User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 29

Menjadi Masyarakat Prihatin Bersama Muslim Volunteer Malaysia (MVM)

Anda mempunyai keinginan untuk membuat amal kebajikan tak? Ada hasrat untuk menyertai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Malaysia atau mendaftar menjadi seorang sukarelawan membantu orang memerlukan? Tetapi pada masa sama berada dalam dilemma untuk memilih NGO yang bersesuaian? In Sha Allah, dalam post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Mee Bandung Tulang di Changkat Ibol

Lama saya tak bawa famili makan di kedai makan D'Bukit yang terletak di Changkat Ibol, Changkat Jering berdekatan Taiping ni. Saya boleh katakan ia merupakan kedai makan kegemaran kami kalau melalui jalan Changkat Jering. Kalau lalu highway, sanggup keluar tol tu semata nak makan di sini. Memang best menu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Shopee Baby Fair 22-25 November - Diskaun Hingga 90%

Jom shopping kat Shopee .. aha, ada jualan khas sempena Baby Fair bermula dari 22 hingga 25 November 2018. Buat ibubapa yang mencari produk bayi macam susu formula, lampin pakai buang, soft toys, pakaian bayi .. bolehlah berbelanja di Shopee Malaysia. Ehemm .. dah gaji kan? Jadi, kalau memang ada bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

5 Teknik Lariskan Jualan di Shopee

Cara nak melariskan jualan di Shopee. Ehem ... ada yang tercari-cari cara nak melariskan barang yang dijual di Shopee tak? Kalau ada, saya nak kongsikan sedikit pengetahuan dan ilmu yang saya tahu. Ia mungkin bukan teknik terhebat, tetapi ia merupakan cara yang telah digunakan ramai penjual di Shopee bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Muzium Tentera Darat Port Dickson - Mesti Pergi Jika Bercuti ke PD

Kalau ke Port Dickson (PD), saya sekeluarga rasa tak sah kalau tak singgah ke Muzium Tentera Darat, di Kem Si Rusa, Batu 4, Port Dickson. Ia satu tempat lawatan dalam percutian yang berbaloi untuk pergi, apatah lagi bila membawa anak-anak bersama. Lagipun, Muzium Tentera Darat Port Dickson ini tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Shopping Online di Laman Web Mr.Diy La Pulak ..

Semua orang mula beralih berniaga secara online. Ini termasuklah pasaraya dan kedai-kedai besar. Mereka tahu potensi perniagaan secara online memang cukup besar. Apatah lagi kos menguruskan kedai atau bisnes online jauh lebih murah, dan boleh memberikan keuntungan yang lebih baik. Jadi, saya tak hairanlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Soalan Popular Untuk Temuduga Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

Temuduga Pembantu Tadbir (Kewangan) gred W19. Jika anda dipanggil temuduga jawatan ini, kami nak berkongsi beberapa tips dan panduan ringkas kepada anda, terutama dari segi soalan-soalan yang bakal ditanya di dalam temuduga jawatan gred W19 ini.Tahniah apabila anda sudah terpilih untuk hadir ke temuduga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and 3 weeks ago.

 

Jadual Kelepasan Am Malaysia 2019

Jadual hari kelepasan am untuk Malaysia dan negeri-negeri dalam Malaysia tahun 2019 dah pun diterbitkan oleh kerajaan. Bila dah ada jadual ni, buat mereka yang suka plan awal untuk percutian bersama keluarga, atau mungkin untuk apa-apa majlis keramaian tahun 2019, pasti ia akan jadi panduan berguna. Ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 4 weeks ago.

 

7 Langkah Elak Terpedaya Dengan Tawaran Promosi Beli-Belah Online

Siapa bershopping sempena jualan besar-besaran 11.11 hari tu? Untung tak dapat beli-belah ketika hampir semua penjual online tawarkan diskaun dan potongan harga? Ke harganya sama je? Atau rugi? Hehehe ... Bila ada sale besar-besaran macam ni, kena jadi seorang pengguna atau pembeli yang bijak. Tak boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 4 weeks ago.

 

Web Khas Ujian Psikometrik SPA

Portal Khas Peperiksaan Ujian Psikometrik SPA. Rasanya ramai calon kerja kerajaan sudah sedia maklum bahawa pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mewujudkan portal khas untuk Ujian Psikometrik. Ia merupakan portal untuk menguji para calon yang dipanggil untuk menghadiri Ujian Psikometrik tanpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
7 months ago.

 

Mee Kari Udang Yang Nampak Sedap, Tapi Bila Rasa ....

Tengok barisan menu yang ada, memang semuanya nampak sedap. Saya pula adalah penggemar Mee Kari, bila nampak dalam menu sebuah kedai makan ada jual Mee Kari Udang, saya bagai kelabu mata terus pesan untuk merasa. Bila Mee Kari Udang sampai depan mata, perghh .. memang nampak sedap giler. Tapi, pandangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Smartphone Realme 2 Pro Percuma Untuk 2 Follower Bertuah

Siapa nak smartphone terbaharu Realme 2 Pro secara percuma? Memang best jika boleh dapat sebuah smartphone percuma yang ada ciri-ciri hebat dan terbaik kan? Aha .. kalau nak smartphone best ini secara percuma, baca blog post ini sehingga habis ya. Smartphone Realme 2 Pro Percuma Untuk 2 Followers Bertuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Kecik-Kecik Dah Hadap Komputer Sendiri

Najmi dah makin membesar dengan bijak. Alhamdulillah, saya dan isteri seronok lihat perkembangan Najmi yang masih menyusu badan. Usianya dah lebih setahun enam bulan, dan dah macam-macam pe'el ditunjukkan. Sejak dua menjak ni, Najmi dah makin cenderung dengan internet. Risau juga dengan kecenderungan ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

3 Tips Memborong di China Elak Kena Tipu

Jualan besar-besaran secara online sempena tarikh 11.11 sudah pun berlalu. Jika anda lihat ia telah mendapat sambutan hangat daripada ramai kaki shopping online terutama di Malaysia. Bukan itu sahaja, penjual juga sangat rancak membuat promosi dan menawarkan harga murah yang adanya tidak masuk akal. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

6 Tips Kekalkan Hubungan Akrab Kekeluargaan

Ini satu cabaran buat ibu bapa zaman sekarang. Zaman dulu cabarannya mungkin berbeza, tetapi zaman teknologi sekarang, ibu bapa kena bergelut dengan kerja, media sosial, gajet dan macam-macam lagi dalam memberikan pendidikan terbaik untuk anak-anak. Saya nak bicara bukan soal pendidikan formal, tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

Panduan Jana Pasif Income Menerusi Apps Game

Sila angkat kening jika anda tak pernah main game dalam smartphone anda! For sure, ramai yang pernah main game dalam phone kan? Paling tidak, Candy Crush, Subway Surfers, atau Pou. Hardcore main game, pasti pernah main Mobile Legends, Clash of Clans, Street Racing atau Plants vs. Zombies. Aha, tahukah anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

Jom Support Blog Ibu Tunggal

Saya telah menulis blog dengan blogspot ini sejak tahun 2007, iaitu sebelum ianya diambil-alih oleh Google. Awal pembabitan menulis blog sendiri memang cukup mencabar. Paling mencabar ialah untuk cuba mendapatkan pengunjung dan pembaca ke blog. Ia satu task yang telah mengambil banyak masa saya bersama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

RM100K Income Adsense Dari Apps

Nak buat duit menerusi smartphone tak? Aha, inilah dia caranya yang ramai rakyat Malaysia tak terokai betul-betul. Dengan platform Google Adsense, anda boleh menjana sehingga USD100K hanya dengan memastikan orang muat-turun aplikasi game (apps) ke dalam smartphone mereka. Anda nampak tak berapa banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Calon Drama Terbaik, Drama Rantaian Terbaik dan Filem Terbaik ASK2018

Senarai drama terbaik Anugerah Skrin 2018. Buat peminat-peminat drama TV dan filem Melayu, pastinya nak tahu drama dan filem terbaik manakah yang masuk senarai pencalonan dalam Anugerah Skrin 2018. Anugerah Skrin 2018 (ASK2018) bakal diadakan di PWTC ‪pada 2 November‬ dan edisi kali ini merupakan edisi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 3 weeks ago.

 

4 Homestay Murah Berciri Mewah Berdekatan KLCC Bukit Bintang

Bukit Bintang dan juga kawasan berdekatan dengan KLCC adalah merupakan tempat tumpuan di ibukota Kuala Lumpur. Ada banyak hotel terkemuka dan mewah berdekatan tempat tumpuan ini, tetapi tahukah anda bahawa di kawasan ini juga ada beberapa homestay yang selesa, berdekatan dengan KLCC, fully furnished,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 3 weeks ago.