Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Month

Page 9 of 40

Kisah Ku Cabaran Dan Strategi Selesai Hutang

Sebenarnya rasa nak cerita lama kisah bagaimana saya dapat selesai hutang sedikit demi sedikit cuma ada part perlu ditapis kerana hal-hal peribadi tak sesuai diceritakan. Di akaun media sosial saya lihat diorang ingat hanya 2 selesai hutang pinjaman pelajaran sahaja sedangkan ada 3 lagi hutang saya dapat...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanman82 wanman82 via Azwan Alaman
3 weeks and 2 days ago.

 

2018 Fitter Stronger Physically, Emotionally, Mentally

Happy New Year! I would like to thank each and everyone of you for your support and care. I will continue to share more experiences and hope that it will benefit you all. Lets cheers to a better 2018 and may all of us be fitter stronger emotionally, physically and mentally. Well, 2017 was rocky...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
3 weeks and 2 days ago.

 

TAHUN 2017 YANG PENUH KEGEMBIRAAN

hai assalammualaikumPenghujung Tahun 2017 - My Bestnine 2017 picture..huhuhu..Bila tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2017, nak kata ada perkara tak best, entahla, macam takda je..hahaa. Semuanya ok. Macam banyak benda gembira yang berlaku sepanjang 2017. Rasanya semua benda nak kongsi dalam blog.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 2 days ago.

 

Setengah Hari di Pulau Langkawi

3 hari tinggal blog (gulp!). Now nak tutup dengan cerita menarik. Mana menghilang selama 3 hari? Sebenarnya minggu ni minggu exam jadi I struggle untuk exam la cerita dia..tup,tup...parents datang melawat buat surprise ajak keluar makan malam..hehe..Keesokan pula parents ajak jalan-jalan. Nak tolak berat la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bobby Bobby via S Diaries
3 weeks and 2 days ago.

 

Derma Darah Sebagai Satu Tanggungjawab

DERMA DARAH Sekiranya anda pernah menderma darah walaupun sekali, anda adalah merupakan insan yang istimewa dan sumbangan yang telah diberikan tidak ternilai harganya!! Untuk menderma darah seseorang didorong oleh banyak faktor termasuk kesedaran diri sendiri untuk berbakti, ingin membantu pesakit yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 weeks and a day ago.

 

Highlights of 2017 Happy New Year

2017 has finally come to an end and we welcome a brand new year! We look back at the memories we've made and all the good food we've eaten throughout the whole of last year. Here are some highlights and our favorite moments.Fun staycations...In this little piece of heaven in Ipoh... The Haven.Visited the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 weeks and a day ago.

 

Drama Korea Bulan Disember 2017

Drama Korea Bulan Disember 2017Selamat Tahun Baru 2018 buat pengunjung Blog Miss Banu Story ini, berbalik pada entry ini, ada 5 Drama Korea yang berjaya dihabiskan pada bulan Disember 2017. Ada drama di bawah ini yang dah buat Review pun, ada juga yang belum. Apa pun jom tengok Senarai Korean Drama yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
3 weeks and a day ago.

 

Zaanse Schans windmill area leisure day

Windmill is Netherlands worldss famous heritage. Its a mechanical structure with a big fan to harness the energy from wind. Its an interesting piece of equipment that is still functioning nowadays. Zaanse Schans is the best area to discover this amazing windmill. You will loves the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bradlock80 bradlock80 via Chaseeker
3 weeks and a day ago.

 

Bersarapan pagi di medan selera berdekatan dengan dataran helang Langkawi

Pagi tuhujanlebat. Misi mencari tempat sarapan best agak terhad. Last-last jumpa dengan medan selera berdekatan dataran helang ni....so, bedal je la walaupun satu kedai je buka pagi tu..tapi sebab kedai yang satu tu ada roti canai, jadi ia telah menepati kreteria sebagai kedai untuk sarapan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 weeks and a day ago.

 

Pulau Jeju Destinasi Pelancongan Bertaraf Dunia

JIKA anda penggemar tegar drama Korea, pasti nama Pulau Jeju tidak menjadi sesuatu yang asing kerana terdapat banyak adegan romantis dilakonkan aktor dan aktres K-Drama di pulau yang berkeluasan 1,846 kilometer persegi itu. Penulis sendiri yang amat meminati drama My Lovely Sam Soon yang disiarkan pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 weeks and a day ago.

 

Promosi Set Tilam Baby

harga budget set tilam babyok..kali nie yuk nak buat promosi set tilam baby plak lar..dah lama x buat promosi set tilam baby kan..uols nak ke harga budget untuk set tilam??untuk permulaan yuk buat 5 design nie dulu..klau mendapat sambutan..nnti yuk akan tambah lagi design baru..seperti biasa yuk guna kain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 weeks and a day ago.

 

Resepi Biskut Cheeese @ Cheese Cookies Recepi

Resepi Biskut Cheese yang senang dan mudahbahan-bahan untuk membuat biskut cheese150g butter3/4 cawan gula perangsedikit esen vanillasebiji kuning telur1/2 sudu besar emplex2 sudu besar tepung jagung1 sudu kecil baking powder2 sudu besar serbuk almond3 sudu besar tepung susugrated cheddar cheese2 3/4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 weeks and a day ago.

 

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Terus Jadi Tumpuan

BALING: Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong di daerah ini terus menjadi destinasi percutian bagi pelancong tempatan dan antarabangsa dengan mencatatkan 17,501 pengunjung sepanjang November lepas. Pengurus pusat rekreasi itu Mardziah Muhamad Razi berkata jumlah tersebut merupakan terbanyak setakat ini sejak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 weeks and a day ago.

 

Breakfast, Noon And Dinner On New Year Eve 2017

TODAY IS 1.1.2018!!I wish for Good Health, that is primary in life than wealth... and I am sure many of us do agree to the saying Health is Wealth.For the past couple of months, I have been going in and out of the hospital quite often, a couple of times for checkup and most times is because of one of my...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
3 weeks and a day ago.

 

Alga Bersinar Potensi Unik Sumber Tenaga Yang Boleh Diperbaharui

OUR system is renewable, is sustainable and it has three functions, so I think that is the novelty of our device. Ini adalah salah satu potensi kegunaan alga sebagai sumber tenaga yang dikaji oleh Profesor Universiti Malaya (UM) Phang Siew Moi kepada AWANI REVIEW. Profesor UM Phang Siew Moi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 weeks and a day ago.

 

2 Girls At Sipadan Entrance Jetty

Borneo Holidays - 2 Girls At Sipadan Entrance Jetty. They are smiling happily! Sipadan is a small island at Semporna, Malaysia. It is well known as world class exotic dive site among avid scuba divers from around the world also from Malaysia. Photo by thefnnedlife

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog borneoholidaysblog borneoholidaysblog via Borneo Holidays
3 weeks and a day ago.

 

Enjoying Beautiful View At Mataking

Borneo Holidays - Enjoying Beautiful View At Mataking. This is a photo from a resort called Sipadan Water Village resort at Mataking island, a small island located at Semporna district, Malaysia popular for scuba diving activity. You can see the crystal clear water and blue sea water in the afar away. It's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog borneoholidaysblog borneoholidaysblog via Borneo Holidays
3 weeks and a day ago.

 

View Sea Rig From Mabul

Borneo Holidays - View Sea Rig From Mabul. This is view from lounge area of Mabul Resort located in Mabul island, Semporna. This island is famous as scuba diving spot and relaxing place. That small thing right there is an oil rig and it has been converted into scuba diving center complete with...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog borneoholidaysblog borneoholidaysblog via Borneo Holidays
3 weeks and a day ago.

 

7 Tips Ajar Anak Lebih Berdikari

“Mari sini mama tolong buatkan untuk sayang manja mama ni. Diana kecil lagi. Belum boleh lagi buat semua ni.” Anak terlalu manja? Cuba ingat kembali, adakah kita melakukan hampir semua perkara untuk anak kecil yang sangat kita sayangi? Adakah kita tidak membenarkan mereka melakukan sesuatu perkara itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 weeks and a day ago.

 

MPV Hanyut: Pelajar ditemui Mati

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah KOTA MARUDU: Seorang pelajar lelaki yang hilang selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) dinaikinya dihanyut arus deras di Kampung Bintasan Darat, awal pagi semalam, ditemui mati. Mayat Muhammad Asyraf Nirajim, 20,... Artikel berita MPV Hanyut: Pelajar ditemui Mati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 weeks and a day ago.