Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 13 of 11912

Kucing - Otimot

Anak kucing ni muncul bulan Sembilan tahun lepas. Belum sebulan kot umurnya masa tu tapi suara dah tak bunyi cam anak kucing. Hidup dalam parit dengan kotornya dan bulu pun sebahagian dah tak ada.Jenuh memujuk panggil datang makan biskut dan akhirnya membesar dan jadi sebahagian dari keluarga aku.Sebulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1 week and 5 days ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 5 days ago.

 

Sejarah Penubuhan Daerah Tambunan

Tahukah anda sejarah penubuhan daerah Tambunan? saya sendiri pun tidak tahu pada mulanya, namun setelah saya buat kajian. Akhirnya tahu juga macam mana daerah Tambunan ini terbentuk melalui sumber yang telah saya dapati dari blog inimytambunan2u.blogspot.com.Pada zaman dahulu, tempat daerah tambunan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Godiondzgn Godiondzgn via Godion Design
1 week and 5 days ago.

 

Tugu Tambunan Gombunan Epic Wallpaper

Beberapa hari minggu yang lalu, saya meluangkan masa untuk melawat ke tamu besar Tambunan yang berdekatan dengan tugu Gombunan. Saya tak terfikir nak edit gambar seperti ini, bila mendapat tahu tugu Gombunan ini boleh tahan juga gayanya. Saya terus mengambil gambar dengan menggunakan telefon bimbit sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Godiondzgn Godiondzgn via Godion Design
1 week and 5 days ago.

 

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Peperiksaan Online PTD

Rasanya ramai yang sudah sedia maklum bahawa akan ada satu peperiksaan online yang akan dijalankan untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 pada 16 Mei 2019. Seperti tahun-tahun terdahulu, memang ramai calon yang akan terlibat di dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41 ini. Ia merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 5 days ago.

 

BERBUKA PUASA DI BBQ LAMB KL KEMENSAH, MAKAN DALAM AIR PADA WAKTU MALAM

hai assalammualaikumBerbuka Puasa Di BBQ Lamb KL Kemensah - Korang dapat bayangkan tak, berbuka puasa di dalam air pada waktu malam...hehee..korang nak rasa tak? Hah!!, tempat ni nad dah pergi beberapa kali dah, boleh baca makan dalam sungai. Makan sambil menikmati pemandangan hijau, dalam suasana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

Cara Nak Dapat Refund Touch n Go / Plusmiles

Siapa sini pernah gunakan banyak atau beberapa kad Touch n Go dan juga Plusmiles? Pernah tak anda tukar kad pengenalan anda sebelum ini yang mana dalam tu ada Touch n Go (TnG)? Pernah kad TnG anda hilang atau rosak? Ada tak baki dalam kad tersebut yang tidak anda gunakan? Dah buat semakan secara online? ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Menu Bersahur Atau Berbuka Puasa - Resepi Sup Telur

Menu Bersahur Atau Berbuka Puasa - Resepi Sup TelurSalam Ramadan buat semua, masuk bulan Ramadan ni memang ramailah yang pening dok pikir nak masak apa untuk bersahur mahu pun berbuka puasa nanti. Okey aku share satu resepi yang mudah dan cepat untuk disediakan iaitu resepi Sup Telur. Kalau aku maybe...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
1 week and 5 days ago.

 

Soon Hing Duck-licious Dim Sum, SS2

SS2 is home to plenty of hawker food – there’s never a shortage to where and what to eat, in my opinion. Jien and I paid Soon Hing Ducklicious and Dim Sum in SS2 a visit recently as the place is said to serve pretty good roast duck with wantan noodles. I wanted to have [] The post Soon Hing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
1 week and 5 days ago.

 

Albert Einstein Talked About Death That Could Enliven You To Live Your Life To The Fullest

Find out what Albert Einstein talked about death, afterlife, immortality and soul. If you have read through my authentic collection of Albert Einstein thoughts on God and religion, you would know that he rejected the formal, dogmatic religion. Einstein did not believe in immortality of the individual.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kertoon kertoon via Quotationize
1 week and 5 days ago.

