User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 18

Peminat ingin tahu apa itu Limfoma selepas Elyana umumkan menghidapi kanser tahap 4!

Peminat ingin tahu apa itu Limfoma selepas Elyana umumkan menghidapi kanser tahap 4! | Selepas sahaja tersingkir daripada Gegar Vaganza 4 (GV4), Elyana telah memberitahu bahawa beliau menghidapi kanser limfoma tahap 4 dan tentunya berita ini sangat mengejutkan semua pihak. Ini menjawab persoalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
2 weeks and 5 days ago.

 

Tiada lagi gambar “selfie” di tanah haram

Tiada lagi gambar “selfie” di tanah haram | Kerajaan Arab Saudi baru-baru ini telah mengeluarkan arahan pengharaman bagi aktiviti “Selfie” di tanah haram. Bukan setakat gambar sahaja, malah video juga telah diharamkan di rakam di sana. Penguatkuasaan ini dijalankan di 2 masjid paling suci umat islam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
2 weeks and 5 days ago.

 

9 Pulau Paling Cantik di Dunia

9 Pulau Paling Cantik di Dunia | Semua orang pastinya mengimpikan percutian yang indah di pantai. Pasir putih tepi pantai. Ombak laut biru. Indah belaka! Hilang segala masalah bila bercuti ataupun berada di pantai. Kali ini, dalam segmen travel, kami ingin kongsikan dengan korang, 9 pulau paling cantik di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
3 weeks and 2 days ago.

 

Sayu. Kisah di sebalik 5 beradik temui ajal selepas makan telur ikan beracun!

Sayu. Kisah di sebalik 5 beradik temui ajal selepas makan telur ikan beracun! | Walaupun kisah ini dah lama berlaku, tapi bila baca semula kisah ini, rasa sayu sangat. Niat yang pada awalnya untuk mengenyangkan semua penghuni rumah sewaktu makan tengahari bertukar menjadi mimpi ngeri. Siapa sangka, hati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
3 weeks and 3 days ago.

 

Pelanggan naik angin, bil makan di restoran mamak hampir RM1000 hanya kerana Kari kepala ikan.

Pelanggan naik angin, bil makan di restoran mamak hampir RM1000 hanya kerana Kari kepala ikan | Apa perasaan anda bila terima bil makan yang tertera jumlah hampir RM1000? Mungkin biasa kalau makan di hotel, tetapi kalau makan di gerai biasa atau kedai mamak? Apa reaksi anda? Inilah yang terjadi pada Faudzy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
3 weeks and 3 days ago.

 

Ibu mengandung mesti teringin nak bayi cantik seperti Dhuhaa Sophea kan?

Ibu mengandung mesti teringin nak bayi cantik seperti Dhuhaa Sophea kan? | Terpaku kami bila melihat wajah bayi kacukan Malaysia Russia ni, cantik! Lagi-lagi part mata tu, mengoda! Hehehe. Mulanya macam tak percaya juga, bayi yang diberi nama Dhuhaa Sophea ada darah kacukan malaysia, tapi bila dapat tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
3 weeks and 3 days ago.

 

Kanak-kanak lelaki terima 30 jahitan, singki tiba-tiba pecah!

Kanak-kanak lelaki terima 30 jahitan, singki tiba-tiba pecah! | Malang tidak berbau apabila seorang kanak-kanak lelaki menderita kesakitan akibat tercedera ketika mahu membasuh tangan. Singki seramik di sebuah sekolah tadika tiba-tiba pecah dan terkena pada kanak-kanak lelaki ini dan mengakibatkan dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
3 weeks and 4 days ago.

 

Pelawak terkenal cedera sewaktu pengambaran filem aksi!

Pelawak terkenal cedera sewaktu pengambaran filem aksi! | Seorang pelawak terkenal tanahair telah mengalami kecederaan sewaktu sesi pengambaran filem polis evo 2. Zizan razak telah berkongsikan perihal ini melalui akaun instagramnya. 3 keping foto yang memperlihatkan zizan razak terbaring di atas sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
3 weeks and 4 days ago.

 

Mulanya hidup kami ok, tapi lepas jumpa sesuatu atas loteng rumah semuanya berubah!

Gambar hiasan.Keluarga aku merupakan keluarga yang sederhana. Dulu, papa pernah ada 1 business. Bukan business kecil-kecilan mahupun besar-besaran. Cukup untuk tampung hidup kami sekeluarga.Namun, pada mata orang sekeliling, MUNGKIN zahirnya, keluarga aku seolah-olah senang-lenang. Konon tidur berbantalkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
3 weeks and 4 days ago.

 

Alhamdulilah, selepas berbelas email, akhirnya..

Alhamdulilah, selepas berbelas email, akhirnya.. | Assalamualaikum salam sejahtera. Semoga semua berada di dalam keadaan sihat walafiat hendaknya. Seronok betul Mrejoy pagi ni. Yelah, selepas dapat tah berapa banyak email “prank” dari google, akhirnya hari ini mrejoy dapat email yang betul. Email...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 weeks and 4 days ago.

