User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 12

Merembat Buah Pulasan di Kampung kat Parit

Rezeki tahun ini, memang dapat merasa makan buah-buahan tempatan dengan hebatnya. Selepas buah durian, kemudian manggis, lepas tu chempedak .. kali ini kami sekeluarga dapat merasa makan buah Pulasan dari pokok tanam di kampung. Merasa Buah Pulasan Tanam Sendiri di KampungKali ini, pokok Pulasan di kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Rujukan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir 15 Ogos

Ada antara anda terlibat dengan peperiksaan jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 pada 15 Ogos 2018? Ia peperiksaan besar tahun ini yang dijalankan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Jika anda tidak mahu gagal dalam peperiksaan online ini, maka buatlah persediaan awal.Untuk membantu semua calon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and a day ago.

 

Borong Pineng Charging Cable

Tentu frustrating bila nak guna charger, hanya tinggal kepala je. Wayar atau kabel charger lesap ntah ke mana, mungkin tertinggal samada di kampung atau kat hotel penginapan ketika bercuti. Saya dan isteri memang selalu hadapi keadaan begini. Nak tak nak, akhirnya saya ambil keputusan untuk borong charging...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Adsense 103 - Cara Atasi Iklan Google Adsense Tidak Keluar

Blog anda ada Adsense, tetapi iklan dari Adsense ini tidak keluar! Rugi kan? Jadi, apa masalahnya sehingga iklan dari Google Ads ini tidak keluar? Dan bagaimana nak atasi masalah iklan Adsense tidak keluar ini? Bagaimana Nak Selesaikan Masalah Adsense Tidak MunculPost kali ini, saya akan kongsikan tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Trafik Blog (PV) Untuk Bulan Julai 2018

Trafik blog hasrulhassan.com untuk bulan Julai 2018. Jumlah trafik keseluruhan untuk bulan Julai 2018 nampaknya meningkat sedikit kalau dibandingkan dengan jumlah trafik blog pada bulan Jun, yang sebelum ini mencatat sebanyak 143,536 page views (PV). Trafik Blog Untuk Bulan Julai 2018Untuk bulan Julai 2018,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Susu Isomil Murah Beli Online di Shopee

Anak bongsu saya si Najmi susah sikit nak diberikan susu botol. Najmi cuma layan susu botol atau susu formula kalau dah dihantar ke rumah pengasuh. Jika berada di rumah sendiri, tatkala isteri saya ada .. memang mustahillah Najmi nak minum susu botol ni. Lagi satu, Najmi ni alergik sedikit pada sesetengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Adsense 103 - Kenapa Adsense Masih 'Under Review'

Dah mohon akaun full Adsense, tetapi status masih lagi 'under review'. Anda mungkin tertanya-tanya, kenapa akaun Adsense yang anda daftar dan mohon masih lagi belum disahkan oleh pihak Adsense. Mesti ada sebab kenapa blog atau website anda dikategorikan sebagai 'under review' ini. Ok. Saya akan cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Peluang Kerja Untuk Golongan Profesional Kesihatan Dengan Caregiver

Anda ada kelulusan profesional dalam bidang penjagaan diri, kesihatan atau mungkin pakar motivasi? Ada peluang untuk anda melakukan kerja sambilan dengan mendaftar di Caregiver. Ada tahu apa itu Caregiver tak? Jika nak tahu, boleh baca post saya ini selengkapnya. Peluang Kerja Sampingan Untuk Golongan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Cara Atasi Iklan Google Adsense Tidak Keluar

Blog anda ada Adsense, tetapi iklan dari Adsense ini tidak keluar! Rugi kan? Jadi, apa masalahnya sehingga iklan dari Google Ads ini tidak keluar? Dan bagaimana nak atasi masalah iklan Adsense tidak keluar ini? Bagaimana Nak Selesaikan Masalah Adsense Tidak MunculPost kali ini, saya akan kongsikan tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

5 Cara Nak Jual Tudung di Internet

Cara jual tudung secara online. Bisnes tudung memang masyuk. Saya tak pernah sangkal sebab memang dah terbukti, walaupun saingan banyak tapi bisnes tudung antara bisnes paling mudah untuk dibuat. Di zaman teknologi terkini, jual tudung dah mudah, kini boleh dibuat sebagai bisnes online. Kalau anda ikuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

8 Revolusi Baharu di 11Street

11street (www.11street.my), salah satu pasaran dalam talian terkemuka di Malaysia, memperlihatkan revolusi baharu yang akan mempertingkatkan pengalaman membeli-belah pengguna dan memberikan sumbangan signifikan terhadap ekonomi digital Malaysia. Revolusi Baharu 11Street Transformasi ini susulan usaha sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

7 Rahsia Anak Cemerlang Dalam Peperiksaan UPSR/PT3

Rahsia anak jadi cemerlang dalam peperiksaan. Peperiksaan UPSR akan berlangsung tidak lama lagi. Sepertimana peperiksaan awam yang lain, mereka yang terlibat perlu membuat persediaan awal jika mahu lulus dan mendapat keputusan yang cemerlang. Sebagai ibu bapa, tentu mahukan anak-anak berjaya di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Tangkai Yang Mampu Hilangkan Bau Durian Dalam Kereta

Zaman ini ada lagi yang masih percayakan penggunaan tangkai? Aha ... jangan tak tahu .. memang ada jenis tangkai yang punyai kehebatannya tersendiri. Tangkai yang saya maksudkan bukan tangkai jampi serapah atau tangkai diberikan bomoh Siam, tetapi adalah tangkai buah durian, yang menjadi petua untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Amri Kekalkan Prestasi Cemerlang Di Sekolah Ulul Albab

Alhamdulillah. Amri, anak sulong saya yang bersekolah di Sekolah Ulul Albab masih dapat mengekalkan prestasi yang baik dalam akademik. Syukur kerana pilihan kami menempatkan Amri di sekolah ini bukan satu kesilapan, malah menjadi kebanggaan buat kami sekeluarga. Pilihan Terbaik, Kekalkan Amri di Sekolah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

9 Tips dan Panduan Menyewa Kereta Dari Syarikat Kereta Sewa

Tips menyewa kereta sewa. Sejak kebelakangan ini, ada banyak syarikat sewa kereta tumbuh bagai cendawan. Ia nampak ketara di kawasan tumpuan pelancong, seperti di Pulau Langkawi, Pulau Pangkor, Melaka, Port Dickson, begitu juga di Sabah dan Sarawak. Saya sendiri banyak membuat review dan ulasan berbentuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Dari Asam Gelugor Menjadi Asam Keping

Siapa tahu asal usul asam keping? Anda tahu ke cara nak hasilkan asam keping sendiri? Tak susah pun, malah rasanya lebih senang dan mudah dari menghasilkan ikan masin atau ikan kering. Malah, nak hasilkan asam keping anda tidak perlukan apa-apa bahan lain. Asam Keping, Antara Bahan Utama Menu Masakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

6 Kebaikan Kelebihan Mandi Sebelum Subuh

Kebaikan dan kelebihan mandi sebelum subuh. Ramai ke kat sini yang suka mandi sebelum subuh? Anda memang hebat kerana bukan semua orang mampu nak mandi sebelum subuh ni. Kadang tu, dah selesai subuh pun belum tentu sudah mandi .. huhu. Saya sendiri mengaku yang memang sukar nak mandi seawal waktu seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Cara Nak Tahu Semak Nombor Pendaftaran Kenderaan Terkini

Bagaimana nak tahu nombor plet terkini kenderaan? Kali ini saya nak kongsikan cara untuk ketahui nombor plet kenderaan terkini kepada anda. Ia merupakan cara paling pantas dan boleh dilakukan secara online. Jika anda nak membeli atau membida nombor pendaftaran kenderaan, info ini mungkin bermanfaat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Syok Makan Buah Durian Segar di Farm Stay Relau, Bandar Baharu

Relau, Bandar Baharu. Pekan kecil yang terletak di dalam daerah Bandar Baharu/Kulim ni tak jauh dari tempat saya, iaitu di Nibong Tebal/Parit Buntar. Ia merupakan satu tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis durian tempatan yang berkualiti terbaik. Salah satu tempat yang boleh anda pergi ialah Farm...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Traveloka - Kupon Diskaun Ogos 2018

Terfikir atau merancang untuk bercuti bulan Ogos ini? Saya ada kod kupon diskaun Traveloka jika anda nak gunakan. Gunakan kod kupon diskaun ini untuk bercuti dan menempah hotel serta penerbangan dengan Traveloka. Kod Kupon Diskaun Hotel Penerbangan Traveloka Ogos 2018 Ada dua kod baucer diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.