Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Month

Page 9 of 28

3 Tanda Malam Lailatul Qadar Telah Berlaku

Apabila tiba 10 malam terakhir bulan Ramadan, maka berlumba-lumbalah ramai umat Islam untuk beribadah lebih hebat daripada kebiasaan. Tujuannya adalah satu, iaitu untuk mendapat keberkatan dan kelebihan yang ada pada malam yang disebutkan sebagai Malam Lailatul Qadar (Al-Qadr). Ada banyak pendapat ulama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Semak Bacaan Ujian Kesihatan Hati , LIVER FUNCTION TEST (LFT)

Menjadi satu amalan, apabila doktor ingin memulakan sesuatu rawatan ubatan, pesakit akan menjalankan ujian fungsi hati. Ujian ini amat penting bagi mengetahui status hati kita. Selepas pengambilan ubatan beberapa bulan, [] The post Semak Bacaan Ujian Kesihatan Hati , LIVER FUNCTION TEST (LFT)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nadia5716 nadia5716 via Panduan dan Info Kesihatan
3 weeks and a day ago.

 

7 Cara Elak Biskut Raya Mudah Menjadi Lemau

Cara Nak Pastikan Biskut Tidak Mudah Jadi Lemau. Ada yang dah mula membuat biskut raya ke? Awal-awal buat biskut raya ni bagus juga .. sebab nanti, di akhir ramadan boleh tumpukan untuk beribadah dan mencari malam 1000 bulan. Cuma kadangkala bila dah buat biskut awal-awal ni, kita risau ia akan jadi lemau.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Lelaki Derita Tumor Seberat 14.9kg Sejak 47 Tahun Lalu

Sekumpulan pakar bedah di China mengambil masa hampir 10 jam untuk membuang tumor seberat 14.9 kilogram daripada leher seorang warga emas. Menurut Encik Zhao Xingfu, 64 tahun, tumor tersebut yang dikenali sebagai lipoma, mula tumbuh 47 tahun lalu dan pada awalnya ia hanya sebesar sebiji telur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Gosip Santai Malaysia
3 weeks and a day ago.

 

Resepi Nasi Goreng Kampung Viral dari Yatie Kitchen

Saya seorang yang memang sukakan Nasi Goreng Kampung. Dek kerana suka, saya juga boleh dikatakan pandai jugalah membuat dan memasak Nasi Goreng Kampung ni. Dah macam-macam cara saya masak Nasi Goreng Kampung ni, tapi apa yang dikongsikan oleh Yatie Kitchen ni, saya belum pernah cuba lagi. Kalau ikutkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Storan Percuma Untuk Backup Fail Penting

Hai semua, assalamualaikum. Kali ini aku akan share senarai laman web storan percuma untuk backup fail-fail penting yang aku gunakan secara peribadi. (Free cloud storage to backup your priceless data) Sediakan payung sebelum hujan Aku sudah belajar daripada pengalaman iaitu sentiasa buat backup fail-fail...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
3 weeks and a day ago.

 

Tahun Melawat Melaka 2019 : Melaka bakal wujud variasi pakej pelancongan

Tahun Melawat Melaka bakal berlangsung pada tahun hadapan. Ramai dari kita terutama mereka yang terlibat dalam industri pelancongan di Melaka menantikan dasar dan pelaksanaan yang bakal direncanakan oleh Kerajaan Negeri Melaka yang baharu. Walaupun perbezaan dari segi ideologi namun kerajaan baharu pimpinan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog melakacool melakacool via Melaka Cool
3 weeks and a day ago.

 

How to Register a Company in Malaysia Online through ezBiz (by SSM)

There are a total of 1,267,941 companies registered under Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) as of 30th April 2018, with 1,263,165 local[...] The post How to Register a Company in Malaysia Online through ezBiz (by SSM) appeared first on Skeneur.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simon0520 simon0520 via Skeneur
3 weeks ago.

 

How to Choose the Best POS System for Your Business

A point-of-sale system (POS) allows you to accept payments and ring up sales. It works like a cash register and is made up of hardware, software, and a payment system. The hardware part allows you to accept the payments including through credit cards, cash, and mobile payments. The system also prints...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
3 weeks ago.

 

Electric Powered Scooters: Why You'll Want One

There’s a new wave of green tech on the rise and it’s one you can comfortably ride on; electric-powered scooters. A new innovation which offers ease of travel in a nature friendly way along with an arguably affordable price range. So if you are an environmentally conscious individual who is looking for...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
3 weeks ago.

