User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 17

Pegawai Tadbir N41 Negeri Sarawak

Jika anda memilih untuk memohon jawatan Pegawai Tadbir gred N41 bagi negeri Sarawak, berikut adalah beberapa info penting mengenai jawatan ini yang perlu anda tahu. Ia sangat penting sebagai pengetahuan asas mengenai jawatan Pegawai Tadbir N41 ini.Antara perkara wajib perlu tahu mengenai jawatan Pegawai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

Gaji Pegawai Tadbir Gred N41

Anda nak memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir gred N41? Sebelum anda memohon, atau hadir ke ujian serta peperiksaan berkaitan jawatan Pegawai Tadbir, anda perlu tahu maklumat dan info berkaitan jawatan Pegawai Tadbir ini, terutama berkaitan gaji Pegawai Tadbir gred N41.Jawatan Pegawai Tadbir gred N41...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan Exam Pegawai Tadbir MPSP

Dipanggil peperiksaan untuk jawatan Pegawai Tadbir MPSP? Cepat-cepat. Ramai yang telah ambil peluang mendapatkan rujukan exam ini. Anda? Exam tak lama lagi. Anda perlukan rujukan untuk lakukan persediaan. Jangan tunggu saat akhir.Rujukan Untuk Exam Pegawai Tadbir MPSP Anda perlu masa untuk studi. Jangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

Frame Gambar Pixajoy Dah Terima, Bestnya ...

Yeay, photoframe dari Pixajoy dah sampai. Memang best .. memang best. Alhamdulillah, tak sia-sia isteri saya melayan Pixajoy ni, dapatlah abadikan kenangan semasa Hari Raya tempoh hari dalam frame gambar. Jika sebelum ini, isteri saya suka gunakan Photobook untuk cetak gambar-gambar yang kami ambil, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Senarai Biodata Peserta Da'i 6 (2018) TV3

Da'i musim keenam sudah menemui penonton di TV3, setiap hari Jumat, jam 9 malam. Hari ini merupakan episode pertama program Da'i Pendakwah Nusantara ke udara (20 Julai 2018). Seramai 10 peserta baru akan berentap dalam Da'i 6 2018 ini. Saya sempat menonton program ini yang merupakan antara program realiti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Top 5 Best Things To Do in Malaysia That Are Free

Best Things To Do in Malaysia That Are Free. What do you do if you’re running low on cash, but you’ve got a thirst for exploration? Look for free things to do, of course! Many popular attractions will cost you a pretty penny, but Malaysia’s chock full of fun, exciting activities for you to do that...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Post Berkaitan 'Hutan Royal Belum' Catat 17K Trafik Sebulan!

Hari ini saya tujukan post ini khas untuk rakan-rakan blogger yang membaca blog ini. Aha, ada sesuatu yang menarik ingin saya kongsikan. Ia tentang satu post di blog saya yang berjaya menerima trafik yang sangat tinggi, hingga menenggelamkan post-post lain di blog saya. Post Berkaitan Hutan Royal Belum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Tempah Kereta Baru Sebelum 1 September Untuk Elak Kena SST?

Apabila GST berkadar sifar peratus diumumkan kerajaan pada 1 Jun lalu, ramailah yang ambil kesempatan untuk menempah dan membeli kereta baru. Ini adalah kerana harga kereta pada kadar GST sifar peratus adalah lebih murah berbanding sebelumnya. Sehingga kini, masih ramai yang ambil kesempatan untuk beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Kereta Sewa Shah Alam oleh Sf Car Rental Agency

Ada yang mencari kereta sewa sekitar Shah Alam? Ada banyak syarikat yang menyediakan servis kereta sewa sekitar area Shah Alam ni, namun saya sukacita nak syorkan satu syarikat tempatan, iaitu Sf Car Rental Agency yang ada menyediakan pelbagai jenis kereta untuk disewakan. Sf Car Rental Agency Tawarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41

Anda cari contoh soalan peperiksaan Pegawai Tadbir N41? Anda beruntung, anda berada di blog yang akan bantu anda memberikan contoh-contoh soalan ini. Jika anda nak lulus di dalam peperiksaan Pegawai Tadbir ini, pastikan anda baca sehingga habis.Peperiksaan Pegawai Tadbir N41. Peperiksaan akan berlangsung 25...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Senarai Barang Tidak Dikenakan SST 2018

Senarai barangan yang dicadangkan tidak dikenakan cukai SST 2018. Memang tengah hangat diperkatakan mengenai sistem cukai SST 2018 ini. Nak lagi, bila ianya menimbulkan rasa keresahan di kalangan rakyat, risau dan takut harga barangan akan naik dan membebankan. Sistem cukai SST 2018 bakal menggantikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

5 Fakta Hangat 30 Persoalan Tentang Cukai Jualan SST 2018

Umum dah tahu bahawa Kerajaan Persekutuan akan melaksanakan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (Sales Services Tax/SST) pada September 2018, bagi menggantikan regim cukai sebelum ini, iaitu Goods Services Tax (GST). Ramai yang masih tak mendapat maklumat yang betul mengenai sistem cukai ini, malah saya sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Nak Lulus Temuduga Kastam Tak?

Anda dipanggil untuk hadir temuduga Kastam tak? Risau tak kalau tak lulus? Anda benar nak lulus dalam temuduga tu? Tak nak kecewa?Ramai calon dipanggil temuduga Kastam gred WK29. Dikhabarkan, sesi ni dah mula sejak 15 Julai lepas dan akan tamat 2 Ogos. Lama juga tempoh tu.Persediaan Penting Untuk Lulus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Result Amri Membanggakan - Sekolah Ulul Albab

Keputusan peperiksaan anak-anak dah keluar. Alhamdulillah, saya dan isteri berkesempatan untuk pergi menyemak keputusan peperiksaan anak-anak di sekolah. Semua keputusan peperiksaan diperoleh baik. Manakala, anak sulong kami, iaitu Amri di Sekolah Ulul Albab, kekal mendapat keputusan yang cemerlang. Result...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Tips Pilih Freelancer Siapkan Projek Kerja Sampingan

Hari ini saya nak kongsikan tips untuk usahawan dan peniaga online, atau sesiapa sahaja yang mencari freelancer untuk membuat kerja-kerja sampingan. Aha... skop kerja freelance di Malaysia ini masih lagi terhad. Ada tu ada, tapi tak ramai. Mungkin mereka ini tak tahu pasal Jobdirumah untuk mencari peluang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Pertama Kali Merasa Buah Durian Hutan dari Selama, Perak

Anda pernah makan Durian Hutan tak? Aha, kalau kat Semenanjung ni, Durian Hutan memang sukar nak ditemui, berlainan dengan di Sabah atau Sarawak. Di hutan Borneo, anda boleh jumpa banyak spesies Durian Hutan, tetapi kalau kat Semenanjung ni, nak jumpa satu spesies Durian Hutan pun susah. Kalau anda jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Cara Semak Kelayakan 'Free Speed Upgrade' Unifi Streamyx

Anda pengguna Streamyx macam saya tak? Jika ya, dah tahu pasal free speed upgrade dari Telekom Malaysia (TM) tak? Dah semak ke samada layak atau tak? Dah tengok samada di tempat anda ada kemudahan free speed upgrade untuk Streamyx? Aha, jika belum, anda boleh membuat semakan dan seterusnya pendaftaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Smartphone Honor 7 Pada Harga Diskaun Kontest Fotografi Honor 10

Nak smartphone Honor dengan harga diskaun? Aha, ini peluang anda untuk cepat-cepat dapatkan harga promosi diskaun menarik smartphone Honor di laman web rasmi HiHonor. Tawaran menarik ini adalah untuk bulan Julai 2018, melibatkan harga lebih murah untuk Honor 7. Selain itu, anda boleh dapatkan harga diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

8 Foto Cantik Nadiyah Shahab, Bakal Isteri Ben Ali

Nadiyah Shahab. Anda kenal dengan nama pelakon cantik berasal dari Singapura ini? Jika anda mengikut drama-drama Encik Suami Mat Salih Celup, Mr. Hijab dan terbaru Shah Zam, tentu kenal dengan wajah seakan-akan anak patung ini. 8 Foto Cantik Nadiyah Shahab, Pelakon Dari Singapura Bakal Isteri Ben Ali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

11 Jenis Buah Durian Popular dan Digemari di Malaysia

Dengar khabar, harga buah durian di pasaran sudah semakin stabil. Sedikit demi sedikit harga buah durian yang boleh didapati dengan murah pada bulan Jun dan awal Julai 2018 kini dah semakin sukar. Harga buah durian daripada pelbagai jenis bakal kembali ke harga asal. Jadi, buat penggemar durian ... kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.