User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 19

Bisnes Laku Keras Bazar Ramadan - Jual Air Balang

Bisnes menjual air adalah bisnes laku keras dan paling mudah nak dijual di Bazar atau Pasar Ramadan. Jika anda mahu jana pendapatan tambahan di bulan Ramadan tahun ini, maka saya syorkan anda untuk berniaga air, paling senang .. buat bisnes jual air balang. Walaupun saya kata ia satu bisnes yang laku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Najmi Layan Aiskrim Gulung Milo

Pernah rasa Aiskrim Gulung tak? Aiskrim ni dah lama viral, malah terlebih dahulu popular di negara jiran iaitu Thailand. Thailand memang banyak makanan dan minuman yang pelik-pelik ni. Inovasi mereka cukup hebat, ada tu tak terfikir pun. Samalah dengan Aiskrim Gulung ni. Cukup menarik bagi sayalah. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Vidsy - Cara Mudah Buat Video Iklan

Ramai usahawan yang sedar akan kekuatan video iklan untuk membuat promosi dan pengiklanan. Namun begitu, rata-rata punyai masalah untuk hasilkan video iklan yang power dan berkualiti. Jika mahu buat video iklan, kena pastikan ia video yang cun. Semestinya, video tersebut paling penting ia mampu untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Bercuti ke Pulau Langkawi - 'Beras Terbakar' Tempat Shopping Harga Murah

Saya sambung kembali kisah percutian di Pulau Langkawi. Selepas berhabis beberapa jam di Oriental Village, kami sekeluarga kemudiannya singgah di salah satu tempat menarik di Langkawi iaitu Beras Terbakar, di Padang Matsirat. Kalau nak cari cenderahati, kain pelekat, kain batik, kain sarung, minyak Gamat ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Kini Lebih Mudah Untuk Menjadi Pengusaha Makanan Yang Berjaya

Mee Goreng, Nasi Goreng Kampung dan rojak buah sebagainya memang sinonim dengan industri makanan di Malaysia dan perniagaan makanan, sekiranya ditadbir dengan betul dapat mendatangkan pulangan yang lumayan. Shinsegae Mamee Lancar Produk FoodserviceIa juga merupakan salah satu industri mampu membantu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Oriental Village Langkawi - Seronoknya Aktiviti Beri Makan Arnab

Destinasi menarik di Pulau Langkawi, salah satunya adalah Oriental Village, yang terletak di Gunung Machincang. Di sinilah tempat anda boleh naik kereta kabel, antara terpanjang di Asia Tenggara. Anak-anak memang boleh lakukan banyak aktiviti di Oriental Village ni. Baru-baru ni, saya dan keluarga telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Bercuti ke Pulau Langkawi - Oriental Village, Tempat Menarik Pertama Dilawati

Pulau Langkawi adalah antara destinasi percutian popular di Malaysia. Itu sebab apabila isteri saya dapat peluang untuk pergi ke Pulau Langkawi, kami sekeluarga akan ikut sama. Alhamdulillah, rezeki dari Allah S.W.T, baru-baru ini saya dan keluarga dapat pergi bercuti ke Pulau Langkawi selama 3 hari 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Panduan Cara Memohon Biasiswa Petronas 2018

Adakah anak anda merupakan calon lepasan SPM 2017? Atau adakah anda mencari penajaan dan biasiswa untuk sambung belajar di IPT pilihan selepas menerima keputusan SPM terkini? Aha, ok ..sukacita nak maklumkan bahawa Program Penajaan Pendidikan Petronas (PETRONAS Education Sponsorship Programme) telah dibuka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Resepi Mudah Asam Pedas Ikan Kerisi

Resepi Masak Asam Pedas Ikan Kerisi. Saya sebenarnya memang tak reti nak masak Asam Pedas ni. Malah, tak pernah pun memasak resepi ni sebelum sebelum ni. Alhamdulillah, saya dah tahu cara mudah nak masak resepi Asam Pedas ni. Resepi Mudah Masak Asam Pedas Ikan KerisiBaru-baru ni, saya dah cuba masak sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Video Bagaimana Bentuk Kereta Dari Kotak Jadi Melengkung!!

