Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 13 of 12079

Sejarah Penyebaran Virus Yang Membawa Maut

Penemuan Virus Setiap 100 Tahun. Kebetulan Atau Telah Dirancang?Entah sebuah kebetulan atau tidak, dalam catatan Sejarah setiap 100 tahun, ada wabak atau pandemi luar biasa besar yang melanda dunia. Pandemi tersebut adalah :1. Wabah besar Marseille (Great Plague Of Marseille) (1720)2. Wabah Kolera...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via Kongsi Berita Kongsi Cerita
2 weeks and 4 days ago.

 

New Pulau Pinang ( Penang ) 's Software Division from 16 March 2020

Please be informed that we have a new Pulau Pinang ( Penang ) 's Software Division effective 16 Mar 2020 and can be contacted at the following email and phone no / whatapps :The division will start handle sales and marketiong of Clinic Managment Software, Veterinary Management Software and Dental...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Arbirage Arbirage via 辛 Arbirage
2 weeks and 4 days ago.

 

ANDAI...

Andai ini malam terakhirkuandai esuk tiada lagi untukkuandai sudah kesampaian masanyaaku harus pergiaku redho dan aku pasrahSepuluh jari aku susunaku titipkan kemaafandari hujung rambut sampai hujung kakidi atas segala keterlanjurandan kekhilafanku selama iniKepada para para sahabatkepada para para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
2 weeks and 4 days ago.

 

How To Add Vertical Line Blockquote For Blogger

Let me show you how to add vertical line blockquote for Blogger, just like the one as seen in WordPress sites. It is very easy and you can do it right away with your Blogger/ Blogspot sites. You don't have to search for any code from the HTML template. All you need to do is just add a set of CSS...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kertoon kertoon via DiGiztal
2 weeks and 4 days ago.

 

AKU BAGAIKAN LILIN

Aku tidak tahuapakah hatimu itu terbuat dari batuhingga mengeras dan tiada belastak sedikit pun celah untuk mengalahMeskipun raga ini tersakitinamun hati takkan berhenti berharappada cinta, dengan kesetiaanwalaupun ku tahu hanya fatamorganaBila aku sekadar titian bagimuakan ku pimpin tanganmumelangkah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
2 weeks and 4 days ago.

 

Hi Bye Mama: Ringkas Tapi Menuntut Huraian Kompleks

Ceritanya mudah. Seorang perempuan mengandung meninggal kemalangan, lalu dihidupkan kembali selepas 5 tahun berkeliaran sebagai hantu. Ini cerita tentang Yuri, tanpa sebab dan tujuan yang jelas, hidup kembali sebagai manusia. Segalanya cuma andaian; andaian dia hidup kembali kerana memaki Tuhan. Andaian dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizadam hafizadam via AkuDarahAnakMalaysia
2 weeks and 4 days ago.

 

Panic Buying trend baru dunia kesan Covid-19

Panic Buying (Pembelian panik) mengikut wikipedia bermaksud membeli produk dalam kuantiti yang banyak melangkaui keadaan normal disebabkan oleh bencana, kenaikan atau penurunan harga.Macam tu lah kurang lebih maksudnya bila pandai-pandai translate. hahaa..Baca sendiri di wikipedia : Panic buying.Pautan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 4 days ago.

 

How to Register your Restaurant with Foodpanda Malaysia (Bring it Online)

To all restaurant owners out there, instead of waiting at home doing nothing during this lockdown period (18 March 2020 – 31 March 2020), why not bring your restaurant business online and register with foodpanda. You should utilize this period to revolutionize your restaurant business especially those who...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simon0520 simon0520 via Skeneur
2 weeks and 4 days ago.

 

Tunaikan Haji Dengan Pakej Rawdah Dari Felda Travel Lebih Terjamin Dan Mesra Warga Emas

Salam sejahtera kepada asemua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian."Ya Allah, Berilah kurnia-Mu untuk mengunjungi rumah-Mu yang Agung dan Rasul-Mu yang mulia, di tahun ini dan setiap tahun, dengan keadaan sebaik-baiknya."Doa yang kita boleh amalkan sekiranya berniat dijemput...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 weeks and 4 days ago.

 

Joji Returns with “Run,” New Single Music Video Following Chart-Topping BALLADS 1 LP

Joji, the first Asian-born artist to debut at #1 on the Billboard Top RB/Hip-Hop Albums chart releases his highly anticipated new single “Run”, available everywhere via 88rising, distributed by 12Tone Music. Produced by Joji Justin Parker (Rihanna, Lana Del Rey, Ellie Goulding), the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 4 days ago.

 

Selamat Memperingati Peristiwa Israk dan Mikraj

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Selamat Memperingati Peristiwa Israk dan Mikraj. Semoga kita tidak terlupa dengan peristiwa Israk dan Mikraj iaitu esok 27 Rejab yang disambut setiap tahun dek kerana viral dan bimbangnya kita dengan virus Covid 19 yang melanda sekarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 5 days ago.

 

6 Langkah Bagaimana Untuk Bermula Sebagai Ejen Tone Wow

Macam mana nak jadi ejen Tone Wow untuk start buat duit dengan handphone hari ini juga - Setelah membaca artikel-artikel lain di blog kendalian saya ini, saya percaya anda mungkin terdetik nak mendaftar jadi ejen Tone Wow untuk mula buat duit mulai saat ini juga.Syabas dan tahniah saya ucapkan di atas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tonewowkk tonewowkk via Panduan Cara Buat Duit Melalui Handphone
2 weeks and 5 days ago.

 

RINDU DI JEMARI HATI...

Kamu yang di sanamasih ingatkah kau denganku ?aku yang pernah tersiram senyumIngatkah ?Ingatkah kamu ?kamu yang pernah berbicaraakan selamanya adadi gelap dan di terangkuDalam lamunanaku melukis sepitiada derutetapi rindu selalu mendambakan gemuruhAku hanya termangumembayangkan rona rona...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
2 weeks and 5 days ago.

 

Reliable online shop to buy disposable 3-ply non-woven face masks and disposable plastic gloves

It is a crucial practice to maintain good hygiene during current critical time against the COVID-19 corona virus.To prevent infection, it is essential to wear a 3-ply non-woven face mask whenever we go outdoor, or whenever there is any sick family member in the house.As the global demand for face masks is...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
2 weeks and 5 days ago.

 

Covid 19 Kematian Di Malaysia Dijangka Meningkat

Covid-19. Mungkinkah Malaysia Bakal Menjadi Seperti Di ItaliSeperti yang sedia maklum, Itali kini mencatat angka kematian tertinggi akibat virus Corona atauCovid-19 melepasi angka kematian di negara China.Jika pada awalnya, jumlah kematian tertinggi dicatat di negara China yang kini dilaporkan China berjaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
2 weeks and 5 days ago.

 

Kucing suka Jilat dan Gigit Manja

Kucing mempunyai satu tabiat menjilat dan menggigit. Jika diperhatikan, kucing akan menjilat dirinya sendiri, anak, pasangannya mahupun kucing lain.Umum kita tahu perbuatan ini lebih kepada untuk membersihkan diri. Tapi bila kucing sudah mula menjilat tuannya, mungkinkah maksudnya anda kotor dan perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 5 days ago.

 

Promosi Bisnes Aiskrim Cara Online Kemudian Buat 3 Cara Jualan ini

Ada 3 cara buat jualan yang boleh digunakan jika kalian buat bisnes aiskrim. Sambil-sambil itu, bolehlah kalian promosikan bisnes aiskrim

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
2 weeks and 5 days ago.

 

Penipuan Maybank2u Online Banking

Kebelakangan ini makin banyak berlaku kes-kes penipuan maybank2u  online banking. Pada pendapat aku, kebanyakan mangsanya adalah terdiri dari mereka yang bukan berlatarbelakangkan bidang IT. Bukan apa, kalau orang IT, mereka lebih peka pada setiap login ID dan password yang dimasukkan....Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog imnaja imnaja via Rentas Minda
2 weeks and 5 days ago.

 

Kempen Raikan 101 Hari Bersama AEON

101 Hari Bersama AEON dan salam sejahterak epada semua pembaca yang saya kasihi sekalian. Smeoga anda semua berada dalam The post Kempen Raikan 101 Hari Bersama AEON appeared first on AMIRNAWAWI.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amirnawawi amirnawawi via AMIRNAWAWI
2 weeks and 5 days ago.

 

PUISI PUISI RINDU YANG TERPENDAM...

Aku.. aku adalahpuisi-puisi rindu yang terpendamyang kau titipkan bersama resahnya angin malamdan jiwaku rapuhdan jiwaku rinduCuma aku yang cuba mengukir takdirkudengan kalam tadbir yang tidak pernah akurpada rentak dan irama hidupkuterkadang kelamterkadang sumbangKulakarkan kesedihan ininun jauh ke juzuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
2 weeks and 5 days ago.