User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 21

Please lah, don't wash dirty linen in public

Sumber lwfyouth.orgPelancongan merupakan punca pendapatan keenam terpenting di Malaysia. Pelancong datang disebabkan kestabilan ekonomi serta politik, keindahan hutan serta laut yang ditawarkan, makanan enak 24 jam sehari dan keramahan rakyatnya.Kejayaan dalam industri pelancongan bermakna kejayaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 day and 7 hours ago.

 

Penerbangan Terus Air Asia X Ke Mauritius 4 Oktober Ini

Penerbangan Terus Air Asia X Ke Mauritius 4 Oktober Ini | Mauritius kini sebahagian daripada 22 laluan luas AirAsia X. Buat masa ini AirAsia X satu-satunya syarikat penerbangan yang menawarkan penerbangan tanpa henti di antara Kuala Lumpur dan Mauritius, dengan penerbangan 3 kali seminggu bermula 4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 day and 22 hours ago.

 

Belum Rainforest Resort | A Gateway To Nature

Belum Rainforest Resort | A Gateway To Nature Belum Rainforest Resort ialah salah sebuah lokasi eko-pelancongan yang utama di Malaysia. Berada di tengah kekayaan hutan tropika, resort ini ialah tempat impian pencinta alam dan lokasi percutian idaman yang lengkap untuk merehatkan badan kerana menawarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 days and 7 hours ago.

 

Penang War Museum | Menarikkah?

Penang War Museum | Menarikkah? | Masih kisah percutian kamidi Pulau Pinang Disember lalu. Menurut arahan 'mem besar' hehehe... tempat pertama yang perlu dilawat setibanya di Penang ialah Penang War Museum kerana ia berdekatan dengan Jambatan Sultan Abdul Halim (jambatan kedua).Muzium Perang Pulau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 days and 7 hours ago.

 

Hargai Wanita

Mat saleh ajar, wanita yang tidak bekerja digelar "housewife".Orang Arab pula menggelar wanita tidak bekerja ini "Queen of the House".See?Jangan hina pekerjaan orang lain yang bergred lebih rendah daripada kita. Mereka tetap ada sumbangan kepada syarikat, keluarga dan negara.Jangan memandang rendah kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 days and 7 hours ago.

 

Senyumlah

Senyumlah, ianya sedekah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

Berkelah Di Taman Rimba Teluk Bahang

Berkelah Di Taman Rimba Teluk Bahang |Teluk Bahang terletak di barat lautPulau Pinangkira-kira 24km dari George Town. Ia boleh dihubungi melalui jalanraya dari George Town - Batu Ferengghi - Teluk Bahang. Dari Balik Pulau pun boleh juga.Ada beberapa tempat menarik dan popular di TB seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and a day ago.

 

Global Tourism Cities Conference 2016 | Bila Trend Melancong Berubah

Global Tourism Cities Conference 2016 | Bila Trend Melancong Berubah | Lima tahun lalu tempat yang menerima kenaikan mendadak kedatangan pelancong ialah yang memberi penekanan kepada infrastruktur pelancongan dan yang mempunyai senibina ikonik. Dengan itu rekaan dan pembangunan pelbagai infrastruktur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Hari Guru 2016 | Bila Cikgu Jadi Pendekar

Hari Guru 2016 | Bila Cikgu Jadi Pendekar | 16 Mei setiap tahun ialah hari guru yang disambut meriah terutamanya di sekolah-sekolah rendah.Di sebuah sekolah agama harian di Seremban, tahun ini Hari Guru disambut berlainan daripada sebelumnya. Jika selalunya murid-murid sahaja membuat persembahan, kali ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 3 days ago.

 

Hotel Management Yang Boleh Buat Kita Meroyan

Hotel Management Yang Boleh Buat Kita Meroyan | Salam sejahtera dan selamat pagi. Kisah yang nak ku ceritakan ini dah hampir setahun dalam draft folder. Saja je nak cerita pengalaman 'manis' ini sebagai peringatan kepada pelancong lain.Semasa ke Hong Kong - Macau - Hong Kong kami bertiga jadi aku dapat task...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Stay Humble

Tak kira sebesar mana rumah kitaatau berapa banyak duit kitaSaiz kubur tetap sama.Merendah dirilah.Tak kira bagaimana hebatnya status kita di dunia ini atau betapa hinanya kita pada pandangan manusia, soalannya tetap sama "Maa rabbuka?!"

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

LEGOLAND Malaysia | Biarkan Kanak-Kanak Menjadi Dirinya Yang Sebenar

LEGOLAND Malaysia | Biarkan Kanak-Kanak Menjadi Dirinya Yang Sebenar | Ini kali kedua aku ke Legoland tetapi aku anggap yang pertama kerana benar-benar enjoy ke seluruh theme park. Kali pertama dulu seperti Touch 'N' Go sangat, terkejar-kejar.Diberikan setengah hari untuk explore ke seluruh taman tema...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks ago.

 

Everly Hotel, Putrajaya | Penginapan Shopping Dalam Satu Tempat

Everly Hotel, Putrajaya | Penginapan Shopping Dalam Satu Tempat | Ada masanya kita rasa nak berehat, nak release tension tetapi tak mahu memandu jauh menempuh kesesakan lalu lintas yang bakal menambah stress. Dan, kita pun tak mahu terus terputus hubungan dari dunia luar kerana ketiadaan internet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 2 days ago.

 

Jom Mencandat Sotong !

Jom mencandat sotong!!Kat mane?Terengganu lah.Best giler weh.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Borneo Jazz 2016 is around the corner !

Borneo Jazz 2016 is around the corner ! | Calling jazz fanatics! Head on to Miri by this Friday guys to enjoy an awesome jazz concert!Bulan Mei selalu meninggalkan kenangan manis. Paling sweet tahap potong kaki mestilah sambutan birthday tahun lalu bilamanaBorneo Jazz 10th Anniversaryjatuh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Al Aqsa Mosque 118 Years Ago

118 years ago on the year 1898, this is how Al- Masjd Al Aqsa in Palestine looked like.This beautiful water fountain was used for taking wudou.Al-Aqsa Mosque, also known as Al-Aqsa and Bayt al-Muqaddas, is the third holiest site in Islam and is located in the Old City of Jerusalem.Ada orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks ago.

 

Somerset Medini | Home Away From Home

Somerset Medini | Home Away From Home | Welcome home! Itulah yang tertulis di kad akses. Masuk je wowww... kiutnye apartment ni.Apartment servis Somerset di Medini, Nusajaya, direka untuk kehidupan yang sibuk dan serba pantas. Kemasan yang digunakan berkualiti tinggi dengan keluasan ruang yang sesuai untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks ago.

 

STAR WARS | REPLIKA LEGO MILLENNIUM FALCON TERBESAR DI LEGOLAND MALAYSIA !

STAR WARS | REPLIKA LEGO MILLENNIUM FALCON TERBESAR DI LEGOLAND MALAYSIA !Something VERY interesting from Nusajaya, Johor ! Dengar bebaik peminat Lego, Legoland dan Star Wars ya. Kalau terlepas event ni mau menangis kat bucu katil nanti.Bermula 30 April hingga 2 Mei lalu pasangan Master Builder...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and a day ago.