Tag: 'family'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'family'

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 13

Restoran Nasi Lemak Royale Hijau Kuning, Alor Setar

Dah sampai ke seberang Penang, makan² kat Food Court Padang Kota Lama dan lepaking dengan Bumblee Bee dan Optimus Prime. Kemudian balik ke Ayris Homestay semula. Malam lepas maghrib kamiorang terus ke Restoran Nasi Lemak Royale Hijau Kuning, Alor Setar. Katanya ada nasi lemak sedap yang popular kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sihatimerahjambu Sihatimerahjambu via Blog Sihatimerahjambu
9 months and 4 weeks ago.

 

Naik Feri Penang

Lepas lepaking sebentar kat Pantai Batu Ferringhi Penang, kamiorang naik feri ke seberang. Kalau dari Pulau nak ke seberang tiada bayaran. Tapi nak menunggu loading ke dalam feri memang jenuh nak tunggu. Turn by turn. Tunggu kat luar ni je pun dalam setengah jam. Kemudian barulah dapat masuk ke dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sihatimerahjambu Sihatimerahjambu via Blog Sihatimerahjambu
9 months and 4 weeks ago.

 

Pantai Batu Ferringhi

Hari pertama family short trip check in Ayris Homestay. Hari kedua, motif utama short trip pergi kenduri kahwin anak kawan family husband. Takde gambar pengantin sebab kamiorang pergi awal dan tiada bersanding. Lepas selesai pergi kenduri kahwin terus pergi ke Island kat Penang sebab kat Kulim takde apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sihatimerahjambu Sihatimerahjambu via Blog Sihatimerahjambu
9 months and 4 weeks ago.

 

Duit raya

Di Malaysia ini, sudah meresap menjadi budaya amalan bersedekah (selalunya dalam bentuk duit) semasa meraikan Syawal.Duit Raya.Ianya bukan wajib, tetapi sudah menjadi budaya sejak dahulu lagi. Menjadi sebahagian perkara-perkara utama dalam menyambut kemeriahan aidilfitri. Dan, kanak-kanaklah yang paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
9 months and 4 weeks ago.

 

Bumble Bee dan Optimus Prime di Penang

Mood bercuti hampir tamat. So update la sesikit untuk entry short trip bersama family. Lepas pekena pasemboq satu pinggan besar RM49 tu kat Padang Kota terus menjejaki bumblebee dan Optimus Prime di Espalane, Penang. Berdekatan dengan Food Court Padang Kota Lama. Jalan kaki dalam beberapa minit je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sihatimerahjambu Sihatimerahjambu via Blog Sihatimerahjambu
9 months and 4 weeks ago.

 

Raya 2015 : Kisah Islam masa zaman budak-budak

Salam korang!Raya hari tu iday balik rumah Islam di Kedah. Sempat la korek-korek rahsia Islam masa kecil-kecil dulu. Macam mana perangai si Islam ni kan.Banyak-banyak cerita, yang ni yang iday rasa kelakar iaitu cerita Islam ikut abang dia mencuri dekat kedai runcit. Jangan salah faham er, kedai tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday | Malaysian Blogger
10 months ago.

 

5 Reasons to Visit Royal Selangor Visitor Centre

Founded in 1885, Royal Selangor is the world's foremost name in quality pewter. Recently, we visited the Visitor Centre, located in Setapak Jaya, to learn about the history as well as witness the production process in the workshop.Here are 5 reasons why you should visit Royal Selangor Visitor Centre with...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
10 months ago.

 

Malaysian Food Street, Resorts World Sentosa, Singapore

For those craving for Malaysian food while in Singapore, you can visit Malaysian Food Street located atResorts World Sentosa. There are almost 20 stalls to choose from here, ranging from Penang Hokkien prawn mee, assam laksa, fish head curry, nasi lemak, oh chien, satay, claypot chicken rice, Klang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
10 months and a week ago.

 

5 Fun Board Games for Kids Families for School Holidays

Parenting has brought us many moments of pure joy; a newborns arrival into the world, first words, first steps, sibling interaction, first day at kindergarten and much more. As a family, we try to expose our children to as many new experiences as possible in a family environment, thus stimulating...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
10 months and a week ago.

 

Nafas terakhir

Jumaat.1 Syawal 1436H, bersamaan dengan 17 Julai 2015Jam 4.05 petang. Nafas ibu mertua saya ini, sudah tidak lagi menghembus dan menghirup udara dunia. Sudah terhenti hidupnya di alam ini, mak kini sudah berpindah ke alam yang lain.Mak, terima kasih atas segalanya.Selamat tinggal, mak.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
10 months and a week ago.

