User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 4

Senarai Peserta GA by BCSB : Road to 100k View

Assalamualaikum.Sis nak ucapkan jutaan terima kasih pada yang telah memeriahkan segmen GA by BCSB yang kedua untuk tahun ini. Semoga Allah membalas kebaikan korang semua. Pada yang belum join dengan rendah diri sis mengalu-alukan korang untuk support GA sis ni.1. Zuraini Muhammad 2. Mrs Fuzy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 3 days ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Replika Jambatan Hang Jebat

Assalamualaikum.Salah satu replika yang menghiasi salah satu jambatan di bandar Melaka. Replika tengkolok ni boleh di jumpai di Jambatan Hang Jebat bersebelahan Taman Rempah. Terdapat 4 buah tengkolok di jambatan Hang Jebat ni di mana setiap satu tengkolok diletakkan di hujung jambatan di kedua-dua arah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 3 days ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Brunch nun jauh di Pappa Rich Freeport A Famosa Outlet

Assalamualaikum.Selamat hari pekerja buat semua pekerja-pekerja di Malaysia dan selamat bercuti dan berbahagia bersama keluarga tercinta. Sempena hari pekerja hari ni, sis di beri cuti dari buat house chore selama seminggu. Best sangat-sangat. So selama seminggu bermula hari ni sampai Sabtu nanti sis dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 5 days ago.

 

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Assalamualaikum.Syarat-syarat penyertaan:1. Blog yang aktif - Ya2. Follow blog Seorang Syed - Done3. Follow Google+ Seorang Syed - Done4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!" - Done5.Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 6 days ago.

 

Kisah Wanita Muda Penghidap Kanser Tahap 4 yang Sangat Cekal

Assalamualaikum. Ni gambar sis dengan sepupu sis. Nama dia Nur Hidayah Mohd Amin berumur 34 tahun. Sis panggil dia Nur jer. Mempunyai 2 orang cahaya mata berusia 7 dan 3 tahun. Ketika mengandungkan anak kedua Nur di sahkan menghidap kanser payudara.Lepas bersalin, Nur berulang alik menjalani...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 weeks ago.

 

Baik kah saya??

Assalamualaikum.Baik kah saya walaupun selalu solat 5 waktu serta tepat pada waktunya??Baik kah saya walaupun telah berhaji umrah beberapa kali??Baik kah saya walaupun telah bersedekah setiap hari??Baik kah saya walaupun hari-hari kita memberi nasihat dan teguran kpd orang lain yang berbuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 weeks and a day ago.

 

Tempat Makan Popular di Kuantan : Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur

Assalamuaikum.Sambung cerita bercuti di Kuantan tempoh hari, lepas dari ber'picnic' di Pantai Sepat perut masing-masing dah berbunyi minta di isi. Usai Maghrib sis sekeluarga terus ke satu restoran yang sangat popular di sekitar Kuantan. Mana taknya kalau sebut pasal jalan-jalan cari makan di Kuantan, nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW

Assalamualaikum.Alhamdulillah ni merupakan Giveaway ke-2 sis untuk tahun ni sebagai tanda penghargaan pada rakan-rakan blogger yang tak putus-putus menyokong blog BCSB. Walaupun baru nak menjengah 100k view tapi bagi sis ianya satu pencapaian yang patut di kenang. Jemput join semua.Syarat-syarat:1.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Char Keow Teow Bonda Kg Bendahara terbaik dari ladang

Assalamualaikum.Ada pencinta Char Keow Teow dekat sini?? Kalau ada kita geng. Sis memang suka sangat makan char keow teow. Kalau sebelum ni sis ada kongsi pasal Ayam Golek Mesra di mana seminggu sekali mesti sis akan beli ayam golek ni untuk makan malam. Kali ni sis nak share lagi satu makanan yang memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Peringatan : Redha Allah terletak pada Redha Ibu Bapa

Assalamualaikum.Persembahkan cinta tak berbelah bagi untuk ibu dan bapa kita. Terutamanya bagi yang lelaki. Meskipun kita sudah berkeluarga, ada isteri dan anak-anak, orang tua kita ialah tanggungjawab kita. Jangan kita hanya sedar betapa berertinya mereka saat kita mengkafankan mereka.Today we have our own...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Jumpa Rakan Blogger buat Pertama Kalinya

