User Profile: thebyzuralifah

Show pings in: English | Malay | All

 

thebyzuralifah

Your avatar

Real Name: Byzura Halifah

Member Since: 9th June 2018



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 1

DIY SAMPUL RAYA

Assalamualaikum...Hai Gaiss...Sedar tak sedar bulan Ramadhan semakin sampai ke penghujungnya dan bulan Syawal bakal menjelma. So puasa uolls macam mana? And of course kaum hawa terutamanya mak - mak tengah sibuk buat persiapan kan? Mana nak fikir kemas rumah, juadah pagi raya, biskut raya, baju raya dan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
2 weeks and a day ago.

 

COMEBACK GIVEAWAY by BYZURA HALIFAH

Assalamualaikum.Hai Gaiss...Hello! Masih ada yang ingat I tak?^^I have been absent from blogging for so long time, due to some reason. So MB terfikir nak buat giveaway of mine sempena meraihkan kemunculan setelah lama menyepi gittew. And yaa as you can see there have been so many changes to my...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
2 weeks and 3 days ago.

 

Maaf

First, Im so sorry to all. Lama dah tak update blog. Ya, MissB pun rindu ngan belog, warga belog and nak blogwalking. I know banyak dah event yang missB tertinggalkan?Bukan malas nak update tapi kekangan masa dan line kat sini tak sporting. TT_TTErmm, I already read all your message and yaaa I miss you'all...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
21st December 2014 3:44pm

 

Biskut Oreo Black Beauty

(AutoPublish)Credit to :Kak Azlita AzizApa macam? Nice sangatkan biskut ini. hehehe... Yummy~ Sempat jugalah ayaq liuq missB meleleh tengok gambar biskut yang comel molek ne. Yang ne namanya biskut Oreo Black Beauty. Hitam itu menawan ok?Sebenarnya missB pun tak tahu kewujudan biskut ne...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
2nd July 2014 9:54am

 

WW : Menantu Terbaik

Seakan menjadi trend dah sekarang ne kan pasal Menantu Terbaik...Maaflah MissB pun tak nak ketinggalan dengan trend ne... Menantu Terbaik adalah Orang Sabah. Hahaha.Actually, negeri mana pun dan apa pun pekerjaan dia yang penting menantu dan bakal menantu tue baik dan hormat ngan suami/isteri dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
25th June 2014 10:47pm

 

Roh Yang Kembali di Bulan Ramadhan

(Schedule Post)ROH YANG KEMBALI DI BULAN RAMADHAN.APABILA TIBA BULAN RAMADHAN, SEMUA ROH BERKUMPUL DI LUH MAHFUZ MEMOHON KEPADA ALLAH S.W.T UNTUK KEMBALI KE BUMI.ADA ROH YANG DIBENARKAN PULANG KE BUMI DAN ADA YANG TIDAK DIBENARKAN.ROH YANG DIBENARKAN PULANG ADALAH KERANA AMALAN BAIK MEREKA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
24th June 2014 6:00pm

 

10 Days Photo Challenge

Dulu selalu iolls ikut segmen and giveaway tapi kali ne mau buat kelainan sikit ngan belog ne. So, iolls ambik keputusan tuk ikut photo challenge. Yup, iolls tau sebenarnya photo challenge ne dah lama tapi jangan silap belum basi lagi ok? Tak salah pun rasanya iolls buat challenge ne atleast takda lar belog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
22nd June 2014 1:39am

 

Belajar Bahasa Dusun

Wahhh, kali ne entry pasal belajar bahasa Dusun yer... Siou lar sebab sa pun bukannya hebat sangat dalam bahasa ne. Saya pun masih belajar sikit-sikit bahasa arwah atuk sebelah mummy saya, usaha sendiri dengan sedikit bantuan kawan.Arwah atuk saya merupakan tulun dusun liwan (orang dusun liwan) dan seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
15th June 2014 12:00am

 

My Skin Care

Ramai juga yang bertanya apa skincare yang saya guna. Kulit muka saya nampak gebu. Hahh,, gebu ker?? hahahaa... Jadi hari ne saya nak cerita sikit kat hangpa semua. Tapi produk penjagaan kulit yang saya gunakan biasa-biasa jer. Tak mampu saya nak beli dan pakai yang mahal dan berjenama.Sumber : Cik Google1)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
5th June 2014 8:07pm

