Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 55

10 Kegiatan Seru Ini Bisa Cewek Lakukan Ketika Jomblo

Banyak orang mengatakan, bahwa jadi jomblo itu sangat buruk dan membosankan. Eitss, tunggu dulu. Memang sih jadi jomblo itu tidak begitu enak, tapi jomblo itu juga memberikan keuntungan tersendiri lho, Ladies.Salah satunya adalah punya banyak waktu luang. Waktu luang ini bisa kamu gunakan untuk melakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
1 month and 3 weeks ago.

 

Everest: Kecantikan Yang Agung Dengan Penuh Cerita Tragik

Ini masuk kali kedua aku tengok movie Everest, dan tahap curiosity aku makin tinggi untuk belajar  dengan lebih mendalam tentang gunung hebat yang meragut begitu banyak nyawa pendakinya. Jangan terkejut kalau aku kata, walaupun Everest ni sangat mencabar dan merbahaya, kerajaan Nepal terpaksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Caranya Terlihat Tetap Kuat Meski Habis Putus Cinta

Jika jatuh cinta berjuta rasanya, begitu pula dengan putus cinta. Hingga campur aduknya emosi mampu mengalahkan logika berpikir jernih. Kamu pun jadi melakukan hal-hal nggak manner saat masa sakit hati.Ada lima cara agar kamu terlihat tetap jadi pribadi yang kuat di mata orang lain, meski jiwa dan raga kamu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
1 month and 3 weeks ago.

 

Frequently Asked Question (FAQ): Travel ke Australia, Apa Yang Perlu Kita Tahu?

Sejak passport Malaysia jadi sangat panas dengan pihak kastam Australia, nak travel ke Australia pun rasa takut. Jadi kat sini, aku compile kan soalan-soalan yang sentiasa diajukan pada aku. MASUK KE AUSTRALIA Perlu visa? Macam Nak Apply Visa? Untuk pemegang passport Malaysia, ya, memang perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 month and 3 weeks ago.

 

10 Tempat “Fantasi” Yang Wajib Dilawati Di Muka Bumi Ini

Lupakan London, lupakan Paris dan juga Amsterdam. Dah terlalu banyak gambar-gambar travel dari destinasi popular ni sampai susah nak cari gambar yang betul-betul unik. Apa kata, kita ubah angin dan travel ke tempat-tempat yang nampak seperti dunia dari cerita fantasi? 1. Antelope Canyon, Arizona (USA)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 month and 3 weeks ago.

 

5 Ciri Orang Yang Sedang Berbohong

Berikut ciri-ciri orang yang sedang berbohong, dikutip dari dikutip.com1. Menyentuh wajahHal yang paling umum saat seseorang berbohong adalah dengan menyentuh wajah mereka. Terutama dua bagian yaitu mata dan hidung.Saat seseorang berbicara dengan menggosok-gosok matanya. Percayalah dia ingin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
1 month and 3 weeks ago.

 

Malas Lipat Baju | Amalkan 7 Tips Ini

Mana yang ada penyakit femalas nak lipat baju tu, korang tak perlu rasa malu sebab korang tak keseorangan. Ramai ibu-ibu diluar sana menghadapi masalah yang sama termasuklah #makanakempat ni haaa. Never ending story punya ceerita. Entah apa penyakit pon tak tahu lah. Misteri wan peah betul kan tetiba dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FizaRahman FizaRahman via SuperMOM With SuperKIDS
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Membuat Wanita Lebih Cepat Orgasme

Dibandingkan pria, wanita sedikit lebih lama dalam mencapai puncak kenikmatan seksual.Sebenarnya, ada beberapa trik yang dapat membantu wanita lebih cepat menggapai orgasme. Salah satunya, nipplegasm atau orgasme puting payudara.Seperti yang dikutip dari metrotvnews.com, Anda mungkin tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
1 month and 4 weeks ago.

 

10 Teknik Penipuan Yang Kita Wajib Tahu Ketika Travel

Cerita tentang penipuan oleh scammers ketika travel ni memang ada. Bezanya, tahu dengan tak je. Walaupun kita sangat berhati-hati dengan keadaan sekeliling kita, risiko untuk kita ditipu oleh travel scammers tetap ada. Aku pernah kena tipu oleh pemandu teksi di Venice, makcik yang kasi bunga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 month and 4 weeks ago.

 

10 Tips Kita Kena Tahu Sebelum Nak Jelajah New Zealand

Sejak keluar movie The Hobbit dengan LOTR ni, ramai sangat simpan hajat nak ke New Zealand. Mengikut data statistik, NZ menerima 3-4 juta pengunjung setiap tahun. Sejak aku balik dari trip NZ bulan lepas, ramai tanya macam mana nak jelajah NZ ni dengan efficient. Jadi aku kongsikan 10 tips yang kita kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
2 months ago.

 

Senaman Kuruskan Badan Sambil Buat Kerja Rumah

Ramai di luar sana yang ingin tubuh badan sihat, kurus dan langsing tetapi tidak ada masa untuk bersenam. Ada yang bagi alasan terlalu banyak kerja di tempat kerja dan di rumah sampai tidak sempat untuk pergi ke gym, berjogging, berzumba dan sebagainya. Tetapi itu bukan lagi alasan.Di sini ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sayaiday sayaiday via sayaiday - Malaysian Blogger
2 months ago.

 

Income Tax Malaysia 2017

Have you tried to prepare and file your own income tax in Malaysia? For most people, it is a very challenging and stressful experience every year. However, you will find that it is not as difficult as it sounds when you understand how the income tax system works in Malaysia. First of all, do you...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Personal Loan Malaysia | Pinjaman Peribadi
2 months ago.

 

7 Tips Kecantikan Bagi Remaja

Perubahan besar-besaran pada tubuh dan pola pikiran manusia terjadi saat menginjak masa remaja. Sayangnya, perubahan tersebut tidak seimbang dengan keinginan remaja yang ingin tampil cantik. Misal, sekresi hormon menyebabkan jerawat acapkali datang.Mulai merawat diri merupakan solusinya. Meskipun beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
2 months ago.

 

Ajaib sedekah RM3 boleh hasilkan RM300

Bukan hype tapi memang betul terjadi pada diri sendiri. Harini dah plan untuk servis kereta sebab mileage dah cecah angka yang sepatutnya. So bila keluar nak beli sarapan pagi terus terfikir nak keluarkan RM300 bila singgah kat pam petrol Petronas Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months ago.

 

7 Manfaat Buah Delima Yang Perlu Diketahui

Pomegranate atau yang lebih dikenal sebagai buah delima adalah salah satu buah paling sehat dan bergizi dan terkenal dengan rasanya khas.Delima adalah sumber serat yang bagus dan kaya akan vitamin C dan K. Buah ini sarat dengan antioksidan dan memiliki manfaat yang tak ada habisnya. Bukan hanya bijinya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
2 months ago.

 

Kurung Moden Warda Xclusive

Kurung Warda Xclusive ini simple. Tapi cukup classic. Tak di letak di ruang shop sbb ia pre-order 5 hari. Dan limited stok. The post Kurung Moden Warda Xclusive appeared first on Baju Kurung Moden Terkini 2016.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lelaiskandar lelaiskandar via Baju Kurung Moden Terkini 2016
2 months ago.

 

8 Manfaat Lain Dari Kopi Selain Diminum

Kopi bukan hanya nikmat saat diminum apalagi ditemani dengan sebuah cemilan tentu saja akan bertambah nikmat. Selain nikmat diminum, ternyata kopi juga mempunya manfaat lain dalam kehidupan rumah tangga, berikut informasi yang dikutip dari infospesial.net:1. Pewangi kulkasCaranya adalah kopi yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
2 months and a week ago.

 

9 Tips Untuk Move On Setelah Putus Cinta

9 Tips Untuk Move On Setelah Putus CintaAssalammualaikum..Hari ini nak kongsi tentang 9 Tips untuk "Move On" setelah putus cinta, aku bukannya pakar sebab tips - tips ini semua aku ambil dan aku olah sikit - sikit dari satu website ni, credit tohttps://siraplimau.commanakala untuk gambar -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 months and a week ago.

 

Tips Agar Bibir Yang Menghitam Kembali Merah Alami

Bibir menghitam atau pecah-pecah membuat penampilan terasa kurang sempurna. Biasanya ini terjadi karena faktor merokok, usia dan polusi udara. Sebenarnya, untuk membuat bibir Anda kembali berwarna merah muda tidaklah terlalu sulit. Dibawah ini adalah beberapa cara alami untuk membuat bibir Anda tampak lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
2 months and a week ago.

 

5 Makanan Dan Minuman Sehat Untuk Perokok

Semua perokok pasti tahu bahaya dari perilaku merokok yang dapat mengganggu kesehatan. Untuk itu, banyak dari perokok yang mencari tahu makanan apa saja yang baik untuk dikonsumsi oleh perokok agar bisa menetralkan racun di dalam tubuhnya. Ini dia makanan yang baik dikonsumsi oleh para perokok agar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
2 months and a week ago.