User Profile: meetmie

Show pings in: English | Malay | All

 

meetmie

Your avatar

Real Name: Amim Najmie

Member Since: 17th June 2013



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Cara Tulis Headline Yang Memukau Kurang 5 Saat!

Dalam konteks pengiklanan visual (Facebook, Instagram, Surat Khabar), benda pertama yang kita kena mahir adalahtarik perhatian.Bila mana kita berjaya tarik perhatian. Itu petanda awal iklan kita akan di baca. Antara fakta yang kita kena faham ialahmanusia sibuk. Sibuk dengan hal...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 weeks and 4 days ago.

 

Ketahui 5 Kesilapan Semasa Menulis Iklan Yang Ramai Tak Tahu!

Pernah tak anda rasa nak give up menjual di online? Dah buat macam-macam cara, tapi semuanya tak menjadi. Setiap hari post status, orang hanya like jer. Sangat sikit yang tanya nak beli. Kalau dapat jual 1 pcs pun, rasa bersyukur sangat. Sampai anda rasa, berniaga ini bukan bidang anda. Anda sedih sangat...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
4 weeks and a day ago.

 

Guna 3 Perkataan Ini Jika Anda Nak Buatkan Prospek Baca Iklan Anda Sampai Habis!

Menulis ayat iklan tak susah. Yang susah, nak pastikan mereka baca sampai habis, berminat rasa nak beli dari kita. Jadi pada hari ini, saya nak kongsikan 3 idea kepada anda. Bagaimananak rampas perhatian prospek buatkan merekabaca iklan kita sampaihabis? Ok jom kita lihat idea...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 month and a week ago.

 

Ketahui 5 Cara Mudah Tarik Idea Menulis Iklan!

Pernah atau tidak? Satu hari anda duduk depan laptop tak tahu buat apa-apa. Mesti ada. Betul tak? Sebab saya pun sama. Jangan risau, itu perkara normal. Jika anda seorang penulis, anda pasti mengalami masalah ini berepisod-episod lamanya. “Kenapa ini semua boleh berlaku walaupun kita sudah biasa...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 month and a week ago.

 

Ini 6 Soalan Wajib Sebelum Anda Menulis Ayat Iklan!

Artikel ini khas untuk mereka yang berniaga di online dan ada masalah seperti: Takde idea nak tulis iklan.Rasa ilham tak sampai-sampai.Tak tahu nak target siapa, stuck!Tak tahu nak mula dari mana.Mahu tahu punca penyelesaian. Sekurang-kurangnya ada 2 punca utama kenapa ramai peniaga tiba-tiba ada...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 month and 2 weeks ago.

 

Ketahui 3 Langkah Praktikal Bagaimana Dapatkan 100 Pelanggan Melalui Emel!

Hari ini saya nak kongsikan bagaimana strategi praktikal untuk anda menjual produk anda kepada 100 pelanggan pertama anda, menggunakan emel. Strategi ini adalah based on pengalaman saya menjual beberapa produk sendiri juga produk affiliate. Alhamdulillah, setiap kali menggunakan strategi ini saya...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 month and 2 weeks ago.

 

Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook!

Ok, anda mesti fikir yang Bisnes Affiliate ini untuk yang pakar IT sahaja. Sebenarnya jika dibuat dengan kaedah yang betul, tidak kiralah apa pun status anda, anda boleh menghasilkan jualan dengan Bisnes Affiliate ini. Tidak kira walaupun anda berumur 50 tahun atau Suri rumah yang buta IT tetap boleh...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 month and 3 weeks ago.

 

Bagaimana Lelaki Ini Buat Jualan 6 Angka Dengan Produk Affiliate Dalam Masa 2 Bulan!

Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah seorang lelaki ini.. Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada anda. Harap anda boleh baca hingga habis ya. Kisah ini adalah pengalaman sebenar bagaimana lelaki ini buat jualan RM121,175.00 dalam masa 2...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 month and 3 weeks ago.

 

4 Langkah Bagaimana Memulakan Bisnes di Ebay!

Apa yang perlu new seller tahu untuk Belajar Bisnes Ebay? Saya mendapat banyak soalan terutamanya dari new seller yang masih belum faham macam mana proses jualan boleh terjadi di ebay. Ini antara soalan yang sering ditanya: Bagaimana hendak bermula untuk menjual di ebay? Berapa modal permulaan untuk...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months ago.

 

Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship China Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan di Ebay!

Kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier dropship china yang boleh memberikan kepada anda alternatif untuk anda memulakan bisnes di ebay secara dropship. Kesemua supplier ini adalah supplier china yang menggunakan bahasa inggeris. Sebenarnya selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months ago.

 

Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA!

Anda pasti terkejut dan tak sangka jualan kopi di pasaran ebay USA oleh ebay seller Malaysia mengikut statistik dari data terapeakbermula dari 6 Feb 2017 sehingga 6 Feb 2018 telah mencecah 2 juta USD dalam masa setahun. Banyak kan? Dalam ringgit Malaysia bersamaan dengan RM7.95 juta! Ini adalah data...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months and a week ago.

 

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay?

Hari ini saya nak cerita sedikit sejarah tentang terapeak dan ebay. Pada penghujung tahun 2017, 13 December 2017, company ebay telah mengumumkan untuk membeli syarikat terapeak untuk bergabung dengan seller hub mereka. Terapeak telah ditubuhkan pada tahun 2004 oleh dua orang ebay power seller di...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months and a week ago.

 

Bagaimana Nak Buat Kajian Pasaran Barang Trending di Ebay?

Saya dapat banyak pertanyaan tentang macam mana nak buat kajian pasaran di Ebay. Kalau andaada soalan tu kat minda andamaknanya andamemang berminat untuk belajar macam mana nak buat duit kat ebay ni. Ucapkan tahniah buat diri andasebab andaakanbelajar sesuatu...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months and 2 weeks ago.

 

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

Seller ini berjaya buat jualan $58,593 (RM233,169) dalam tempoh setahun (Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia. Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja. Jika saya ambil...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months and 3 weeks ago.

 

Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Di Ebay!

Siapa sangka pakaian kaftan malaysia mendapat tempat di pasaran luar negara? Jangan sangka nak export ke luar negara tu mestilah kena ada jualan yg besar. perlu ada gudang dan kilang. perlu export menggunakan kontena dan sebagainya Jika anda berfikiran sebegitu, sampai bila-bila anda tidak akan bermula...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months and 3 weeks ago.

 

3 Langkah Nak Buat Bisnes Secara Dropship Di Ebay Yang Ramai Tidak Tahu!

Artikel kali ini saya nak kongsikan satu teknik yang dipanggil custom dropship. Ada seribu satu teknik dropship untuk anda memulakan jualan di ebay. Tapi jarang untuk anda temui teknik yang diajar secara terperinci bila anda google, terutamanya artikel dalam bahasa melayu. So saya nak kongsikan artikel ini...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months and 4 weeks ago.

 

7 Jenis Barang Yang Terjual di Ebay Setiap 10 Saat!

Terima kasih kerana sudi follow artikel-artikel saya. 🙂 InsyaAllah saya akan terus berkongsi di blog initentang potensi perniagaan di ebay. Saya tahu, ada mata-mata yang kurang senang apabila saya berkongsi bisnes ebay ini terutamanya barang apa yang dijual. Di mana saya kongsi secara terbuka...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 months ago.

 

Benarkah Bisnes Di Ebay Masih Relevan?

Ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di Ebay. Ada yang bertanya dengan saya, masih relevankah bisnes di ebay ni? Jawapannya YA. Masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yang betul. Baru-baru ini rakan sayatelah bukabisnes offline iaitu bisnes kedai makan. Katanya, sebelum...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 months ago.

 

Ini Contoh Barang Mainan Yang Terlajak Laris Di Ebay!

Hari ini saya nak share kepada anda antara produk hot yang anda boleh jual di Ebay. Iaitu barang permainan (toys). Sebenarnya anda tak perlu nak jual semua jenis barang permainan. Cukup hanya fokus 1-2 jenis barang tapi anda cukup arif tentang produk yang anda jual tu. Lagi spesifik lagi bagus. Sebab anda...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 months and a week ago.

 

7 Contoh Makanan Malaysia Yang Anda Boleh Jual Di Ebay!

Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan antara barang-barang makanan yang mungkin anda tak jangka di Ebay pun boleh dijual! Bukan satubukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit! Apa barang tu? Saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni! Sebenarnya semua barang boleh...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 Next »