User Profile: SyazaRedzu

Show pings in: English | Malay | All

 

SyazaRedzu

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 2

ERASMUS+ VS ISEM : MOTIVATIONAL LETTER (FORMAT AND SAMPLE)

Hi dan salam kepada semua pembaca blog! Kepada yang baru terbaca blog ini, welcome guys! Hehe.Blog SR ini memang banyak informasi berkaitan dengan International Student Exchange Mobility program (ISEM) - siapa budak UniKL confirm tak tahu, kalau tak tahu maksudnya anda yang tak nak ambil tahu. Rugi! haha.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
10 months and 2 weeks ago.

 

LOVELY HORRIBLY : USAHA TANGGA KEJAYAAN (5 CARA MENULIS TERBAIK)

Gelombang K-drama tidak asing lagi pada tahun 2018. Jika dulu, K-drama ni tak lah popular macam sekarang. Ada satu K-drama terbaru yang kini menjadi fav list aku : Lovely Horribly.Yang paling best, watak heroin dilakonkan oleh Song Ji Hyo. Siapa tak kenal Song Ji Hyo ni kan. Dia sememangnya famous melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
10 months and 2 weeks ago.

 

4 TIPS BERJAYA : KISAH BUDAK JUTAWAN THAILAND

Sedang aku sibuk menghadap laptop untuk memikirkan idea menulis, aku tengok adik aku ralit memakan snek. Snek warna hijau gelap? Nipis? Dia makan seaweed snack. Aku pandang packaging dari luar nampak comel packaging snack tu. TaoKaeNoi (nama Thai ni).Jenama tu memang ada dekat mana-mana terutamanya dekat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
10 months and 2 weeks ago.

 

R.I.P syazaredzu.blogspot.com

SR mula berblogging di laman blog syazaredzu.blogspot.com sejak tahun 2016. Pada Ogos 2018, SR memikirkan sudah tiba masa untuk beralih ke laman yang lebih official (www.syazaredzuu.com).Kepada yang sudah mengenali SR melalui penulisan sebelum ini, sudah semestinya memanfaatkan setiap blog entri yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
10 months and 3 weeks ago.

 

ERASMUS+ VS ISEM : EXAM RESULT (SEPTEMBER 2016)

Salam dan hai kepada semua pembaca blog ini. Entri kali ini berdasarkan pengalaman belajar yang diperoleh sepanjang berada di Kozminski University, Poland. Antara soalan yang seringkali diajukan daripada pelajar-pelajar UNIKL Business School:Apa perbezaan ketara UniKL Business dengan Kozminski...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

SINDROM 'TALL POPPY' : PEMIKIRAN ORANG KITA

Don't ever let somebody tell you, you can't do something.You got a dream? You gotta protect it. If people can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it. If you want something, go get it. Period. - The Pursuit of HappynessAPA ITU SINDROM 'TALL POPPY'?Pertama kali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

JOM TERBANG KE CZECH REPUBLIC: PRAGUE (PART 2) - SOLO TRIP

MY FIRST SOLO TRIP - PRAGUE, CZECH REPUBLICKENAPA SOLO TRIP MENJADI PILIHAN?Mungkin ramai di antara pembaca yang memikirkan kenapa nak pergi solo trip. Tak bahaya ke pergi travel sorang-sorang? Honestly speaking, berjalan sorang-sorang di bumi Eropah ini rasa lebih selamat dari berjalan sorang-sorang di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

JOM TERBANG KE HUNGARY: BUDAPEST (PART 1)

Memandangkan entri terakhir adalah pada 23 December 2016, hampir 3 minggu tidak update blog. Memandangkan sibuk travel ke beberapa tempat dari 23 December 2016 - 6 Januari 2017,tidak berkesempatan untuk menulis sebarang entri. Entri kali ini berdasarkan pengalaman travel sepanjang berada di Budapest,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

