Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 11 of 12079

34GB of Data for RM79 Without Weekend/Weekday Restriction

A reliable postpaid with good coverage and huge data is very important for us to fully benefit the various features of our smartphone right? That is why it is important for us to choose a postpaid plan that will give you the most bang for your money! Enter Pinggir Armada Postpaid Plan that will give you a...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus | Lifestyle ⦁ Gadget ⦁ Food ⦁ Travel
2 weeks and a day ago.

 

Laman Nostalgia Bufet Buka Puasa Di Sofitel Kuala Lumpur Damansara

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Tinggal lagi 30 hari sahaja untuk kita mula menyambut Ramadan Al Mubarak. Semoga dalam beberapa hari menghampiri bulan mulia ini kita terus diberikan kesihatan dan juga terhindar daripada penyakit yang tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 weeks and a day ago.

 

KESAN CORONAVIRUS TERHADAP EKONOMI DAN HARGA EMAS

Kesan Coronavirus terhadap ekonomi global dan ekonomi Malaysia serta kesan penularan covid-19 terhadap harga emas Coronavirus atau covid-19 adalah penyakit baru disebabkan oleh virus corona yang boleh menjejaskan paru-paru dan saluran pernafasan yang teruk dan boleh membawa kematian. Coronavirus novel 2019...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zaidiemas zaidiemas via PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA
2 weeks and a day ago.

 

BAGAI SEKELIBAT BAYU YANG LALU...

Di sebalik senyuman tersembunyi tangisdi sebalik tangisan akan terpancar gembiradi sebalik kegembiraan kadangkala terselit dukadi sebalik kedukaan menjelma bahagiatangis, gembira, duka dan bahagia adalah titipan mainan jiwaIngin aku jeritkaningin aku teriakkankerana lara menghujam di pundak hatikubiar bisa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
2 weeks and 2 days ago.

 

Holiday In Mantanani

Two South Korean girls enjoying their holiday in Mantanani island, about 2 hours travel from Kota Kinabalu city center, located within Kota Belud district. Mantanani island is famous among South Korean tourist.They love it's white, long sandy beach, crystal clear sea water that perfect for snorkeling day...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kubikbiru kubikbiru via Kota Kinabalu Attractions
2 weeks and 2 days ago.

 

Majestic State Building

Kota Kinabalu attractions - Majestic State Building. This is photo of Sabah State Administrative Centre. This building is located at Teluk Likas, built facing the Likas Bay sea area and Tunku Abdul Rahman Marine Park. If you are on your way to UMS or 1Borneo Hypermall, you will see the building from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kubikbiru kubikbiru via Kota Kinabalu Attractions
2 weeks and 2 days ago.

 

Jumanji : The Next Level (2019)

MovieReview - Jumanji : The Next Level (2019)Baru - Baru ni ada tengok english movie Jumanji ni dan filem Jumanji : The Next Level ini memang antara filem yang aku nanti - nantikan dan tak sabar nak tonton. Lagi pun ramai blogger yang buat review movie ni kata movie Jumanji The Next Level ni memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 weeks and 2 days ago.

 

Vietjet Menawarkan Insurans 'Sky Covid Care' Kepada Semua Penumpangnya

Syarikat penerbangan baru Vietjet menawarkan perlindungan SKY COVIDCAREdengan perlindungan dari VND20,000,000 (US $857) kepada maksimum VND200,000,000 (US $8.570) untuk semua penumpang yang terbang pada penerbangan domestiknya dari 23 Mac 2020 hingga 30 Jun 2020.Dengan insurans, penumpang layak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 weeks and 2 days ago.

 

5 Most Common Injuries to Happen on Vacation

Vacations should be the most relaxing time for us all, but, unfortunately, illness and accidents can still happen. We have compiled a list of the most common events that can cause a holiday to go wrong, resulting in everything from derailing a trip to even hospitalization. It might mean that you need to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 2 days ago.

 

trouble is a friend

Repost :Kenapa berlaku bencana dan musibah kepada manusia?Kenapa manusia menghadapi penderitaan dalam kehidupannya?Adakah dunia ini tempat kesengsaraan?Adakah dengan musibah yang menimpa manusia menunjukkan Tuhan tidak Penyayang kepada manusia?Adakah juga tatakala manusia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 2 days ago.

 

Keldai akaun dibayar RM50 setiap transaksi pesanan face mask Covid-19

Betullah orang kata. Zaman sekarang, duit adalah segalanya. Manusia sanggup buat apa sahaja untuk mendapatkan duit tanpa mengira baik, buruk, halal dan haram.Yang pasti akan ada pihak yang menganiaya dan pihak yang teraniaya. Sejak beberapa minggu lepas, 2 barangan menjadi rebutan semua orang iaitu face...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 2 days ago.

 

Used vs. Loved

Repost :While a man was polishing his new car, his 4 yr old son picked up stone and scratched lines on the side of the car. In anger, the man took the child's hand and hit it many times; not realizing he was using a wrench..At the hospital, the child lost all his fingers due to multiple fractures.When the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 2 days ago.

 

6 Faktor Kegagalan Italy Mengawal Covid-19

6 Faktor Kenapa Italy Gagal Kawal Covid-19 Dan Boleh Dijadikan Pengajaran Untuk Rakyat Malaysia5,476 jumlah kematian di Italy setakat 8 jam yang lepas.Tak ada tanda surut, kes baru covid-19 semakin meningkat tak bagi belas kasihan - Italy sedang dalam peperangan getir. Mereka sedang keletihan.In case kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via Kongsi Berita Kongsi Cerita
2 weeks and 2 days ago.

 

Bila Pak Haji Menulis : Pesan Dan kesan – Covid-19

Situasi ini memerlukan stok makanan yang mencukupi Dan sudah tentu pertanian mandiri sangat diperlukan.negara harus bijak berbelanja kerana sekaligus harga barang akan Meningkat Di pasaran Export. Kenaikan harga barang ini memberikan kesan samping berlakunya inflansi Yang akan berterusan. Penutupan premis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
2 weeks and 2 days ago.

 

Lebih Dari 300 Kes Penipuan Penjualan Face Mask

Lebih 300 Kes Tipu Jual Topeng Muka, Polis Kongsi Cara Nak Semak Akaun ”Scammer”"Bagai Menangguk di air keruh".Peribahasa yang sangat sesuai untuk menggambarkan perangai penipu atau scammer yang mengambil kesempatan di atas kekalutan rakyat Malaysia di saat Malaysia menghadapi bencana Covid-19...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via Kongsi Berita Kongsi Cerita
2 weeks and 2 days ago.

 

EPISOD CINTA KITA DAN RINDUKU...

Sukarnya memahami kamubila aku rindu, kamu membisukamu berlalu jauh darikutinggalkan aku termangu, terkeliruaku cuba memujuk hati agar tiada senduSukarnya memahami kamubila aku hampir terlupabicaramu pun tibamanis dan mersabagaikan tiada apa apaDengan kamu..tiada bicara mententeramkan jiwatiada lagu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ArjunaIkhsan ArjunaIkhsan via Kalam Arjuna Ikhsan
2 weeks and 2 days ago.

 

Electrifying Racing: Goodyear Confirmed as Official Tyre Supplier for Pure ETCR

Goodyear is developing a bespoke tyre for Pure ETCR which will incorporate a combination of different technologies inspired by Goodyear’s latest electric vehicle tyres and the new Eagle F1 SuperSport ultra high-performance (UHP) range. The definitive specification of tyre will be unveiled in the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog soon1992 soon1992 via gainsinfo
2 weeks and 2 days ago.

 

Skechers Collaborates with Goodyear on Footwear

Global footwear powerhouse Skechers is building on the technology in its footwear through a new collaboration with The Goodyear Tire Rubber Company. Select styles across multiple categories for men, women and kids will utilise Goodyear rubber technology in customSkechersoutsoles that...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog soon1992 soon1992 via gainsinfo
2 weeks and 2 days ago.

 

Permintaan Roti Gardenia meningkat sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Covid-19

Selepas enam hari perlaksanaan perintah kawalan pergerakan, rak-rak roti dikedai runcit mulai kosong. Menurut pengusaha kedai runcit berhampiran rumah saya, bekalan roti sudah beberapa hari tidak dihantar.Ini merupakan fenomena baru yang ditempuhi rakyat Malaysia yang sudah mula beralih ke menu yang...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 2 days ago.

 

COVID-19, 100 Ribu Kes Dalam 4 Hari

COVID-19: '100,000 kes dalam 4 hari!' - WHO beri amaran pandemik semakin cepat merebakDr Tedros meminta orang ramai untuk tinggal di rumah dan mengikuti langkah penjarakan sosial bagi mengekang penularan virus itu. -APGENEVA: Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) memberi amaran pandemik COVID-19 semakin cepat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via Kongsi Berita Kongsi Cerita
2 weeks and 2 days ago.