 

TASNEEM NATUREL : Penyelesaian masalah batuk, selsema, kembung dan ketidakselesaan anak-anak.

TASNEEM NATUREL : Penyelesaian masalah batuk, selsema, kembung dan ketidakselesaan anak-anak| Assalamualaikum salam sejahtera. Sekarang ni dah masuk musim hujan dekat area Melaka ni. Bila kerap hujan, cuaca akan berubah menjadi sejuk dari pagi bawa ke malam. Mrejoy ada 3 orang anak. Yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 weeks and 5 days ago.

 

13 fenomena cuaca paling aneh di dunia lokasi untuk melihatnya.

13 fenomena cuaca paling aneh di dunia lokasi untuk melihatnya | Jika di malaysia, kita sudah biasa dengan cuaca sejuk juga panas. Serta pelangi yang wujud selepas hujan ataupun kilat menyambung. Berbeza pula dengan 13 fenomena cuaca paling aneh di dunia ini (strangest weather phenomena) yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
4 weeks and a day ago.

 

Top 3 Pekerjaan Freelance Yang mendapat bayaran tinggi Di Malaysia pada tahun 2018

Top 3 Pekerjaan Freelance Yang mendapat bayaran Paling tinggi Di Malaysia pada tahun 2018 | Freelance mungkin menjadi pekerjaan impian pada semua orang. Ini adalah kerana, masa pekerjaan yang fleksibel berbanding perlu bangun awal pagi dan pulang lewat petang yang mana lazimnya bagi mereka yang makan gaji.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
4 weeks and a day ago.

 

Harga durian musang king melonjak pada RM800 1KG??

Harga durian musang king melonjak pada RM800 1KG?? | Assalamualaikum salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan Mrejoy semua? Harapnya sihat sejahtera hendaknya. Terkejut juga bila baca surat khabar pagi ni, bila ternampak artikel bertajuk harga durian musang king melonjak pada RM800 1kg! Mahal sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 weeks and a day ago.

 

“Job hopping” : Bagus atau tidak?

“Job hopping” : Bagus atau tidak? | Assalamualaikum salam sejahtera. Pernah dengar mengenai Job hopping atau dalam bahasa mudahnya, mereka yang gemar bertukar-tukar kerjaya. Memulakan Kerjaya dalam sesebuah syarikat dalam tempoh tertentu, katakan setahun atau kurang daripada itu kemudian bertukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

Lamborghini bekerjasama dengan penyelidik MIT untuk mencipta sebuah self-healing” sport car

Lamborghini bekerjasama dengan penyelidik MIT untuk mencipta sebuah "self-healing” sport car | Lamborghini telah bekerjasama dengan sekumpulan penyelidik dari MIT untuk mencipta Sport car elektrik konseptual, yang diperbuat daripada carbon fibre yang mampu membaiki keretakan atau kerosakan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 month ago.

 

Lelaki tawar RM1,540 bagi sesiapa yang menjumpai ayamnya yang hilang.

Lelaki tawar RM1,540 bagi sesiapa yang menjumpai ayamnya yang hilang | Seorang lelaki daripada singapura telah menawarkan wang tunai berjumlah SGD500 atau RM1,540 buat mereka yang menjumpai ayam jantan kesayangannya yang telah dilaporkan hilang sejak 3 minggu yang lalu. Pemilik ayam yang diberi nama Chicky,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 month ago.

 

Jual 2 orang anak pada warga asing, ibu kena penjara 75 tahun!

Jual 2 orang anak pada warga asing, ibu kena penjara 75 tahun! | Assalamualaikum selamat petang. Kalau korang ada baca post Mrejoy yang bertajuk Ibu Jual 2 orang anak pada warga Bangladesh hanya kerana mahukan wang, ha, ini adalah cerita sambungannya. Ibu (tak layak sebenarnya guna istilah ni) telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

10 lokasi tercantik dan wajib kunjung jika bercuti ke New Zealand.

10 lokasi tercantik dan wajib kunjung jika bercuti ke New Zealand | New Zealand merupakan salah satu daripada lokasi yang sering menjadi pilihan pelancong daripada seluruh dunia termasuklah malaysia. Bentuk muka bumi nya yang bergunung ganang dan pemandangan yang cukup indah sangat sesuai buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 month ago.

 

Gambar kereta Produa Myvi terbaru 2018!

Gambar kereta Produa Myvi terbaru! | Buat mereka yang sedang mencari atau merancang ingin membeli kereta baru, apa kata korang pertimbangkan untuk produa Myvi Serba baru ini! Myvi generasi ketiga ini tampil dengan lebih ciri-ciri menarik yang tidak ada pada model sebelum ini. Harga bagi model Myvi baru 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 month ago.