Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 55

5 Makanan Dan Minuman Sehat Untuk Perokok

Semua perokok pasti tahu bahaya dari perilaku merokok yang dapat mengganggu kesehatan. Untuk itu, banyak dari perokok yang mencari tahu makanan apa saja yang baik untuk dikonsumsi oleh perokok agar bisa menetralkan racun di dalam tubuhnya. Ini dia makanan yang baik dikonsumsi oleh para perokok agar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
2 months and a week ago.

 

5 Cara Agar Kamu Selalu Dikangenin Sama Pacar

Kebanyakan pria kalau lagi PDKT sama wanita pasti menunjukan sikap yang sangat romantis, perhatian, baik, dan masih banyak lagi. Hal ini dilakukan agar wanita tersebut tertarik padanya atau sebagai modal cinta mereka.Tak hanya itu, pria yang juga lagi PDKT pasti akan lebih sering bilang kangen dan sering...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
2 months and a week ago.

 

8 Cara Berkesan Buat Orang Sukakan Kita 'Human relation'

Pertama sekali, saya sajalaa kan nak kongsi dengan korang yang saya dah selesai present satu lagi subjek, Introduction of Teaching. Subjek ni pun saya jadi kumpulan pertama bentang tau. Samalah ceritanya macam subjek Principle of Teaching hari tu. Alhamdulillah, berehh.Dua tiga hari ni memang blog saya agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
2 months and a week ago.

 

Ingat! Jangan Pernah Menahan Kentut Di Pesawat

Pernah merasa kembung dan tidak nyaman saat di pesawat? Anda tidak sendiri. Profesor klinis di University of Copenhagen, Jacob Rosenberg MD, DMSc mengatakan tekanan udara memengaruhi saluran pencernaan sehinga membuat seseorang cenderung ingin kentut karena kembung.Pada dasarnya, kentut atau dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
2 months and a week ago.

 

Chef Kongsi Teknik Betul Masak Pasta

Chef Kongsi Teknik Betul Masak PastaKalau tersilap cara, pasta yang anda masak mungkin menjadi keras dan melekat, tidak pula secantik seperti di restoran mahupun rancangan masakan yang anda tontoni. Pasti ada helah yang anda terlepas pandang.Terdapat banyak cara dalam penghasilan pasta terbaik. Terbaru,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Dari Dapur Kak Tie
2 months and 2 weeks ago.

 

KUNCI UNTUK DAPAT HATI SENANG DAN JIWA TENANG

hai assalammualaikumKunci Untuk Dapat Hati Senang Dan Jiwa Tenang - Dalam kehidupan ni, yang penting adalah untuk mendapatkan kesenangan hati dan ketenangan jiwa. Bila hati nak tenang, dan senang datang pulak masalah.Mungkin apa yang nad dapat daripada group whatsup ni, apa yang nad kongsikan ni dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 2 weeks ago.

 

Merangkak Untuk Menang

Merangkak Untuk Menang,ok!: Kisah kejayaan murid dari Sekolah Kebangsaan (SK) Seberang Marang dalam Kejohanan Merentas Desa Bawah 12 Tahun Peringkat Kebangsaan di Taman Botani Negara Shah Alam kelmarin, menjadi viral di Facebook.Mohd Faizal Hafiz Adnan, 12, hanya remaja bertubuh kecil dan menetap di kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
2 months and 2 weeks ago.

 

Bila Anak Main Pen Marker

The post Bila Anak Main Pen Marker by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Mama..mama.. Tengok ni.. Aku yang sedang basuh pinggan mangkuk disingki menoleh ke belakang. Hani tergedek-gedek jalan ke arah aku sambil menunjukkan tangan dia yang penuh dengan pen marker..!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
2 months and 2 weeks ago.

 

#7 Tips naikkan rasa HANGAT untuk bersama

#7 Tips naikkan rasa HANGAT untuk bersama | Ramai pasangan yang mengeluh apabila hubungan kelamin mereka semakin hari semakin kurang hangat! Ini mungkin kerana, hubungan kelamin yang kerap, dalam lokasi yang sama dan posisi yang sama! Tahukah anda, ada beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk menimbulkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Tahan Lama
2 months and 3 weeks ago.

 

Tips Menghadapi Minggu Study Week

Tips Menghadapi Minggu Study Week (Sebelum Exam)Assalammualaikum..Minggu Study Week bagi pelajar Universiti sememangnya bukan masa untuk bersantai – santai tetapi sebaliknya adalah masa untuk study di saat – saat akhir hehehe. Di sini aku aakan kongsikan cara aku menghadapi minggu study week dan mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 months and 3 weeks ago.

 

Bagaimana cara memulakan bisnes online

Maaf ye. Straight to the point. Nak mula bisnes online tak jalan kalau main belasah je. Dia kena ada funnel bisnes untuk hasil (duit masuk). Ibarat macam flow yang tersusun dan sistematik bermula dari supplier, jenis produk nak jual, tarik pelanggan yang spesifik, offer yang kena pada tempatnya, cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara mengelakkan ikan melekat di kuali ketika menggoreng.

Sumber :aleppofoodCara mengelakkan ikan melekat di kuali ketika menggoreng | Di antara masalah yang kerap dihadapi ketika menggoreng ikan adalah melekat pada kuali. Dan bila ia melekat terlalu kuat, ia boleh menghancurkan isi ikan tersebut sekaligus merosakkan bentuk ikan. Ini boleh menghilangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
2 months and 4 weeks ago.

 

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk | Surirumah sudah pastinya kerap berhadapan dengan perkara seperti ini. Akibat terlalu banyak memasukkan barang ke dalam peti sejuk, akhirnya ada yang tidak digunakan dan membusuk. Ianya sudah pasti menghasilkan bau yang busuk dan tidak menyenangkan!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
2 months and 4 weeks ago.

 

Gambar Terpapar Dua Kali Pada Entri Akibat Masalah Plugin

The post Gambar Terpapar Dua Kali Pada Entri Akibat Masalah Plugin by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Dalam 2 minggu lepas, aku telah menukar template blog ini kepada template baru. Tanpa tahu hujung pangkal, tiba-tiba blog ini berhadapan dengan error di mana terdapat sesetengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
2 months and 4 weeks ago.

 

Hidung anak meleleh selsema tiap kali balik dari Taska?

Mesti mama heran kan tiap kali anak balik dari taska tiba-tiba hidung anak meleleh walaupun sebelumnya elok je kering hidung anak tu. Mama pun punyala jaga makan tido anak bagai dan nampak anak sihat dan cergas betul main kat rumah. Last-last anta taska bila balik hidung berair je. Mesti frust kan. Serba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via blog mummy baby (' : ')
3 months ago.

 

Jom Kurus – Turun 4 Kg Dalam Masa 3 Minggu

Salah satu wishlist saya sejak berkahwin adalah untuk lebih kurus dan kurangkan berat badan. Namun, kesibukan bekerja, tidak menjaga pemakanan antara penyebab berat badan semakin meningkat. Ingat lagi di zaman sekolah/A Level berat badan saya hanyalah 63kg. Ketika menamatkan zaman universiti berat saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eyriqazz eyriqazz via Eyriqazz.com
3 months and a week ago.

 

Pageviews Mencanak Naik

بسم الله الرحمن الرحيم Assalamualaikum Pageviews minggu menggembirakan aril :) Ni smua sbb korang yang balas blogwalking .. Nampak tak keberkesanan blogwalking dkat blog orang lain.. Bukan blogwalking je, tinggalkan jejak jgk . Sebelum korang tinggalkan jejak korang tu, make...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Shahril97 Shahril97 via Muhammad Shahril
3 months and 2 weeks ago.

 

11 TIPS PENTING MEMULAKAN PELABURAN EMAS

Tips memulakan pelaburan emas untuk dapat keuntungan maksima dengan asas ilmu emas, pemilihan emas, cara pembelian emas dan teknik pelaburan emas terbaik Pelaburan emas adalah pelaburan terbaik kini sebagai pelindung, insurans, penjana keuntungan dan penyelamat semasa keadaan ekonomi yang tidak menentu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zaidiemas zaidiemas via PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara dan Tips Untuk Senang Bangun Subuh Awal

Subuh antara solat yang saya perasan ramai orang yang ambik mudah dan meninggalkannya. Sejujurnya, terutama sekali anak-anak muda sama ada pelajar sekolah mahupun mahasiswa universiti. Mengapa perkara ini boleh terjadi? Padahal kita sedari kecil lagi telah diajar dan diterapkan bahawa solat itu tiang agama.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
3 months and 2 weeks ago.

 

4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa dia. Gambar yang unik (foto memukau) Caption yang menarik (ayat power) Follower yang berkenaan (niche) Hashtag yang tepat Fokus ini sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
3 months and 2 weeks ago.