User Profile: mycy7882

Show pings in: English | Malay | All

 

mycy7882

Your avatar

Real Name: Muhamad Yusri

Member Since: 22nd August 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Top Komentator Bulan Mei 2015

Assalamualaikum semua. Lamanya tak mengadap blog ni. Ha ha. Bukan blog ni je, blog-blog lain pun. Bizi lah katakan. Bizi dengan kerja hakiki. Blog ni hanya sekadar di pinggiran. Rasa nak buat new post, aku buatlah. Tiada paksaan daripada sesape pun. Semuanya atas kerelaan hati. Kalau terpaksa tulis blog tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
6th June 2015 6:09pm

 

Bayaran Ketiga Komisyen Dari Mobicow

Yup. Semalam dapat lagi komisyen dari iklan Mobicow. Ini merupakan bayaran ketiga komisyen dari Mobicow yang dibayar kepada aku melalui PayPal. Bayaran komisyen yang pertama ada aku kongsikan di dalam artikel Bayaran Pertama dari mobicow manakala bayaran komisyen kedua aku kongsikan di dalam artikel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
17th May 2015 12:53pm

 

Selamat Hari Guru 2015

Setiap kali tiba 16 May setiap tahun, Hari Guru pasti akan disambut oleh semua lapisan usia tidak kira muda atau pun tua. Hari untuk mengenang jasa dan pengorbanan warga pendidik khususnya. Ada macam-macam cara dilakukan untuk menunjukkan ekspressi penghargaan kepada guru. Beri ucapan melalui kad ucapan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
15th May 2015 10:59pm

 

Promosi Pembukaan Johor ‎Steamboat

Restoran Johor Steamboat akan dibuka secara rasminya pada 18.05.2015 ini. Jadi, kepada warga Johor Bahru dan yang berdekatan dengannya sila kosongkan perut korang pada 18.05.2015 ini kerana Johor Steamboat akan belanja korang semua makan free‬ buffet steamboat bermula jam 8.00 malam sampai kenyang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
14th May 2015 3:29pm

 

Perlu Ke Ambil Tahu Tentang Google Plus One?

OK. Artikel kali ni ringkas je. Malas nak cerita panjang-panjang. Korang bukannya baca pun kalau aku tulis panjang-panjang. Ramai yang sudah tahu, google sudah lama ada Google Plus One. Jika nak dibandingkan dengan sesuatu ia sudah semestinya facebook like. Jika korang suka sesuatu blog atau website...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
13th May 2015 12:38pm

 

Restoran Johor Steamboat

Ya. Berita baik untuk kaki makan khasnya untuk orang-orang Johor Bahru. Restoran yang diberi nama JOHOR STEAMBOAT milik bumiputera dan sudah pastinya HALAL akan dibuka di Taman Adda Height. Proses pembikinan kini sudah hamper siap sepenuhnya di samping RD yang mantap adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
11th May 2015 10:17am

 

Kenapa Sambut Hari Ibu?

Hari ini banyak betul update pasal sambutan Hari Ibu di media-media sosial seperti facebook, tweeter, instagram dan juga whatsapp. Ada yang beri ucapan. Ada yang mengirim gambar dan tak kurang juga yang tak buat apa-apa pun. Ada juga yang berkongsi pendapat alim ulama tentang sambutan hari ibu ini. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
10th May 2015 10:08pm

 

Peperiksaan Radio Amatur (RAE) Jun 2015

Ya. Ia datang lagi, Peperiksaan Radio Amatur 2015. Untuk makluman, sesiapa yang berminat untuk menjadi Pengendali Stesen Radio Amatur, pendaftaran RAE telah dibuka melalui Website SKMM/MCMC. Sila layari laman web berikut untuk maklumat lanjut dan pendaftaran secara online. Laman Web Rasmi SKMM Tarikh RAE :...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
3rd May 2015 12:20pm

 

First Name dan Last Name PayPal

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, First Name dan Last Name PayPal membuatkan aku termanggu sebentar. Beberapa hari yang lepas aku ada sign-up akaun untuk PayPal baru aku. Oleh kerana sudah terlalu lama aku sign-up akaun PayPal, jadi aku sudah tidak pasti bagaimana untuk letak first name dan last...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
18th April 2015 11:05am

 

Semangat Masih Ada

Secangkir Rindu qoqo stevia buat penyegar mata, salam sejahtera kepada semua pembaca blog muhamadyusri dot com. Setelah blog ini direhatkan selama 4 setengah bulan, hari ini aku kembali menulis. Menulis bukan kerana nama, menulis kerana ada sesuatu yang mahu dikongsikan bersama. Pada kebelakangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
4th April 2015 4:14pm

 

Bayaran Pertama Dari Mobicow

Ya. Pagi ni dapat emel daripada Paypal memaklumkan yang Mobicow dah mengirimkan sedikit duit ke dalam akaun Paypal aku. Ini adalah bayaran pertama dari Mobicow yang aku dapat selepas 4 bulan aku join program ni. OK lah tu dapat juga walau tak banyak. Apa sebenarnya Mobicow ni? Mobicow merupakan media...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
17th December 2014 8:02am

 

Apa itu Qaseh Gold?

Qaseh Gold merupakan minuman herba berkonsepkan formulasi makanan sunnah dengan kurma, madu tiin, zaitun, habbatus sauda, delima air zam zam dan pelbagai ramuan herba terbaik yang padat dengan khasiat untuk tenaga dalaman dan luaran. PENYEDIAAN SECARA AMALAN PENGILANGAN ISLAMIK (IMP): Diperkasakan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
16th December 2014 1:03am

 

Retro Sabtu:Salju Di Danau Rindu – Mamat Exists

Ke mana mengilangnya Mamat bekas penyanyi kumpulan Exists ni ya? Sekian lama tidak mendengar berita sama ada di media cetak mahupun media elektronik. Mungkin ramai masih mengenali penyanyi yang popular dengan lagu Untukmu Ibu, Rahsia Pohon Cemara dan Janji Padamu pada sekitar awal tahun 90-an. Bahkan setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
13th December 2014 12:55pm

 

Kalau Aku Jadi Full Time Blogger.

Ya. Aku berangan-angan nak jadi full time blogger. Sila jangan gelak. Korang ada juga ke angan-angan sebegini? OK. Aku cuba untuk meletakkan diri aku dalam situasi sebagai seorang full time blogger dengan hanya berimaginasi pada tahap galaksi bima sakti di langit ke tujuh. Maka terciptalah andaian persoalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
1st November 2014 3:59pm

 

Update Page Free Backlinks

Yup. Aku baru je update satu page kat blog ni iaitu Free Backlinks. Memang dah lama sangat aku tak update senarai blog kat page tu. Semalam aku ada masa sikit, al-maklumlah cuti hari 1Malaysia. Tujuan aku buat senarai link blog rakan-rakan blogger bukannya apa, senang untuk aku buat rujukan dan juga buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
17th September 2014 8:58pm

 

Suatu Pagi di Lebuh Raya Senai-Desaru

Lebuh raya Senai-Desaru atau pun Senai Desaru Expressway (SDE), kini menjadi antara laluan jalan raya utama di Johor. Lebuhraya yang menghubungkan di antara Senai, Ulu Tiram,Pasir Gudang dan Kota Tinggi ini juga dikenali dengan nama E22. Selain menjadi jalan utama di Johor, SDE juga mempunyai daya tarikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
16th September 2014 10:27pm

 

Apa itu motivasi?

YesIt’s Monday! Monday blues ke korang pagi-pagi Isnin ni?Moh jom layan baca blog aku ni,hu hu. Ramai di antara kita yang tercari-cari apakah pengertian motivasi dan bagaimana memotivasikan diri? Aku juga seperti korang semua, kadang-kadang hilang motivasi dan kadang-kadang terlebih banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
15th September 2014 8:04am

 

Give away Template WordPress Premium Dari AzmanIshak.Com

OK. Saudara Azman Ishak dengan berbesar hatinya ingin memberi Template WordPress Premium secara percuma dengan hanya membuat satu entri ringkas mengenai mana-mana entri dalam AzmanIshak.Com yang bermanfaat bagi korang. Aku telah memilih entri yang bertajuk ‘Cara atasi masalah gelembung pada printer topup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
14th September 2014 9:52pm

 

Komen dan Spam Komen

Ya.Penat sikit hari ni.Lepas ambil XYL dari tempat kerja dia,aku bawak dia dan harmonics pergi makan chicken chop yang mana merupakan salah satu makanan feveret kitorang sejak 2 menjak ni. Perut dah kenyang baru rajin sikit nak bukak laptop untuk mengadap blog-blog sambil-sambil buat blog walking. Hari ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI.COM
12th September 2014 11:23pm