Assalamualaikum.Masa berpeluang untuk attend food review di Restoran Bangi Golf Resort baru-baru, sis berkesempatan untuk bertemu dengan 3 rakan blogger yang sis kenal melalui blog BCSB ni.Kak Sue dan Kak Anil Wanina. Korang kenal kan. Yang tengah tu sis baru kenal masa di sana empunya blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Pengalaman Bercuti di Rossa Villa A Famosa, Melaka

Assalamualaikum.Hi korang. Selamat berhujung minggu. Cuti-cuti panjang ni ke mana plan kita? Sis duduk rumah je sebab En Suami bekerja. Jadi hari ni sis nak share tentang mengalaman sis bercuti bersama keluarga di Rossa Villa A Famosa tahun lepas. Kredit : SINIKalau sebut pasal A Famosa Resort semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Signature Buffet Ramadhan di Restoran Bangi Golf Resort

Assalamualaikum.Restoran BGR - Buffet Ramadhan Exclusive Media PreviewBaru-baru ni sis berkesempatan untuk menghadiri satu food review di Restoran Bangi Golf Resort bersempena dengan 'Buffet Ramadhan Exclusive Media Preview'. Ini merupakan pengalaman pertama sis menghadiri majlis-majlis yang melibatkan para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Ganjaran Bagi Orang yang Suka Tolong-menolong

Assalamualaikum.Dari Abu Hurairah ra, Nabi SAW bersabda:"Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan orang mukmin,pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat.Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Ayam Golek Mesra - Ayam golek paling popular di Selayang

Assalamualaikum.Ayam Golek MesraHari ni sis nak share satu makanan yang sangat popular di area Selayang Baru dan Batu Caves. Mana taknya, waktu bulan puasa hampir setiap hari orang beratur bukan main panjang nak beli Ayam Golek Mesra ni.Ayam golek ni dah hampir lebih 10 tahun beroperasi di Jalan Besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

EzBuy - Pusat Beli-belah Atas Talian Yang Wajib Anda Terjah

Assalamualaikum.Welcome to EzBuyDengan kecanggihan teknologi pada hari ini, semua urusan seharian menjadi semakin mudah. Hanya dengan satu klik banyak perkara boleh di selesaikan. Kalau dulu nak bayar satu bil kita kena keluar rumah, tempuh kesesakan lalu lintas, menunggu nombor giliran dan sebagainya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Wordless #10 - Happy Birthday Nenek Ecah

Assalamualaikum.Semalam merupakan ulang tahun kelahiran mak tercinta Aishah Bt Rahmat aka Nenek Ecah. Order Mango Cheese Cake dari Gerobokkek Pejal untuk celebrate dengan adik beradik malam tadi. Tengahari sebelum tu bawa mak makan di Shahrin Low sebab dia suka buncis goreng telur masin di sana.Makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Penat berusaha tapi rezeki tetap sempit. Salah siapa??

Assalamualaikum.Karya : Dr. Huda Bt Dato' HaronπŸ“Œ Bukan rezeki yang sempit, mungkin sedekah kita yang masih semput.πŸ“Œ Bukan rezeki yang sedikit, mungkin kita yang kuat mengungkit.πŸ“Œ Bukan rezeki yang kelat, mungkin maksiat kita makin melarat.πŸ“Œ Bukan rezeki terputus-putus, mungkin kita gemar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Tempat Menarik Di Pahang : Pantai Teluk Cempedak dan Pantai Sepat

Assalamualaikum.Bila berkunjung di Kuantan tak sah kalau tak singgah di Pantai Teluk Cempedak. Hanya 5km saje dari Bandar Kuantan. Consider dekat sangat lah tu kan. Pantai Teluk Cempedak ni memang sangat terkenal di kalangan penduduk tempatan dan juga orang luar dan menjadi tempat perkelahan pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Pesanan Imam Al-Ghazali

Assalamualaikum.Yang singkat itu - WAKTUYang menipu itu - DUNIAYang dekat itu - KEMATIANYang besar itu - HAWA NAFSUYang berat itu - AMANAHYang sulit itu - IKHLASYang mudah itu - BERBUAT DOSAYang susah itu - SABARYang lupa itu - BERSYUKURYang membakar amal itu - MENGUMPATYang ke neraka itu - LIDAHYang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.