User Profile: sayaiday

Show pings in: English | Malay | All

 

sayaiday

Your avatar

Real Name: sayaiday

Member Since: 10th July 2015



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 18

Monthly Recap : April 2017

April oh April. Ini artikel "Monthly Recap" yang ke-2 di blog Iday. So, iday akan update apa yang berlaku sepanjang bulan April.Expenses/PembelanjaanHighlight pembelanjaan untuk bulan ni adalah Adidas NMD. Iday sebenarnya dah lama nak kasut NMD, akhirnya beli jugak. Sebenarnya Iday nak NMD Merah Biru,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
4 days and 8 hours ago.

 

Hero Seorang Cinderella - Fattah Amin Dan Fazura #FattZura

Hero Seorang Cinderella - Fattah Amin Dan Fazura #FattZura | Ini antara drama yang Iday tengah tunggu sekarang. Iday memang minat Fazura sejak era Gol Dan Gincu lagi. Fazura sangat cantik and natural bila berlakon. Tak sabar nak tengok sebab dia. HeheheBaru je tengok video interview Fattah Amin dan Fazura...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
5 days and 9 hours ago.

 

True Love - Kata Hati | Persembahan Live Lagu Dari Video Neelofar Hijab

Siapa dah tengokvideo promo Neelofar untukRaya tahun ini, True Love? Kalau dah tengok, mesti ada thought yang short film tu betul-betul follow kisah cinta #Lofattah. Kan? Dari scene berlakon filem bersama, makan McD and Neelofa teman Fattah main futsal.Sampai kawan yang teman pon orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 week ago.

 

Gesel Gigi Ketika Tidur

Siapa yang pernah gesel gigi semasa tidur?Sebenarnya, Iday baru je tahu yang Iday ada tabiat gesel gigi ni and Iday sangat risau kalau tabiat ni tak hilang. Kita yang tidur memang takkan sedar tapi orang yang tidur dengan akan rasa ngilunya.Bila Iday tahu yang Iday ada tabiat macam ni, rasa malu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 week and 2 days ago.

 

Buffet Ramadhan 2017 : Bangi Golf Resort

Restorang Bangi Golf Resort (BGR) memang sentiasa menjadi lokasi pilihan untuk berbuka puasa. Terkenal dengan sajian buffet gastronomi yang menawarkan pelbagai pilihan juadah berbuka puasa dan kualiti makanan terbaik dengan harga buffet yang berpatutan. Untuk Ramadhan Buffet 2017, BGR akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 week and 3 days ago.

 

Keputusan Anugerah Bintang Popular 30 2017

Keputusan Anugerah Bintang Paling Popular 2017 | Satu-satunya anugerahyang iday ambil kisah walaupon iday tak pernah undi. HahahaIday ada senaraikan keputusanKeputusan Anugerah Bintang Paling Popular 30 dibawah, iday juga ada highlight mana yang Iday jangka akan menang berdasarkan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 week and 4 days ago.

 

Fidget Spinner Malaysia

Siapa tahu Fidget Spinner? Mainan ni mula trend sejak akhir-akhir ni, even dekat office pon ada beberapa orang yang dah beli. Iday ada tanya salah seorang yang beli, kenapa dia nak beli fidget spinner ni? Follow trend ke? Suka-suka ke?Rupa-rupanya fidget spinner ni buat dia kurang tekan-tekan pen tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
2 weeks ago.

 

Giveaway Cash RM1000 Mei 2017 By Emas Putih

Jemput joinGiveaway Cash RM1000 Mei 2017 By Emas Putih ni ye ![Tekan Banner Di Atas Untuk Join GA Ini]Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih di sponser olehEmas Putih,Jimat Melancong,Miamorzafirah,Saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
2 weeks and a day ago.

 

Maaf - Biru Band | Lirik Video

Biru Band - Maaf? Hari-hari asyik ulang-ulang dengar lagu dari artis Indonesia ni.Siapa yang suka dengar lagu Indonesia? Memang boleh geng dengan Iday. Iday rasa Iday start dengar and suka lagu Indonesia since zaman sekolah menengah. Masa tu memang banyak lagu-lagu Indonesia yang top.Tapi kali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
3 weeks ago.

 

Baca Ini Dahulu Sebelum Beli Produk Kurus Apple Fiber Plus

Mesti ramai mereka di luar sana pening bila nak beliproduk kurussebab banyak sangat lambakkan jenama-jenama produk kurus yang berada di pasaran sekarang.Bila membuat survey dan periksa kelebihan dan kekurangan setiap produk, akhirnya tak jadi beli sebab pening nak buat pilihan untuk beli produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
3 weeks and 2 days ago.

