Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 15 of 11715

Kejamnya manusia! Perut paus dipenuhi sampah plastik

BANGKOK: Kira-kira 80 keping sampah sarap plastik yang keseluruhannya seberat 8 kilogram ditemui dalam perut seekor paus yang mati terdampar di Thailand, selepas lima hari pihak berkuasa tempatan berusaha untuk menyelamatkannya.Perkara yang memberi tamparan hebat kepada manusia dan tabiat buruk melakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 4 days ago.

 

Wiko Tommy 3 Smartphone Paling Sesuai Untuk Keperluan Anak-Anak Zaman Ini

Wiko Tommy 3 Smartphone Paling Sesuai Untuk Keperluan Anak-Anak Zaman Ini Zaman teknologi sekarang majoriti setiap orang mempunyai telefon bimbit. Telefon bimbit melalui transformasi mengikut peredaran zaman sehingga la ke era telefon pintar (smartphone). Zaman kini telefon pintar bukan... The post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
2 weeks and 4 days ago.

 

Cara Sihat Untuk Masak Resipi Kuah Lodeh Dan Sedap Makan Dengan Nasi Impit

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Beberapa hari sahaja lagi tinggal untuk kita nak sambut Hari Raya. Rasa macam teruja lak tapi kena habiskan puasa dulu tau jangan nak fikir Raya jer hehehe. Cuma kali ni Maha nak sahare satu resipi yang boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 weeks and 4 days ago.

 

SENDAYU TINGGI PROMOSI RAMADHAN SALE HAUL

Assalamualaikum semua!👋rindunya lahai nak update blog ni. and alhamdulillah, setelah lebih sebulan tak jenguk fhwl, akhirnya hari ini ada post baru. weee~😁 by the way, diam tak diam, hari ini sudah masuk hari ke sembilan belas umat Islam menjalani ibadah puasa. harap tak terlalu lewat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hahana4 hahana4 via FROM HANAH WITH ❤️
2 weeks and 5 days ago.

 

Making Pizzas With My Two Babies [PICS]

Sometimes eating out in a pizza restaurant is not very convenient and not to mention the cost, especially those with service charge. Ha :D Hence today wifey decided that instead of going all the way to Pizza Hut or Domino Pizza, we should just make own very own pizzas at home while watching movie. So after...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus
2 weeks and 5 days ago.

 

Kurus dan pucat, peminat risaukan Johnny Depp

Lapor agensi berita antarabangsa, Depp, 54 tahun dilihat merakamkan gambar dengan dua jurusolek dan jurugaya sebelum beraksi dalam satu konsert bersama kumpulan muziknya The Vampires Hollywood.Gambar-gambar itu dirakamkan di hotel Four Seasons di St. Petersburg, Moscow iaitu lokasi persembahan kumpulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 5 days ago.

 

Misi Ziarah dan Iftar 2018

Hari ini saya dan rakan-rakan dari Pos Malaysia Berhad Pulau Pinang menjalankan misi Ziarah dan Iftar 2018. Tujuan ziarah kali ini adalah untuk menyampaikan sumbangan kepada keluarga Allahyarham Ahmad Zahlan yang telah meninggal dunia pada 3 Mei yang lalu setelah bertarung nyawa di Hospital Pulau Pinang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
2 weeks and 5 days ago.

 

Artis potong rambut tunaikan niat UMNO tumbang

Sempena meraikan kekalahan BN dan menunaikan niat yang dibuatnya sebelum ini, aktivis seni Rahmat Haron memotong rambut yang disimpannya hampir 20 tahun.Kata Rahmat, ia ibarat melunaskan niatnya kerana sebelum ini dia berazam tidak akan memotong rambutnya selagi BN berkuasa."Tak ada apa. Kini Umno BN dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 5 days ago.

 

CGS-CIMB: 22.8% UPSIDE POSSIBLE FOR THIS REIT

Dear readers, Reits by the nature of their structures are normally favored by investors as income plays. Seen in this light, capital appreciation prospect are more conservative than the most of the other stocks trading on the bourse and Reits investors normally accept this fact. Read more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sgshortstories sgshortstories via SINGAPORE STOCKS INVESTING (SSI)
2 weeks and 5 days ago.

 

Luminous Forest: Latest Attraction at Lost World of Tambun, Malaysia

One of the latest attractions at Lost World of Tambun is the Luminous Forest, where you can explore a magical wonderland when night falls . The Luminous Forest is located near Lost World Petting Zoo (after Giraffe Friends) and is opened daily from 8pm to 10pm. Home to the Malayana family, you will...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
2 weeks and 5 days ago.

 

PTT OUTDOOR FOLDABLE TRAVEL BAG MEMANG THORBAIK!

AssalamualaikumPTT OUTDOOR FOLDABLE TRAVEL BAG MEMANG THORBAIK! | Hi, apa khabar semua? selamat berpuasa hari yang ke 18, pejam celik pejam celik dan nak masuk fasa ketiga bulan ramadhan kan? kejap je masa berlalu. macam mana dengan persiapan hari raya? baju dah? kasut dah? ehhh kejap! beg balik kampung dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shfyqhazhr shfyqhazhr via shfyqhazhr
2 weeks and 5 days ago.

 

Zara Zya Buat Hubungan Dengan Pengkid

Jarang sekali mendengar Zara Zya digosip dengan sesiapa sebelum ini, tiba-tiba muncul pengakuan cinta bersama pelakon, Hafreez Adam. Ada yang mendakwa pengakuan itu hanya untuk menutup kontroversi bercinta dengan pengkid.“Segelintir kita kalau nampak orang tu berdua, tak kisah jantina apa akan cakap ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 5 days ago.

 

Cara Semak Kadar Tol Lebuhraya Malaysia Tanpa Guna App

Setiap kali musim perayaan, mesti ramai yang akan menggunakan lebuhraya untuk pulang bercuti di kampung. Untuk info terdapat hampir 30 konsesi lebuhraya di Malaysia, yang kebanyakkannya tu berada di Lembah Klang. Antara lebuhraya utama yang digunakan ramai pengguna jalanraya terutama di musim perayaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

Miss Universe pertama yang berhijab

PENYERTAAN peserta wanita beragama Islam dan berhijab dalam pertandingan ratu cantik bukanlah sesuatu yang baharu.Halima Aden, peserta separuh akhir Miss Minnesota USA 2016, merupakan contoh terbaik yang berjaya membawa imej ratu cantik beragama Islam yang berhijab dengan sempurna.Begitu juga dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 5 days ago.

 

Seteru antara Fasha Sandha dan Nora Danish berakhir

Perseteruan antara Fasha Sandha dan Nora Danish berakhir selepas kedua-dua pelakon popular itu bersetuju untuk menyelesaikan pertikaian saman fitnah mereka secara baik di luar mahkamah.Selepas Fasha mengemukakan permohonan maaf di depan hakim M Gunalan, Nora Danish bersetuju menarik balik saman fitnah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 5 days ago.

 

Failure Is Necessary For Success

If you are trying to achieve success, make no mistake that at the same time you are risking failure as well. Like it or not, failure is always the first step towards success. In other words, if we do not step our of our comfort zone and risk failing, we will never get the opportunity yo succeed. As long as...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus
2 weeks and 5 days ago.

 

Bantu Remaja Keciciran Menerusi 'Kempen Peluang Kedua' Projek Iqra'

Jom Taja Kempen Peluang Kedua Projek Iqra'. Mungkin ramai yang tidak sedar bahawa terdapat golongan dalam kalangan belia dan remaja yang tercicir dalam kehidupan mereka. Golongan ini biasanya terdiri daripada remaja yang tamat atau berhenti sekolah lebih awal atas sebab-sebab tertentu. Bantu Remaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

Electric Powered Scooters: Why You'll Want One

There’s a new wave of green tech on the rise and it’s one you can comfortably ride on; electric-powered scooters. A new innovation which offers ease of travel in a nature friendly way along with an arguably affordable price range. So if you are an environmentally conscious individual who is looking for...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 5 days ago.

 

How to Choose the Best POS System for Your Business

A point-of-sale system (POS) allows you to accept payments and ring up sales. It works like a cash register and is made up of hardware, software, and a payment system. The hardware part allows you to accept the payments including through credit cards, cash, and mobile payments. The system also prints...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 5 days ago.

 

How to Register a Company in Malaysia Online through ezBiz (by SSM)

There are a total of 1,267,941 companies registered under Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) as of 30th April 2018, with 1,263,165 local[...] The post How to Register a Company in Malaysia Online through ezBiz (by SSM) appeared first on Skeneur.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simon0520 simon0520 via Skeneur
2 weeks and 5 days ago.