Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Month

Page 7 of 51

DNLV, Roket Pertama Malaysia Bakal Mendarat Di Bulan!

Tahukah anda, Malaysia mempunyai sekumpulan penyelidik yang telah membangunkan roket untuk dihantar ke angkasa. DNLV. Melalui penubuhan sebuah syarikat yang dinamakan sebagai Independence-X Aerospace (IDXA), Izmir Yamin, anak jati Kuala Lumpur bersama beberapa orang rakan penyelidik lain telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
3 weeks and 6 days ago.

 

Exploring Street Art in Aberdeen

Hubby is a big fan of street art, and he has read (and seen photos on Instagram) about NuArt Aberdeen before our trip to Scotland. NuArt Festival is an internationally renowned event originally from Stavanger, and the Aberdeen version welcomed 11 international street artists which showcased their...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 weeks and 6 days ago.

 

Info tiket final malaysia vs thailand sukan sea 29.8.2017

Sedikit info tiket perlawanan sukan sea bola sepak 2017. So mesti ramai yang tak datang pergi kerja hari ini. Untuk makluman, tiket online tidak dijual seperti yang aku maklumkan dalam entri yang... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
3 weeks and 6 days ago.

 

Percutian mengejut ke Johor Bahru (Part 1)

Percutian mengejut ke Johor Bahru (Part 1) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis hari ini, di blog ini, Mrejoy.com. Hari ini aku nak kongsikan sikit aktiviti keluarga aku hujung minggu lepas. Sebenarnya ini adalah percutian mengejut memandangkan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 weeks and 6 days ago.

 

Firman AF dilantik Hyper Act sebagai vokalis baru

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah JUARA Akademi Fantasia 2014, Firman Bansir dilantik Hyper Act sebagai vokalis baru yang menggantikan tempat bekas anggota kumpulan itu, Kecik. Menurut penyanyi kelahiran Sabah itu, peminat menerima baik keputusan itu ketika diumumkan secara langsung menerusi laman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 weeks and 6 days ago.

 

Pengalaman Pelayaran Premium Dengan Discover Catamaran

Pengalaman Pelayaran Premium Dengan Discover Catamaran | Apa yang boleh dibuat sewaktu bercuti di pulau? Banyak, dan di mana-mana pun aktivitinya lebih kurang sama je.. 'meronda' sekeliling pulau, island hopping, makan, melawat tempat bersejarah, berkayak, memancing, snorkeling, menyelam dan lain-lain.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Floyd Mayweather TKO Conor McGregor Pusingan 10

Floyd Mayweather, menewaskan Conor McGregor dari Ireland dengan kemenangan TKO pada pusingan ke-10 dalam pertarungan yang menjadi perhatian seluruh dunia, sekaligus mengekalkan rekod sempurna dalam sukan tinju. Floyd Mayweather yang kembali dari persaraan pada usia 40 tahun untuk pertarungan ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
3 weeks and 6 days ago.

 

Wall´s Exclusive Ice Cream Joy Box Available On 11Street

Wall´s Exclusive Ice Cream Joy Box Available On 11StreetWho doesn't love ice cream? I'm a big fan of Magnum, and basically all of Wall's ice cream products.Guess what came in the mail over the weekend?Wall’s Ice Cream Joy Box, exclusively available for purchase on 11street.my,containing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
3 weeks and 6 days ago.

 

4 Tempat Terbaik Untuk Cium Gosok Anak Anda

Tempat paling bagus untuk cium dan gosok anak anda??ibubapa tahu tak tempat terbaik untuk cium anak??klau ya..bagus-bagus..klau x tahu wajib baca..ilmu nie penting tau..yuk tengok zaman sekarang nie..ramai anak2 yang kurang kasih sayang ibu bapa tau..sedih yuk tengok..yelar parents asyik ngan gadjet je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 weeks and 6 days ago.

 

Petua @ Tips Sayur Kekal Segar

petua sayur kekal segar walaupun berminggu-minggu dalam peti sejukok..hari nie kita belajar petua lar plak..asyik belajar buar kek n masakan je kan..petua hari nie kita belajar camne nak bagi sayur segar kekal segar dan masih hijau..walaupun anda dah simpan ia dalam peti sejuk berminggu-minggu..petua nie...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 weeks and 6 days ago.

 

Medical Health Insurance(Insurans Perubatan Kesihatan)

Medical Health Insurance what is medical health insurance?Medical and Health Insurance (MHI), is an insurance policy which is designed to cover the cost of private medical treatment, which can be very expensive, especially with hospitalisation and surgery. MHI also ensures that you won't have to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
3 weeks and 6 days ago.

 

Pelakon Bront Palarae Pengulas Perlawanan Akhir Bola Sepak KL2017?

Rentetan kejayaan pelakon Bront Palarae membawa watak sebagai pengulas sukan dalam filem Ola Bola, netizen mencadangkan beliau diangkat sebagai pengulas final bola sepak Sukan Sea Kuala Lumpur 2017 (KL2017). Cadangan sama turut disuarakan oleh penyanyi Altimet dengan mengatakan, "Siapa setuju tekan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
3 weeks and 6 days ago.

 

Sultan Johor Pemegang Saham Ke-2 Terbesar 7 Eleven

Sultan Johor Ibrahim ibni Almarhum Sultan Iskandar telah muncul sebagai pemegang saham utama di 7-Eleven Malaysia Holdings Bhd . Menurut satu kenyataan dengan Bursa Malaysia pada Selasa, beliau kini memiliki kepentingan langsung sebanyak 8.438% atau 93.7 juta saham dalam pengendali kedai serbaneka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
3 weeks and 6 days ago.

 

Jenis sihir dan tanda terkena sihir

Jenis sihir dan tanda terkena sihir| Sihir adalah kaedah halus yang digunakan untuk mendatangkan mudarat kepada manusia. Asal usul sihir telah bermula apabila dua malaikat bernama Harut dan Marut diutus oleh Allah SWT di Kota Babilon, Iraq. Kota Babilon telah wujud pada zaman sebelum Nabi Ibrahim A.S...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azlan7783 azlan7783 via BILA LELAKI BERBICARA
3 weeks and 6 days ago.

 

Final Malaysia vs Thailand-sukan sea ,2017. Penyokong rempuh pagar, kaunter tiket ditutup!apa...

Aku dah agak mesti punya berlaku bila last minit punya preparation. Apa nak jadi? ,minta fam dan kbs kena fikirkan apa alternatif lain untuk elakkan kesesakkan yang teruk berlaku. Penjualan... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
3 weeks and 6 days ago.

 

Hakka Noodles At MXII and Traditional Homemade Cake, Ipoh

BREAKFAST IS OUR FAVOURITE MEAL OF THE DAY... this is the time when we can eat to our heart's content especially in the early morning or brunch, should I say... Each morning both of us will ask each other, "What to eat? Where to go?" And for this particular morning we wanted Hakka noodles...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
3 weeks and 6 days ago.

 

Kisah Duka Thanabalan Menyara Rawatan Bapanya

Saat ini, nama penyerang Harimau Muda, N. Thanabalan disebut-sebut bukan sahaja kerana gaya jambangnya yang menjadi ikutan tetapi kisah hidupnya yang bermain bola demi menyara rawatan perubatan bapanya turut diperkatakan. Satu muat naik yang dikongsi penyokong pasukan Negeri Sembilan, Buffalo Souljah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
3 weeks and 6 days ago.

 

Underrated Authentic Taste of Asam Laksa Near You | Laksa Chef

Why go for the trouble to travel all the way to Penang when you can bring Penang to you? Laksa Chef is a hidden gem amongst the many laksa joints in Klang Valley. What started out as a booth at food fairs is now an established restaurant unit on its own, thanks to the demand Continue reading...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kiplepay kiplepay via Kiple
3 weeks and 6 days ago.

 

5 Errors You’re Making With Your Air Conditioner

Without a doubt, staying indoors with the air conditioner at full blast is probably one of the best ways to The post 5 Errors Youre Making With Your Air Conditioner appeared first on ENVEEUS.COM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bella Bella via ENVEEUS.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

'Polo Malaysia Menang Aku Bogel' Lala Mohon Maaf Bergurau Tanpa Niat

Seorang wanita, Lala, yang viral susulan kenyataannya di Twitter yang sedia berbogel sama sekali tidak menyangka akan berdepan impak cukup besar buat dirinya. Walaupun mengakui kesilapan dan membuat permohonan maaf tetapi timbul dakwaan pihak tertentu bahawa dia telah digantung tugas malah ada yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
3 weeks and 6 days ago.