 

Terkejut Dengan Berita Pemergian Mohd Thaqif Amin

Assalamualaikum,Sebenarnya Iday masih terkejut dengan berita pemergian Thaqif. Allah lebih sayangkan Thaqif. Memang sedih and marah bila Iday tahu apa yang berlaku pada Thaqif. Dipercayai didera sehingga menyebabkan ke dua kaki dipotong. Tak lama lepas tu, tangan pula dijangkiti kuman. Apa la dosa anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
4 weeks and a day ago.

 

Resepi Ikan Singgang Mudah dan Cepat

Resepi Ikan Singgang Terengganu Mudah dan Cepat | Membesardi Terengganu memang akan biasa dengan masakan Ikan Singgang. Itu memang favorite Iday sejak dari kecil. Antara makanan yang Iday takkan pernah bosan, lagi-lagi kalau mak yang masak. HeheheLagi sedap bila makan dengan nasi putih panas,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month ago.

 

Kelakar Teruk Pian Kpop Dalam Motif Viral

Siapa yang tak kenal Pian Kpop, yang pernah viral dengan video marah wanita kentut dalam bank. Memang kelakar. Baru-baru ini Pian di jemput sebagai tetamu jemputan Motif Viral.Iday memang sekarang selalu layan video Thinker Studios dekat Youtube sebab diorang ni memang kelakar, lagi-lagi video Troll-lala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month and a week ago.

 

KFC Value Treats Dari RM 3.90

KFC antararestoranfast food yang Iday takkan pernah bosan. Iday rasa takderestoran fast food yang dapat lawan rasa ayam dekat KFC, bagi pendapat Iday la. Hehehe Then KFC selalu menawarkan hidangan menu baru dan promosi kfc yang best-best.So, baru-baru ni KFC baru keluarkan menu baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month and a week ago.

 

11 Websites Untuk Pre-Order Samsung Galaxy S8 S8+

Yes, new Samsung Galaxy S8 S8+ is here and korang bolehmula pre-order bermula hari ni di 11 website yang Iday senaraikan di bawah. Senarai ini memang rasmi dikeluarkan oleh pihak Samsung sendiri di website diorang.Paling best, kalau korang direct order dari website diorang, korang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month and 2 weeks ago.

 

Senarai Pemenang Dan Video Anugerah DFKL 2017

Anugerah DFKL adalah singkatan bagi Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur. Anugerah DFKL 2017 telah diadakan semalam iaitu 9 April 2017 di Putrajaya International Convention Centre (PICC). Iday tak sempat tengok sebab hantar parent balik kampung. Tapi Iday dah jangka siapa pemenang untuk drama terbaik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month and 2 weeks ago.

 

Pengaruh Kartun, Kanak-Kanak 7 Tahun Terjun Dari Tingkat 10 Dengan Payung

Seorang kanak-kanak dari wilayah Suzhou, China cedera parah setelah terjun dari tingkat 10 menggunakan payung. Kanak-kanak yang berusia tujuh tahun itu ingin meniru perbuatan siri kartun dimana salah satu wataknya menggunakan payung itu sebagai ‘parachute’ - Astro AwaniNasib baik kanak-kanak tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month and 2 weeks ago.

 

Ini Cara Iday Atasi Masalah Bloglist Selalu Hilang

Iday rasa kebanyakkan blogger menghadapi masalah bloglist hilang terutama mereka yang menggunakan platform blogspot. Kan? Iday perasan yang kalau Iday edit code html, bloglist akan automatik hilang. Harap isu ini dapat diselesaikan oleh pihak Blogger.Iday memang selalu letakkan bloglist di blog Iday...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month and 2 weeks ago.

 

Kisah Seram Rumah Sewa

Tadi Iday ada baca 1 kisah seram yang tengah viral. Memang menakutkan dan Iday memang tak kuat untuk hadapi keadaan seperti itu. Alhamdulillah, rumah yang Iday tinggal sekarang belum lagi terkena gangguan-gangguan makhlus halus ni.Iday sebenarnya nak cerita pengalaman seram ketika menyewa rumah di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month and 3 weeks ago.

 

Monthly Recap : March 2017

Selamat datang April! My favorite month sebabIdaydilahirkan pada bulan and start bercinta dengan Islam pon bulan April :pTapi entry kali ni, Iday taknak cerita tentang bulan April tapi nak story apa yang berlaku sepanjang bulan March. Sebelum ni, Iday selalu buat artikel "My Monthly Favorite"...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
1 month and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »