User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 10

SELERA MALAYSIA,TUKANG MASAK ANTARABANGSA

“Kami mahukan orang tempatan diambil bekerja sebagai tukang masak. Tiada kompromi...kami beri masa hingga 31 Disember untuk berbuat demikian. Jika gagal, kami tidak dapat bantu lagi,” kataMenteri Sumber Manusia, M.Kulasegaran...Dari satu sudut ramai yang pastinya bersetuju dengan perkara nih sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5 months and 3 weeks ago.

 

HARAP KUDUNGLAH KAKINYA

Untuk kali pertamanya, barang customer order hilang dari parcel!Walaupun beribu ringgit transaction yang aku pernah buat sebelum nih, benda macam nih belum pernah terjadi lagi.Kalau setakat ter "switch" address buyer, barang sampai tak sama warna atau size tuh biasa gak la tapi parcel kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and a week ago.

 

SABAQ BRO...

“Atas semangat Malaysia baharu, Anwar perlu segera masuk bertanding kerana rakyat tidak sabar untuk melihat beliau kembali ke Dewan Rakyat,” -shBaru sebulan lepas mengundi dah nak suruh MP yang menang kosongkan kerusi bagi kat DSAI...relax bro!Dari kosongkan kerusi baik hang pa cari memana kerusi yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and a week ago.

 

EHH...BR1M DAH BERTUKAQ

Jangan terkejut kalau hangpa browse ke website ebr1m tau!Website tu betoi tak kena hack pun...Ye lah time-time nih lah hangpa nak checkkan sebab dengaq kata pembayaran akan bermula dalam minggu nih.La ni BR1M dah pun dikenali dengan nama Bantuan Sara Hidup Rakyat macam gambaq yang aku tempek nih, walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and a week ago.

 

SELAMAT TINGGAL GST

SELEPAS hampir tiga tahun...hari kami terpaksa ucapkan selamat tinggal kat hang.Hang mungkin ada kebaikan tersendiri tapi kami di Malaysia belum dapat menerima hang seadanya lagi.Jasa hang tetap kami kenang sampai bila-bila...pasal hang juga sejarah baru tercipta dengan terbinanya kerajaan baru dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 2 weeks ago.

 

TABUNG HARAPAN MALAYSIA

Tabung HARAPAN Malaysia dah pun diumumkan oleh Tun dan akan menjadi tanggungjawap Kementerian Kewangan.Kalau dari sudut politik banyak yang boleh dipertikaikan tapi dari sudut patriotik ianya satu yang patut kita banggakan sebagai rakyat Malaysia.Dah nama pun tabung derma, jadi kita mempunyai pilihan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 2 weeks ago.

 

dari paper... DOMINAR D400 CURI TUMPUAN

Sekian lama menyepi, akhirnya Syarikat Motosikal dan Enjin Nasional Sdn Bhd (MODENAS) mula mengorak langkah bersaing bersama pemain industri yang lebih dominan menguasai pasaran dua roda.Tetapi perlu diingat, MODENAS juga pernah menguasai pasaran tempatan satu ketika dulu sebelum ditinggalkan pesaing.Kini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 3 weeks ago.

 

dari paper...LASAK DI HUTAN, PANAS DI KOTA

Sebut saja Ducati, ramai terbayang jentera dua roda berwarna merah menyala dan ngauman ekzos mengasyikan telinga.Baru-baru ini, penulis diberi peluang oleh pengedar sah Ducati di Malaysia, Next Bike Sdn Bhd untuk menunggang uji model dwikegunaan, Multistrada 950.Sekilas pandang, jentera ini seakan-akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 3 weeks ago.

 

JANGAN LUPA GAWANG BOCOR

Aku bukan peminat politik tegar tapi aku antara jutaan yang sekarang nih sekadar memulangkan paku buah keras kepada pemimpin terdahulu dan jugak penyokong depa.So la ni ramai yang baru jadi pembangkang dan mula nak menyerang kerajaan. Mula nak main kan isu-isu manifesto dan beberapa isu lain... sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 3 weeks ago.

 

ISU YANG TAK DAK ISU PUN

Isu kat negara Perthliss yang hangat diperkatakan dua tiga hari nih sepatutnya kalau diikutkan tak nampak macam satu isu yang besaq.Apa yang jadi pasal apa jadi, aku rasa hangpa dah tau...benda dihujung jari ja la ni, tak dak kat tv,kat FB bersepah tak pun kat twitter pun ada...kalau cari kat tumblr aku tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 3 weeks ago.

 

INGAT SENANG SENANG NAK PERCAYA

Saja nak bagi tau kat hangpa, dulu ada sorang buyer Melayu tapi nama Mat Salleh nak beli seluaq ni dengan aku.Tapi yang bestnya bukan pasal dia nak beli, tapi details yang dia mintak kat aku untuk pastikan dia tak ditipu tuh...salinan ic depan belakangsalinan lesenbil api /airno plet kenderaanDemmmmm macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 3 weeks ago.

 

PERLIS IS SO SMALL

Kalau hangpa ada akaun twitter dan ada follow isu-isu semasa serta politik mesti hangpa perasan #PerlisIsSoSmallyang berciap-ciapan semalam kan.Semua berkait rapat dengan isu politik kerajaan negeri yang dapat mandat dari rakyat untuk terus memerintah tapi bertelagah sesama depa.So ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 3 weeks ago.

 

BAZAR RAMADAN...TAK HAPPENING?

Ya bagi aku tahun nih bazar ramadan tak happening macam 4 atau 5 tahun lepas.Camna boleh kata tak happening?Bazar ramadan Bayan Baru satu ketika antara yang terbesaq kat bahagian Pulau. Kalau dulu punya cerita bulan posa saja kompem sesak jalan dari simpang Jalan tengah, dari roundabout Bayan Baru, dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6 months and 3 weeks ago.

 

LAPORAN DECLASSIFIED 1MDB

Aku pasti ramai yang teruja bila laporan nih dibuka kepada umum dan aku pasti ramai yang berlumba-lumba nak baca laporan nih.Aku pun tak terkecuali gak nak ushar bukan nak buat pandai tapi sekadar untuk ambil tahu.Lepas dua kali scroll ataih bawah laporan 19 muka surat nih, yang aku nakmpak dan faham cuma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7 months ago.

 

TUA TAPI BIJAK

Aku pasti ramai diantara kita tak dapat nak jangka kenapa dan mengapa Tun Mahathir buat sesuatu keputusan dalam sehari dua nih.Contohnya senarai hitamkan Datuk Seri Najib (DSN) dari ke luar negara bercuti hari ni, bukan pasal DSN dah didapati bersalah! tapi untuk mengelakkan sebarang masalah jika ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7 months and a week ago.

 

SELAMAT KEMBALI TUN M

Kalau diikutkan agak lama aku dah "off" topik politik...sebab redo ja lah dengan kehendak majoriti rakyat Malaysia.Tapi since this few days bila majoriti rakyat Malaysia kembali bangkit sekaligus mencetus pembaharuan kepada pembentukan kerajaan baru dengan meletakkan harapan kepada Perdana Menteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7 months and a week ago.

 

SNAPBACK MURAH DI MHMSPEXNCAP

Hangpa cari snapback murah?Dah jenguk di page facebook.com/mhmspexncap tak?Harga mampu milik siap post lagi kut ataih....MAHAL LAH HARGA #MHMHYPE !!EH...mana ada, depa mahal depa bagi sekali pvc cap case tau, seller lain mana bagi FREE kat hang pa.Tak percaya pi lah jenguk kat page

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
8 months and 3 weeks ago.

 

TEH AIS IKAT TEPI

Gambar ataih ni aku cedok dari google image!Dua tiga hari sudah kecoh pasal kes teh ais kat Perlis. Kalau nak ulas panjang-panjang pun tak guna benda dah jadi bak kata omputih damage had been done.Memang tak dapat dinafikan kuasa viral boleh membantu dan juga boleh memudaratkan.Benda kecik camtu dah jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10 months and a week ago.

 

NO RECORD FOUND

Masalah yang selalu peniaga hadapi bila barang dah pos,tracking number dah bagi tapi NO RECORD FOUND bila customer check.Sebenarnya bukan masalah besaq pun kalau NO RECORD FOUND untuk customer yang dah biasa beli online nih tapi jadi masalah besaq untuk customer yang baru belajaq nak beli online ataupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10 months and 3 weeks ago.

 

Yamaha MT-09 agresif, moden

Berkonsepkan ‘The Ultimate Street Fighter’, Yamaha MT-09 yang menjengah pasaran baru-baru ini, hadir dengan pelbagai teknologi termaju Yamaha yang dipertingkatkan daripada model sebelumnya.Model hiper naked berkuasa 847cc sejukan cecair DOHC itu mula diperkenalkan di pasaran tempatan pada 2014 secara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10 months and 3 weeks ago.