User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 19

Cucur Udang Masak Sendiri Baru Puas

Dah lama tak buat Cucur Udang. Kali ini, untuk berbuka puasa ... saya buat cucur udang, resepi baru.. haha. Best kalau nak masak cucur ni, kita boleh eksperimen macam-macam. Dulu, saya letak ibu roti, nak bagi Cucur Udang saya jadi kembong bila goreng .. haha. Saya jarang beli Cucur Udang kat luar. Bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Jodoh Raya - Iklan Raya 2018 DuniaSukan.com

Rasanya ramai yang belum tonton lagi iklan Raya 2018 ni dari DuniaSukan.com. Best gak ... satu iklan Hari Raya yang agak menarik juga untuk tahun ni. Lagi-lagi ia diterbitkan oleh sebuah laman web .. huhu .. mungkin ikut jejak MStar kot yang turut keluarkan sebuah iklan Raya 2018 yang cukup best. Orait.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Digi Rah Rah Internet - Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy A8+ Vivo X21 Pada Harga RM1

Berita baik untuk mereka yang mungkin nak bergaya di Hari Raya dengan smartphone baru. Digi pada 8 Jun hari tu telah memulakan kempen Digi Rah Rah Internet bersempena Hari Raya dan Piala Dunia 2018 yang akan berlangsung tidak lama lagi. Digi Rah Rah Internet Tawar Smartphone Serendah RM1 Dengan Pelan Digi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Impact of Digital Environment on Banking Industry in Malaysia

The technology is moving forwards at a rapid pace and it is making sure that all its fellow fields take full use of it. The customer of this modern world desires to get the products and services conveniently and quickly and the technology is making sure it happens. Banking has not been uninfluenced from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Resepi Mudah Biskut Susu Alien

Wahh nampaknya permintaan kepada resepi Biskut Susu Alien ni memang hangat. Ramai juga yang telah mencuba resepi biskut ini untuk dijadikan juadah di Hari Raya. Ia jadi viral dalam masa sekejap. Segalanya kerana ianya mudah nak dibuat dan hanya menggunakan 4 bahan yang sedia ada di dapur. Oleh kerana bahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Kita Tak Perlu Kereta Nasional Baharu

Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir membayangkan akan memulakan sebuah projek kereta nasional baharu setelah pemilikan Proton diambil separuh oleh syarikat gergasi automotif China iaitu Geely. Tun Dr. Mahathir Mohamad dilaporkan berkata demikian pada sesi dialog Persidangan Masa Depan Asia (Persidangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

9 Mitos Misteri Kembangnya Bunga Bakawali

Ada sesiapa dari anda yang tidak kenal dengan Bunga Bakawali? Bunga ini tidak seperti bunga-bunga lain yang berkembang pada waktu pagi. Ia hanya akan berkembang mulai jam 9 malam dan berkembang penuh pada waktu tengah malam. Bahkan andai ia terkena cahaya matahari, akan terus cepat layu. Keunikan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Kadar Fidyah Di Pulau Pinang Cara Kira Kadar Wajib Bayar

Masih belum terlewat untuk segera membayar fidyah puasa jika ada. Fidyah ialah denda ke atas seseorang Islam yang telah baligh kerana meninggalkan puasa wajib atas sebab-sebab tertentu atau pun sengaja melewatkan puasa ganti (qada’) bulan Ramadhan. Hukum membayar fidyah adalah wajib. Ia wajib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Ketahui 6 Kepentingan Website Untuk Bisnes Anda

Agak-agak anda, sejauh mana kepentingan sesebuah bisnes atau perniagaan itu mempunyai website sendiri? Ok. Jika 10-20 tahun dahulu, ia mungkin tak seberapa penting. Tetapi, di zaman kini di mana semua orang boleh akses internet hanya di hujung jari, saya fikir kini tiba masanya untuk apa jua bisnes itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Masjid Al-Falah USJ 9, Masjid Pertama Guna Boost Untuk Kempen SyuQR RHB

Wahh hebat betul apa yang telah dilakukan oleh Masjid Al-Falah yang terletak di USJ 9 ni. Jika yang tak tahu, awal bulan Jun 2018 lalu, Masjid Al-Falah USJ 9 telah mencatat pencapaian baharu sebagai masjid pertama di Malaysia yang boleh menerima sumbangan tanpa tunai. Pencapaian ini dilakukan di bawah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Income RM60,000 Buat Biskut Raya

Tidak dinafikan, bisnes menjual biskut raya memang laris ketika nak hampir penghujung bulan Ramadan. Tempahan demi tempahan akan datang bertali-arus kerana permintaan terhadap kuih dan biskut raya sememangnya tinggi setiap tahun. Jadi, tak nampak sebab kenapa ada usahawan yang rugi dalam bisnes biskut raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Mak Long Bawang - Iklan Raya TM 2018

Mak Long Bawang - Iklan Raya TM 2018. Satu lagi iklan Raya 2018 yang best, yang saya terlupa nak selitkan dalam senarai 30 iklan dan filem pendek Raya yang best tahun ini. Mak Long Bawang, satu lagi iklan raya yang cukup menarik untuk ditonton di musim perayaan ini. Iklan Telekom Malaysia (TM) ni saya baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

4 Cara Promo Menjual Tanpa FB Ads

Sejak akhir-akhir ini, ramai usahawan online cenderung untuk menggunakan fungsi Facebook Ads (FB Ads) untuk melakukan promosi serta iklan. Tidak dinafikan, FB Ads ada impaknya yang tersendiri, dan jika bijak .. hanya mengeluarkan kos yang kecil untuk medium pengiklanan ini. Pun begitu, bukan semua usahawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

30 Iklan Raya 2018 Terbaik Best

Tahun 2018 nampaknya banyak betul iklan (TVC) serta filem pendek sempena Hari Raya dikeluarkan dan telah dimuat-naik di YouTube. Antara yang best ialah filem pendek Raya 2018 dari TNB, Watsons, Pasaraya Hari-Hari, Hot FM, Habib Jewels dan banyak lagi. Tahun ini memang banyak betul pilihan terbaik iklan raya...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Jadual Penuh Perlawanan FIFA 2018 Waktu Malaysia

Demam FIFA World Cup 2018 sedang melanda sedikit demi sedikit di Malaysia. Apatah lagi apabila Kerajaan Pakatan Harapan telah mengumumkan akan ada siaran langsung percuma disiarkan menerusi Radio Televisyen Malaysia (RTM). Ia satu berita sangat gembira bagi kebanyakan peminat bolasepak tanahair. Walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Kantoi Tak Puasa

Kantoi dah tak puasa. Aduhai ... sekali masuk ke dapur, nampak bukti-bukti ada insan yang tak puasa. Siapa la agaknya. Tinggal kesan je. Anak-anak memang perlu diasuh sejak awal untuk hormati bulan Ramadan. Kalau boleh, kena didik mereka sebelum di bangku sekolah supaya selesa dengan ibadah puasa di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Misi Mencari Siakap di Lumut Waktu Bulan Puasa

Misi mencari ikan siakap? Di bulan Ramadan? Yeszaa ... puasa tidak menghalang saya sekeluarga untuk pergi bercuti dua hari satu malam di Chalet Amir, yang terletak di Kampung Baru, Air Tawar. Anda tentu dah maklum (jika selalu baca blog saya), Chalet Amir merupakan destinasi wajib saya sekeluarga kalau nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

The Secret Behind the Success of Elysium Health

Elysium Health is a consumer science company that was founded by Dr. Leonard Guarente. Dr. Guarente, in addition to his responsibilities as chief scientist of the company, serves as the director of the Glenn Center for Biology of Aging Research at MIT. Elysium’s mission is to solve the biggest challenges...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

'Misi Riuh Raya' - Filem Web Raya 2018 Petronas

Dah tonton iklan Raya 2018 terkini dari Petronas tak? Rasanya ramai kot yang menunggu iklan hari raya terkini daripada Petronas, sama juga dengan TNB dan Telekom. Syarikat-syarikat ini selalunya ada iklan raya yang cukup best. Kali ini, Petronas muncul dengan satu filem web raya bertajuk 'Misi Riuh Raya'. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Harga Petrol RON 97 Naik 19 Sen (7 Jun - 13 Jun 2018)

Harga petrol untuk RON 97 naik sebanyak 19 sen menjadikan harga terkini untuk bahan api tersebut kepada RM2.66 seliter. Walaubagaimana harga petrol RON 95 dan juga diesel tidak berubah, kekal pada harga RM2.20 seliter untuk RON 95 dan RM2.18 seliter untuk diesel. Harga Petrol RON 97, RON 95 dan Diesel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.