User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 28

Hotel Review | Treasures Hotel Suites, Melaka

Hotel Review | Treasures Hotel Suites, Melaka | Sebagai sebuah negeri yang popular di kalangan pelancong dalam dan luar negara, Melaka sudah pastinya sangat bersedia dalam menyediakan pelbagai kemudahan untuk memenuhi kehendak pelanggannya.Biarpun kecil namun negeri Melaka Bandaraya Bersejarah ini ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

Encore Melaka Impression Series | Teater bertaraf dunia di UNESCO World Heritage City

Encore Melaka Impression Series | Teater bertaraf dunia di UNESCO World Heritage City | Melaka negeri yang sering terkehadapan dalam industri pelancongan. Pihak berkuasa negeri ini boleh dikatakan cekap menghidu peluang yang terhidang di depan mata dan terus berusaha menghidangkan produk baru yang unik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and a day ago.

 

Hotel Review | Pullman Putrajaya Lakeside

Hotel Review | Pullman Putrajaya Lakeside | Hotel ini ialah sebuah penginapan lima bintang di tepian Tasik Putrajaya yang diuruskan oleh Accor Hotels.Dengan rekabentuk unik, stail lama dengan fasiliti terkini, Pullman Putrajaya Lakeside menawarkan 281 bilik, suite dan apartment. Biliknya nampak elegan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Amaran angin kuat di utara semenanjung Malaysia

Amaran angin kuat dan laut bergelora (kategori pertama) dijangkakan berlaku di perairan timur dan barat Perlis, Kedah dan Sabah dengan kekuatan 40-50kmph sehingga 11 Ogos 2018.Keadaan ini berbahaya kepada bot kecil, aktiviti laut dan sukan air.Berhati-hatilah ya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 3 days ago.

 

5 sebab mengapa kita harus melawat muzium di Malaysia

5 sebab mengapa kita harus melawat muzium di Malaysia | Muzium merupakan sebuah institusi pendidikan umum yang menyebarkan maklumat mengenai sejarah, kebudayaan dan alam semulajadi. Kini dengan banyaknya tarikan pelancongan terbaru dan interaktif termasuk pusat membeli-belah muzium seolah-olah diketepikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 3 days ago.

 

Malaysian passport is TOP 6 in the world

Malaysian passport is TOP 6 in the world | Berita ini keluar pada 24 Februari 2018, tak pasti dah pernah pos di memana socmed ke tidak. Apa pun, passport Malaysia yang dinobatkan ke-6 'terkuat' di dunia menandakan kita perlu menjaganya bagaikan menjaga nyawa sendiri. Nilainya di pasaran gelap sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Please, jangan skip Taman Wetland Putrajaya

Please, jangan skip Taman Wetland Putrajaya | Sebagai pusat pentadbiran, ramai warga tempatan ke Putrajaya urusan rasmi di agensi kerajaan seperti memperbaharui permit pekerja asing dan menghadiri seminar serta pameran di Putrajaya International Convention Centre (PICC). Sebenarnya Putrajaya lebih daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Jadual perjalanan bas Nilai ke KLIA/KLIA2

Jadual perjalanan bas Nilai ke KLIA/KLIA2 | Sekarang ai tak minta husband hantar ke airport lagi dah. Sampai satu masa terfikir pulak, kat oversea boleh je naik bas ke sana ke mari sampai merembes peluh, kenapa di sini nak susahkan orang? Isteri mithali gituh.Sebelum adanya direct bus Seremban-KLIA/KLIA2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks ago.

 

10 Lagi Tempat Menarik di Putrajaya

10 Lagi Tempat Menarik di Putrajaya | Halluuu.... lama juga tak update blog ni dengan cerita dan informasi terbaru. Actually ada banyak bahan but dunno where to start, mood tak datang. Untuk ke sekian kalinya ai ke Putrajaya to explore many interesting places, the unexplored heavengarden city.Sejak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

The journey of Wild Boar in Tham Luang Cave in Chiang Rai

Please pray for the safety of the "Wild Boar" trapped in Tham Luang Cave in Chiang Rai. Kasihan anak-anak yang terperangkap melebihi 10 hari tanpa makanan dan minuman bersih. Seperti kata British divers yang pertama menjumpai mereka, the young footballers bersama coach mereka memang kuat!Sehingga ke saat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Hotel Review | Landmark Hostel di Hoi An Ancient City

