User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 9

LAPORAN DECLASSIFIED 1MDB

Aku pasti ramai yang teruja bila laporan nih dibuka kepada umum dan aku pasti ramai yang berlumba-lumba nak baca laporan nih.Aku pun tak terkecuali gak nak ushar bukan nak buat pandai tapi sekadar untuk ambil tahu.Lepas dua kali scroll ataih bawah laporan 19 muka surat nih, yang aku nakmpak dan faham cuma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months ago.

 

TUA TAPI BIJAK

Aku pasti ramai diantara kita tak dapat nak jangka kenapa dan mengapa Tun Mahathir buat sesuatu keputusan dalam sehari dua nih.Contohnya senarai hitamkan Datuk Seri Najib (DSN) dari ke luar negara bercuti hari ni, bukan pasal DSN dah didapati bersalah! tapi untuk mengelakkan sebarang masalah jika ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months ago.

 

SELAMAT KEMBALI TUN M

Kalau diikutkan agak lama aku dah "off" topik politik...sebab redo ja lah dengan kehendak majoriti rakyat Malaysia.Tapi since this few days bila majoriti rakyat Malaysia kembali bangkit sekaligus mencetus pembaharuan kepada pembentukan kerajaan baru dengan meletakkan harapan kepada Perdana Menteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months ago.

 

SNAPBACK MURAH DI MHMSPEXNCAP

Hangpa cari snapback murah?Dah jenguk di page facebook.com/mhmspexncap tak?Harga mampu milik siap post lagi kut ataih....MAHAL LAH HARGA #MHMHYPE !!EH...mana ada, depa mahal depa bagi sekali pvc cap case tau, seller lain mana bagi FREE kat hang pa.Tak percaya pi lah jenguk kat page

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4 months and 3 weeks ago.

 

TEH AIS IKAT TEPI

Gambar ataih ni aku cedok dari google image!Dua tiga hari sudah kecoh pasal kes teh ais kat Perlis. Kalau nak ulas panjang-panjang pun tak guna benda dah jadi bak kata omputih damage had been done.Memang tak dapat dinafikan kuasa viral boleh membantu dan juga boleh memudaratkan.Benda kecik camtu dah jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and a week ago.

 

NO RECORD FOUND

Masalah yang selalu peniaga hadapi bila barang dah pos,tracking number dah bagi tapi NO RECORD FOUND bila customer check.Sebenarnya bukan masalah besaq pun kalau NO RECORD FOUND untuk customer yang dah biasa beli online nih tapi jadi masalah besaq untuk customer yang baru belajaq nak beli online ataupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 2 weeks ago.

 

Yamaha MT-09 agresif, moden

Berkonsepkan ‘The Ultimate Street Fighter’, Yamaha MT-09 yang menjengah pasaran baru-baru ini, hadir dengan pelbagai teknologi termaju Yamaha yang dipertingkatkan daripada model sebelumnya.Model hiper naked berkuasa 847cc sejukan cecair DOHC itu mula diperkenalkan di pasaran tempatan pada 2014 secara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 3 weeks ago.

 

Bukan Rezeki Kami

Liga hoki Penang berakhir minggu lepas, alhamdulillah kami berjaya ke final sekali lagi tahun ni.Cuma bukan rezeki kami untuk menjadi juara untuk kali kedua berturut-turut, kalah ditangan pasukan Mutiara Impian Young Boyz 3-5.Tapi kami macam biasalah, kalah menang mesti masuk paper jugak. Kalau menang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7 months and 2 weeks ago.

 

MINE MATTE FOUNDATION

💖💖 MINE MATTE FOUNDATION 💖💖❤️❤️ RM69.90 30ml ❤️❤️❤️❤️ RM69.90 30ml ❤️❤️Kelebihan Mine Matte Foundation ini adalah➡️ Ianya sangat matte➡️ Tahan lama selama 12 jam➡️ Tidak berminyak➡️ SPF50 untuk melindungi kulit daripada sinaran UV➡️ Sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
8 months and 3 weeks ago.

 

RM50 SEKOTAK SELESAI MASALAH?

Saja tunggu lepas pembentangan bajet 2018 baru nak post, nak tunggu tengok PM umumkan ke tak kenaikan cukai dan harga rokok nih.Ok setakat sekarang harga rokok masih lagi kekal seperti sedia kala dan Rothmans sedang buat promosi RM12.00 sekotak.Apa yang aku nak ulas kenaikan harga rokok ni sebenarnya tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
9 months and 2 weeks ago.

 

DENDA ATAU NYAWA JADI PILIHAN

Timbalan Ketua Pengarah (Pengurusan) Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Datuk Wan Ahmad Uzir Wan Sulaiman ketika dihubungi mStar Online menegaskan bahawa lorong kecemasan hanya untuk kegunaan pihak berkuasa sekiranya berlaku kecemasan.Sehubungan itu katanya, larangan tersebut turut dikenakan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11 months and a week ago.

 

BETUL KA?

Pek 10 batang mampu tangani rokok seludup?Ok pertama sekali tahniah sebab bagi cadangan untuk dipertimbangkan tapi dari segi logiknya kalau sekali pun keluaq balik dunhill 7 batang macam dulu harga tetap tak turun.Sekarang sekotak Dunhill dah cecah RM17.00 berbanding zaman kegemilangan dulu masa ada pek...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11 months and 2 weeks ago.

 

TAHNIAH MALAYSIA

Tahniah Malaysia!!!111 pingat emas dalam genggaman dan seperti kata KJ kita dah bergelar juara Sukan Sea.Tapi dalam keghairahan kita meraikan kemenangan dan pencapaian ni, kita perlu tengok beberapa jenis sukan yang mana cabaran sedang meningkat naik.Sukan besaq seperti bola,badminton,takraw dan jugak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11 months and 2 weeks ago.

 

WAN SIDIK...JANGAN SALAH KAN SEMUA ORANG!!

Jangan salahkan semua orang!!Memang ramai yang jual produk yang sama dengan harga yang berbeza dan ayat-ayat iklan yang berbeza.Jadi kita tidak boleh menghukum orang lain jika kita sendiri pada mulanya berurusan dengan pihak lain!Berdasarkan komen dibawah, tiada satupun posting kami di page mahupun di wall...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11 months and 3 weeks ago.

 

OFA TERBANG TINGGI DIBUMI KENYALANG

Untuk pertama kalinya pasukan hoki OFA menjejakkan kaki ke bumi Sarawak semperna Sarawak International Invitation 9's.Dan pastinya ianya bukan sekadar "makan angin" untuk kami semua.Ya...OFA menjadi juara untuk pertandingan yang julung kali diadakan. Berjaya mengalahkan pasukan favourite Terengganu Hockey...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 days and 2 hours ago.

 

OAKLEY CROSSLINK INSPIRED

Nampak sama tapi tak serupa, nampak mahal (di tempat lain) tapi berbaloi dengan #mhmhype.Ya produk OEM inspired by Oakley Crosslink, harga pasaran online RM90.00 ke atas!Harga mhmhypecuma...RM60.00 SMRM75.00 SSHarga siap pos+ Free exclusive casing+ Free microfiber cloth+ 3 bulan frame warantyKalau tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 4 days ago.

 

3 KUPANG IKAT TEPI

Bebaru nih kecoh pasal isu ikat tepi tambah 3 kupang, viral satu Malaysia pasal benda ni. Dah tu dihangatkan lagi oleh video live oleh owner kedai tu untuk pertahankna "sebab dan musababnya" sendiri.Ok sekarang isu dah reda,owner dah kena kompoun dengan KPDNKK... so aku buat nak panaskan balik benda yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 5 days ago.

 

BERITA YANG AMAT DINANTIKAN OLEH KITA RAKYAT MALAYSIA

Pertama sekali tahniah diucapkan. Memang ini BERITA YANG AMAT KAMI,SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA NANTIKAN.Mana tau dengan berita ini nanti taraf hidup rakyat Malaysia akan meningkat,nilai matawang akan melonjak atau mungkin harga minyak dapat distabilkan.Terima kasih juga kepada KOSMO! yang sudi melaporkan berita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 6 days ago.

 

BARANG CHINA,NO VALUE

Aku terbaca satu komen macam dalam gambar ni "brg China, no value" katanya...Apa lagi terjah lah profiles orang yang komen tu, nampak macam "someone" gak lah. Old Frees lagi tu...salah seorang pelajar keluaran Penang Free School yang baru saja mencecah usia 200 tahun (akan 201 bulan 10 nanti).So nak marah?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 weeks and 2 days ago.

 

mhmspeX retroX

#mhmspeX retroX?Hahaha ikut suka la nak letak nama apa pun kan janji harga yang diletak agak munasabah.Aku sebenarnya boleh ja letak brand apa pun kat speX yang dijual tapi akan melibatkan extra cost. So buat apa nak letak tu semua then nak charge pada buyer kan.Since produk ni semua OEM so kita just biaq...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and a week ago.