 

Majlis Menandatangani Perjanjian Pengurusan Hotel Avi Pangkor Beach Resort By Avillion

Pulau Pangkor memang satu destinasi percutian dalam Malaysia yang saya suka pergi. Merupakan permata di Malaysia. Sebaik sahaja anda datang ke sini, anda tidak akan mahu pergi. Ia mempunyai pelbagai kemudahan yang menarik banyak pelancong di seluruh dunia. Dah berberapa kali saya bercuti... The post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
1 week and 5 days ago.

 

Canmake Crayon Matte Lip 02 Antique Brown

I guess matte product especially lip product has been blown up for many years now since Kylie Cosmetics which is the king of matte lipstick pioneering the lips product world. I think it's natural for Japanese lip product trying to catch onto the craze too. If we jump into Asian matte lip product, I will...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aexxcha aexxcha via Ae Cha Beauty Diary
1 week and 5 days ago.

 

Jom makan nasi lemak serunding strawberi di Restoran Taman Apple Cameron, Tanah Rata Cameron...

Restoran Taman Apple CameronRestoran Taman Apple CameronJalan-jalan di Cameron Highland diteruskan lagi dengan pencarian tempat makan yang menarik dan sedap. Kali ni aku dapat tempat makan yang selalu gak di review oleh blogger-blogger. Makanan yang famous di sini adalah nasi lemak serunding...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 week and 5 days ago.

 

Explore Kochi The Gateway to Kerala

Namaskaram! Have you been to India lately? Well, I’ve been to India several times be it for work or my personal trip. However, my recently trip to Kerala, God’s Own Country for 18 days under Kerala Blog Express has changed my perspective towards life and many things. Kochi is known as Gateway to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week and 5 days ago.

 

4 Tricks Your Insurance Company Might Use to Try And Deny Paying Out Your Claim

Insurers and their billing processes are complex and inconvenient for patients and providers alike. While a medical provider may face an unreasonably long wait before they receive payment, a patient will assume that things have been taken care of, only to receive bills months later.[ photo: pexels.com by...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week and 5 days ago.

 

FACEMIST LAVENDER ROSE keluaran baru Suzyhoney Herbs

Assalamualaikum~New baby Ramadhanby Suzyhoney Herbs is coming! ♡Produk Suzyhoney semua best2 tau.Wajib try ni! 100% Organik selamat digunakan tau!FACEMIST LAVENDER SUZYHONEYRm36 / 30mlLavender Facemist - Lavender merupakan salah satu jenis pokok renek yang memiliki wangian menenangkan dengan bunga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
1 week and 5 days ago.

 

Double Tree by Hilton Offers The Best of Malaysian Favourites at Makan Kitchen “Pasar Malam...

This year throughout the fasting month, Hilton hotels in Malaysia will be highlighting a widespread of all-time favorite Malaysian cuisine. With over 150 authentic dishes served, diners are definitely spoilt for choice. Each Hilton property will portray a unique theme that showcases the very best of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog garfieldwtf garfieldwtf via Wut!? Not Syok Ar? Bite Me Lar!
1 week and 5 days ago.

 

AirAsia: BigPay is Giving Out RM10,000 Contest 2019

BigPay RM10,000 Contest 2019 What would YOU do with RM10,000? Start an online business? Explore the Fiji Islands? Raise funds for a local NGO? Throw an incredible party? Money can [Read more...] The post AirAsia: BigPay is Giving Out RM10,000 Contest 2019 appeared first on 1travelmall.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simon0520 simon0520 via 1travelmall
1 week and 5 days ago.

 

Ramadhan Kareem

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Ramadhan Kareem dear readers dan lebih afdal kalau readers menjawab dengan Allahu akram. Dari apa yang Mrs. A baca Ramadhan Kareem tu maksudnya Ramadhan mulia dan Allahu akram tu pulak maksudnya Allah lebih mulia.google imageAmvoiii!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week and 5 days ago.

 

Ilmu Parenting. Perlukah gadget??

Assalamualaikum. 2 3 hari ni rajin betul menulis. Maybe sbb shila spesis yg suka bercerita. Tp zaman skrg ni mcm dh tak ramai org berblogging kan. Ada ke yg nk baca entry ni. Its okay. Ramai suka update di ig je. Same goes to me. Betul ke ayat sis tu. hahaha. Maafkan my broken english tu ye :p..Baru2 ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shylla90 shylla90 via Shylla Rose
1 week and 5 days ago.