 

Bantu Remaja Keciciran Menerusi 'Kempen Peluang Kedua' Projek Iqra'

Jom Taja Kempen Peluang Kedua Projek Iqra'. Mungkin ramai yang tidak sedar bahawa terdapat golongan dalam kalangan belia dan remaja yang tercicir dalam kehidupan mereka. Golongan ini biasanya terdiri daripada remaja yang tamat atau berhenti sekolah lebih awal atas sebab-sebab tertentu. Bantu Remaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks ago.

 

Failure Is Necessary For Success

If you are trying to achieve success, make no mistake that at the same time you are risking failure as well. Like it or not, failure is always the first step towards success. In other words, if we do not step our of our comfort zone and risk failing, we will never get the opportunity yo succeed. As long as...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus
3 weeks ago.

 

Seteru antara Fasha Sandha dan Nora Danish berakhir

Perseteruan antara Fasha Sandha dan Nora Danish berakhir selepas kedua-dua pelakon popular itu bersetuju untuk menyelesaikan pertikaian saman fitnah mereka secara baik di luar mahkamah.Selepas Fasha mengemukakan permohonan maaf di depan hakim M Gunalan, Nora Danish bersetuju menarik balik saman fitnah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Gosip Santai Malaysia
3 weeks ago.

 

Cara Semak Kadar Tol Lebuhraya Malaysia Tanpa Guna App

Setiap kali musim perayaan, mesti ramai yang akan menggunakan lebuhraya untuk pulang bercuti di kampung. Untuk info terdapat hampir 30 konsesi lebuhraya di Malaysia, yang kebanyakkannya tu berada di Lembah Klang. Antara lebuhraya utama yang digunakan ramai pengguna jalanraya terutama di musim perayaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks ago.

 

Zara Zya Buat Hubungan Dengan Pengkid

Jarang sekali mendengar Zara Zya digosip dengan sesiapa sebelum ini, tiba-tiba muncul pengakuan cinta bersama pelakon, Hafreez Adam. Ada yang mendakwa pengakuan itu hanya untuk menutup kontroversi bercinta dengan pengkid.“Segelintir kita kalau nampak orang tu berdua, tak kisah jantina apa akan cakap ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Gosip Santai Malaysia
3 weeks ago.

 

PTT OUTDOOR FOLDABLE TRAVEL BAG MEMANG THORBAIK!

AssalamualaikumPTT OUTDOOR FOLDABLE TRAVEL BAG MEMANG THORBAIK! | Hi, apa khabar semua? selamat berpuasa hari yang ke 18, pejam celik pejam celik dan nak masuk fasa ketiga bulan ramadhan kan? kejap je masa berlalu. macam mana dengan persiapan hari raya? baju dah? kasut dah? ehhh kejap! beg balik kampung dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shfyqhazhr shfyqhazhr via shfyqhazhr
3 weeks ago.

 

Luminous Forest: Latest Attraction at Lost World of Tambun, Malaysia

One of the latest attractions at Lost World of Tambun is the Luminous Forest, where you can explore a magical wonderland when night falls . The Luminous Forest is located near Lost World Petting Zoo (after Giraffe Friends) and is opened daily from 8pm to 10pm. Home to the Malayana family, you will...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 weeks ago.

 

Artis potong rambut tunaikan niat UMNO tumbang

Sempena meraikan kekalahan BN dan menunaikan niat yang dibuatnya sebelum ini, aktivis seni Rahmat Haron memotong rambut yang disimpannya hampir 20 tahun.Kata Rahmat, ia ibarat melunaskan niatnya kerana sebelum ini dia berazam tidak akan memotong rambutnya selagi BN berkuasa."Tak ada apa. Kini Umno BN dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Gosip Santai Malaysia
3 weeks ago.

 

Misi Ziarah dan Iftar 2018

Hari ini saya dan rakan-rakan dari Pos Malaysia Berhad Pulau Pinang menjalankan misi Ziarah dan Iftar 2018. Tujuan ziarah kali ini adalah untuk menyampaikan sumbangan kepada keluarga Allahyarham Ahmad Zahlan yang telah meninggal dunia pada 3 Mei yang lalu setelah bertarung nyawa di Hospital Pulau Pinang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
3 weeks ago.

 

Kurus dan pucat, peminat risaukan Johnny Depp

Lapor agensi berita antarabangsa, Depp, 54 tahun dilihat merakamkan gambar dengan dua jurusolek dan jurugaya sebelum beraksi dalam satu konsert bersama kumpulan muziknya The Vampires Hollywood.Gambar-gambar itu dirakamkan di hotel Four Seasons di St. Petersburg, Moscow iaitu lokasi persembahan kumpulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Gosip Santai Malaysia
3 weeks ago.