User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 10

Lunch Kenny Rogers Victory Soup Meal

Salam...Tengahari tadi sambil-sambil layan customer, Kaklong scroll facebook seperti biasa,Tiba-tiba ternampak ini..Terus bersinar mata lalu ajak abang pi Kenny Rogers yang berdekatan; kat Sunway tu.Ini la yang kitorang dapat.Beli satu percuma satu Kenny Rogers Victory Soup MealDua hidangan ni cuma RM29.Tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5 months and a week ago.

 

Pengalaman guna Niagawan

Salam...Kaklong guna Niagawan untuk rekodkan akaun perniagaan. Bapak senang keje saya.Selama 7 tahun guna akaun yang create sendiri melalui excell. Bila bisnes makin berkembang, makin banyak pulak kolum kene pecahkan.Awal tahun ni masuk kelas akaun dan cikgu bagi copy akaun format excell. Bole tahan juga la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5 months and 2 weeks ago.

 

Pemenang Kaklong Merdeka Giveaway!

Salam.Alhamdulillah, berakhir sudah Kaklong Merdeka Giveaway.Sebenarnya Kaklong takot sangat kalau-kalau takde orang join.Alhamdulillah, ada juga yang sudi.Terima kasih tau Aik, takkan abes cenggitu je, pemenangnya mana..?Ye la. Nak bagitau la ni.Untuk menambah kan lagi saspen, jom ikuti siaran tertunda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5 months and 2 weeks ago.

 

Kaklong Merdeka Giveaway!

Salam..Sempena Hari Merdeka tak lama lagi; Kaklong nak anjurkan my 1st ever giveaway!YAng diberi nama: Kaklongchan.com Merdeka Giveaway!Merdeka Giveaway!Giveaway ni akan berlangsung mulai hari ini sehingga 31 Ogos 2017.Seorang pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah.Nak tau tak apa hadiahnya?Jeng jeng...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5 months and 2 weeks ago.

 

Cara Check Scammer secara Online

Salam..Korang tau tak macam mana nak check scammer, penjual penipu, syarikat menipu dan seangkatan dengannya?Kalau tak tau, sila teruskan pembacaan anda..Kaklong terserempak dengan post ni kat facebook.Lepas ni kalau korang beli barang secara online ke, nak join MLM yang tak pernah dengar nama ke, sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5 months and 2 weeks ago.

 

Ubah Suasana Rumah

Salam..Sambungan dari kisah semalam..Time Kaklong dalam fasa depressed minggu lepas, rasa malas nak buat kerja dan asyik nak mengamuk je..Kaklong tak bole menulis time macam ni sebab bahasa Kaklong akan jadi sangat dasyat..Untuk elakkan murung berpanjangan, Kaklong pun cari jalan nak lighten-up the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5 months and 3 weeks ago.

 

Ujian Kesihatan Mental

Salam...Dalam seminggu ni Kaklong mengalami fasa depressed.Segalanya berpunca dari Kaklong cuba try test ujian kesihatan mental..Sekali Kaklong punya result : depression dan anxiety yang sangat teruk.What?Tetiba Kaklong rasa panik... dan tak tau nak buat apa..Walau bagaimanapun, itu bukan diagnosis, cuma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5 months and 3 weeks ago.

 

5 Cara buat Pelanggan Datang Membeli Lagi?

Salam...Dah try Centerest?Kalau belum, Kaklong ada explain mengenainya kat SINI.Melalui Centerest korang dapat menguruskan jualan dengan lebih mudah.Selain dapat buat Laporan Jualan dengan lebih pantas, korang juga dapat membina Customer Database (Pangkalan Data Pelanggan) tanpa perlu rekodkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
6 months ago.

 

9 Tips Membida di Chilindo

Salam..Dah baca kisah Kaklong shopping di Chilindo?Okay, kali ni Kaklong nak share 9Tips Membida di Chilindo.chilindo.comTips ni Kaklong guna-pakai time bidding.Kenapa perlu tips ni?Tips ni hanya peringatan supaya korang tak rugi membida di Chilindo tu nanti.Bidding ni sangat addicting dan buat kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
6 months ago.

 

Kembara Jom Jimat Elektrik

TELOK PANGLIMA GARANG, 27 JULAI 2017 – Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program KembaraJom Jimat Elektrik sempena pertandingan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
6 months ago.

 

Review : Pengalaman Membeli di Chilindo

Salam..Sepanjang balik kampung haritu, hari-hari Kaklong tengok dorang ni update pasal beli barang kat Chilindo..Rasa geram je nak beli jugak.Disebabkan kat kampung tu Kaklong busy menikmati hidup, maka masa bersama smartphone pun sedikit terabai..Haha.. Boleh gitew..?Akhirnya bila balik sini, aku sikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
6 months ago.

 

Centerest.com: Menguruskan Jualan dengan Mudah

Salam..Dalam dunia yang makin mencabar dimana setiap apa yang kita buat memerlukan wang, semakin ramai yang menjalankan perniagaan sebagai side income.Malah ada antara kita yang ambil keputusan untuk berhenti bekerja dan serius dalam perniagaan apabila pendapatan sampingan telah melampaui gaji bulanan.Bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
6 months and a week ago.

 

Pengalaman Adsense Kaklong dan 5 Tips Lulus Adsense

Salam..Siapa ada blog...Dah masukkan adsense dalam blog korang ke..Adsense tu apa?Adsense tu dalam bahasa mudah faham ialah iklan dekat blog.Korang boleh letak dekat header ke, kat sidebar ke, kat footer. Kalau pembaca klik iklan tu, korang dapat la 1sen 2sen USD camtu. Sikit kan..Memang sikit. Tapi kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
6 months and a week ago.

 

Review Filem The Nice Guys

Salam..Korang dah tengok ke citer ni?Filem ni ditayangkan kat pawagam tahun lepas.Kaklong dah ready dah nak tengok time nampak poster dia tahun lepas.Pada hari yang dinantikan tengok2 takde pun filem ni dalam show time.Confuse saya.Abang cakap, maybe movie ni ditarik tanyangannya atas sebab-sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8 months ago.

 

Review Filem : The Mummy (2017)

Salam.Kaklong dah tengok The Mummy (2017) lakonan Tom Cruise tu.Walaupun ramai meluahkan rasa kecewa dengan filem tu, namun sebagai peminat Tom Cruise Kaklong tetap juga nak tengok.Mungkin ada spoiler.Takde tulisan pink kali ni.Sinopsis:Kisahnya Nick dan kawan dia nak cari harta karun (sambil-sambil buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8 months ago.

 

Review Lipstick IN2IT

Salam..Semalam dah review lipstick pink yang terang dan cute tu yang Kaklong beli masa shopping kat Watson haritu.Kalo lipstick Maybeline semalam tu jenis matte dan kaler pink; lipstick kedua ni Kaklong nak cari jenama lain pula jenis glossy.Warna pun taknak pink. Nak cari colour natural ala-ala coklat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8 months ago.

 

Review: Lipstick Maybeline

Salam..Semalam kitashopping kat Watson..Harini nak review lipstick Maybeline yang beli semalam.Kaklong dari dulu sampai sekarang suka warna light pink yang seakan-akan warna bibir.Sebelum ni Kaklong setia dengan Maybeline Watershine P22 dan P24.Lipstick tu pun dah kontot, nak kene topup la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8 months and a week ago.

 

Shopping kat Watson vs Ahli VIP Watson

Salam..Peristiwa ni berlaku pada bulan lepas sebelum start puasa lagi..Sekarang baru nak tulis.. HahaKadang-kadang Kaklong jeles juga dengan blogger yang consistent tulis setiap hari.Terutama yang jenis peristiwa berlaku harini, malam tu juga dia mengarang..Hebat betul dorang ni..Okay la..Apa benda yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8 months and a week ago.

 

Short Review : Pirates of the Caribbean : Dead Men Tell No Loes (Salazar's Revenge)

Salam..Sepanjang bulan puasa ni Kaklong tak tengok movie.Nampak cam takde pun cerita best.Namun begitu sehari sebelum puasa Kaklong sempat gak cilok kejap tengok Pirates of the Caribbean :Dead Men Tell No Tales.Malas nak review..Erm...Alang-alang dah sebut ni, review la sikit.Ada SATU sebab sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8 months and a week ago.

 

Review Filem : The Circle

SalamAwal giler kitorang menonton filem ni.Sekarang baru tulis.Review tu semua SPOILER, tiada tulisan pink.Filem The CircleSinopsis Filem The CircleMengisahkan gadis pinggir bandar yang dapat pekerjaan di syarikat besar, The Circle. Kehidupannya yang serba ringkas berubah kerana perlu beradaptasi dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
8 months and 3 weeks ago.