User Profile: nikzhafran

Show pings in: English | Malay | All

 

nikzhafran

Your avatar

Real Name: nikzhafran

Member Since: 9th July 2010



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Bagaimana untuk Enable atau Disable Tab Hover Cards di Microsoft Edge Chromium

Microsoft telah mengguna Chromium dalam pembangunan Microsoft Edge untuk mewujudkan keserasian web yang lebih baik. Microsoft Edge baru ini telah membuaaat Chromium yang sama dengan pelayar Google Chrome, yang menawarkan anda keserasian dan prestasi web terbaik.Microsoft juga memperkenalkan logo Microsoft...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

Altel pamer kenderaan autonomi 5G di Langkawi

LANGKAWI, 21 Jan -- Altel Holdings Sdn Bhd, yang merupakan sebahagian daripada Kumpulan Syarikat AlBukhary dan Tradewinds Corp, mempamerkan kenderaan ulang-alik autonomi empat tempat duduk di Projek Demonstrasi 5G Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC) 5G (5GDP) di sini.Dalam kenyataan hari ini, Altel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

Resepi Pie Apple

Bahan-bahannya:3 sudu gula perang2 sudu marjerin3 biji apple hijau - dipotong dadu, direndam dalam air sejuk dan ditoskanSerbuk kulit kayu manissedikit perahan lemonpuff pastry squaretepung jagung - 1/4 sudu dibancuh dengan airkuning telur

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

Introducing the new Microsoft Edge

Microsoft Edge Chromium merupakan browser terbaru buatan Microsoft untuk menggantikan Internet Explorer dan EdgeHTML yang sekarang ada di Windows 10. Selain tersedia untuk Windows 10, Microsoft Edge Chromium juga tersedia untuk OS Windows 8.1, Windows 7, dan MacOS.Browser Edge Chromium nak dekat sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

Bagaimana untuk menghubungkan Call of Duty Mobile dengan official COD account

Dengan kemas kini musim 3, Activision memperkenalkan cara baru untuk log masuk ke permainan Call of Duty Mobile untuk save game progress dan data permainan. Terdahulu, pemain hanya mempunyai pilihan sama ada bermain permainan dalam guest mode atau menggunakan platform media sosial untuk masuk ke dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

Realme 5s

Kategori telefon pintar budget mungkin yang paling kompetitif selepas segmen telefon premium. Yang terakhir ditandakan dengan reka bentuk dan inovasi baru dan beberapa pelancaran pada masa tertentu tahun ini sahaja. Yang pertama, sebaliknya, hampir dibanjiri dengan pilihan, terima kasih kepada pelancaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

OnePlus 6, 6T menerima update terbaru OxygenOS 10.3.1

OnePlus telah melancarkan kemas kini perisian baru untuk telefon bimbit 2018 - OnePlus 6 dan OnePlus 6T. Kemas kini terkini - OxygenOS 10.3. - adalah kemas kini tambahan yang datang dengan pelbagai perbaikan bug dan penambahbaikan tahap sistem. Kemas kini ini termasuk patch keselamatan Android dikemas kini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

Honor View 20

Features4000mAh (typical) batterySuper Charge: 55% in 30 minsKirin 980Magic UI 2.0.18GB RAM + 256GB ROM6GB RAM + 128GB ROMVariant availability may differ for different countries, please check local country websites for more informationDisplay6.4 inches, 2310 x 1080 pixelsDimensionsHeight :156.9...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

Prosedur Penukaran Enjin

Langkah pertama : Hadir ke Puspakom dan bawa dokumeni. Surat kastam 1ii. Sijil Pemilikan Kenderaan (VOC)iii. KenderaanDokumen yg perlu ada:1. Borang Pemberitahuan Penukaran Enjin Borang B22. Geran Pendaftaran yang asal3. Resit asal pembelian enjin/halfcut dari kedai potong.. kena pastikan enjin yg anda beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and a week ago.

 

Claim Grab E-Tunai Rakyat

Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berkata, program e-Tunai Rakyat itu yang dilancarkan dengan dana keseluruhan RM450 juta akan disalurkan melalui tiga pengendali e-dompet terbesar di Malaysia iaitu Grab, Boost dan Touch ‘n Go. Menurutnya, RM30 itu boleh dibelanjakan untuk semua barangan dan perkhidmatan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and 2 weeks ago.

 

Oculus Go Standalone Virtual Reality Headset

Oculus Go is a whole new way to watch in VR. With crystal clear optics and state-of-the-art 3D graphics, the headset feels more like a personal theatre. Just put it on, switch it on, and enjoy the littlest, big screen around. Watch a movie on a 180” inch screen, catch a sold-out concert from the front...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and 2 weeks ago.

 

Mi True Wireless Earphones

Specifications Model TWSEJ01JY Net Weight 58g Impedanc 16Ω Charging Port USB Type-C Input 5V = 1.1A Wireless Connectivity Bluetooth 4.2 Wireless...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and 2 weeks ago.

 

Windows 10 sign-in menggunakan fingerprint and other option

Sekarang Microsoft telah cuba untuk membuat safety feature yang terbaik untuk pelanggan dan bagi yang tidak mempunyai fingerprint boleh beli portable di kedai ada jual dan untuk access ke sign-in options, Sila pergi keStart Settings Accounts Sign-in options. Pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and 3 weeks ago.

 

PlayStation 5

Setelah sekian lama, Sony akan keluarkan PS5 terbaru akan datang. Sony 4 kepada 5, ia mengesahkan beberapa spesifikasi yang menarik seperti sokongan audio 3D dan SSD untuk lebih pantas.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and 3 weeks ago.

 

Tukar Valve Cover Gasket Waja

Ok Masa cuti abru nie aq x sempatlah nak buat video buat kereta ngan tangan kotor. Dapat tangkap gambar jelah dan bagitau bagaaimana dan apa yang perlu berli untuk tukar cover gasket untuk proton waja dan tukar minyak hitam.Buang semua wayar yang ada kat keliling head dan selepas bukak jangan lupa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months and 3 weeks ago.

 

Bela Itik dan ayam

Hai lama dah berblogger biasalah internship dan selalu je sempat nak pbaut post. Minggu lepas aq balik Johor cuti dalam seminggu jugak dan byk benda aq buat kecuali memasak tidak sempat nak buat video. Mak aq ada masak itik memang penat jugaklah pergi tangakp itik lepas tu sembelih dan nak buang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
3 months ago.

 

WhatsApp fingerprint

Now we know that WhatsApp update with a fingerprint when to open Whatsapps and it make save for other people that can open our WhatsApp. You can follow the video below for enable fingerprint.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
4 months and 3 weeks ago.

 

Apps Buy Muslim made First(BMF)

Bagi aku BMF nie untuk bagi lagi semangat kat orang Muslim untuk bukak lagi pelbagai perniaga. Sekarang pon aq sendiri perlahan-perlahan beli produk muslim walaupon ada harga mahal sikit je setakat 2 ke 3 ringgit apalah sangat kan. Sebolehnya kita utamakan produk orang muslim.Untuk download app block click...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
5 months and a week ago.

 

Tukar KYB Monoshock Yamaha FZ150

Harinie aq abis dalam 175 ringgit beli Mono sebab yang lama punya bocor abis hitam taik2 keluar lepas tu bunyi krik2 macam naik lori dah hahaha. Tapi jangan risau dia sebenar x de effect kat benda lain cuma x berpa sedaplah nak bawak.Motor nak buat pergi kerja mesti kena jaga huhuhu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
5 months and a week ago.

 

Semak Kelayakan Subsidi Petrol

Program ini untuk meringankan beban isirumah berpendapatan rendah dengan memberi subsidi petrol. Walaupon tidak banyak tapi dapat kurangkan serba sedikit beban kos untuk minyak kenderaan.Untuk semakan boleh klik link dibawahhttps://psp.kpdnhep.gov.my/index.php?id=1page_id=2Sebarang Pertanyaan:-Bahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
5 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 Next »