User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 27

(Viral) Tips Hilangkan Sakit Kepala / Migrain Mengunakan Ais

Di facebook, telah viral satu post tentang tips hilangkan sakit kepala atau migrain dengan segera menggunakan ais ketul. Bagi yang selalu mengalami masalah kesihatan yang berkaitan, bolehlah ikut tips dan petua di bawah ini. Jika berkesan, Alhamdulillah. Jika tidak, sekurang-kurangnya kita dah berusaha.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9th December 2015 5:07pm

 

(Video) Trend Baru Modifikasi Kereta Pelik dari Jepun

Apakah? Agak pelik melihat trend baru modifikasi kereta-kereta dari Jepun yang dipaparkan dalam video ini. Nampaknya trend mereka bukan sahaja tayar dikangkangkan dan kereta direndahkan tapi turut juga dilengkapi bumper penyedok sampah serta ekzos tinggi melangit. Macam tu pun boleh. Lihat...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9th December 2015 2:16pm

 

(Info) Kemaskini iOS 9.2 untuk iPhone, iPad dan iPod Touch

Terbaru, Apple telah mengeluarkan kemaskini perisian iOS 9.2 untuk iPhone, iPad dan iPod touch. Update tersebut yang hadir 6 minggu selepas iOS 9.1 yang membaiki banyak bug dan penambahbaikan pada peranti yang berkaitan. Terdapat banyak penambahbaikan pada Apple Music termasuk satu mode untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9th December 2015 5:54am

 

(Download) Borang Permohonan Baru / Kemaskini BR1M 2016

Bagi yang ingin download borang untuk permohonan baru mahupun untuk kemaskini maklumat bagi BR1M untuk tahun 2016 bolehlah rujuk paparan di bawah. Permohonan secara online dibuka untuk kemudahan orang ramai. Untuk pengetahuan, permohonan baru dan kemas kini BR1M 2016 secara dalam talian dan penghantaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9th December 2015 5:01am

 

(Video) Pelepasan Kapal Besar Ke Dalam Air Yang Jarang Kita Lihat

Agak jarang sekali bagi kebanyakan kita untuk berpeluang melihat proses pelepasan kapal besar buat pertama kalinya ke dalam air sebelum dibenarkan belayar di laut. Terbaru, sebuah kapal bernama M.V. “Greenland” dilepaskan ke dalam air buat kali pertamanya di Netherland. Untuk pengetahuan video di bawah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9th December 2015 4:18am

 

(Tips) 4 Idea Berjimat Jika Melancong ke Cameron Highlands

Bagi yang ingin melancong ke Cameron Higlands, mungkin boleh baca dulu 4 tips atau idea untuk berjimat yang boleh digunakan sebelum dan semasa ke sana. Tips diperolehi dari perkongsian facebook yang merujuk kepada pengalaman Puan Fadillah Nur. Antara tips dan idea jimat tersebut adalah seperti berikut: ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
29th November 2015 2:22pm

 

(Promosi) Beli Koleksi PUMA Shoes for Men secara Online

Berita baik! Satu jenama sukan yang cukup panas, PUMA kali ini melangkah ke hadapan dengan memulakan promosi beli secara online untuk koleksi PUMA Shoes for Men. Mungkin masih ramai yang membandingkan koleksi barangan sukan PUMA dengan jenama hebat seperti ADIDAS dan NIKE, namun tahukah anda bahawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
23rd November 2015 8:28pm

 

(Senarai) Calon Dan Pemenang Anugerah Skrin ASK 2015

Malam ini berlangsung satu majis berprestij dalam dunia hiburan iaitu Anugerah Skrin 2015 atau ASK 2015. Bebebapa kategori dan calon dari pelbagai drama dan filem Malaysia dipertandingkan untuk menentukan pemenang yang layak merangkul trofi anugerah tersebut. Acara ini disiarkan secara langsung di TV3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
8th November 2015 8:46pm

 

(Rahsia) Kenapa De’Xandra Perfume Menjadi Pilihan Ramai?

Tahukah anda apakah rahsia yang menjadikan DeXandra perfume kini menjadi pilihan ramai pengguna di seluruh Malaysia? Bagi yang belum tahu, DeXandra perfume adalah pewangi inspirasi berkualiti tinggi atau high quality inspired perfume. Ianya diinspirasikan dari jenama terkenal dan diperbuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
17th October 2015 3:00pm

 

(Video) Thor’s Hammer Ini Hanya Boleh Diangkat Pemiliknya Sahaja

Agak kreatif apabila seorang lelaki ini telah mencipta Thors Hammer atau Mjolnir yang mana ianya hanya boleh diangkat oleh pemiliknya sahaja. Ramai yang mencuba untuk mengangkat tukul tersebut tetapi gagal. Namun agak mudah bagi pemilik atau pencipta tukul ini untuk mengangkatnya. Apakah rahsia di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
15th October 2015 10:22pm

 

(Mac OS) Masalah Thumb Drive Full Walaupun Dah Delete File

Soalan: Bagaimana nak selesaikan masalah thumb drive masih full walaupun dah delete beberapa file bagi yang menggunakan Mac OS? Bagi yang sentiasa menghadapi masalah ini pasti akan rasa menyampah kerana thumb drive cepat full dan anda perlu erase atau format thumb drive tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
15th October 2015 9:31pm

 

(Tips) Amalan Dan Bacaan Jika Duduk Di Rumah Baru

Tips berkaitan amalan dan bacaan jika duduk di rumah baru agak berguna jika anda berpindah samada ke rumah sewa yang dah lama d tinggalkan kosong atau rumah yang baru siap. Berikut adalah senarai amalan dan bacaan ayat suci yang boleh diamalkan untuk mengelakkan perkara-perkara yang tidak diingini:  1.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
30th September 2015 8:23pm

 

(Artikel) Sabit Kuku Penentu Kesihatan Seseorang?

Betulkah sabit kuku boleh menentukan tahap kesihatan seseorang individu? Mungkin agak janggal dan pelik bagi kita. Namun mungkin ada kebenarannnya. Sebab itulah kot ada orang yang boleh mentafsirkan kesihatan seseorang setelah melihat keadaan tangan seseorang. _ _ _ _ _ _ SABIT KUKU tak pernah dengar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
30th September 2015 4:49pm

 

(Kisah) Disebalik Kejayaan Tony Fernandez Dan Jenama Air Asia

Kejayaan Tan Sri Tony Fernandes sememang tidak perlu diceritakan lagi. Namun apakah kisah disebalik kejayaan beliau memulakan jenama Air Asia sehingga berjaya, popular dan kekal sehingga ke hari ini?  SIAPA YANG MULA-MULA TERLIBAT? Saya dan Kamaruddin berdua pada mulanya, Kamaruddin saya kenal melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
30th September 2015 12:29pm

 

(Artikel) Kesan Buruk Jika Selalu Pukul Anak

Artikel kesan buruk kepada anak yang selalu kena pukul ini telah dikongsi disebuah akhbar tempatan. Realitinya masih ramai ibu bapa yang gagal mendidik anak dengan betul dan berhikmah. Admin sendiri pernah berdepan situasi dimana seorang bapa ini terus menjentik telinga anaknya yang berumur sekitar 3-4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5th September 2015 4:38am

 

(Tips) Syarat Dan Cara Mohon Rumah PR1MA

Bagi yang ingin mengetahui syarat dan cara mohon rumah kediaman PR1MA, bolehlah ikut tips panduan yang diberikan di bawah. Semoga bermanfaat buat kita semua.  Syarat-syarat: Warganegara Malaysia Bujang atau berkahwin berumur 21 tahun ke atas Pendapatan isi rumah individu atau keluarga (suami isteri) antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3rd September 2015 5:05am

 

(Kisah) Pengalaman Hitam Dibuli Di Orientasi UPM

Tahun 2010 pertama kali aku melangkah ke UPM atau universiti Putra Malaysia, masih lagi diingatan kisah pengalaman hitam aku dibuli di minggu orientasi UPM. Pada tahun tersebut, umur aku sudah menjangkau 22 tahun kerana aku mengambil diploma selama 3 tahun dan berhenti berehat selama setahun. Jadi, sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
29th August 2015 9:19pm

 

(Kisah) Bagaimana Pasangan Ini Kahwin Muda Walaupun Masih Belajar?

Kisah yang dikongsikan Dr Syahrul Fitri di Facebook beliau tentang bagaimana pasangan tersebut boleh kahwin muda walaupun masih belajar ini agak bermanfaat untuk dikongsi dan dijadikan panduan bersama. Beliau yang merupakan seorang graduan PhD in Medicine dan 2 ijazah sarjana muda dari Australia berkongsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
25th August 2015 2:06am

 

(Video) Stacy AF Belajar Mengucap Dua Kalimah Syahadah

Nampaknya telah tersebar video Stacy AF yang kelihatan sedang belajar mengucapkan dua kalimah syahadah. Dan desas-desus bahawa beliau mungkin memeluk islam mungkin benar. Jika benar, hanya ucapan Alhamdulillah yang mampu diucapkan atas kehadiran saudara baru kita ini. Apapun kita doakan yang terbaik buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
25th August 2015 1:24am

 

(Hiburan) Stacy AF Memeluk Agama Islam?

Dunia hiburan hari ini dikejutkan apabila terdapat desas-desus kemungkinan bahawa Stacy AF memeluk agama Islam dan menggunakan nama Ummu Syaikhah Stacy Abdullah. Berikut adalah berita yang dikongsikan dan masih lagi belum ada status rasmi berkenaan berita beliau masuk Islam sama ada dari pihak Stacy atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
24th August 2015 6:25pm