Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 1 of 11302

Ubat demam cucuk punggung

Ubat cucuk punggung disebut suppository dan ianya digunakan pada waktu anak sukar memakan ubat jenis cecair. Terdapat dua jenis ubat masuk punggung yang kerap disimpan oleh ibu bapa di rumah iaitu ubat demam dan ubat tahan sakit yang boleh digunakan untuk menurunkan suhu dengan cepat. Entri ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azlan7783 azlan7783 via BILA LELAKI BERBICARA
49 minutes ago.

 

Misteri Batu Terbelah Al-Naslaa

Jika dilihat sekali imbas, ramai akan menganggap batu terbelah Al-Naslaa ini hanyalah sebuah bongkah batu besar biasa.Malah, jika dilihat kedudukan batu ini yang terletak ditengah padang pasir, mengukuhkan lagi hujah bahawa ia tidak mempunyai sebarang nilai istimewa untuk diketahui.Hakikatnya, ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
1 hour and 57 minutes ago.

 

5 Bahagian Ayam Yang Beracun Anda Wajib Tahu

Bagi anda yang suka makan ayam sama ada ayam goreng, gulai, panggang atau apa sahaja jenis masakan, anda wajib tahu fakta bahawa bahagian-bahagian tertentu adaging yam mengandungi racun berbahaya.Terdapat 5 bahagian ayam yang terkandung racun dan jika kita kerap memakan bahagian ini, mungkin kita akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 hours and 29 minutes ago.

 

Penyakit Kulit Ekzema Pada Bayi Cara Merawat Ekzema Dan Psoriasis

Info Semasa Info Semasa - Infomasi Dihujung Jari Penyakit kulit ada berbagai jenis dan cara jangkitan. Kali ini kita ketahui apakah penyakit kulit Ekzema Pada Bayi cara merawat ekzema dan psoriasis. Jadi tidak perlu risau kerana penyakit ini boleh dirawat dengan berbagai cara. Bagi yang mempunyai bayi anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog infosemasa infosemasa via Info Semasa
7 hours and 55 minutes ago.

 

PENGALAMAN SERAM BERJIRAN DENGAN KELUARGA MISTERI KAWASAN RUMAH TERES DI PERAK

PENGALAMAN SERAM BERJIRAN DENGAN KELUARGA MISTERI KAWASAN RUMAH TERES DI PERAK. Dimana ada cerita seram, misteri mistik di situ juga ada blogger puaka lekatlekit. Aku pun mistik misteri jugak. Boleh menjelma macam2.. kejab macam wartawan, kejab jadi chef kejab macam ahli paranormal katanya.. Di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
8 hours and 3 minutes ago.

 

RESEPI SAMBAL TERUNG PIPIT PALING MUDAH

RESEPI SAMBAL TERUNG PIPIT PALING MUDAH. Kembali lagi dalam segmen Dapur sekangkang kera lekatlekit. Hari ni kita jadi chef tak bertauliah sekejab yer.. Almaklumlah housewife macam aku ni memang tak boleh lari dari buat kerja kerja kat dapur.. Tak tau la housewife lain memang tak pernah jejak dapur kecuali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
9 hours and 43 minutes ago.

 

Emma Hulse Dakwa Dibuang Kerja Kerana Terlalu Cantik!

Emma Hulse, 24, yang bekerja sebagai pekerja separuh masa di sebuah syarikat produksi TV di London, merasakan paras rupanya yang terlalu cantik menjadi punca dia diberhentikan kerja.Menceritakan bagaimana dia dipecat, Emma berkata, ketika dia mahu memulakan shif kerjanya, pengurus telah memanggilnya dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
9 hours and 58 minutes ago.

 

Remaja dalam praktikal di temui mati dalam ladang kelapa sawit

Kota Tinggi: Penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) Jasin, Melaka, yang sedang menjalani latihan praktikal di Ladang Teluk Sengat di sini, ditemui mati dalam kawasan ladang itu dengan satu kesan tikaman di bahagian belakang badannya, petang semalam.Mayat Muhammad Azim Nazri Samsuddin, 21, ditemui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
10 hours and 45 minutes ago.

 

MBSB Personal loan

*What is ECOF-i ? ECOF-i is the short abbrevation of Islamic Effective Cost of Fund. This is the terms used by MBSB which is equipvalent to Base Rate or Base Lending Rate MBSB Personal Financing-i (PF-i) is a personal loan that is catered for private sectors. Previously, MBSB personal loan is only available...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog loanmalaysia loanmalaysia via Personal Loan
11 hours and 6 minutes ago.

