Tag: 'Raya'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'Raya'

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Resepi Kek Batik Lembut

Resepi Kek Batik LembutKali ini aku nak share satu resipi yang merupakan kegemaran aku iaitu resepi Kek Batik Lembut. Kek Batik ini memang popular dan mudah untuk disediakan, tak payah nak bakar atau kena guna oven sebaliknya hanya perlu sejukkan dalam peti ais saja. Sangat mudah bukan, bahan - bahan yang...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
2 weeks and 3 days ago.

 

DEKAT NAK RAYA DUGAAN DATANG BERTIMPA TIMPA

DEKAT NAK RAYA DUGAAN DATANG BERTIMPA TIMPA. Kalau tahun tahun yang lepas hari raya la aku paling excited sebab boleh balik kampung. Tak kisah kena menempuh perjalanan yang sepatutnya 4 - 5 jam tapi kalau musim perayaan boleh kematu bontot 10 jam dalam kereta. Tapi tetap enjoy nak - nak lagi kami spesis tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
11 months and 4 weeks ago.

 

Baru Nak Tempah Baju Raya

As Salam and greetings to dear readers. Baru nak tempah baju raya. Readers bagaimana pula dah siap ke persiapan raya tahun ini? Bagi Mrs. A pula last Saturday sebelum pulang ke kampung barulah A's family berkesempatan menempah baju raya tema. Hurm!... tak peliklah dah fiil Mr. A memang biasa tempah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 3 days ago.

 

KAT LOWYAT PUN TAK DAPAT SMARTPHONE ORIGINAL MURAH CAMNI

Kalau takut kena tipu dengan peniaga2 kat lowyat korang kena baca tengok ni. Kat sini confirm tak kena tipu confirm 100% smartphone korang beli tu original. Memang agak mustahil la kalau korang beli kat sini nak kena tipu. Bukan je terjamin kualiti originaliti dia malah murah sangat.So sesapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
15th July 2015 1:18pm

 

Cerita 1 Syawal 1439 H

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Cerita 1 Syawal 1439 HAlhamdulillah bulan Syawal dah hampir seminggu berlalu. Rata-rata SocMed yang Mrs. A tengok meriah kisah raya masing-masing. Macam-macam color tema sedondon ada, termasuklah familyMrs. A ngeh! ngeh!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
3 days and 4 hours ago.

 

Telemovie Raya - Jihan Nak Disiplin Anak

Sinopsis Telemovie Jihan Nak Disiplin Anak (Telemovie Raya)Selalunya tiap - tiap tahun memang akan ada telemovie tentang Jihan ni dari belum kahwin sampailah yang terbaru dah ada anak hehe. Telemovie Jihan Nak Disiplin Anak ini dah disiarkan di Astro Citra pada hari raya yang kedua, jam 9 malam. Antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
5 days and 22 hours ago.

 

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Mohon Maaf Zahir Batin

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Psssttttt pinjam Mr. A punya ucapan raya jer... takpe kot yang penting ikhlas.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week and 3 days ago.

 

Resepi Udang Masak Diraja

Resepi Udang Masak DirajaDiam tak diam, dah nak raya dah, so kali ini aku nak share resepi Udang Masak Diraja pula, tengok gambar saja dah yakin mesti masakan ini sedap kan. Mana tahu boleh dijadikan juadah istimewa di hari raya nanti ke kan. Apa pun jom tengok resepinya di bawah ini, selamat mencuba.Resepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
1 week and 5 days ago.

 

Raya Shopping Extravaganza @ Freeport A Famosa Outlet, Melaka

Heyo! One more week to Raya, are you ready? Have you completed all your shopping already? If you have not, fret not you still have time. We just did our Last Minute Raya Shopping at Freeport AFamosa Outlet Melaka over the weekend. You know now is the time to shop, where there is no GST and the best...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week and 6 days ago.

 

Dodol Ongah Den

Bismillahhirrahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Dodol Ongah Den.Siapa suka dodol atau penganan? Kita gang! sep sket! Orang kampung Mrs. A biasa panggil dodol ni penganan. Time kekecik dulu memang Mrs. A pun panggil penganan tapi sekarang ni seiring dengan perkembangan masa, zaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 6 days ago.

 

Ibadah Korban Bersama BAKI dan MPS

As Salam and greetings to dear readers. Ibadah Korban Bersama BAKI dan MPSTahun ini ibadah korban kami sekeluarga sedikit berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya. Jika tahun sebelum ini korban secara personal tetapi tahun ini Mr. A telah dijemput untuk turut serta dalam Program Ibadah Korban Bersama anjuran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
9 months and 2 weeks ago.

 

Kisah Hari Raya Korban 2017

As Salam and greetings to dear readers. Kisah Hari Raya Korban 2017.As usual bila hari raya samada hari raya korban ataupun hari raya puasa Mrs. A akan balik ke kampung Mrs. A dahulu ngeh! ngeh! ngeh! mujurlah Mr. A dah tak kisah dah tak koser kot bak kata orang. Ialah tiap-tiap hari di Seremban kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
9 months and 2 weeks ago.

 

PERHATIAN! SILA KOSONGKAN MEMORY CARD ANDA SEBELUM 31 OGOS

PERHATIAN! SILA KOSONGKAN MEMORY CARD ANDA SEBELUM 31 OGOS. Hidup zaman teknologi ni manusia telefon tak boleh di pisahkan. Bila teknologi semakin berkembang kalau dulu enpon jer.. Sekarang smartphone pulak.. Bila dah pakai smartphone kena la ada memory card ye dak.. Apalah erti sematpon tanpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
9 months and 3 weeks ago.

 

Throwback Open House Open Office 2017

As Salam and greetings to dear readers. Throwback Open House Open Office 2017Actually dalam dilema nak publish ke tidak cerita open house open office ini selain asyik-asyik citer berhari raya jer... macamlah dia seorang je pergi beraya tukan bimbang juga ada yang muntah hijau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
10 months and 4 weeks ago.

 

Perfume Mini Power Bank

As Salam and greetings to dear readers. Perfume Mini Power Bank.Apo ko bondo ea tu? Perfume ke? Hahhahaa... Perfume Mini Power Bank bukanlah perfume uols ianya adalah power bank sebenar yang boleh digunapakai untuk mengecas phone. Walaupun Mrs. A dah ada power bank tetapi ianya agak bulky rasa macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
11 months ago.

 

Candid Raya SAM Sungai Haji Dorani 2017

Hari ini telah berlangsungnya Majlis Hari Raya SAM Sungai Haji Dorani. Majlis telah dirasmikan oleh Puan Siti Aishah Binti Mujab, Pengetua SAM Sungai Haji Dorani. Jika dikutkan, sudah banyak gambar yang telah dimasukkan ke dalam fb, tetapi ini adalah gambar yang sempat dirakamkan oleh crew Lensa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via LENSAKU
11 months and a week ago.

 

Team Raya Seremban

As Salam and greetings to dear readers.Team Raya Seremban.Team raya Seremban adalah team beraya side Mr. A. Tahun ini berbeza dengan tahun-tahun sebelummnya cos hanya pada 3 Syawal barulah Mrs. A berkesempatan berhari raya ke Jiboi iaitu rumah parents in law Mrs. A huhuuhu... maafkan anakanda ayah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
11 months and a week ago.

 

Sinopsis Telemovie Kad Raya Dalam Kolong

Sinopsis Telemovie Kad Raya Dalam Kolong8 Julai 2017 yang lalu, aku sempat menonton telemovie yang bertajuk Kad Raya Dalam Kolong yang disiarkan di Astro Citra dan Mustika HD. Jalan cerita telemovie ini unik, menarik dan sedih, malah para pelakon yang berlakon dalam telemovie Kad Raya Dalam Kolong ini juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
11 months and 2 weeks ago.

 

Cerita 1 Syawal 1438 H

As Salam and greetings to dear readers. Cerita 1 Syawal 1438 H.Berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya selalunya selepas solat hari raya Mrs. A sekeluarga akan gerak balik ke Kg Jiboi iaitu rumah parents in-law pula (side Mr. A) Tetapi tahun ini time nak gerak tu salah seorang anak buat fiil terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
11 months and 2 weeks ago.

 

Telemovie Menarik Di Bulan Syawal (2017)

Telemovie Menarik Di Bulan SyawalBila masuk bulan Ramadan memang banyak drama dan telemovie yang disiarkan di kaca tv, bila tiba musim perayaan seperti Hari Raya Aidilfitri, lagilah banyak telemovie menarik yang disiarkan di semua stesen TV. Kadang - kadang sampai tak tahu nak tengok yang mana satu sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
11 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 Next »