User Profile: idzaney

Show pings in: English | Malay | All

 

idzaney

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Buat FBLive-Macam mana nak tolong diri sendiri?

Oleh : Iryani AhmadBismillahirrahmanirrahimSemalam kan, buat pertama kalinya dapat buat FB LIVE. Perasaannya masa mula-mula nak buat tu teruja, sebab ramai komen nak join tengok, FB baru buat tak sampai sebulan, ada 100 komen campur yang mesej dan whatsapp dah tanya soalan macam-macam, terasa seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
2 months and a week ago.

 

Bagaimana Mata Otak Beri Kesan Sembuh Penyakit Berat

Oleh : Iryani AhmadGambar : SendiriSelamat hujung minggu! Alhamdulillah. Tadi saya terbaca satu kalimah perkataan tentang iniSaya berasa gembira pada pagi ini dapat membuka dua hadiah. Mereka ialah mataku!DI KAMPUNGSyukur kan? Di sini, suka saya nak share tentang pengalaman saya sekitar tiga tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
2 months and a week ago.

 

Petua Bayi Sihat dan Ceria Selalu

Memiliki anak-anak kecil yang sedang membesar, sudah pasti pelbagai cabaran yang dilalui oleh seorang ibu. Adakalanya, anak-anak sihat dan ceria dan mudah diuruskan.Namun, ada juga ibu yang berhadapan dengan anak yang cranky, tantrum , selalu tidak sihat dan pelbagai lagi. Ujian membesarkan dan mendidik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Tasneem Naturel Perlis
2 months and 2 weeks ago.

 

Tips Bayi Batuk

http://balm4batukselsema.wasap.my/Buat pembelian secara onlineDISINI

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Tasneem Naturel Perlis
2 months and 2 weeks ago.

 

Akibat Solat Dhuha

Gambar : GoogleBanyak Orang Yang belum tahu apa akibat yang akan mereka rasakan bila rajin shalat dhuha.Beruntung sekali anda punya kesempatan membaca tulisan dibawah ini, semoga memjadi pelajaran berharga untuk kita semua.Seperti diungkap oleh Sayid Muhammad bin Alwi al-Maliki dalam bukunya Khasais...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
2 months and 2 weeks ago.

 

Cara Merawat Batuk dan Selsema Bayi

TASNEEM NATUREL COUGHFLU TIME BALM UNTUK ANAK YANG BATUK, SELESEMA DAN DEMAMOleh : Iryani AhmadBayi batuk.Bayi selesema.Mak-mak mula risau..Hidung tersumbat, anak tak boleh lena…mak ayah pun sama tak mungkin boleh tidur lena.Puas dah bawa anak pergi ke klinik. Malangnya, doktor tidak akan bagi ubat batuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
2 months and 2 weeks ago.

 

Cara Merawat Batuk dan Selsema Untuk Bayi

TASNEEM NATUREL COUGHFLU TIME BALM UNTUK ANAK YANG BATUK, SELESEMA DAN DEMAMOleh : Iryani AhmadBayi batuk.Bayi selesema.Mak-mak mula risau..Hidung tersumbat, anak tak boleh lena…mak ayah pun sama tak mungkin boleh tidur lena.Puas dah bawa anak pergi ke klinik. Malangnya, doktor tidak akan bagi ubat batuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Tasneem Naturel Perlis
2 months and 2 weeks ago.

 

TASNEEM NATUREL TUMMY TIME BALM SOLUSI TERBAIK UNTUK ANAK KEMBUNG PERUT

Oleh : Iryani AhmadPerut anak meragam. Anak tak boleh lena sebab perut sebu, kembung, cirit-birit. Tapi, kita orang dewasa pun sama juga memang tak boleh tidur lena jika sakit perut!Biasanya bayi, anak kecil atau orang dewasa akan sangat tak selesa jika perutnya cirit-birit, kembung atau sebu. Begitu juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Tasneem Naturel Perlis
2 months and 3 weeks ago.

 

TASNEEM NATUREL TUMMY TIME BALM SOLUSI TERBAIK UNTUK ANAK KEMBUNG PERUT

Oleh : Iryani AhmadPerut anak meragam. Anak tak boleh lena sebab perut sebu, kembung, cirit-birit. Tapi, kita orang dewasa pun sama juga memang tak boleh tidur lena jika sakit perut!Biasanya bayi, anak kecil atau orang dewasa akan sangat tak selesa jika perutnya cirit-birit, kembung atau sebu. Begitu juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
2 months and 3 weeks ago.

 

Apa Yang Perlu Anda Tahu Jika Berhadapan Dengan Situasi Yang Berlaku Seperti Isu Adik Adam?

MOHON TULARKAN INFO INI...TAK RUGI JIKA SHARE ILMU...Apa Yang perlu anda tahu jika berhadapan dengan situasi yang berlaku seperti Isu adik Adam?Grief dari perspektif Psikologi.Terlebih dahulu, salam takziah diucapkan kepada keluarga adik Adam Raykal terutamanya kepada si ibu dan si bapa yg baru kehilangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
2 months and 3 weeks ago.

 

Anak Masuk Ward dan Hikmahnya

Oleh : Iryani AhmadMasa bulan Ramadhan, menu sarapan dengan anak bongsu lauknya daripada baki sahur kami suami-isteri biasanya. Pagi itu, mereka makan nasi berlaukkan ikan selayang masak rendang. Unik kan. Pertama kali ikan dimasak dengan rasa rendang. Okay juga di tekak kami suami isteri sebagai hidangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
2 months and 3 weeks ago.

 

SALE 5 HARI!!!!

LIMIT 200 BOX SAHAJA TAW‼️Memang berbaloi sangat sebab jimat sampai RM52, terus dapat one set balm keperluan anak-anak.Siapa nak cepat, lekas wassup 011-21870144Siapa nak cepat, lekas wasaphttp://balmnaturalmurah.wasap.my/

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
3 months ago.

 

Buang Emosi Negatif dengan EFT dan Tarik Magnet Rezeki

Oleh : Iryani AhmadGambar : GoogleAmaran : Artikel ini panjang kerana saya mahu melepaskan gian menulis. Haha. Selain itu, saya mahu berlatih menulis hingga 1500 patah perkataan. Sila follow blog ini atau star artikel ini jika mahu membaca dengan lebih fokus.Ujian Lumrah HidupSelagi masih hidup selagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
3 months ago.

 

Madrasah Ramadhan

Oleh : Iryani AhmadKali ini lama sungguh saya bercuti tidak menulis di blog. Saya masih lagi menulis di buku catatan. Jadi, saya rasa lebih sesuai ditukar juga nama blog kepada catatan Kembara Ummi. Syukur, kami sekeluarga kini sudah mengembara dan bermukim di negeri atas angin. Sebab apa? Pemandangan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
3 months and a week ago.

 

Kesan Pada Bayi Jika Ibu Mengandung Mengidam

Oleh : Iryani AhmadDengan Nama Allah Yang Maha Penyantun Kepada Seluruh MakhluknyaPerubahan hormon yang berlaku ketika ibu mengandung membuatkan ibu berasa terasa nak makan macam-macam. Apatah lagi, makanan yang pelik-pelik. Ini yang dikatakan ibu mengandung suka mengidam adalah sinonim.Perlakuan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
7 months and 2 weeks ago.

 

Tanda Sakit Nak Bersalin

Oleh : Iryani AhmadTanda Sakit BersalinSakit bersalin biasanya dimulai dengan tindak balas pada otot rahim. Berikut adalah tanda-tanda sakit bersalin yang biasa dialami oleh ibu hamil ;Rasa sakit atau nyeri pada kawasan perut bahagian bawah atau pinggang bahagian bawah adalah tanda permulaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
8 months and 2 weeks ago.

 

Petua Mengandung Sentiasa Sihat

Oleh : Iryani AhmadPetua Mengandung Sentiasa SihatKesihatan ibu semasa mengandung mempengaruhi kesihatan janin dan ibu. Berikut merupakan antara petua mudah yang boleh dilakukan oleh ibu hamil :1. Pilih Makanan Tepat Semasa Berbadan DuaIbu hamil digalakkan mengambil makanan yang mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
8 months and 2 weeks ago.

 

Tips Mengandung Sentiasa Sihat

Oleh : Iryani AhmadTips Mengandung Sentiasa SihatKesihatan ibu semasa mengandung mempengaruhi kesihatan janin dan ibu. Berikut merupakan antara tips mudah yang boleh dilakukan oleh ibu hamil :1. Tidak Mengabaikan Waktu MakanIbu hamil yang kurang selera makan sering mengabaikan waktu makan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
8 months and 2 weeks ago.

 

Rahsia Senang Sangat Bersalin Ialah Suaminya Seorang Pemaaf

Oleh : Iryani AhmadBagi memudahkan proses kelahiran, suami perbanyakkan doa kepada ALLAH SWT. Sebagai hamba, ALLAH SWT sahaja tempat pergantungan kita. Di samping berdoa, banyakkan membaca Al-Quran bersama-sama isteri.Memberi pesan kepada isteri agar menjaga tutur kata dan menghindarkan diri daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
8 months and 2 weeks ago.

 

Pentingnya Kehadiran Suami Ketika Isteri Bersalin

Oleh : Iryani Ahmad1SebagaiPersediaan JiwaKehadiran suami di sisi isteri sewaktu melahirkan bayi sangat memberi pengaruh faktor positif kepada jiwa isteri. Kebanyak hospital atau pusat bersalin telah mengamalkan cara ini iaitu dengan membenarkan kehadiran suami di sisi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
8 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 Next »