Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 64

Nak Cari Tiket Flight Murah? 10 Teknik Rahsia Yang Anda Kena Tahu

Berapa ramai yang akan melompat kegirangan bila kita nampak Airasia buat promo tiket flight gila-gila? Mesti ramai kan? Aku adalah salah seorangnya. Tapi, kalau waktu biasa tanpa sebarang promo, bisakah (sheila on 7 sangat bunyinya!) kita nak dapat tiket flight murah? Bisa aja dong, ikuti 10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
11 months ago.

 

5 Info Menarik Tentang ‘Travel Bucketlist’ Pelik, El Camino De Santiago

Sejak aku tahu tentang movie The Way tempoh hari, aku luangkan masa minggu aku menonton movie ini serta beberapa movie travel yang lain. Anda boleh tengok senarai penuhnya di sini. Sinopsis ringkas tentang cerita The Way, Tom (Martin Sheen), seorang doktor dari Amerika Syarikat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
11 months and a week ago.

 

Air Awet Muda

AIR amat penting untuk kesihatan seseorang. Tanpa air seseorang boleh mati dalam tempoh tiga hari. Dalam kehidupan kita sekarang air juga amat penting untuk mengekalkan kecantikan kulit. Kajian... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
11 months and a week ago.

 

Kisah Sniper GGK Di Bosnia

Kisah Sniper GGK Di Bosnia,ok!| Assalamualaikum.. Dan selamat sejahtera.Semoga Allah mempermudahkan urusan dan memberkati hidup kalian.Kisah ini ditulis daripada rakaman aksi sebenar seorang anggota GGK (pendekar).Semasa penglibatan beliau, Tun Mamat (bukan nama sebenar) di Bosnia (negeri atas angin).

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
11 months and a week ago.

 

Anda usahawan sukar buat pinjaman bank?

Tadi baru borak-borak dengan seorang usahawan. Kebetulan kereta wife seat belakang kotor sangat almaklumlah anak-anak gemar menumpahkan susu, minuman dan pelbagai makanan kat dalam kereta. Usahawan ni buat servis cuci dalaman kereta secara mobile so kita tak perlu keluar rumah dengan harga yang amat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
11 months and a week ago.

 

7 Benda Yang Aku Belajar Dari Pengalaman Travel Dengan ‘Cruise Ship’

Bila orang sebut tentang kapal cruise, apa yang bermain di fikiran anda? Travel secara mewah? Orang banyak duit saja yang boleh naik cruise? Drama cinta Titanic? Leonardo DiCaprio? Dan bagi yang pernah berlayar dengan cruise, apakah pendapat anda? Anda rasa seronok tak? Atau anda rasa macam ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
11 months and 3 weeks ago.

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Perempuan

tips untuk mendapatkan baby girlMenurut Dr Fadzilah Kamsah, kajian menyatakan bahawa lelaki membawa kromosom X Y manakala wanita hanya mempunyai kromosom X. XX - akan hasilkan anak perempuan XY - akan hasilkan anak lelaki Kromosom X mempunyai jangkahayat yang lebih lama, bergerak lambat, tahan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
11 months and 3 weeks ago.

 

Tips Mencegah Akaun Facebook Daripada Kena Lock

Sejak kebelakangan ini ramai rakan blogger yang ditemui membuka akaun Facebook baru gara-gara akaun lama mereka kena 'lock' oleh sistem pengurusan Facebook. Antara alasan akaun mereka kena 'lock' ialah terdapat aktiviti "meragukan" dijalankan ke atas akaun tersebut.Ada juga yang menyalahkan laman permainan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
11 months and 3 weeks ago.

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Lelaki

petua untuk mendapatkan anak lelakiok...sebelum saya share tips untuk mendapatkan anak lelaki..anda perlu faham bagaimana anak lelaki boleh terjadi..bagi mereka yang anda latar belakang sains mesti dah tahu kan..untuk mendapatkan anak lelaki anda memerlukan chromosome XY..isteri hanya mempunyai chromosome...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
18th July 2017 10:47am

 

Kopi bantu panjangkan usia

Penggemar kopi pasti teruja dengan dua hasil kajian antarabangsa yang mendedahkan minuman tersebut mampu membantu mereka untuk hidup lebih lama. Laporan kajian penyelidik dari Amerika Syarikat (AS)... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
16th July 2017 1:51pm

 

Inilah Aplikasi Call Blocker Terbaik Patut Ada dalam Smartphone Anda

Selalu di ganggu dengan panggilan yang tidak di ingini contohnya oleh nombor yang sama, apabila anda jawab, senyap je  panggilan akan di tamatkan beberapa saat kemudian? Atau mungkin dari seseorang yang anda kenali tetapi mahu block nombor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mhbso mhbso via FanastiK
12th July 2017 12:39am

 

Macam Mana Nak Kemas Beg Dengan Efisien dan Pantas “Like A Pro”?

Sama ada anda baru nak berjinak-jinak dalam dunia travel, mahupun seorang yang sudah berpengalaman, bila masuk bab kemas beg ini, ia memerlukan teknik yang betul supaya kita dapat membawa barang kita tanpa melepasi had berat yang ditetapkan. Dulunya, aku berpandukan pada sehelai kertas untuk senarai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
11th July 2017 2:24pm

 

Cara Lembutkan Daging Dan Ayam Beku Dalam Masa 5 Minit

Memang agak melecehkan apabila terpaksa menunggu daging yang kita bekukan dalam peti sejuk menjadi lembut sebelum dimasak. Biasanya, daging direndam dalam air untuk dilembutkan namun ia mengambil masa yang lama (kira-kira sejam) untuk menjadi lembut. Antara cara paling cepat dan mudah ialah dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
10th July 2017 12:12pm

 

Kenal Pasti 7 Tanda Untuk Elak Dari Memilih Travel Buddy Dari “Neraka”

Bila cerita tentang travel ni, ada yang suka travel dengan kawan-kawan, dan ada pula yang suka travel secara solo. Aku pernah rasa pengalaman travel dengan teman, dan aku juga pernah rasa travel solo. Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. Kalau dapat travel buddy yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
9th July 2017 7:31pm

 

Senarai Laman Web Beli-belah Yang Murah Harganya Selamat

Saya pasti ramai di antara para pembaca gemar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mhbso mhbso via FanastiK
7th July 2017 5:11pm

 

8 Petua Wajah Kelihatan Cantik Dengan Ais Batu

AssalamualaikumBismillahTernyata AIS BATU bukan setakat menyejukkan minuman, tetapi boleh jadi petua kulit cantik! Sebenarnya ais batu, bukan sebagai salah satu petua kulit cantik yang dapat merawat kecantikan wajah. Ada banyak manfaat lain yang boleh digunakan untuk mengubati masalah jerawat yang muncul di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siinurul siinurul via Sii Nurul
18th June 2017 7:05pm

 

5 Tips Memilih Bilik/Rumah Sewa Untuk Pelajar Universiti

AssalamualaikumBismillahHari ini aku dengan sukacitanya ingin berkongsi "Tips Memilih Bilik/Rumah Sewa Untuk Pelajar Universiti".Setahu aku, pelajar universiti hanya tinggal di hostel selama setahun. Kalau kat UMS biasanya macam tu. tak tahulah kalau kat Universiti lain. Insya'Allah tips ini boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siinurul siinurul via Sii Nurul
13th June 2017 6:27pm

 

Tips memilih gogal untuk berenang

Berenang memang merupakan aktiviti menyihatkan. Ia juga boleh dijadikan sukan yang membantu kita memperbaiki tubuh fizikal kita. Antara peralatan yang penting untuk berenang adalah gogal (kaca mata ) untuk berenang. Ia penting bagi memastikan air tidak memasuki mata serta memudahkan penglihatan kita di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via LIGAKAMPUNG
12th June 2017 8:39pm

 

Nak Travel Dengan OKU? Ini 7 Benda Yang Kita Wajib Tahu

Travel sekarang menjadi lebih mudah dengan adanya kemudahan untuk travel secara bajet dan juga lambakan travel artikel di media sosial. Tapi adakah kita sedar akan berapa banyak artikel yang ada tentang pengalaman travel sebagai orang kehilangan upaya (OKU)? Seorang pembaca telah bertanyakan pada aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
11th June 2017 11:48pm

 

Tips Sebelum Meninggalkan Rumah Untuk Pergi Bercuti

Hari raya bakal menjelma tidak lama lagi. Sudah pasti ada yang akan balik ke kampung untuk beraya. Ada yang beraya sekejap dan ada yang lama [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mustaffa07 mustaffa07 via Direktori Homestay
7th June 2017 12:46pm