User Profile: syedhussein

Show pings in: English | Malay | All

 

syedhussein

Your avatar

Real Name: Syed Hussein

Member Since: 12th July 2016


Perunding Emas Anda | Analisis | Produk | Pasaran | Info | Kewangan | Ekonomi


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Simpanan Emas Jadi Penyelamat Kejatuhan Ekonomi

Simpanan dalam bentuk emas mampu menjadi penyelamat apabila berlaku perkara-perkara seperti kejatuhan matawang,kenaikan inflasi,kegawatan ekonomi dan masalah-masalah lain yang luar jangka seperti kehilangan perkerjaan secara tiba-tiba,sakit,dan beberapa perkara yang timbul kesan tempias daripada kejatuhan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 day and 3 hours ago.

 

Rupa Bentul Goldbar Amethyst 1 Gram

Sebelum ni saya di tanya mengena rupa bentuk Goldbar emas 999.Pada kebiasaanya,ramai orang akan beranggapan mengenai emas hanya terhad untuk perhiasan seperti cincin,subang,rantai gelang dan lain-lain.Fungsi emas sebenarnya tak terhad kepada emas perhiasan.Yang selalu digunakan untuk emas perhiasanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 day and 7 hours ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 day and 22 hours ago.

 

Harga Emas Berpotensi Cecah Rm200 Per Gram

Emas berpotensi sebagai bentuk pelaburan jangka panjang.Dalam trend pengerakan semasa bulan ogos 2017,emas terlibat dalam aktiviti perdagangan yang agak rancak ketika penguasaan dollar amerika sedang diperkatakan.Emas pada bulan ogos mencatatkan pencapaian baik apabila menyentuh paras $1300.00 seaun.Dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 days and 6 hours ago.

 

Simpan Emas Dalam Bentuk Goldbar

Goldbar memang terkenal sebagai bentuk simpanan aset.Goldbar atau nama lainya adalah jongkong emas kerap dijadikan sebagai bentuk simpanan pilihan bagi kebanyakan pemilik kekayaan.Goldbar StandartBerbanding sekarang,terdapat goldbar seberat 1gram yang boleh dimiliki oleh sesiapa jua dengan harga yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 days and 23 hours ago.

 

Harga Emas Hari Ini 20 Ogos 2017

Marhun CalculatorGold Price Malaysia (Malaysian Ringgit)Conversion : 1 troy ounce = 31.1034768 gramsMalaysian Ringgits per GramMalaysian Ringgits per KiloHarga emas dipasaran malaysia ditutup rm177.17 setiap gram.Emas mengalami penurunan minggu ini setelah mencatat kenaikan yang mendadak pada minggu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
3 days and 19 hours ago.

 

Cara Kira Marhum Ar Rahnu Dan Ketulenan Emas

Pengiraan marhum adalah mengikut ketetapan disetiap institusi kewangan atau penyedia kemudahan ar rahnu atau pajakan islam masing-masing.Ada juga yang tetapkan 65%.Kalau ar rahnu pos malaysia,mereka menetapkan kadar 75% pembiayaan daripada kadar marhum.Contoh dan jalan pengiraan saya akan terangkan dibawah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
5 days and 9 hours ago.

 

Tips Simpan Emas : Pilih Goldbar 999 Atau Barang Kemas 916

Tips Simpan Emas ini saya kongsikan supaya anda dapat sama-sama membuat pilihan berdasarkan keperluan menyimpan.Apa yang perlu anda pilih dan tetapkan? apa yang anda mahukan bila menyimpan goldbar emas 999 dengan barangan kemas 916? Nak pilih yang mana? goldbar 999 atau barangan kemas 916?Tetapkan Matlamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
6 days and 10 hours ago.

 

Cincin Emas 916 Bawah 1gram Baru

Petang ni saya bawa masuk 1 lagi cincin emas mampu milik murah.Saya hanya bawa masuk cincin yang berketulenan antara 916 hingga 999.Bawah dari grad tu saya tak jual.Sebab saya nak fokus grad tu saja dulu.Baik.Hari ni saya dah bawa masuk cincin yang bawah dari berat 1gram.Dengan berketulenan 916 dan berat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 week ago.

 

Tak Boleh Install Itunes Untuk Windows 7 8 Dan 10?

Tak Boleh Install Itunes Untuk Windows 7 8 Dan 10?Cuba Guna Cara Ni.Kalau Anda nak install itunes untuk windows tapi tersangkut sebab-sebab yang boleh buatkan anda garu kepala,boleh cuba cara ni.Mudah ringkas dan senang.Proses Install iTunes Run as AdministratorCuma jalankan saja RUN AS ADMINISTRATOR semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 week and 4 days ago.