Anda tahu sejarah awal bagaimana sebuah kereta dari berbentuk kotak menjadi melengkung atau curvy seperti sekarang? Aha, kalau tak tahu, baik anda tonton video yang saya kongsikan dalam blog post kali ini. Sesuatu yang menarik untuk diketahui secara am bagaimana bentuk kereta boleh bertukar menjadi lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Senarai Ranking MRSM 2018 Berdasarkan Result SPM 2017

Ramai yang sudah tahu kedudukan ranking sekolah-sekolah SBP 2018 bersandarkan pencapaian SPM 2017. Bagaimana pula dengan kedudukan atau ranking bagi Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) untuk tahun 2018 berdasarkan keputusan SPM 2017? Jom lihat senarai terkini kedudukan MRSM untuk tahun 2018 ini, dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

7 Tips Elak Instagram Anda Kena Hacked

Sejak ramai dah reti dan pandai gunakan Instagram untuk bisnes dan meningkatkan populariti, ia menjadi antara tempat sesetengah orang untuk tunjuk pandai sebagai seorang penggodam. Antara sasaran penggodam ialah akaun Instagram yang ramai pengikut terutama sekali pemilik akaun dari kalangan selebriti. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Senarai Ranking Sekolah Berasrama Penuh (SBP) 2018 Mengikut Result SPM 2017

Senarai kedudukan Sekolah Berasrama Penuh (SBP) 2018 berdasarkan keputusan SPM 2017. Ramai sudah sedia maklum bahawa keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2017 diumumkan pada 15 Mac 2018. Keputusan SPM 2017 boleh diperoleh mulai jam 10 pagi pada 15 Mac 2018 di sekolah masing-masing. Berdasarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Pengalaman Pertama Guna Booking.com Tempah Apartment Untuk Bercuti

Anda biasa buat tempahan hotel secara online? Dah pernah gunakan Booking.com tak? Tahu tak apakah kelebihan menempah menerusi Booking.com ini? Aha, in Sha Allah .. dalam post ini anda akan dapat tahu satu kelebihan menarik apabila anda buat tempahan online samada hotel, apartment atau homestay menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Ketam Nipah Masak 3 Rasa

Sedapnya Ketam Nipah Masak 3 Rasa. Baru ni saya pulang dari Pulau Langkawi, singgahlah di sebuah restoran. Ada menu istimewa hidangan Ketam Nipah. Ada 3 jenis masakan diberikan sebagai pilihan, tetapi saya pilih untuk merasa Ketam Nipah Masak 3 Rasa. Ketam Nipah Masak 3 RasaPost kali ini, saya tak nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Stephen Hawking Meninggal Dunia di Usia 76 Tahun

Prof. Stephen Hawking meninggal dunia di usia 76 tahun, begitu menurut jurucakap keluarga beliau; dilaporkan MSN News. Anak-anak Prof. Stephen Hawking, iaitu Lucy, Robert dan Tim berkata di dalam satu kenyataan; "Kami sangat sedih untuk memberitahu bahawa ayah kesayangan kami meninggal dunia hari ini".

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

6 Perkara Penting Urus Bisnes Homestay

Baru-baru ini saya ada berkongsi tentang tips untuk melariskan bisnes homestay, selain berikan sedikit panduan bagaimana nak mulakan bisnes homestay ini sebagai salah satu punca pendapatan. Dalam entri tersebut, saya ada sebut tentang satu ebook yang ditulis oleh seorang jutawan Homestay di Malaysia, iaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Ez Buy Kini Dengan JD.com Mogujie Untuk Lebih Pilihan Bershopping!

Jika anda kaki shopping online, apatah lagi andai anda seorang yang suka berfesyen tentu tahu akan kewujudan lama web Ezbuy.my. Laman web ini menawarkan banyak pilihan produk pada harga yang cukup murah. Bukan setakat untuk fesyen, tetapi juga untuk elektronik, perabot, hiasan dalaman dan banyak lagi. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

9 Foto Pauline Tan - Duta DFKL 2018, Pelakon Kebaya Mek Hwa

Pauline Tan. Tentu ramai yang tidak pernah dengar nama pelakon dan pengacara berbangsa Cina ni. Andai anda peminat drama, mungkin sudah sedar kehadirannya sebagai pelakon dalam drama Kebaya Mek Hwa ditayangkan dalam slot Cerekarama 17 Februari 2018 lalu. Pauline Tan juga adalah pengacara di 8TV. Kebaya Mek...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Pelawak Amir Jual Air Jagung Amirreka, Siap Ada Stokis di Beberapa Negeri

Serius ni, jual air memang untung banyak. Malah, kalau kena caranya, anda boleh dapat menjana pendapatan sehingga RM3,000 hingga RM4,000 sebulan. Nak-nak lagi kalau jual air balang yang kosnya rendah di bulan Ramadan. Fuh .. memang masyuk. Bisnes jual air ni memang mudah. Kalau terlintas di fikiran, nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.