 

Keperluan Hostel

Memandangkan sekarang adik - adik batch 96 sedang sibuk melakukan persiapan memasuki hostel bagi menyambung pengajian mereka... So, kak senior korang ne nak bagi list barang sikit untuk memudahkan korang buat persiapan. Atleast takda lar blurr and tertanya-tanya apa benda yang hendak di bawa nantikan?Secara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
16th May 2014 2:10am

 

Late Repost : Happy Birthday My Number One Hero

23 April 2014.To daddy with love,Happy Birthday, Selamat Hari Jadi and Sanah Helwah to my daddy, Pengiran Awang Halifah bin Pengiran Abdullah. Did you know about the safest place in the world? It's your shoulder! On your birthday, I wish to thank you for every single thing you've done for me in life,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
1st May 2014 4:49am

 

Tips Bibir Cantik Menawan

Hari ini saya nak berkongsi sedikit tips yang penting penjagaan bibir. Hal bibir tak boleh di ambil mudah begitu saja ok? Bibir yang cantik juga dapat meningkatkan tahap keyakinan seseorang untuk berhadapan dengan orang ramai. Lebih-lebih kita sebagai gegirl. Tak nak lar nanti bibir kita nampak tak cantik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
22nd April 2014 9:50am

 

Bijak Bersama BookUp

Siapa di sini yang mempunyai banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
18th April 2014 6:43pm

 

Malam Gema Cinta Rasul

MALAM UNTAIAN RINDU LAUTAN KASIH JUNJUNGAN NABI MUHAMMAD S.A.W...MAJLIS BATU SAPI BERSELAWAT PEMIMPIN BERSAMA ULAMA.Tarikh : 23 March 2014Tempat : Dewan Masyarakat SandakanMasa : 8:00 MalamENTRI BERGAMBARAlhamdulillah dapat berkumpul bersama-sama warga Sandakan mendengar ceramah dan berselawat ke atas Nabi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
24th March 2014 2:36am

 

Tips ::: Cantikkan kuku semudah 123...

Harini I ollss nak kongsi tips yang paling simple and pasti ramai dah yang dah tau kan tapi tetap nak kongsi juga untuk sesiapa yang belum tahu tips yang senang lenang ne... Mari you ollsss kita cantikkan kuku dengan garam yerr... hihihiiiNak miliki kuku cantik dan bersih berseri? Meh lakukan dengan hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
18th March 2014 5:39pm

 

Kecutkan Jerawat

Happy Weekend (^.^)Korang tau tak toner boleh berfungsi untuk kecutkan dan keringkan jerawat?!! Mungkin ada yang dah tau dan belum tau kan??? So,, hari ne nak berkongsi tips sedikit... Tips ne sangat bermanfaat terutamanya untuk yang mempunyai jerawat yang baru naik,, bengkak dan tengah masak... nyummmm...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
9th February 2014 2:34pm

 

LAUHUL MAHFUZD

Untukmu Calon Jodohku Yang Tertulis Di Lauhul MahfuzdBismillah ...Mungkin diriku bukanlah matahari yang setiap siang menerangi bumi tapi aku akan mencuba menjadi cahayaketika hatimu telah kelamMungkin diriku bukanlah bumi yang luas yang memudahkanmu untuk bergerak tapi aku akan berusaha menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
5th February 2014 11:08am

 

Habuk (fuhhhh)

HELLO ~Nak kemas jap blog aku ne, lama dah terbiar... habuk pun da lebih 10inchi... mihmihmih...Sempat lagi aku ukurkan ketebalan habuk?? :PMaafkan hamba kerna lama tidak munculkan diri di belog tuan hamba ne... Lebih seminggu demam batuk... Dalam bulan ne jerr da 2x aku sakit... (T_T) sekarang demam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
30th January 2014 2:35am

 

Harapan

Buat Dirimu Yang Bernama Lelaki...Duhai lelaki,Jika benar dirimu sayangkan aku..akan ku berikan keikhlasan buat dirimu...Duhai lelaki,Jika benar mencintai aku..dikau pasti ingin menjadi pelindung buat aku..Duhai lelaki,Jika benar dirimu kasihi aku..bimbinglah akupimpinlah aku..sesuai dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thebyzuralifah thebyzuralifah via thebyzuralifah
21st January 2014 10:19pm