Hotel Review | Landmark Hostel di Hoi An Ancient City | Sedang mencari penginapan di Hoi An eh? Jemput baca review kita ni ye.Location wise, di hujung tetapi tidaklah sejauh 10 minit dari tempat tumpuan seperti yang ditulis. Dekat je sebenarnya, kalau malas berjalan kaki boleh naik basikal. Di hadapannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi Kerepek Popia Keju Pedas @ Wonder Cheese

Resepi Kerepek Popia Keju Pedas @ Wonder Cheese | Hello.... selamat pagi! Hari Sabtu kita cerita hal lainlah ya. Ai pun tengah cari apa lagi cerita travel yang belum dibuat. Since kita masih dalam mood raya ai nak share bagaimana untuk membuat Wonder Cheese versi pedas sket. Kat rumah aku ni semua pedas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | The Dorm, Chiangmai

Hotel Review | The Dorm, Chiangmai | Okay, it is not a hotel but a hostel/dorm/guesthouse.Semasa di Chiang mai aku menginap di tiga tempat. Memula di Horizon Village Resort kemudian ke Shambala Guesthouse akhirnya ke The Dorm. Horizon sangat selesa tapi perlukan transport untuk ke mana-mana. Malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Shopping in Bangkok

Shopping in Bangkok | Hello... dah baca ke belum post ai tentang Tempat Shopping MURAH dan popular di Bangkok? Kalau belum jemput baca disini.Kali ni nak show Bangkok shopping belt pula. Save dan share dengan 'partner in crime' yer... pakai kasut yang selesa untuk 'tawaf' shopping di Platinum/Shibuya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Medical tourism | Bila 'boobs' made in Thailand lebih mengancam

Medical tourism | Bila 'boobs' made in Thailand lebih mengancam | Tetibe tajuk macam harem hahahha...Tiga negara di rantau ini iaitu Thailand, Malaysia dan Singapura bersaing hebat dalam mempromosikan medical tourism atau pelancongan perubatan. Semuanya adalah disebabkan kepakaran dan peralatan moden yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Sarawak | Teraba-raba di Wind Cave Nature Reserve @ Gua Angin

Sarawak | Teraba-raba di Wind Cave @ Gua Angin | Sebelum ke Fairy Cave kami ke Wind Cave dahulu. Tak jauh, 10 minit sahaja jaraknya.Kenapa ke gua?1. Melawat shopping mall is too mainstream.2. Untuk memperkenalkan anak-anak apa yang mereka pelajari secara teori di sekolah.3. Untuk menerapkan rasa sayang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Sarawak | Tiada kata-kata untuk menggambarkan keindahan Fairy Cave @ Gua Pari-Pari

Sarawak | Tiada kata-kata untuk menggambarkan keindahan Fairy Cave @ Gua Pari-Pari | Pasar Sarikin sangat sinonim dengan Kuching (nanti baca tempat-tempat menarik di Kuching di sini). Sebab itulah ramai yang merancang percutian di bandaraya ini melibatkan hari Sabtu dan Ahad kerana Pasar Sarikin ditutup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Resepi Rendang Ayam Cili Padi Negeri Sembilan + Daun Puding

Resepi Rendang Ayam Cili Padi Negeri Sembilan + Daun Puding | Tak berapa lama lagi kita semua akan menyambut hari raya Eidul Fitri. Bila hari raya makanan semua menjadi istimewa. Maklumlah ada yang jarang jarang sekali kita buat contohnya lemang, ketupat, ketupat palas dan sebagainya.Bila kita makan lemang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Lempeng Ikan

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Lempeng Ikan | Hello.... hari ni marathon bagi resepi. Ai bagi resepi masakan orang Negri Sembilan lah ya.. mana tahu nak cuba kan? Resepi ai ni memang guna cili api/padi sesajo...Kali ini kita buat lempeng ikan menggunakan ikan sungai. Aku tak tahulah di tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Masak Lemak Cili Api Ikan Sembilang Salai

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Hari cuti ini marilah kita mak mak merajinkan diri memasak lebih sikit untuk keluarga tercinta. Cuba masak yang berlainan daripada biasa. Kita pelbagaikan, manalah tahu anak-anak suka. Ai pun tak sangka anak bongsu yang berumur lima tahun suka gulai ayam campur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »