Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 57

Tip Menang Bida Chilindo

Maklumat tentang Chilindo.com Chilindo.com adalam sebuah laman web bida seperti lelong.com.mySemua lelongan bermula dengan harga RM 0.10Chilindo.com melelong pelbagai jenis barang-barang yang... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
1 day and 2 hours ago.

 

10 Kesalahan Utama Dalam Teknik Edit Gambar Dengan Smartphone

Selain dari soalan macam mana nak menghasilkan gambar travel cantik dengan smartphone, aku jugak sering ditanya soalan tentang teknik mengedit gambar. Bagi aku, proses mengedit gambar ni subjektif sebenarnya kerana ia bergantung kepada how creative mata si pengedit itu sendiri. Setiap orang mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 week and 4 days ago.

 

Tanda-Tanda Buah Pinggang Anda Rosak

Tahap kesihatan seseorang amat bergantung kepada buah pinggang yang boleh berfungsi dengan baik. Buah pinggang adalah salah satu orang yang paling penting dalam badan. Walaupun kita masih boleh hidup... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
2 weeks ago.

 

Petua Hilangkan Kulit Muka Berminyak

tips merawat kulit muka berminyakok hari nie yuk nak share petua untuk hilangkan kulit berminyak...sape ada kulit berminyak??angkat tangan...x best kan..klau ada kulit muka berninyak nie kan..bila minyak banyak sangat kat muka...kulit muka pun nampak x lawa..bersinar semacam je...minyak tu plak dah boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 weeks and 3 days ago.

 

Tips/Cara Pantang Selepas Bersalin Hingga Turun Berat Dari 83KG - 43KG

Hi Korang,Hari ini Iday ada terbaca satu post di FB mengenaicara berpantang dari berat 83KG hingga 43kg dalam tempoh berpantang. Tip/cara ini memang terbaik untuk wanita yang bersalin terutamanya secara ceaser.Walaupon Iday masih belum mengandung, belum ada rezeki lagi. Tapi, Iday akan kongsikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
2 weeks and 4 days ago.

 

10 Cara Untuk Tangkap Gambar Travel Unik Dengan Kamera Telefon

Ramai tanya aku, macam mana nak dapatkan gambar travel yang cantik? What if kalau anda ada kamera dari smartphone saja? Boleh jugak ke? Honestly, kebanyakan gambar travel aku banyak diambil dari smartphone. Ada la sesetengah koleksi gambar aku ambil dari kamera DSLR. Tapi most of the time, aku jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Petua ubati keracunan makanan

Rasanya ini kali kedua saya menulis untuk topik ini sebabnya baru-baru ni hampir-hampir keracunan nak jadi semakin teruk tapi teringat tips lama. Asalnya kerana ada beli kentang goreng cheezy wedges yang sedap tu. Makan tak habis simpan dalam peti sejuk. Esoknya teringin pula bukan sebab mengidam ke apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Affiliate
3 weeks and 5 days ago.

 

Tips simpanan duit berniaga

Ramai orang ingat bila banyak buat sale maksudnya berjaya lah bisnes tu. Tapi ramai yang hairan apabila cek balik cash money di hujung bulan duitya tidak nampak. Duitya hilang entah ke mana. Kejayaan bisnes itu bukan diukur dari banyaknya jualan tapi berapa banyak duit bersih yang ada dalam akaun. Masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Affiliate
1 month ago.

 

4 Tips Psiko Penemuduga Supaya Mental Anda Tak 'Koyak'

Awas. Sudah menjadi kebiasaan penemuduga untuk buat mental anda koyak supaya mereka dapat lihat bagaimana anda mengawal tekanan yang mereka berikan. Adakah anda bakal tempuhi cabaran temuduga lagi dalam masa terdekat? Jika ya, di sini kami ingin kongsi beberapa tips yang boleh anda gunakan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
1 month ago.

 

Tips Dan Teknik Lulus Peperiksaan MUET Dengan Cemerlang

Tips Teknik Lulus Peperiksaan MUET Dengan CemerlangAssalammualaikum..Malaysian University English Test atau singkatannya MUET adalah satu peperiksaan yang wajib diambil untuk memohon memasuki Institusi Pengajian Tinggi di Malaysia bagi mengikuti program Ijazah Pertama. Antara mereka yang perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
1 month and a week ago.

 

Nak Cari Tiket Flight Murah? 10 Teknik Rahsia Yang Anda Kena Tahu

Berapa ramai yang akan melompat kegirangan bila kita nampak Airasia buat promo tiket flight gila-gila? Mesti ramai kan? Aku adalah salah seorangnya. Tapi, kalau waktu biasa tanpa sebarang promo, bisakah (sheila on 7 sangat bunyinya!) kita nak dapat tiket flight murah? Bisa aja dong, ikuti 10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 month and a week ago.

 

5 Info Menarik Tentang ‘Travel Bucketlist’ Pelik, El Camino De Santiago

Sejak aku tahu tentang movie The Way tempoh hari, aku luangkan masa minggu aku menonton movie ini serta beberapa movie travel yang lain. Anda boleh tengok senarai penuhnya di sini. Sinopsis ringkas tentang cerita The Way, Tom (Martin Sheen), seorang doktor dari Amerika Syarikat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Air Awet Muda

AIR amat penting untuk kesihatan seseorang. Tanpa air seseorang boleh mati dalam tempoh tiga hari. Dalam kehidupan kita sekarang air juga amat penting untuk mengekalkan kecantikan kulit. Kajian... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
1 month and 2 weeks ago.

 

Kisah Sniper GGK Di Bosnia

Kisah Sniper GGK Di Bosnia,ok!| Assalamualaikum.. Dan selamat sejahtera.Semoga Allah mempermudahkan urusan dan memberkati hidup kalian.Kisah ini ditulis daripada rakaman aksi sebenar seorang anggota GGK (pendekar).Semasa penglibatan beliau, Tun Mamat (bukan nama sebenar) di Bosnia (negeri atas angin).

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
1 month and 2 weeks ago.

 

Anda usahawan sukar buat pinjaman bank?

Tadi baru borak-borak dengan seorang usahawan. Kebetulan kereta wife seat belakang kotor sangat almaklumlah anak-anak gemar menumpahkan susu, minuman dan pelbagai makanan kat dalam kereta. Usahawan ni buat servis cuci dalaman kereta secara mobile so kita tak perlu keluar rumah dengan harga yang amat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Affiliate
1 month and 2 weeks ago.

 

7 Benda Yang Aku Belajar Dari Pengalaman Travel Dengan ‘Cruise Ship’

Bila orang sebut tentang kapal cruise, apa yang bermain di fikiran anda? Travel secara mewah? Orang banyak duit saja yang boleh naik cruise? Drama cinta Titanic? Leonardo DiCaprio? Dan bagi yang pernah berlayar dengan cruise, apakah pendapat anda? Anda rasa seronok tak? Atau anda rasa macam ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Perempuan

tips untuk mendapatkan baby girlMenurut Dr Fadzilah Kamsah, kajian menyatakan bahawa lelaki membawa kromosom X Y manakala wanita hanya mempunyai kromosom X. XX - akan hasilkan anak perempuan XY - akan hasilkan anak lelaki Kromosom X mempunyai jangkahayat yang lebih lama, bergerak lambat, tahan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
2 months ago.

 

Tips Mencegah Akaun Facebook Daripada Kena Lock

Sejak kebelakangan ini ramai rakan blogger yang ditemui membuka akaun Facebook baru gara-gara akaun lama mereka kena 'lock' oleh sistem pengurusan Facebook. Antara alasan akaun mereka kena 'lock' ialah terdapat aktiviti "meragukan" dijalankan ke atas akaun tersebut.Ada juga yang menyalahkan laman permainan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
2 months ago.

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Lelaki

petua untuk mendapatkan anak lelakiok...sebelum saya share tips untuk mendapatkan anak lelaki..anda perlu faham bagaimana anak lelaki boleh terjadi..bagi mereka yang anda latar belakang sains mesti dah tahu kan..untuk mendapatkan anak lelaki anda memerlukan chromosome XY..isteri hanya mempunyai chromosome...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
2 months and a week ago.

 

Kopi bantu panjangkan usia

Penggemar kopi pasti teruja dengan dua hasil kajian antarabangsa yang mendedahkan minuman tersebut mampu membantu mereka untuk hidup lebih lama. Laporan kajian penyelidik dari Amerika Syarikat (AS)... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
2 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »