User Profile: hafizonlove

Show pings in: English | Malay | All

 

hafizonlove

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 16

Kartunis Datuk Lat kini dirawat di ICU Kerana Masalah Jantung

IPOH: Kartunis tanah air, Datuk Mohammad Nor Khalid atau lebih dikenali sebagai Lat, dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pantai di sini dipercayai kerana masalah jantung.Adik beliau, pengarah filem, Mamat Khalid ketika dihubungi Bernama mengesahkan perkara itu. “Abang saya dimasukkan ke ICU...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
4 months and a week ago.

 

Sentuhan magis Faiz Subri menang Anugerah FIFA Puskas 2016

KUALA LUMPUR: Mohd Faiz Subri dari Malaysia merangkul Anugerah Puskas Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (Fifa) untuk jaringan gol paling cantik sepanjang 2016, justeru meletakkan namanya sebaris dengan pemenang terdahulu seperti bintang tersohor, Cristiano Ronaldo dan Neymar. Penyerang Pulau Pinang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
4 months and 2 weeks ago.

 

3 Tanda Nilai Hartanah Akan Jatuh

Sememangnya menceburi bidang hartanah merupakan satu pelaburan yang dianggap sangat menguntungkan. Bagaimanapun, setiap pelabur harus berhadapan dengan pelbagai risiko besar tidak terkecuali dalam pelaburan hartanah. Secara asasnya, peratusan nilai hartanah mampu meningkat setiap tahun, namun ia juga boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
4 months and 3 weeks ago.

 

Pesanan Menyentuh Hati Cristiano Ronaldo untuk Anak-Anak Syria

Madrid Bintang sepak bola Real Madrid Cristiano Ronaldo ternyata ambil terhadap keadaan anak-anak di Syria. Peraiah trofi Ballon dOr 2016 itu meminta agar anak-anak di Syria tidak kehilangan harapannya keadaan perang masih kemuncak di sana. Ini sebuah pesanan untuk anak-anak Syria.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
4 months and 4 weeks ago.

 

Cara Beli Rumah Second Hand Dengan Mudah

Perkara normal kalau anda rasa takut apabila hendak membeli yang rumah pertama. Tapi jika terus layan perasaan takut tu, sampi ke sudah korang takkan dapat beli rumah. Ramai yang gagal melangkah dengan yakin sebab tak tahu asas yang terlibat dalam proses jual beli rumah. Nah, Tok nak kongsi ilmu yang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
5 months and a week ago.

 

Inilah Pangeran Vajiralongkorn, Calon Raja Baru Thailand

Putra Mahkota Maha Vajiralongkorn yang telah ditetapkan sebagai pengganti Raja Thailand Bhumibol yang wafat pada usia 88 tahun, memberi banyak perhatian kepada masyarakat minoritas Muslim di selatan, menurut akademisi setempat. Thailand menetapkan duka resmi selama satu tahun setelah raja terlama di dunia,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
5 months and 3 weeks ago.

 

Cara Islam Mengatasi Krisis Ekonomi di Malaysia

Setiap negara pastinya mempunyai jenis permasalahan yang tak sama. Begitu juga dengan negara yang sudah berkembang. Dimana pada negara yang sedang dalam masa pertumbuhan sekaligus perkembangan untuk dikategorikan maju ini mempunyai bentuk-bentuk halangan tersendiri.Tak jauh berbeza dari keadaan ekonomi yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
5 months and 3 weeks ago.

 

Tips Memanfaatkan Emas Bagi Orang Berniaga/Peniaga/Peruncit/Pekedai

Bagi orang yang berniaga apa saja perniagaan samada online atau offline saya ingin kongsikan beberapa tips bagaimana anda boleh memanfaatkan emas untuk pelbagai tujuan. 1. Apabila anda ada emas di tangan, anda boleh jadikan ia sebagai modal pusingan perniagaan. Pergi saja ke mana-mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
5 months and 3 weeks ago.

 

(Tips) Cara Penggunaan Gear Yang Betul Untuk Kereta Auto

Tukar gear auto dengan cara salah boleh menyebabkan gearbox anda rosak dan kos gearbox kereta sangat mahal. Harap selepas baca, dapat kongsikan kepada rakan-rakan anda.JANGAN TUKAR GEAR “P” DI TRAFFIC LIGHT Kekadang pernah perasan kereta depan masuk gear P bila berhenti kat trafic light. Senang untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
5 months and 4 weeks ago.

 

Khasiat Teh Kombucha Yang Perlu Anda Tahu

Asal-Usul Teh Kombucha atau Cendawan Mekah Adalah sejenis makhluk ganjil berupa ampai-ampai atau obor-obor. Telah disebarkan ke seluruh ke Eropah Timur seperti German,Tibet dan Tanah Besar China. Namun belum ada penemuan yang tepat mengenainya. Yang pasti ia dtelah diwarisi sejak temurun lagi.Cendawan Mekah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
6 months ago.

 

Israel Dilanda Kebakaran Besar, Tiupan Angin Marakkan Api Sehingga Tidak Dapat Dikawal

YERUSALEM– Wilayah Israel terbakar hebat, api membesar dan melalap wilayah tengah dan utara memasuki hari kedua, Rabu (24/11/2016), ratusan warga Nataf 19 KM dari barat Yerusalem dievakuasi dari rumah mereka. Demikian Pejabat Perdana Menteri mengumumkan, pada hari Rabu malam (23/11/2016), untuk membantu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
6 months ago.

 

5 Menu Sarapan Ketika Hujung Minggu

5 Menu Sarapan Di Rumah Ketika Hujung Minggu Hujung minggu adalah waktu yang ditunggu-tunggu untuk berehat setelah penat berkerja pada hari-hari sebelumnya. Ketika ini adalah waktu yang sesuai untuk meluangkan masa bersama keluarga dan sarapan bersama di rumah adalah salah satu aktiviti yang baik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
6 months ago.

 

Happy Birthday Bunting Banner Murah Ipoh

Assalamualaikum, Pihak kami menyediakan perkhidmatan mencetak banner dan bunting untuk sebarang aktiviti pengiklanan oleh Syarikat / Agensi Kerajaan / Institusi Pendidikan dan individu. Penggunaan banner dan bunting untuk memaparkan aktiviti, jenama, produk, promosi perniagaan anda, atau untuk sebarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
6 months and 2 weeks ago.

 

Rezeki 1,500 Penunggang

(Foto) Hampir 1,000 Berbaris Isi Minyak Percuma Sumbangan Pesara SUNGAI PETANI, 4 Nov: Hampir 1,000 penunggang motosikal di sini berbaris panjang untuk mengisi minyak petrol percuma sumbangan seorang pesara di sebuah stesen minyak dekat Tikam Batu sejak awal pagi tadi. Petrol itu disumbangkan bekas pegawai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Pengurusan Kewangan Rumah Tangga

4 Tip Pengurusan Kewangan Rumah Tangga Baik sebelum mahupun selepas berkahwin, masalah kewangan sememangnya akan sentiasa berlegar-legar di minda kita. Jangan terkejut, biarpun ada individu yang bergaji besar mereka pun turut tidak lari dari menghadapi masalah kewangan. Bagi lelaki, golongan ini lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
6 months and 3 weeks ago.

 

Sifat Isteri Solehah yang Mendatangkan Rezeki Kepada Suaminya

Isteri yang solehah adalah isteri yang mahu menjadi teman berunding bagi suami dan menjadi sahabat dalam menyelesaikan pelbagai masalah. Jika suami menghadapi masalah untuk mencapai cita-citanya dan cita-cita keluarga maka bermotivasilah kepadanya dan hiburkanlah hatinya .Isteri teladan disamping ia memberi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
6 months and 3 weeks ago.

 

Surah Al-Waqiah Surah Pembuka Rezeki

Al-Waqiyah merupakan salah satu surah dalam Al-Qur’an yang memiliki keutamaan sebagai pembuka pintu rezeki. Surat ke-56 ini berisi kandungan iman dan tauhid, bukti kekuasaan Allah s.w.t serta adanya hari kebangkitan. Rasulullah s.a.we pernah bersabda, bahwa siapa yang rutin membaca surat ini, akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
7 months and 2 weeks ago.

 

Surah Al-Waqiah Surah Pembuka Rezeki

Al-Waqiyah merupakan salah satu surah dalam Al-Qur’an yang memiliki keutamaan sebagai pembuka pintu rezeki. Surat ke-56 ini berisi kandungan iman dan tauhid, bukti kekuasaan Allah s.w.t serta adanya hari kebangkitan. Rasulullah s.a.we pernah bersabda, bahwa siapa yang rutin membaca surat ini, akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
7 months and 2 weeks ago.

 

34 Khasiat Tiin Kurma Za’faran Madu

Kurma Kurma merupakan buah yang berasal dari timur tengah dan termasuk ke dalam tanaman palma. Pohon kurma memiliki tinggi sekitar 15-25 m dengan buah yang dihasilkan biasanya memiliki panjang 3-7 cm dan berdiameter 2-3 cm dengan biji tunggal. Buah kurma dibagi menjadi 3 golongan utama yaitu golongan lunak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
8 months ago.

 

6 Manfaat Mandi Pagi Sebelum Subuh

Dalam sebuah riwayat, Rasullulah s.a.w tak pernah sakit sepanjang hayatnya kerana menjaga kesihatan dan salah satu sunnah Rasullulah s.a.w adalah beliau selalu menjaga makanan seharian dan selalu mandi sebelum subuh. Rasullulah s.a.w pernah bersabda yang ertinya “Mukmin yang kuat adalah lebih baik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
8 months and a week ago.