User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 26

Perkhidmatan Keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara

Perkhidmatan keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara untuk penyelenggaraan dari 25 Jun hingga 2 Julai 2018. Sila cari port lain untuk lawatan cuti sekolah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 days and 10 hours ago.

 

Perangai pengikut taksub

Perangai pengikut taksub | Pilihanraya Umum Malaysia ke-14 (PRU14) baru seminggu berlalu. Disebabkan ia telah menempa sejarah kerana berjaya menumbangkan pemerintahan Barisan Nasional selama 60 tahun sudah pastinya ia masih hangat diperkatakan.Ramai yang puas hati kerana dapat menurunkan Dato Seri Najib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 week ago.

 

Senarai Menteri Baru Malaysia Pasca PRU 14 2018

Senarai Menteri Baru Malaysia Pasca PRU 14 2018 | Still in PRU mood, yang mencipta sejarah Barisan Nasional bertukar menjadi pembangkang selepas mengetuai politik Malaysia selama 60 tahun.Pakatan Harapan yang sepakat melantik Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri kali kedua di usia 92 tahun, telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

Happy mother's day!

đź’–Happy mother's day! đź’–Kepada anak-anakku,Tidak kan ada manusia lain yang akan menyayangimu sepertiku.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 3 days ago.

 

PRU 14 2018 | Peringatan sebelum keluar mengundi

Nasihat pd sahabat...Selepas mengundi pada 9 Mei nanti, sila balik ke rumah dan pastikan kamu berada bersama dengan keluarga tersayang kamu ketika pengumuman keputusan PRU 14 dibuat. Ingat! kemenangan atau kekalahan, itu milik ahli politik. Kehidupan mereka akan berubah, bukan kehidupan kamu. Apa yang milik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks ago.

 

PRU14 2018 | Mengundilah, KEMBALIKAN KEGEMILANGAN Malaysia

Zaman dah berubah. Ini bukan zaman makcik pakcik yang pencen lagi. Ini zaman anak muda terpaksa mengharungi kepayahan hidup yang lebih payah dari dulu.Tahun 1990an dulu boleh job hoping. Yang ada degree start dengan gaji RM1600-1800 . Berdasarkan komen kawan-kawan sekarang ini dengan taraf pendidikan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks ago.

 

Thailand | The unconventional White Temple @ Wat Rong Khun in Chiang Rai. Unik!

The unconventional White Temple @ Wat Rong Khun in Chiang Rai | Hello.... sepertimana yang dah diketahui, aku telah menyambung trip Chiang Mai ke Chiang Rai. Dah dekat sangat takkan nak buang peluang melawat bandar lain di utara Thailand ni.Pagi itu sangat dingin kerana mengalami musim sejuk di utara Thai.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

Hotel Review | Bayu Lestari Island Resort- resort terbaharu di Mersing, Johor

Bayu Lestari Island Resort- resort terbaharu di Mersing, Johor | I know ramai yang nak bercuti dalam Malaysia since nilai ringgit jatuh and want to save cost nak buat passport dan visa. Nak yang mudah diakses, senang nak bawa staf reramai atau anak berderet. So I nak suggest, pilihlah salah satu pulau di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 2 days ago.

 

Open to the new shades of Amazing Thailand

Semalam Tourism Authority of Thailand (TAT) Malaysia Office telah melancarkan kempen terbaru "Open to the new shades of Amazing Thailand".Kempen yang diketuai oleh Gabenor TAT Mr. Yuthasak Supasorn, menggalakkan pelancong untuk meneroka lokasi baru untuk mendapatkan pengalaman baru. Dalam ucapanMr.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Jelajah Negeri Sembilan | Bila ai pun baru tahu banyak tempat menarik di Seremban-Jelebu-Serting

Jelajah Negeri Sembilan | Bila ai pun baru tahu banyak tempat menarik di Seremban-Jelebu-Serting | Negeri Sembilan ialah negeri di Semenanjung Malaysia yang bersempadan dengan Selangor di utara, Pahang di timur dan Melaka serta Johor di Selatan. Negerinya tidak terlalu besar tetapi mendapat limpahan ekonomi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and a day ago.

 

Motivasi | Jangan bimbangkan kegagalan

Kata Jack Ma, pengasas Ali Baba, sewaktu umur di bawah 25 cubalah pelbagai perkara. Jangan takut gagal.Bila jatuh, bangun.Jatuh lagi, bangun!Buatlah apa apa yang anda inginkan di waktu muda, sewaktu minat membara. Bila dah umur macam hakak ni banyak sangat benda yang nak difikir.To parents out there,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Pulau Tinggi | Tempat bertandang hidupan marin

Pulau Tinggi | Tempat bertandang hidupan marin | Dari Pulau Besar kami ke Pulau Tinggi juga di Mersing, menyambung keasyikan mandi-manda air laut yang jernih seperti keluar dari paip. Pure bliss.Bayangkanlah mendarat saja di jeti nampak air jernih kebiruan sambil ikan berenang di bawah jeti. Cantik! Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 6 days ago.

 

20th Century Fox World Studio Store kini dibuka di Resorts World Genting

21 April tarikh bersejarah bagi bagi 20th Century Fox World diatas pembukaan 20th Century Fox Studio Store yang pertama di Malaysia di Sky Avenue, Resorts World Genting.Kedai ini menjual pelbagai barangan istimewa dan edisi terhad dari filem popular keluaran 20th Century Fox yang terkenal dengan karakter...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

Nak makan seafood sedap dan murah di Koh Samui? Sila cari di Hua Thanon Fishing Village

Nak makan seafood sedap dan murah di Koh Samui? Sila cari di Hua Thanon Fishing Village | Satu komuniti harmoni di perkampungan nelayan di selatan Koh Samui menjadi tempat untuk melihat Koh Samui yang asli, tidak terjejas dek pembangunan berlebihan. Ianya hanya sepelaungan dari Hin Ta Hin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Old Phuket Town yang Instagramable!

Old Phuket yang Instagramable! | Aku purposely nak bermalam di bandar Phuket pada hari terakhir di sana sebab nak melihat apa yang menarik di pasar malam. Ya aku suka ke pasar malam dan pasar pagi di negara orang untuk melihat budaya dan cara hidup mereka selain makanan yang dijual.Banyak yang menarik di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

'Bengkek' di Phi Phi Island

'Bengkek' di Phi Phi Island | Nak sambung cerita Phuket yang tertangguh. Ok, selepas je check-in di Memory Hotel kami pun keluar survey pelbagai tour package dan dapat harga THB1200 per person untuk one day tour ke Phi Phi Island. Rasa macam dah dapat best price dah tu.Sebenarnya jarak Ao Nang (Krabi) ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Menanti sunset di Promthep Cape

Menanti sunset di Promthep Cape | Sejak kali pertama menjejakkan kaki di Phuket Ogos lalu, terasa ingin sekali bergambar di titik paling selatan Phuket. Macam satu kepuasan pula bila dapat sampai ke "titik 0/paling utara/paling selatan" memana negara. Tanjung Piai dah, Tanjung Simpang Mengayau dah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Horizon Village Resort, Chiang Mai

Hotel Review | Horizon Village Resort, Chiang Mai | Ramai yang tanya, ada apa di Chiang Mai? Err...banyak! Rasanya yang paling best ke Chiang Mai kerana ada musim sejuk. Tak payah pergi jejauh.Dulu masa sekolah ada seorang anak DO ni tunjukkan gambar dia sefamili bercuti ke negara gajah putih ni. Aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Myanmar | 5 Lokasi 'shopping' paling mengancam di Yangon!

Myanmar | 5 Lokasi 'shopping' paling mengancam di Yangon! Aduduuu... cecantiknya kain di sana! Sebelumnya menulis dengan panjang lebar ai nak bagi tips shopping dulu.Tips sebelum membeli-belah:Silalah makan sampai kenyang dahulu supaya fikiran lebih waras dalam membuat keputusan. Bukan sahaja ketika membeli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Kenapa Inle Lake patut dimasukkan dalam travel itinerary anda- Part 2

Kenapa Inle Lake patut dimasukkan dalam travel itinerary anda- Part 2 | Hai.... ini sambungan Part 1. Dah baca ke yang itu?Banyak jambatan yang dilepasi untuk keluar dari perkampungan Indein. Nanti kita pos gambar jambatan je eh. Selepas melawat Indein kami ke restoran terapung Inn Thar Lay 2 untuk melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »