Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 62

Hidup terasa sempit?

Di kisahkan pada suatu ketika dahulu, datang seseorang kepada Rasulullah ﷺ lalu menceritakan tentang kehidupannya yang dalam kesempitan. Kemudian Rasulullah ﷺ mengajar dia 2 amalan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Affiliatesecretfornewbie.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Bagaimana nak hasilkan ayat menjual yang meyakinkan pembeli?

Saya baru sahaja menonton video Julian Treasure How to Speak with Power and Charisma. Video ini bukanlah tentang menjual atau berbisnes tapi ianya masih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Affiliatesecretfornewbie.com
3 months and 4 weeks ago.

 

TIPS : EDISI 'GAMBARU' - OH MY ENGLISH!

Ada sesiapa yang tahu apa itu 'GAMBARU'?'GAMBARU'- Perkataan berasal dari bahasa Jepun yang bermaksud 'strive for perfection in everything that we do'.Aku mendapat inspirasi untuk menulis entri ini ketika sedang melayari Facebook untuk mencari tajuk yang sesuai sebagai entri blog. Terjumpa satu page...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
3 months and 4 weeks ago.

 

ERASMUS+ VS ISEM : 9 PERKARA ASAS (SELEPAS MENDAPAT TAWARAN)

DAH BACA KE? : PERKONGSIAN A-ZBagi yang sudah mendapat tawaran untuk program pertukaran pelajar, anda harus ada :1. SURAT PENERIMAAN (ACCEPTANCE LETTER)Selepas mendapat pengesahan keputusan akhir ISEM/ERASMUS+, pastikan anda mendapat surat penerimaan asal (original acceptance letter) daripada host...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
3 months and 4 weeks ago.

 

AFFORDABLE PRICES AND DEALS OF FLOWERS FROM A BETTER FLORIST MALAYSIA

hai guysAffordable Prices And Deals Of Flowers From A Better Florist MalaysiaIf you have a deep passion for flowers, or even if you just love gifting flowers on all the special occasions in your life, you have to check out A Better Florist, the best florist in Malaysia. This florist is fresh and new, and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

Fikir positif kunci kejayaan dan rahsia kekayaan

Kunci rahsia kekayaan yang seterusnya adalah ‘berani berfikir tentang Kekayaan’. Mengapa orang kaya semakin kaya dan orang miskin makin miskin? Kerana orang kaya selalu berfikiran

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Affiliatesecretfornewbie.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Sikap positif ibu hasilkan anak yang hebat

Doa ibu adalah mustajab. Positif ibu maka positif lah anak. Sebagai ibu penting bagi anda bersikap positif atau anak anda akan jadi apa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Affiliatesecretfornewbie.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Durian oh Durian! Tips Memilih Durian

AssalamualaikumSekarang ni bila zati buka facebook je, penuh kat wall tu update pasal durian. Alahai terliur tau! Ni salah satu buah yang paling zati minat. Kalau betul-betul sedap , 3 biji pon sekali zati boleh hadap hahha dashat tak ?Sebut pasal durian ni , banyak juga yang kena tipu dengan penjual,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Izatie Izatie via Nur Izatie
5 months ago.

 

Kisah positif QATAR dengan Flying Cows

Cerita menarik ini berkisar tentang bagaimana Qatar menjadikan suatu masalah dan menukarnya menjadi suatu peluang dengan mengambil sikap positif dan profesional. Tahukah anda beribu ekor

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Affiliatesecretfornewbie.com
5 months and a week ago.

 

5 faedah berfikir positif

Nak hidup dalam keadaan yang lebih tenang? Hidup jadi lebih teratur dan relaks bila kita anggap hidup ni sentiasa ok. Dan hidup jadi stress bila

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Affiliatesecretfornewbie.com
5 months and 2 weeks ago.

 

DIY Perangkap Nyamuk Super Mudah!!

Gambar GoogleAssalamualaikumSemua orang tahu bahaya nyamuk ni kan. Boleh kena DENGGI! Tambahan sekarang ni musim hujan kan, lagi lah nyamuk ni bertambah dan berkeliaran. Macam zati kat rumah ni memang 24 jam pasang ubat nyamuk. Sampai rumah pon dah bau asap dia. Bukan tak nak guna yang jenis sembur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Izatie Izatie via Nur Izatie
5 months and 2 weeks ago.

 

7 Kesilapan Biasa Semasa Pengubahsuaian Bilik Mandi Di Rumah Anda

Pengubahsuaian bilik mandi sentiasa berada paling utama dalam senarai pengubahsuaian rumah. Bilik mandi adalah bilik paling utama. Sebelum anda berbelanja pada semua keperluan yang mewah, anda perlu memastikan bilik mandi anda mengekalkan fungsi utamanya. Sama ada rumah yang anda sedang dibina Johor land...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
5 months and 2 weeks ago.

 

TIPS : Pengurusan Peti Ais

Gambar GoogleAssalamualaikumHarini nak sembang pasal peti ais. Setiap rumah sekarang ni memang dah wajib mesti ada peti ais kan? Sebab dah jadi keperluan harian kita. Tapi tahu tak korang yang peti ais pun ada cara pengurusan nya juga. Contoh nya cara susunan makanan basah , ubat-ubatan, buah-buahan, botol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Izatie Izatie via Nur Izatie
6 months and a week ago.

 

PETUA : Rawat Mata Rabun

AssalamualaikumZati nak share sikit tentang rabun ni.Rabun ni memang agak menyusahkan diri kita sebab nya susah untuk pergerakan kita seharian. Ada sesetengah yang rabun agak teruk sampaikan kadang-kadang tu kawan tegur pun dia buat tak tahu je. Mula lah orang kata kita sombong ! Padahal nya dah memang tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Izatie Izatie via Nur Izatie
6 months and 2 weeks ago.

 

“Citarasa Kampung” Ramadhan Buffet 2018 @ Impiana Hotel Ipoh

This Ramadan, Impiana Hotel Ipoh will be featuring a special buffet spread of mouth-watering and authentic Malay cuisine served ala ‘kampung’. The ‘Citarasa Kampung’ Ramadan Buffet will feature... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
6 months and 2 weeks ago.

 

“Selera Warisan” Ramadhan Buffet 2018 @ Swiss-Garden Hotel Residences KL

Swiss-Garden Hotel Residences Kuala Lumpur has chosen 'Selera Warisan' to be the theme for the Ramadhan buffet spread of 2018 offering kampung-styled dishes with extravaganza flavors to suit... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
6 months and 3 weeks ago.

 

Ramadhan Buffet 2018 @ Concorde Hotel Shah Alam

For this year, Concorde Hotel Shah Alam has chosen 'The Best of Kota Anggerik' as the theme for their Ramadhan buffet of 2018. The menu comprises of over 100 scrumptious dishes. Diners can look... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
6 months and 3 weeks ago.

 

PELABURAN TERBAIK ANAK MUDA MODAL KECIL

Pelaburan terbaik anak muda modal kecil panduan mengurus kewangan peribadi, tips bina tabungan, cara menjana pendapatan sampingan dan mendapat pendapatan pasif sepanjang hayat. Usia muda adalah masa terbaik memulakan sesuatu pelaburan atau perniagaan kerana mempunyai masa yang lebih panjang dan peluang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zaidiemas zaidiemas via PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA
6 months and 3 weeks ago.

 

Buffet Ramadhan 2018 @ BGR Restaurant, Bangi Golf Resort

This Ramadhan, Bangi Golf Resort (BGR) Restaurant is set to charm guests with their signature Buffet Ramadhan from 19 May 2018 to 13 June 2018. BGR Restaurant is HALAL certified by JAKIM and is one... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
6 months and 3 weeks ago.

 

“Juadah Warisan” Ramadhan Buffet 2018 @ Pacific Regency Hotel Suites KL

This year, Soi 23 Restaurant at Pacific Regency Hotel Suites is offering ‘Juadah Warisan’ Ramadhan Buffet from 19th May 2018 until 13th June 2018 serving authentic Malay food inspired by their... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
6 months and 3 weeks ago.