User Profile: nuargto

Show pings in: English | Malay | All

 

nuargto

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 17 of 57

WW: Kejohanan Catur SUKIPT 2016

Blog Catur SUKIPT 2016 :http://catur-sukipt.blogspot.com (In Shaa Allah)Laman Web Rasmi SUKIPT 2016 :http://sukipt.com.my

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
20th January 2016 3:31pm

 

Bayaran Komisyen Affiliate Terakhir daripada Ashadee.com

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Syukur Alhamdulillah...Bayaran Komisyen Affiliate Terakhir daripada Ashadee.com telah pun saya terima...Jumlahnya taklah sebanyak mana... Cuma RM72.50.. Lepaslah duit untuk bayar domain blog selama setahun...Bayaran Komisyen Affiliate Terakhir daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
12th January 2016 11:27am

 

Anniversary ke 9 dan Due date anak ke 4..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Terlebih dahulu, saya ingin mengucapkan syukur ke hadrat Allah S.W.T.... Kerana dengan izinnya saya dan isteri masih di beri peluang untuk bernafas di muka bumi ini... Melihat putera dan puteri kami membesar di hadapan mata...Pada 5 Januari 2016 yang lalu... Genaplah 9...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
8th January 2016 11:03pm

 

Sumber Inspirasi Kejayaan 2016 : Daripada Seorang Guru Kini Jutawan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...Tahun 2016 baru sahaja membuka tirainya. Di awal tahun baru ini, biasanya kita mempunyai azam tahun baru yang berkobar-kobar.Untuk mencapai Azam tersebut, kita memerlukan suntikan motivasi dan perancangan yang betul supaya matlamat yang kita tetapkan dapat dicapai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
3rd January 2016 12:47pm

 

Pengalaman Suka Duka Bersama ONEXOX (Bahagian 2)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Kali ni saya nak tulis sambungan kepada entri bertajuk Pengalaman Suka Duka Bersama ONEXOX (Bahagian 1) yang pernah saya tulis sebelum ini.Sekiranya anda belum pernah lagi membaca entri tersebut, saya syorkan anda klik pada link yang saya berikan di atas.Tujuan entri ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
2nd January 2016 2:06pm

 

Reaksi wajah Adam pada hari pertama persekolahan masuk tahun 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Sesi persekolahan untuk tahun 2016 sudah hampir bermula..Pada 31 Disember 2015, secara rasminya anak kedua saya Adam dah masuk tahun 1. Pagi tu ada pendaftaran dan juga ujian untuk menentukan kelas tahun 1.Anak sulung saya Haikal tak turut sama pergi ke sekolah pada pagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
2nd January 2016 3:48am

 

Rezeki Pertama Menjelang Malam Tahun Baru 2016... Syukur Alhamdulillah...

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..Ahmad Faiz atau lebih juga dikenali sebagai Faiz Alias merupakan nama yang tidak asing lagi dalam dunia penulisan blog dan dunia keusahawanan Internet (IM).Beliau merupakan pemilik laman webBuatDuitBlog.com yang berkisarkan tentang kejayaan seorang anak muda, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
31st December 2015 10:41pm

 

Nak Simkad ONEXOX PERCUMA tak? BACA INI!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Dah lama tak tulis apa2 dekat blog ini..Kali ni Tulis sekadar nak kongsi satu berita gembira...Iaitu... Berminat tak nak dapatkan Sekeping SIMKAD ONEXOX PERCUMA?Alah... Macam dalam gambar di bawah ni...Nak Simkad ONEXOX PERCUMA tak?Berminat?Tak susah pun nakdapatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Sembang Hari-Hari
31st December 2015 4:47pm

 

Alhamdulillah... Jimat Bayar Bil Telefon untuk bulan Depan!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Saya dan isteri merupakan antara pengguna line DiGi (Postpaid). Kami mula menggunakan perkhidmatan ini pada tahun 2006 sehinggalah sekarang. Tak sangka, dah dekat 10 tahun rupanya kami bersama DiGi..Nombor telefon Isteri saya merupakan pengguna main line, manakala nombor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
27th December 2015 7:00pm

 

Kejohanan Catur Rapid Tertutup PSIS Sesi Jun 2015

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Pada 19 September 2015 yang lepas, saya berpeluang menganjurkanKejohanan Catur Rapid Tertutup PSIS Sesi Jun 2015.Kejohanan catur ini telah disertai seramai 64 orang peserta yang terdiri daripada 48 peserta lelaki dan 16 peserta wanita. Pertandingan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
27th December 2015 2:08pm

 

Keyword PANAS : Dividen ASB 2015

Assalamualaikum dan Salam Sejatera..Sejak akhir-akhir ini semakin ramai yang berminat nak tahu Kadar Bayaran Dividen dan Bonus ASB 2015.Macamana saya boleh tahu?Sebab blog saya juga turut terkena tempiasnya..Terdapat beberapa Keyword berkaitan Kadar Bayaran Dividen dan Bonus ASB 2015..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
25th December 2015 5:09pm

 

Penuhi Keinginan Puan Isteri Mengidam nak makan Udang Galah..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Dalam entri sebelum ni, saya ada bagi tahu... Sekarang ni isteri saya tengah tunggu hari sahaja lagi untuk menyambut kelahiran anak kami yang ke 4..Biasalah.... Orang perempuan ni semasa mengandung, biasanya akan mengidam nak makan-makanan tertentu...Sebagai seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
25th December 2015 9:36am

 

Aktiviti dan Kejutan Sempena Hari Ulang Tahun Kelahiran Adam yang ke 6

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Alhamdulillah... Sekarang ni tengah tunggu hari sahaja lagi untuk menyambut kelahiran anak kami yang ke 4..Sebelum isteri saya bersalin, dia ingin meluangkan banyak masa bersama anak-anak... Maklumlah.. lepas ni bila dah lahir anak kami yang ke 4, isteri akan berpantang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
25th December 2015 8:41am

 

Kejohanan Catur Terbuka Antarabangsa Politeknik Malaysia 2015 (FIDE RAPID RATED)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Pada 3 dan 4 Oktober 2015 pasukan catur PSIS telah menyertaiKejohanan Catur Terbuka Antarabangsa Politeknik Malaysia 2015 (FIDE RAPID RATED)yang diadakandiPoliteknik Muadzam Shah, Pahang..KEJOHANAN CATUR TERBUKA ANTARABANGSA POLITEKNIK...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
24th December 2015 2:33pm

 

Hobi Isteri Saya, Cantik tak? (Bahagian 81 dan 82)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Sejak dua menjak ni rasa tak ada mood nak update blog...TAPI...Nak tak nak saya kena juga Update... Sebab ada beberapa Draft penting yang perlu saya siapkan sebelum berakhir tahun 2015...YURP!.... Ada orang-orang di sekeliling saya yang mengharap saya update entri yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
24th December 2015 1:15am

 

Ramai kawan lama kata saya dah GEMUK.... Tapi TAK KISAH... Asalkan isteri saya suka...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Macam ganaskan sekali baca entri ni... hehehe...Macam tergedik-gedik pun ada tajuk entri ini....TAPI...Untuk makluman anda, entri ini tidak berunsur lucah pun....Cuma nak berkongsi apa yang saya rasai..... Setiap kali bertemu dengan kawan-kawan lama....Ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
23rd December 2015 5:29pm

 

Perbezaan Passive Income Vs Active Income melalui Blog : Persediaan menghadapi Cabaran Ekonomi 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Sekarang tinggal kurang 2 minggu sahaja lagi tahun 2015 bakal sampai ke penghujungnya. Lepas tu tibalah tahun 2016, yang dijangka agak mencabar dari segi ekonomi.Agaknya apa cabaran ekonomi yang bakal kita hadapi pada tahun 2016 nanti?Kos sara diri makin naikBanyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
19th December 2015 12:05pm

 

AWAS! Ada 2 Peserta Contest SEO sudah Disqualified!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...Sekejap betul masa berlalu... Sedar tak sedar, rupanya dah dekat 2 bulan Contest SEO Pengalaman Bersama ONEXOX telah berlangsung...Setakat ini, dah lebih 20 orang peserta yang telah mendapatkan Simkad PERCUMA yang disponsor oleh para penaja contest ini.Sumber : Contest...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
17th December 2015 11:59am

 

Pengalaman Bercuti Di Legoland Malaysia (Tahun 2015)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Hari ni sempena cuti Peristiwa Pasukan Bola Sepak Selangor menang Piala Malaysia... Dan Nana (Siti Nordiana) Menang Gegar Vaganza Musim ke dua.... Opppssss yang ni takder kena mengena dengan cuti hari ni... Tapi rasa Frust sebab Ezad Exist tak menang tempat kedua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
14th December 2015 8:56am

 

Berjaya merampas Takhta Pengalaman Bersama ONEXOX

Assalamualaikum dan Salam SejahteraKalau anda perasan, pada dua hari yang lepas (Hari Khamis, 10 Disember 2015) saya ada menulis satu entri bertajuk Pengalaman Suka Duka Bersama ONEXOX. Tujuan entri tersebut ditulis adalah untuk 'Test Power', sejauh mana kemampuan blog ini untuk bersaing menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
12th December 2015 9:21am