Tag: 'covid19'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'covid19'

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Cancellation of Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon 2020 Due to COVID-19

In light of the uncertainties brought about by the still-developing COVID-19 global pandemic, Dirigo Events regretfully announces the cancellation of the Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) 2020 that was scheduled to take place on 13th and 14th June 2020. Cancellation of Kuala Lumpur Standard...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
4 hours and 59 minutes ago.

 

LinkedIn offers free job postings to accelerate hiring for critical frontline roles in the midst...

Hospitals and nonprofits working on Coronavirus disaster relief and essential services(such as supermarkets,package delivery and warehousing companies), can now post new mission critical jobs for free for the next three months, on LinkedIn, the world’s largest professional network. This is to help...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog soon1992 soon1992 via gainsinfo
18 hours and 30 minutes ago.

 

CLOTH FACE MASK, UNTUK LANGKAH PERSEDIAAN

hai assalammualaikumCloth Face Mask, Untuk Langkah Persediaan - Sejak kes Covid 19 makin meningkat, mulalah orang ramai cari face mask, sebab penyakit ni boleh berjangkit melalui hidung dan mulut. Disebabkan banyak orang cari, sampai semua kedai yang jual, habis dan tak dapat nak restock. Lepas kes semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 day ago.

 

Tips Komuniti SOCAR Semasa Perintah Kawalan Pergerakkan

Sepanjang pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) di seluruh negara oleh kerajaan untuk membanteras wabak COVID-19, rakyat Malaysia digesa untuk #dudukrumah pada setiap masa melainkan jika ada keperluan mutlak untuk keluar rumah. Itupun untuk tujuan penting seperti membeli keperluan, perjalanan ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 day and 9 hours ago.

 

Pengeluaran i-Lestari KWSP

Dalam usaha meringankan beban rakyat Malaysia sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan akibat dari wabak Coronavirus COVID-19, kerajaan telah meluluskan pengeluaran wang dari Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) bagi individu yang mencarum dengan KWSP. Pengeluaran i-Lestari KWSP ini dilihat sebagai sebahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog imnaja imnaja via Rentas Minda
2 days and 4 hours ago.

 

TV ALHIJRAH Lancarkan Pakej Stimulus Industri Kecil Dan Sederhana (PSIKS-TVAH) Secara Percuma

Virus Novel Coronavirus atau Covid-19 bukan sahaja merenggut nyawa, namun amukan makhluk sekecil zarah ini turut merampas kebebasan, mengancam keselamatan dan kestabilan ekonomi, keutuhan sosial serta kecerdasan emosi.Oleh itu, walaupun kelihatan agak drastik, namun Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 days and 15 hours ago.

 

You Are A KILLER If You Don't Stay At Home

You are a KILLER if you don't stay at home! You are a MURDERER if you still insists that going out to buy newspaper is completely harmless! You are an ACCOMPLICE of a homicide if you feel that it is OK to go out and jog for a while. If you are not staying at home when the Movement Control Order is enforced,...

0Disike this ping 2Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus | Lifestyle ⦁ Gadget ⦁ Food ⦁ Travel
4 days and 7 hours ago.

 

COVID19 Kisah Sedih Di Balik Maskot Hello Kitty

COVID-19 | Di Balik Maskot Hello Kitty Yang Menghibur Kanak Kanak, Tersimpan Kisah Sedih Si PemakaiKepada anda yang pernah ke Pantai Teluk Cempedak, Pahang terutama bersama keluarga dan anak anak di musim cuti persekolahan, mungkin pernah terserempak dengan maskot Hello Kitty pink yang menghiburkan kanak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
4 days and 15 hours ago.

 

#SunwayforGood Fund Sunway Employees Step Up To Fight Against COVID-19

Malaysians have stepped up to the plate to help alleviate the hardships of the poor and those hit hardest by the COVID-19 pandemic as well as the Movement Control Order (MCO) that came with it. Now, Sunway Group’s employees are joining the battle, individually and voluntarily. A number of its employees...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
5 days and 2 hours ago.

 

Loading

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Loading tak tahulah nak tulis apa dari petang tadi kononya nak buat post WW sampai dah bertukar hari tak jadi-jadi jugak kah..kah..kah... nak masuk website bsh.hasil.gov.my asyiklah loading dari pada petang tadi. Walaupun Mrs. A dah boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
6 days and 2 hours ago.

 

Recipe: Crispy Instant Noodle Pancake During Movement Control Order

Today’s tea break with a twist. I cooked Crispy Instant Noodle Pancake with hot sauce. What’s yours? Well, it’s kind of boring if we cook instant noodles the way it is, either soup or dry. So here is my Crispy Instant Noodle Pancake Recipe During Movement Control Order.Recipe: Crispy Instant Noodle...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
6 days and 7 hours ago.