 

PEEK A BOX UNBOXING | FEBRUARY '17

hey awak! hari ini hanah nak share apa yang ada dalam peek a box untuk bulan februari 2017. sepatutnya dari minggu lepas lagi hanah dah share unboxing post ni, tapi tidak berkempatan nampaknya. hihi. anyway, bagi yang belum tahu, peek a box merupakan sebuah beauty box yang boleh kita langgan setiap bulan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hahana4 hahana4 via FROM HANAH WITH ❤️
18 hours and 21 minutes ago.

 

Ambank Personal Loan For Public Sector

Ambank Personal Financing-i is a Shariah compliant personal loan that requires no collateral and guarantor. Personal Financing-i is based on Bai Inah islamic banking concept. As for public sector loan, Personal Financing feature a low 3.30% p.a flat rate loan, the effective rate of the loan would...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog loanmalaysia loanmalaysia via Personal Loan
18 hours and 47 minutes ago.

 

BILA LEKATLEKIT JADI PERANCANG PERCUTIAN KELUARGA

BILA LEKATLEKIT JADI PERANCANG PERCUTIAN KELUARGA. Dah lama tak pergi bercuti kemana mana. Tahun lepas tu rasanya holiday balik kampung aku je kat kedah.. Tahun ni dok plan jugak la nak pergi holiday. Semalam dok sembang santai - santai dengan asben tanya kat mana boleh pergi holiday paling bajet. Almaklum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
20 hours and 7 minutes ago.

 

Peneliti Berhasil Ciptakan Embrio Gabungan Manusia dan Babi

Sel stem mempunyai potensi untuk digunakan dalam pelbagai jenis rawatan menyebabkan ramai saintis berminat untuk meneroka bidang ini. Antaranya ialah pasukan saintis di Salk Institute, USA yang sedang giat mengkaji pembinaan sel stem manusia/haiwan (chimera). Namun genetik chimera yang cuba dihasilkan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
21 hours and 30 minutes ago.

 

Restaurant Vietnam Jie, Cheras, Selangor

Last weekend, we revisited Restoran Vietnam Jie as Hubby was craving for banh mi. We arrived slightly after 12pm and the restaurant was already busy.I was happy to see pho on their menu this time... yay! Without hesitation, I ordered this for myself. My bowl of pho bo (RM14.90) came with beef slices, tendon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
21 hours and 55 minutes ago.

 

Pinjaman Peribadi Bank Muamalat

Bank Muamalat Personal Financing Bank Muamalat Malaysia Berhad, the second full-fledged Islamic bank to be established in Malaysia after Bank Islam Malaysia Berhad, is poised to play its role in providing Islamic banking products and services to Malaysians, without regard to race or religious beliefs.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog loanmalaysia loanmalaysia via Pinjaman Peribadi | Personal Loan
21 hours and 57 minutes ago.

 

10 Selebriti Wanita Paling 'Panas' Indonesia 2017

Seperti kata pepatah Inggeris ‘sex sells’ (seks melariskan) kerana artis-artis ini mempertaruhkan keseksian serta tubuh badan yang menggiurkan untuk mendapat tempat di dalam industri hiburan Indonesia.Meskipun merupakan negara yang mempunyai populasi Muslim terbesar di dunia, namun Indonesia tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
22 hours and 57 minutes ago.

 

Romantic Doctor, Tacher Kim - Korean Drama Review

Review Drama Korea - Romantic Doctor Teacher KimAssalammualaikum..Tibalah giliran Drama Korea yang bertajuk Romantic Doctor Teacher Kim untuk direviewkan, drama ini mula disiarkan pada 7 November 2016 dan berakhir pada 17 Januari 2017 dan mempunyai 20 episod kesemuanya serta mempunyai 1 special episode dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
1 day ago.

 

不够钱用?这些兼职工可以给你月入过万!很多人都不知道!

这年头要赚钱已经不局限于早九晚五的打工了,如今大家可以透过智能手机做兼职,赚取外快。这里介绍几种大家可以尝试的兼职管道。1.兼职快递...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog annarina55 annarina55 via 1MDB
1 day ago.

 

GoGet Malaysia

GoGet.mys mission is to create a better environment for Malaysians by offering a reliable delivery service from point A to point B using technology, decision-making based on data, and systemized operations. This allows Malaysians to become more enterprising and to become successful GoGetters. With...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Gadget
1 day and an hour ago.

 

3 Ways to Replace ATM/Debit Card to MyDebit Card for FREE

I changed my Maybank ATM Debit Card at Maybank Kampar last December. I came on Saturday and it took about two hours to get my new card. As we all know, starting March 2016, in phases, all Maybank Cards will be replaced with PIN-enabled Cards. Here in Turkey, a lot of them prefer to use [] The post 3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lankapo lankapo via Show Me The Way
1 day and an hour ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »