini KTM ETS dan Intercity...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and a day ago.

 

Hadam 6 Tips Hadapi Situasi Sebenar Interview Kerja Kerajaan Ini Jika Mahu Lulus

Apabila tiba tahun baru, akan ada di antara kita yang tanamkan azam untuk bertukar kerja, dan ramai juga yang berazam untuk mendapatkan kerja setelah sekian lama mengganggur. Saya tahu masih ramai graduan, lepasan IPT .. tidak termasuk lagi lepasan SPM yang masih dok sesaja di rumah tak melakukan apa-apa. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and a day ago.

 

Beza Sebenar 50 Sen Dengan RM50 Buat Kebanyakan Kita

Hari ini saya nak kongsikan sebuah cerita. Cerita ini diinspirasikan dari pembacaan saya dalam majalah Solusi. Ia sebuah cerita rekaan, berkaitan perbualan antara dua nilai matawang Malaysia, iaitu 50 sen dan RM50. Ada sesuatu yang ingin saya sampaikan ... yang boleh sama-sama kita ambil ikhtibar dan juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 2 days ago.

 

Kesian Faiz Dickie, Rugi RM4,000 Tu ...

Alahai, kesian kepada rakan media sosial saya, si Faiz Dickie ni. Kalau anda yang tak tahu, si Faiz Dickie ini adalah ikon media sosial, siapa yang kaki media sosial pasti kenal dengan nama Faiz Dickie ni. Saya pertama kali bertemu dengan mamat ni semasa Majlis Makan Malam Bersama Blogger di Kuala Lumpur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 2 days ago.

 

11 Fakta Kenapa Perlu Guna Video Untuk Pemasaran Online Bermula 2018

Tahukah anda salah satu cara saya 'melekatkan' pembaca di blog saya ialah dengan meletakkan video di dalam post-post saya yang berkaitan. Video akan membuatkan pengunjung berada lebih lama di dalam blog dan ia menurunkan peratusan kadar bounce-rate di blog saya dengan sangat hebat sekali. Jika anda nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 3 days ago.

 

Cuti Rehat Khas 10 Hari Untuk Guru

Mungkin ada rakan sahabat pembaca budiman di kalangan guru-guru yang belum mengetahui akan kemudahan cuti rehat khas yang telah ditambah-baik untuk tahun 2018. Mulai 1 Januari 2018 ini, kemudahan cuti rehat khas untuk pegawai perkhidmatan pendidikan telah dinaikkan dari 7 hari menjadi 10 hari setahun, dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 3 days ago.