Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 57

Merangkak Untuk Menang

Merangkak Untuk Menang,ok!: Kisah kejayaan murid dari Sekolah Kebangsaan (SK) Seberang Marang dalam Kejohanan Merentas Desa Bawah 12 Tahun Peringkat Kebangsaan di Taman Botani Negara Shah Alam kelmarin, menjadi viral di Facebook.Mohd Faizal Hafiz Adnan, 12, hanya remaja bertubuh kecil dan menetap di kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
6 months and a week ago.

 

Bila Anak Main Pen Marker

The post Bila Anak Main Pen Marker by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Mama..mama.. Tengok ni.. Aku yang sedang basuh pinggan mangkuk disingki menoleh ke belakang. Hani tergedek-gedek jalan ke arah aku sambil menunjukkan tangan dia yang penuh dengan pen marker..!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via ctfand.com
6 months and a week ago.

 

#7 Tips naikkan rasa HANGAT untuk bersama

#7 Tips naikkan rasa HANGAT untuk bersama | Ramai pasangan yang mengeluh apabila hubungan kelamin mereka semakin hari semakin kurang hangat! Ini mungkin kerana, hubungan kelamin yang kerap, dalam lokasi yang sama dan posisi yang sama! Tahukah anda, ada beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk menimbulkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Tahan Lama
6 months and 2 weeks ago.

 

Tips Menghadapi Minggu Study Week

Tips Menghadapi Minggu Study Week (Sebelum Exam)Assalammualaikum..Minggu Study Week bagi pelajar Universiti sememangnya bukan masa untuk bersantai – santai tetapi sebaliknya adalah masa untuk study di saat – saat akhir hehehe. Di sini aku aakan kongsikan cara aku menghadapi minggu study week dan mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
6 months and 2 weeks ago.

 

Bagaimana cara memulakan bisnes online

Maaf ye. Straight to the point. Nak mula bisnes online tak jalan kalau main belasah je. Dia kena ada funnel bisnes untuk hasil (duit masuk). Ibarat macam flow yang tersusun dan sistematik bermula dari supplier, jenis produk nak jual, tarik pelanggan yang spesifik, offer yang kena pada tempatnya, cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Affiliate
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara mengelakkan ikan melekat di kuali ketika menggoreng.

Sumber :aleppofoodCara mengelakkan ikan melekat di kuali ketika menggoreng | Di antara masalah yang kerap dihadapi ketika menggoreng ikan adalah melekat pada kuali. Dan bila ia melekat terlalu kuat, ia boleh menghancurkan isi ikan tersebut sekaligus merosakkan bentuk ikan. Ini boleh menghilangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk | Surirumah sudah pastinya kerap berhadapan dengan perkara seperti ini. Akibat terlalu banyak memasukkan barang ke dalam peti sejuk, akhirnya ada yang tidak digunakan dan membusuk. Ianya sudah pasti menghasilkan bau yang busuk dan tidak menyenangkan!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
6 months and 3 weeks ago.

 

Gambar Terpapar Dua Kali Pada Entri Akibat Masalah Plugin

The post Gambar Terpapar Dua Kali Pada Entri Akibat Masalah Plugin by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Dalam 2 minggu lepas, aku telah menukar template blog ini kepada template baru. Tanpa tahu hujung pangkal, tiba-tiba blog ini berhadapan dengan error di mana terdapat sesetengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via ctfand.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Hidung anak meleleh selsema tiap kali balik dari Taska?

Mesti mama heran kan tiap kali anak balik dari taska tiba-tiba hidung anak meleleh walaupun sebelumnya elok je kering hidung anak tu. Mama pun punyala jaga makan tido anak bagai dan nampak anak sihat dan cergas betul main kat rumah. Last-last anta taska bila balik hidung berair je. Mesti frust kan. Serba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Mummybaby
6 months and 4 weeks ago.

 

Jom Kurus – Turun 4 Kg Dalam Masa 3 Minggu

Salah satu wishlist saya sejak berkahwin adalah untuk lebih kurus dan kurangkan berat badan. Namun, kesibukan bekerja, tidak menjaga pemakanan antara penyebab berat badan semakin meningkat. Ingat lagi di zaman sekolah/A Level berat badan saya hanyalah 63kg. Ketika menamatkan zaman universiti berat saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eyriqazz eyriqazz via Eyriqazz.com
7 months ago.

 

Pageviews Mencanak Naik

بسم الله الرحمن الرحيم Assalamualaikum Pageviews minggu menggembirakan aril :) Ni smua sbb korang yang balas blogwalking .. Nampak tak keberkesanan blogwalking dkat blog orang lain.. Bukan blogwalking je, tinggalkan jejak jgk . Sebelum korang tinggalkan jejak korang tu, make...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Shahril97 Shahril97 via Muhammad Shahril
7 months and a week ago.

 

11 TIPS PENTING MEMULAKAN PELABURAN EMAS

Tips memulakan pelaburan emas untuk dapat keuntungan maksima dengan asas ilmu emas, pemilihan emas, cara pembelian emas dan teknik pelaburan emas terbaik Pelaburan emas adalah pelaburan terbaik kini sebagai pelindung, insurans, penjana keuntungan dan penyelamat semasa keadaan ekonomi yang tidak menentu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zaidiemas zaidiemas via PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA
7 months and a week ago.

 

Cara dan Tips Untuk Senang Bangun Subuh Awal

Subuh antara solat yang saya perasan ramai orang yang ambik mudah dan meninggalkannya. Sejujurnya, terutama sekali anak-anak muda sama ada pelajar sekolah mahupun mahasiswa universiti. Mengapa perkara ini boleh terjadi? Padahal kita sedari kecil lagi telah diajar dan diterapkan bahawa solat itu tiang agama.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
7 months and a week ago.

 

4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa dia. Gambar yang unik (foto memukau) Caption yang menarik (ayat power) Follower yang berkenaan (niche) Hashtag yang tepat Fokus ini sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Affiliate
7 months and a week ago.

 

Laptop online murah bawah RM1200

Dalam pada zaman gawat ini percaya tak masih ada laptop online murah bawah RM1200. Gawat ni sebenarnya dia subjektif sangat bergantung kepada persepsimasing-masing. Kita masih bertuah alhamdulillah bumi Malaysia ialah bumi yang barokah. Pergi sahaja dimana ada barang mahal sudah pasti ada pula barang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Affiliate
7 months and a week ago.

 

JANGAN MINUM AIR YANG DITINGGAL DALAM KERETA...

Ada lagi ke yang jenis minum air botol yang tertinggal dalam kereta? Rasanya ramai yang biasa minum air mineral atau air minuman dalam botol yang ada dalam kereta dan terdedah kepada haba panas dan sinaran matahari melampau. Tahukah anda, air botol yang terdedah sinaran matahari dan panas melampau akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog johnwebb johnwebb via FOC3
7 months and 2 weeks ago.

 

PROPELLER ADS PENGIKLANAN TERKINI UNTUK BLOGGER..

Propeller ads media adalah sebuah syarikat media internet yang ketara memberi tumpuan kepada menyampaikan platform yang paling mudah, paling berkesan, dan boleh dipercayai dalam dunia pengiklanan digital. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2011, daripada keinginan untuk mewujudkan hubungan yang lebih baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog johnwebb johnwebb via FOC3
7 months and 2 weeks ago.

 

7 SUNNAH RASULULLAH SAW.

 Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas.imaginasi kotor ,percakapan dan perbuatan yang tidak betul menjdikan kita selalunya semakin jauh dengan ALLAH SWT,tetapi itulah kita manusia,tak lari daripada kesilapan dan beruntunglah kita kerana ALLAH SWT selalu membuka pintu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog johnwebb johnwebb via FOC3
7 months and 2 weeks ago.

 

ANTARA RAHSIA KEJAYAAN WAK DOYOK ADALAH TAK LANGGAN SIARAN TV BERBAYAR

ANTARA RAHSIA KEJAYAAN WAK DOYOK ADALAH TAK LANGGAN SIARAN TV BERBAYAR. Wak Doyok.. dia bukan penyanyi, bukan pelakon.. Tetiba masuk dalam industri hiburan dia jadi terkenal dengan imej hipster yang berjambang, bermisai tebal lentik tu. Yang pernah aku baca dulu dia di kenali kat media sosial sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
7 months and 2 weeks ago.

 

Syndrome Writer's Block Menyerang.

AssalamualaikumBismillahWriter's block is a condition, primarily associated with writing, in which an author loses the ability to produce new work, or experiences a creative slowdown.source :https://en.wikipedia.org/wiki/Writer's_blockIn other words, no idea want to write about, but still wanted to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siinurul siinurul via Sii Nurul
7 months and 3 weeks ago.