 

Cara tebus 1GB internet percuma sepanjang PKP

Mungkin ada lagi yang masih tertanya-tanya cara untuk menebus 1GB internet percuma. Saya pengguna Hotlink Postpaid dan baru ja menebus 1GB untuk hari ini. Saja nak mencuba..Saya telah melanggan unifi internet unlimited, jadi mobile data hanya diguna semasa di luar rumah sahaja. Namun saya akui, pemberian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
6 days and 11 hours ago.

 

Nikmat Berduaan Dengan AL-QURAN Dalam #QURANTIME Di TV ALHIJRAH

Seluruh dunia kini sedang berhadapan dengan saat-saat yang amat genting semenjak virus sekecil zarah yang digelar Coronavirus atau turut dikenali sebagai COVID-19 mengibarkan bendera merah lantas berikrar untuk menjangkiti seluruh manusia di muka bumi tanpa mengira negara, bangsa dan agama anutan.Keazaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week ago.

 

Senarai SOP Baru Perintah Kawalan Pergerakan Fasa Kedua Bermula 1 April

SOP Fasa Kedua Perintah Kawalan Pergerakan Bermula 1 AprilBermula 1 April 2020, SOP baru Fasa Kedua Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan.Berikut adalah senarai SOP Baru Fasa Kedua Perintah Kawalan Pergerakan yang diumumkan oleh Menteri Kanan (Keselamatan),Datuk Seri Ismail Sabri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
1 week ago.

 

Persatuan Seniman Malaysia cadang bantuan khas Covid-19 Penggiat Seni Malaysia (COVIDSENI-2020)

Berbagai-bagai isu timbul ekoran Covid-19 sehingga kadang-kadang menyesakkan kepala.Terkadang terfikir juga mungkin bila sudah menghampiri fasa kedua PKP (1 April - 14 April), telah berlaku serba sedikit perubahan pada cara kita berfikir, tahap emosi dan juga tindakan kita (sedar /tidak sedar).

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week ago.

 

Kempen haiwan angkat dan penajaan Zoo Negara

Terdahulu saya pernah menyiarkan masalah dana yang dihadapi Zoo Negara ekoran penyusutan jumlah pengunjung dan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Covid-19.Pautan :https://www.simiey.info/2020/03/zoo-negara-perlukan-dana-ketiadaan.htmlBeberapa inisiatif telah diambil oleh pihak Zoo Negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week and a day ago.

 

10 Jenis Makanan Ini Dapat Membantu Cegah COVID-19

10 Jenis Bahan Makanan Yang Dapat Menguatkan Tubuh Melawan COVID-19Penularan COVID-19 yang disebabkan virus Corona ini semakin membimbangkan. Sehingga waktu post ini ditulis, sudah ada 37 kematian dicatat disebabkan virus corona ini.Seperti sudah sedia maklum, untuk mencegah penularan virus corona ini, kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
1 week and a day ago.

 

Pesawat Lion Air Bawa Pasukan Perubatan COVID-19 Meletup Di Filipina

Pesawat Lion Air Bawa Pasukan Perubatan COVID-19 Terbakar Lalu Meletup di Filipina.Sebuah pesawat Lion Air yang membawa pasukan perubatan COVID-19 dilaporkan terbakar dan meletup di landasan Lapangan Terbang Antarabangsa Ninoy Aquino (NAIA) jam 8 malam, Ahad (29 Mac 2020) waktu tempatan.Pesawat RPC 5880 itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
1 week and a day ago.

 

Lapisan ozon kembali menebal kesan positif Covid-19

Beberapa hari lepas harga petrol dan diesel menjadi tajuk utama perbualan di antara saya dan isteri. Secara keseluruhannya kami bersetuju penurunan harga setiap minggu disebabkan oleh permintaan minyak yang menurun, supply vs. demand.Saya turut berseloroh kalau harga petrol cecah RM1.00 pun kita boleh buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week and a day ago.

 

Sahut cabaran tayang gambar keluarga di facebook undang penyakit 'ain

Sehari dua ni saya perhatikan wujud satu trend challenge seperti "bergambar dengan Pasangan", "bergambar dengan anak sulung" dan sebagainya. Saya hanya mampu mengeleng kepala dan berharap tiada perkara buruk yang berlaku.Saya bukan bersifat kolot, namun apa yang saya risaukan ialah Penyakit 'Ain. Ditambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week and 2 days ago.

 

1 2 3 4 Next »