Tag: 'travel'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'travel'

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 83

Short Getaway To Penang

WEDDING BELLS ARE IN THE AIR... Received two invitations to attend two weddings up north. Great... all happening in one weekend, one on Saturday and another different wedding on Sunday, so might as well, take the opportunity to go up to the Pearl of the Orient for a short getaway!Took a train up to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
3 months and a week ago.

 

Tokyo Day 15 16: Tsukiji Market, Meiji Jingu Goodbye

Day 15. What did I have for breakfast? I dunno anymore. Haha Before we leave our hostel to enjoy our very last full day in Japan, we requested our hostel to book a taxi for the next day at the wee hours of 5am. We also took this chance to soak in the atmosphere of Sumida river that is situated... Click the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
3 months and 2 weeks ago.

 

Borneo International Kite Festival 2017

Sights around the Borneo International Kite Festival 2017.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Dayakwanderer Dayakwanderer via Dayak Wanderer
3 months and 2 weeks ago.

 

7 lokasi hiking dengan pemandangan indah di Indonesia

7 lokasi hiking dengan pemandangan indah di Indonesia | Assalamualaikum salam sejahtera. Hari ini Mrejoy nak kongsikan beberapa lokasi menarik untuk hiking dengan pemandangan yang indah di Indonesia. Bukanlah Mrejoy menidakkan lokasi-lokasi sedia ada yang berada di Negara kita ini, malaysia. Cuma buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and 2 weeks ago.

 

A gastronomic trip with John Walker XR21

Many drinkers might be unaware but John Walker Sons is a range of super premium whiskies that includes the exquisite XR21, which contains whiskies that are aged for a minimum of 21 years and drawn from extremely rare Johnnie Continue reading

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog deepkl deepkl via COCKTALES, by the Thirsty Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

Terowong Jalan Raya Gunung Chola Paling Tinggi Di Dunia

Terowong jalan raya tertinggi dunia mula dibuka kepada pengguna di wilayah Sichuan China, 15 tahun selepas projek itu dimulakan, lapor agensi berita rasmi Xinhua. Projek mega yang terpaksa memecah masuk melalui Gunung Chola di Dataran Tinggi Qinghai-Tibet itu, terdiri daripada laluan terowong sepanjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
3 months and 2 weeks ago.

 

Discover Penang and fall in love

The sunset on Oct 1 was so breathtaking beautiful I have to dedicate just a blog post to wax lyrical how beautiful Penang is. In these past years, many heritage buildings have been restored and turned into chic restaurants, boutique hotels and art galleries. When the gleaming, golden sun rays cast upon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog 5xmom 5xmom via Best Recipes
3 months and 2 weeks ago.

 

Tokyo Day 14: Farmer’s Market At UNU Shibuya

My 2016 Japan travelogue so far: Osaka Day 1: Ana Crowne Plaza Sennichimae Doguyasuji Osaka Day 2: Osaka Station, Kuromon Market Dotonbori Nara Day 3: Todai-ji, Cheeky Deer Fall Foliage Osaka + Kyoto Day 4: Nishiki Market Len Kyoto Kawaramachi Kyoto Day 5: Kiyomizu-dera,... ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
3 months and 3 weeks ago.

 

Indonesia | Itinerary Percutian 4 Hari 3 Malam Di Surabaya-Bromo-Malang, September 2017

Itinerary Percutian 4 Hari 3 Malam Di Surabaya-Bromo-Malang, September 2017 | Menjejakkan kaki ke kawah Bromo adalah impian sejak sekian lama. Seperti yang pernah aku beritahu sebelum ini, Indonesia adalah negara yang banyak aku terokai ketika memula mengembara ke luar negara. Dulu selalu pergi berdua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 3 weeks ago.

 

6 Benda Yang Anda Kena Tahu Sebelum Nak Takluki Gua di New Zealand

Kebanyakan orang melawat New Zealand adalah untuk menikmati pemandangan Middle Earth yang sungguh memukau. Memang cantik kan? Tapi tahukah anda, New Zealand juga dikenali sebagai hub utama untuk sukan aktiviti lasak? Banyak sukan yang melibatkan adrenaline-rush seperti bungee jump, dicipta di New...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Moonriver Lodge

Moonriver Lodge - Our Check Point 3 during the recent Coast to Coast race was described as a 6 stars stop for us and it certainly did tickle my curiosity. Had a quick glance of it online and I must say that after approximately 150km and 2 other CPs that were basic shelters and one (almost closed - bloke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missyblurkit missyblurkit via missyblurkit
3 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Ibis Styles, Malang

Ibis Styles, Malang | Bagi pelancong dari Malaysia, untuk ke Gunung Bromo kebiasaannya kita akan mendarat diBandara Juanda, Surabaya. Bukan tidak ada yang mengembara dari Yogyakarta (Jogja) atau provinsi lain tetapi penerbangan dari Kuala Lumpur ke Surabaya itu sendiri lebih pendek berbanding menaiki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 3 weeks ago.

 

6 Tempat Menarik Wajib Anda Kunjungi Di Seluruh Dunia

Sama ada mahu melepaskan tekanan di tempat kerja, atau ingin meneroka ke destinasi baru dengan orang tersayang, memilih destinasi dan merancang percutian dengan betul penting untuk membantu anda menikmati satu bentuk liburan berkualiti dan berbaloi. Berikut adalah 6 lokasi di dunia yang wajib anda lawati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
3 months and 3 weeks ago.

 

Tokyo Day 13: Autumn Colors At Shinjuku Gyoen Jingu Gaien Icho Namiki

My 2016 Japan travelogue so far: Osaka Day 1: Ana Crowne Plaza Sennichimae Doguyasuji Osaka Day 2: Osaka Station, Kuromon Market Dotonbori Nara Day 3: Todai-ji, Cheeky Deer Fall Foliage Osaka + Kyoto Day 4: Nishiki Market Len Kyoto Kawaramachi Kyoto Day 5: Kiyomizu-dera,... ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
3 months and 3 weeks ago.

 

8 Pantang Larang Anda Wajib Tahu Jika Berkunjung Ke Thailand

Thailand terkenal sebagai negara yang kaya dengan ada dan budaya. Jadi, sebelum berkunjung ke sini sebaiknya anda ambil tahu dulu beberapa ‘pantang larang’ di negara siam ini. Travel pun jadi lebih seronok! Di sini kami senaraikan 8 perkara yang perlu anda tahu sebelum travel ke Thailand. 1. Jangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
3 months and 4 weeks ago.

 

MENARA CONDONG TELUK INTAN PERAK MASIH KUKUH LAGI

hai assalammualaikumMenara Condong Teluk Intan Perak - Adoii, lama dah percutian ni, tapi sekarang baru nak cerita. Almaklumla, orang yang ambil gambar ni sibuk bebenor. Banyak sangat nak edit gambarnya. Dah siap baru dapat update. Hah!!, ingat tak nad pergi ke Perak ikut mr mafia bekerja. Kalau tak ingat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 4 weeks ago.

 

Melaka Halal Food Guide

The post Melaka Halal Food Guide appeared first on Malaysia Food Travel Blog.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
4 months ago.

 

Percutian Itu Memang Menyeronokkan!

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Percutian bermaksud berehat atau kebebasan dari tugas, perniagaan, atau aktiviti pekerjaan. Lain maksud macam tempoh yang dihabiskan dari rumah atau rekreasi yang mempunyai percutian yang menyenangkan dan menyeronokan di pantai. Kita perlu lah ambik time off...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
4 months ago.

 

9 Gaya Tidur Yang Dapat Membantu Kesihatan Anda.

9 Gaya Tidur Yang Dapat Membantu Kesihatan Anda,ok!!Secara puratanya, manusia tidur selama 25 tahun sepanjang hayat. Mengikut kajian, manusia memerlukan tidur sekurang-kurangnya 7 hingga ke 9 jam sehari bagi memastikan tubuh badan kita mendapat rehat yang secukupnya.Tetapi, selain daripada jumlah waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via ViralVideo
4 months and a week ago.

 

Sarawak’s Sunsets as captured by Dayak Wanderer

I am a sucker for sunsets. I totally love them. I try my best to chase the sun as it goes down, saying good bye to a beautiful day that has been. This is a short story, mostly a pictorial of the best sunset moments I have encountered. Took me a while to dig them... Continue Reading

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Dayakwanderer Dayakwanderer via Dayak Wanderer
4 months and a week ago.