 

Ar Rahnu Express Pajak Emas Tanpa Riba

Ar Rahnu Express Pajak Emas Tanpa Riba.Islam membenarkan dalam urus trasaksi seperti pajakan untuk mendapatkan tunai.Contoh sistem yang dibenarkan islam adalah kaedah Ar Rahnu.Sistem ini dibolehkan walaubagaimanapun ia hendaklah bebas daripada sebarang unsur riba yang haram.Bagi mereka yang ingin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 week and 4 days ago.

 

Laporan Harga Emas 7 Hingga 12 Ogos 2017

Laporan harga emas untuk mingguan bulan ogos ni jom tengok graf harga dibawah.Okey,untuk minggu ni,harga emas ditutup dengan penuh aksi bergaya,apabila mencatat peningkatan harga.Bagi saya yang tinggi sejak beberapa minggu kebelakangan ini.Laporan Harga Emas 7 Hingga 12 Ogos 2017Harga emas ditutup tinggi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 week and 5 days ago.

 

Iphone 5 Support 4G LTE 5Band Webe Mobile?

Untuk melanggan perkhidmatan Webe Mobile intenet yang pakej rm79 tu kenalah ada handphone yang support 4g LTE 5 Band.Entah apakah bendanya lagi ni nak kena support bagai..haha.Memang macam tu lah teknologi berkembang.Dari 2g sampai kepada 4G LTE 5 Band,akan datang tak tahulah macam mana.Okey.Bagi pengguna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 week and 6 days ago.

 

Macam Mana Nak Jimatkan Guna Bateri Iphone?

Macam mana nak jimatkan penggunaan bateri iphone?.Cara nak jimatkan penggunaan bateri iphone adalah dengan mematikan beberapa fungsi yang tak diperlukan.Contoh mematikan bluetooth ketika tak diperlukan,dan lain-lain lagi applikasi yang tak diperlukan atau perlu dikurangkan.Ada beberapa perkara yang perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 weeks and a day ago.

 

Pengalaman Naik UberX Malaysia

Naik uber ni senang rupanya.Tak susah yang dijangka.Maklumlah kali pertama naik.Memanglah sikit risau kalau salah plan.Okey.Oleh kerana dah ada pengalaman naik ni,saya tuliskan coret-coret pengalaman naik uber dua kali.Pengalaman naik uber dari ktm shah alam ke bukit bandaraya shah alam seksyen u11.Dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 weeks and a day ago.

 

Gambar Amatur Gerhana Bulan Semalam

Gambar-gambar gerhana bulan yang di ambil mengunakan kamera handphone je.Kalau nak yang gambar yang super clear kenalah guna kamera berkualiti super high macam teleskop,tapi harga teleskop boleh dikatakan tinggi dan mahal sesuai kualiti.Jom tengok gambar amatur diambil dari kamera-kamera handphone sekitar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 weeks and a day ago.

 

Tips Membuat Simpanan Peribadi

Perbagai kaedah dan cara dapat digunakan sebagai galakan peribadi untuk mula membuat simpanan peribadi.Matlamat MenyimpanPerlu diberikan perhatian adalah objektif atau matlamat sebenar kepada simpanan.Ada beberapa matlamat utama SIMPANAN PERIBADI.Pertama-Simpanan Jangka PendekKedua-Simpanan Jangka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 weeks and 2 days ago.

 

Harga Emas Dipasaran Dunia Dijangka Rendah Minggu Depan

Untuk minggu depan,harga emas dijangka rendah bermula minggu kedua pada bulan ogos 2017 berikutan dollar amerika yang akan mengukuh pada minggu yang sama.Pertembungan dua item pasaran dunia ini memberikan peluang kepada peminat emas untuk mendapatkan emas dengan harga lebih rendah minggu kedua bulan ogos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 weeks and 2 days ago.

 

Perkara Yang Mengagalkan Anda Simpan Duit

Pantang dah gaji,mulalah nak shoping sakan.Sukar nak berdisplin bila pegang duit tunai?Tips Mendisiplinkan Diri Dalam MenyimpanSaya akan huraikan beberapa situasi yang dialami kenapa seseorang itu gagal membuat simpanan.Banyak Perkara yang membuat anda berasa sentiasa nak kelurkan duit,walaupun anda bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
2 weeks and 2 days ago.

 

Set Barangan Emas Sesuai Untuk Hantaran Perkahwinan

Ini dia set yang ideal untuk pengantin lelaki menjadikan barangan emas sebagai hantaran buat pasanganya yang dicintai.Dihari bahagia itu,dengan hantaran yang membuatkan pengantin wanita berasa teruja dan begitu mengkagumkan.Set-set ini sebenarnya bukan ditetapkan.Tapi dipilih-pilih mengikut kadar hantaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
1 month and 2 weeks ago.

 

1 2 3 Next »