User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

Your avatar

Real Name: kerja sendiri

Member Since: 30th March 2015



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 7

12 Jenis Produk Kosmetik Yang Bahaya

Sila boikot produk-produk keluaran yang ada dalam artikel ni. Bukan tak nak support produk buatan Malaysia, cuma tolak produk-produk yang merbahaya je. Tak kiralah produk tempatan atau luar, kalau bahaya kita boikot.Bahaya bahan terlarang dalam produk kosmetik.Ada 12 jenis produk dari 7 founder yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 weeks and 3 days ago.

 

Pasaraya Tak Mengaku Jual Daun Ketum

Ada ke pasaraya tertentu yang jual daun ketum? Kalau individu tertentu yang jual daun ketummemang ada sebelum ni.Jom jom jom teruskan baca..SEREMBAN 3 Ogos - Pasar raya Family Store Ampangan di Taman Cengal Utama di sini menafikan dakwaan premis itu menjual daun ketum seperti yang tular dalam media...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks and a day ago.

 

Pelajar digalak berniaga sambil belajar

Bak kata pepatah, melentur buluh biar dari rebungnya. Pelajar berusia belasan tahun atau awal 20 tahun digalakkan berniaga walaupun secara sambilan.NAZRI IDRIS (empat dari kanan) bersama Chew Seh Yong (tengah) dan Nur Azureen Jaafar (tiga dari kanan) bergambar dengan wakil syarikat-syarikat selepas majlis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks and 4 days ago.

 

Apa itu Ghost Smoke?

Ghost Smoke tu gula-gula yang mengeluarkan asap bila dikunyah. Budak-budak suka makan gula-gula ni.Nampak tak? Kalau tak nampak cuba tengok gambar lagi satu ni..LEBIH 50 premis perniagaan di Pulau Pinang diserbu penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) susulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks and 5 days ago.

 

Ecomart Sabah Bekalkan Bangkai Ayam?

Viral di Whatsapp group Ecomart Cold Storage di Sabah jadi pengedar ayam tak disembelih ikut cara Islam. Perkara macam ni tak boleh dirahsiakan sebab melibatkan ramai orang Islam di Sabah.Gudang EcomartMana boleh biarkan perkara macam ni.Masalah ni berat. Tak boleh pandang remeh je.Ayam mentah.Lori-lori...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 weeks and a day ago.

 

Jangan Masuk Kedai Serve no pork

Kalau ada kedai makan letak sign "serve no pork", anda nak masuk ke? Takde babi kan? Makanan haram tu cuma babi je ke?Restoran non muslim yang ada tampal " serve no pork".Jom baca dulu berita ni.KOTA KINABALU: Isu penggunaan pelekat ‘Serve No Pork’ di kebanyakan premis makanan milik peniaga bukan Islam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month ago.

 

Mahalnya Dekoder Astro

Tersebutlah kisah benar dari seseorang yang saya kenal. Nama dia Zam (bukan nama sebenar). Kisah ni berlaku masa dia amik cuti kerja.Logo image credit to wikia.Apa masalah Zam?Zam takde masalah cuma dekoder Astro Njoi nenek dia rosak. Tak tahulah apa punca rosak jadi Zam bawaklah dekoder Njoi neneknya tu ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and a week ago.

 

Tambang Grab naik mulai 12 Julai?

Seriously Grab nak naikkan harga tambang mulai 12 July 2019? Apasal nak naik pulak ni? Angkara orang ini ke yang tak senang duduk tengok orang ramai pilih Grab sebagai pemandu atau penumpang?Grab naik harga ke?Apa-apa hal, baca dulu statement dari pihak Grab pasal kenaikan harga tambang ni.KUALA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 2 weeks ago.

 

Pau Panas kena Borong!

Ada sorang makcik jual pau kat tepi jalan. Menurut orang yang pernah beli pau dari dia kata memang sedap.Pau panas tepi jalanSiapa yang borong pau panas makcik ni? Kat mana dia berniaga?Info pasal pau panas :Harga : RM1.60Lokasi : Jalan PPH Ulu Kinta,31150 Ulu Kinta, Perak.Waktu Niaga : Isnin - Jumaat 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 3 weeks ago.

 

Jual Dadah untuk Sara 2 Isteri

Buat apalah jual dadah. Menyusahkan orang ramai je. Habis anak-anak muda kita terjebak.MOHD. FAHMI VISUVANATHAN ABDULLAH (tengah) memegang sebungkus dadah yang dirampas.Hasil haram bagi isteri-isteri dan anak-anak makan tak rasa bersalah ke?Meh baca sikit petikan berita..KUALA LUMPUR - Tindakan seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 4 weeks ago.

 

Niaga Raya

Ada peniaga cuti sehari je beraya lepas tu sambung berniaga macam biasa. Ada jugak yang ambil cuti 3 atau 4 hari atau seminggu baru berniaga. Kat kawasan kubur raya pertama pun ada orang berniaga.Image ucapan raya dari matdespatchBerniaga ni tak kira time sebelum atau selepas raya.Ada peluang tu berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 2 weeks ago.

 

Jual Ketum di Bulan Puasa

Ada satu orang lelaki umur 32 tahun nak try jual air ketum masa orang lain sibuk jual juadah berbuka puasa. Lokasi dia tepi jalan Taman Serai Wangi, Padang Serai kat Kulim. Tu dia tu dia tu dia...99 bungkus air ketum.Sebungkuih RM6 ka RM8 dia juai.Apa jadi masa dia tengah jual air ketum? Kena tahan polis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and a week ago.

 

Bazar Cashless Sesuai di Malaysia?

Anda pernah dengar pasal bazar kashless yang viral baru-baru ni? Kalau nak tahu, bazar tanpa tunai ni kat Kampung Baru di KL.Dari kiri yang angkat tangan ialah CEO Touch n Go Sdn. Bhd, Syahrunizam Samsudin, Puteri Sultan Selangor, Tengku Datin Paduka Setia Zatashah Sultan Sharafuddin Idris Shah bersama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 2 weeks ago.

 

Jadilah Pembeli yang Berakhlak

Di bulan puasa ni kena banyak bersabar. Jangan jadikan bulan Ramadhan sama macam bulan-bulan yang lain. Always think positive.Epok-epokApa yang saya nak share kali ni?Sebagai penjual epok-epok saya tak suka orang pegang sebab sibuk nak tahu panas ke tak. Dari tahun lepas dah ada pelanggan jenis macam ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 2 weeks ago.

 

Saya Tak Suka Shopee

Mungkin penjual dan pembeli di Shopee semakin ramai. Ada yang jual barang sendiri dan ada jugak yang buat dropship di Shopee. Iklan pun selalu keluar di TV.Logo ShopeeKenapa saya tak suka Shopee?Adakah sebab Lazada lebih baik? Dari segi kategori produk, saya tengok takde masalah. Ada banyak pilihan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Nak Buka Klinik Sendiri

Pernah terfikir nak buka klinik sendiri? Semua orang yang berduit boleh buka klinik ke?Gambar hiasan diambildari sini.Serius nak tahu? Teruskan baca..Kalau anda seorang doktor yang dah 10 tahun atau lebih bekerja di hospital kerajaan, sudah tiba masanya untuk anda buka klinik sendiri. Kalau bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 3 weeks ago.

 

Che Tam Jangan Sombong

Baru-baru ni viral orang nak mintak Che Tam buatkan baju pengantin. Respons dari Che Tam tu kasar betul. Cuba baca wasap dorang ni.Wasap antara prospek dan Che Tam.Teruskan baca lagi.Dialog gambar kedua.Orang bertanya.Nk upah bju mcm ni leh buat x? Kain pun nak songket mcm tu.kite dah bajet dlm rm350 upah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and a week ago.

 

Inilah Masanya

Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan. Kepada orang yang biasa ambil tempahan buat kuih raya tu memang dah sibuk sekarang ni.Gambar hiasan tart bunga dari myresipiHabis tu, kalau baru nak mula hari ni sempat ke?Insha Allah sempat asalkan mula sekarang. Tak kiralah pandai buat kuih raya jenis apa sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and a week ago.

 

Mangsa Syarikat Kopi Penipu

Kenapa masih ada lagi yang ditipu oleh scammer? Duit yang ditipu bukan sikit tapi beribu-ribu ringgit. Syarikat kopi apa ye?Sebahagian mangsa sebuah syarikat kopi.Kalau nak tahu, teruskan baca..Petikan berita Utusan..MELAKA 13 April - Lebih 10 pelabur terdiri daripada pesara, kakitangan awam dan peniaga di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and a week ago.

 

MDSB Larang Berniaga Luar Sekolah

Orang berniaga luar sekolah ni beruntung sebab ada banyak pelanggan-pelanggan bawah umur singgah. Kalau jual aiskrim time budak-budak balik sekolah memang masyuuuk.Operasi MDSB di Sabak Bernam.Akan tetapi adakah yang berniaga di luar sekolah tu 100% orang tempatan?Apa-apa hal bacalah dulu petikan berita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 Next »