ERASMUS+ VS ISEM : 7 PERKARA YANG WAJIB ANDA BAWA SEBELUM TERBANG

Salam dan hai kepada semua pembaca. Entri kali ini khas untuk mereka yang telah mendapat tempat untuk program pertukaran pelajar dan juga kepada yang baru pertama kali akan terbang ke luar negara.1. DUIT (CASH)Duit tidak perlu dibawa dalam jumlah yang besar. Aku sendiri membawa jumlah wang yang cukup untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

JOM TERBANG KE FRANCE : INSTANT TRIP KE PARIS (PART 3)

Entri ini merupakan kesinambungan entri Part 1 dan Part 2. Anda belum membaca entri sebelumnya? Boleh klik link di bawah ini:LUCERNE, SWITZERLAND (PART 1)STRASBOURG, FRANCE (PART 2)HARI KE-5 (7 NOV 2016)INSTANT TRIP KE PARISMemandangkan aku travel sejak 3 November, masih tidak berpeluang untuk berehat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

BLOGGER BERTEMU BLOGGER: STRASBOURG, FRANCE (PART 2)

HARI KE-4 (6 NOV 2016) - STRASBOURG, FRANCESalam dan hai kepada semua pembaca blog. Entri kali ini bersambung dari Entri Blogger bertemu Blogger di Lucerne, Switzerland. Sekiranya anda belum membaca entri Part 1 itu boleh klik di bawah ini:DAH BACA KE? :LUCERNE, SWITZERLAND (PART 1)Entri kali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

BLOGGER BERTEMU BLOGGER : LUCERNE, SWITZERLAND (PART 1)

Tajuk entri pada kali ini bertemakan Blogger Bertemu Blogger kerana berjumpa dengan Mira (blogger juga dari UNIKL MITEC) untuk kali pertama (pergh bunyi serius gitu) kerana selalu berhubung dengannya melalui Whatsapp, Facebook dan Instagram sahaja. Ha kali ni nak jumpa depan-depan ;)Boleh tinjau-tinjau blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

TIPS : EDISI 'GAMBARU' - OH MY ENGLISH!

Ada sesiapa yang tahu apa itu 'GAMBARU'?'GAMBARU'- Perkataan berasal dari bahasa Jepun yang bermaksud 'strive for perfection in everything that we do'.Aku mendapat inspirasi untuk menulis entri ini ketika sedang melayari Facebook untuk mencari tajuk yang sesuai sebagai entri blog. Terjumpa satu page...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

ERASMUS+ VS ISEM : QA

Salam dan hai kepada semua pembaca blog ini. Entri kali ini agak ringkas di mana aku telah berjaya mengumpulkan soalan-soalan yang kerap diajukan (ISEM dan ERASMUS+). Aku berharap entri ini memberi manfaat kepada yang ingin memohon ISEM /ERASMUS+ pada masa akan datang. Harap entri ini akan membuatkan anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

JOM TERBANG KE POLAND : WARSAW (PART 2)

"Your mind is a powerful thing. When you fill it with positive thoughts and inspirations, your life will start to change. For real." - AkuSalam dan hai kepada semua pembaca blog ;)Entri kali ini lebih kepada perjalananku sepanjang berada di Warsaw, Poland.25hb September 2016Alhamdulillah kami selamat sampai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

INSPIRASI : 0 KE 1

AMARAN******************************************Ini kisah budak UniKL Business School yang biasa-biasa sahaja. Kisah seorang introvert yang telah menemui diri sendiri sepanjang pengajian di UniKL Business School. Sekiranya anda telah mencapai apa yang anda inginkan dalam hidup, anda boleh abaikan entri ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.

 

ERASMUS+ VS ISEM : 9 PERKARA ASAS (SELEPAS MENDAPAT TAWARAN)

DAH BACA KE? : PERKONGSIAN A-ZBagi yang sudah mendapat tawaran untuk program pertukaran pelajar, anda harus ada :1. SURAT PENERIMAAN (ACCEPTANCE LETTER)Selepas mendapat pengesahan keputusan akhir ISEM/ERASMUS+, pastikan anda mendapat surat penerimaan asal (original acceptance letter) daripada host...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
11 months ago.