 

Sambutan Hari Raya Aidilfitri 1436 Hijriah Tahun 2015

Tahun ini, tahun beraya Aidilfitri di Kelantan, giliran kampung MrJocko. Kebetulan kali ini, adik-beradik MrJocko semua balik kampung. Saudara mara sebelah arwah Pak Long pun semua balik ke kampung. Maka meriah yang amat sangat bila hampir 20 keluarga berkumpul di kampung lebih-lebih lagi di Hari Raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrjocko mrjocko via MrJocko
10 months and a week ago.

 

Strawberry Picking @ Mini Cameron Highlands Garden, Genting Highlands

After checking out from the hotel, we decided to stop for strawberry picking before heading home. This time, we decided to check out Mini Cameron Highlands Garden which is located on the left side of the road heading back to KL after you pass the "security check" castle-looking place at Genting / Gohtong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
10 months and a week ago.

 

Salam Aidilfitri 1436H

Salam Aidilfitri daripada kami sekeluarga.Andai ada salah dan silap selama berhubung sama ada di dunia zahir mahupun maya, haraplah dimaafkan.Semoga aidilfitri ini memberi makna yang lebih mewah, tidak hanya sekadar suka ria nan kosong.Salam Aidilfitri 1436H/2015Oh!Gambar ini gambar raya tahun lepas. Tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
10 months and 2 weeks ago.

 

Tukar Duit Raya

Alhamdulillah, dah berjaya tukar duit raya untuk tahun ini. Salah satu perkhidmatan yang disediakan oleh majikan. Walaupun duit raya RM1 dan RM5 dapat yang fit (recycle), tapi lega tak perlu nak beratur panjang dan berkejar-kejar ke bank yang menyediakan perkhidmatan tukar duit raya. Tak sabar nak balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eyriqazz eyriqazz via Eyriqazz.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Kira Tambah Pun Tak Reti

Diri sendiri seorang.Anak 3 orang. Bini Seorang. Kalau ikutkan kiraan aku, 5 orang je. Tapi suamiku,Eyriqazz bayar zakat fitrah untuk 6 orang. Tanya dia untuk siapa seorang lagi? Jawapannya, lorr, papa mati-mati memang ingat 6 orang. Tak perlah, sedekahla bulan-bulan puasa ni. Nasib baik bulan puasa. Kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eyriqazz eyriqazz via Eyriqazz.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Infographic : Family Health Challenge

Do your family is good in health condition ? Do you want to know about Family Health Challenge? This challenge could help your family in better life. Look at the infographic below Source :-Heart.org

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
10 months and 2 weeks ago.

 

Amani telah berusia 3 bulan

Selamat sejahtera kepada semua rakan.Pantas betul masa berlalu. Pejam celik pejam celik rupanya Amani telah berusia lebih 3 bulan. Rasanya bagai baru sahaja Amani lahir menyertai keluarga kami.Perkembangan Amani sangat baik dan membesar dengan sihat. Ketika lahir berat hanya 2.7kg dan kini telah menjangkau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gnesop gnesop via SOP.NAME.MY
10 months and 3 weeks ago.

 

Berbuka puasa di Nandos Festival City

Selamat sejahtera kepada semua rakan.Berbuka puasa di mana hari ini?Pada tahun ini, kami agak kurang berbuka di luar berbanding sebelum ini. Biasanya jika di akhir-akhir Ramadan, banyak pula makanan luar menjadi keinginan untuk makan. Mungkin telah jemu berbuka di rumah? Untuk tahun ini mungkin kerana Amani...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gnesop gnesop via SOP.NAME.MY
10 months and 3 weeks ago.

 

Carrie Bac Buster Cucian Badan Dan Tangan Antibakteria

Carrie Bac Buster memperkenalkan produk baru keluaran mereka iaitu Cucian Badan Aktibakteria dan juga Cucian Tangan Antibakteria untuk penjagaan kanak-kanak. Produk terbaru keluaran Wipro Unza (M) Sdn Bhd. Produk cucian antibakteria untuk badan dan tangan Carrie Bac Buster ini adalah produk untuk melatih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrjocko mrjocko via MrJocko
11 months ago.

 

How to Repel Mosquitoes Safely

Since a young age, both our kids love spending time outdoors. In the evenings, you will often find them playing ball or going for an evening walk and on weekends, they love visiting the park near our home. We also like to sit out on the decking and enjoy our breakfast or evening snack. One of my pet peeves...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
11 months and a week ago.